Chihuahua puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SchelpenSchelpen

Hallo, ik ben nieuw hier en heb een dringende vraag en hoop dat iemand mij kan helpen. Dit is mijn eerste chihuahua en ik ben me beetje gaan inlezen over voeding want mijn puppy eet niks van haar brokken royal canin en nu las ik veel over vers vlees kvv. Ik moet je zeggen dat mijn chihuahua nog erg klein is en nog maar bijna nog niet helemaal 800 gram weegt . Ik vroeg me af of je ze onder de kilo ook al mag over laten stappen op kvv ? Omdat in de voedingswijzer staat beschreven dat je per kilo lichaamsgewicht 50 gram mag geven . Als ik wel al op kvv mag overstappen hoeveel gram kvv zou mijn puppy mogen hebben ? 

Alvast bedankt 

honden page profiel SchelpenSchelpen

Vergeet er bij te vermelden dat mijn chihuahua puppy 4 maanden oud is 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Je kunt je hondje Renske Vers Puppy geven. Is gestoomd vlees. Zeer goede kwaliteit. De meeste honden lusten dit wel.

Te koop in dierenwinkels.

De hoeveelheid die op de verpakking staat is te weinig. Kijk wat jouw hondje nodig heeft en wil eten.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Gewoon lekker op KVV zetten. Die kilo is gewoon een handige eenheid om de maten in aan te geven. Als 1 kilo hond 50 gram krijgt kun je 800 gram hond dus 45 gram KVV geven. Maar 50 gram kan ook prima hoor. Hier een chihuahua die altijd meer at als op de verpakking stond en nooit dik werd. Ik vind 50 gram erg weinig.   

 

Kijk wel even welk merk je gaat kopen. Sommige verkopen enkel grote hoeveelheden. Maar Barf Menu heeft bijvoorbeeld rolletjes van 250 gram. Die kun je in tweeën snijden met een groot broodmes en dan de ene helft in een bakje in de koelkast ontdooien zodat je daar twee of drie dagen van kan voeren. De andere helft in de vriezer laten. Of in 1x die 250 ontdooien. Mijn chihuahua at dat meestal binnen drie of vier dagen op. Gewoon goed afgesloten in de koelkast bewaren. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Hier ook een x chihuahua van 3 kilo. Krijgt al vanaf dat ze 8 weken is kvv. Ze krijgt nu trouwens maar 60 gram per dag, maar dat is voor haar genoeg. 

 

Bij Dogmeat kun je rolletjes kvv kopen van 100 en 200 gram :) 

honden page profiel SchelpenSchelpen

Bedankt voor jullie advies ..fijn om even reactie te krijgen van mensen die er al wat meer van weten. Ik heb haar gisteren al kvv gegeven en echt ze vond het heerlijk eet het pakje helemaal leeg , brokken en natvoer at ze zo slecht. Alleen wordt ik net wakker en zie ik op de grond overal diaree ? Is dat wel normaal ? Moet haar maagje er misschien nog aan wennen ?

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

https://www.voerwijzer.com/ontgiften-stinken-diarree-waarom-is-dit/ Hier een uitleg er over. 

Maar hou het goed in de gaten bij een pup want diarree kan voor uitdroging zorgen. 

honden page profiel SchelpenSchelpen

Ze heeft best wel veel diaree nu , waar kan ik opletten bijvoorbeeld dat ze niet uitdroogt ? En weet jij hoeveel dagen het kan duren voor de ontlasting weer normaal wordt ..bedankt voor de informatie trouwens 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zorg dat ze voldoende water drinkt. Desnoods langzaam met pipet in het bekje geven.

Hier info hoe je kan zien of een hond uitdroogt

Hoe kun je zien dat een hond is uitgedroogd?

Er zijn twee indicatoren aan de hand waarvan je op eenvoudige wijze kunt vaststellen of je hond uitdroogt:

  • Tandvlees. Een hond die uitdroogt heeft bleker en droger tandvlees. Tandvlees behoort altijd vochtig te zijn.
  • Huid. De huid van je hond wordt minder elastisch als hij uitdroogt. Als je tussen duim en wijsvinger een stukje huid beetpakt, er voorzichtig in knijpt en daarna loslaat, dan behoort de huid direct terug te vallen in de normale positie. Wanneer dat niet gebeurt en de huid langer dan normaal 'rechtop' blijft staan, dan is dat een teken dat je hond uitgedroogd is.

https://dier-en-natuur.infonu.nl/zieke-dieren/117292-uitdrogingsverschijnselen-hond-herkennen-uitdroging-hond.html

 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" Ze heeft best wel veel diaree nu , waar kan ik opletten bijvoorbeeld dat ze niet uitdroogt ? En weet jij hoeveel dagen het kan duren voor de ontlasting weer normaal wordt ..bedankt voor de informatie trouwens  "

Geen idee hoe lang zoiets aanhoudt. In de link stonden ook tips hoe je de overgang van voer makkelijker kunt laten verlopen. 

Ik zou zelf als de diarree echt een paar dagen aanhoudt een tijdje overstappen op gestoomd vlees van bijv. Renske. Constant diarree is niet fijn en dat gestoomde vlees is makkelijker te verteren.

 

honden page profiel SchelpenSchelpen

Hoi allen bedankt voor jullie reactie het was gelukkig maar 1 dag ..ben kvv blijven geven en gelukkig vandaag weer normale ontlasting 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Dat is goed nieuws. Fijn dat alles onder controle is en dat ze lekker eet hp-thumbsup

 

Probeer af en toe te wisselen van kvv merk. Zo bouwt ze een sterke darmflora op. En hou in de gaten dat ze genoeg diersoorten binnen krijgt. 

https://www.voerwijzer.com/beginnersinformatie-kvv/

 

Mijn chihuahua staat nu voornamelijk op Bandit KVV, maar heeft in het verleden een heel scala aan merken gegeten. 

Volgende forumvraag: Hoeveelheid kvv chihuahua pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^