Welke voeding vr puppy?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PennygirlPennygirl

Hallo allemaal! Wij krijgen binnen 10 daagjes ons puppy'tje, een prachtige Golden Retriever.

Ik had een vraag over de voeding, nu krijgt ze dus brokken bij de mensen waar ze van komt en bij het langsgaan daarnet, zei de dame dat ik dus hun brokken moest mengen met de brokken die ik uiteindelijk wil geven en dit natuurlijk beetje bij beetje maar nu lees ik ook zoveel goeds over kvv. Als nieuweling op dit vlak wil ik het beste doen voor ons pupje en dat rekening houdend met wat voor haar gaat of niet.

Maar dus ; kvv of brokken?

En ; welk merk dan?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden, weet nu al dat er nog vele zullen volgen! ????????

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Met een Golden zou ik absoluut voor KVV kiezen, in combinatie met verse groenten etc. om een zo breed mogelijke darmflora te stimuleren - juist bij een Golden hebt. Veel Goldens hebben "zwakke darmen" hoor ik altijd, kunnen niks hebben dan hun 'vaste brokken' en zelfs een grasspret geeft al diarree.... en op latere leeftijd krijgen ze vaak allerlei andere problemen, daar hebben ze nou een genetische eenmaal aanleg voor. En zijn er steeds meer aanwijzingen zijn veel problemen hun oorsprong in de darmen vinden (allergieën, artrose, etc). Bij brokken voer je iedere dag hetzelfde nagenoeg steriele voer waardoor een hond een vrij beperkte darmflora krijgt. Ook zitten er behoorlijk wat verborgen chemische toevoegingen in brokken, zoals BHT, wat kankerverwekkend zou zijn - een risico wat je met een Golden misschien niet moet nemen. Anders dan voor mensen, hoeven fabrikanten van diervoeders niet op de verpakking te zetten welke chemische toevoegingen er worden gebruikt. Kvv, met groente, fruit, een eitje en wat karnemelk e.d. en zélf het eten samenstellen geeft je meer controle. Je kunt ook eens op www.barfplaats.nl rondneuzen, daar vind je veel goede info over KVV/Barf/vers voeren.

honden page profiel PennygirlPennygirl

Dankjewel! Ik ben ondertussen gaan rondneuzen en ga overgaan op kvv. Eerst even zien hoe de pup reageert natuurlijk dus langzaamaan. 

Edit; wilde dit ook nog vragen. Mijn oma gaf haar hondjes nooit brokken maar altijd gekookte worteltjes, rijst en dan gekookte kip... Zij er nog mensen die dit doen of is hier geen denken aan? Vond het altijd raar dat ze dit deed en weet ook niet vanwaar ze het idee had...

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Ja, dat komt nog wel voor, ik hoor het wel eens van mensen dat ze voornamelijk gekookte kip/hart en rijst voeren. In feite is het niet zo anders dan iedere dag dezelfde brok voeren. Ik denk wel dat alleen 'gekookte worteltjes, rijst en dan gekookte kip' te beperkt is, dat een hond tekorten gaat krijgen op het gebied van mineralen, essentiële vetzuren en vitamines.

 

Vroeger op de boerderij van mijn oma aten de honden ook vooral met de pot mee, kliekjes, stuk verse pens, restjes vlees, eitje, plakje kaas, appeltje/fruit, en boterhammen - eigenlijk heel gevarieerd en ze werden heel oud, een werd zelfs 19! Vandaar dat ik mijn honden ook zo gevarieerd mogelijk voer, niet alleen vers vlees...

honden page profiel LovedogsLovedogs

Mijn pup heb ik Carnibest voor puppys gegeven, zijn ze echt dol op! En inderdaad langzaam overgaan naar een nieuw voer. Later kun je ook wisselen met carnibest en brokken.

Rijst en gekookte kip is een lichtverteerbaar dieet voor de hond, wordt daarom meestal gegeven als de hond aan de diarree is. Hoop dat je hier iets aan hebt!

Volgende forumvraag: Chihuahua puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^