Honden en werken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PetraPetra

Hallo allemaal,

Binnenkort ga ik weer werken, en heb opvang voor onze hond geregeld. Ik vroeg me af hoe jullie dat geregeld hebben; hebben jullie oppas, hondenuitlaatservice of een andere manier om jullie honden op te vangen? 

honden page profiel Thunder & mellowThunder & mellow 3 doggies

honden foto van Thunder & mellow

Mijn hondjes kunnen prima een aantal uurtjes (4/5) alleen zijn. Moet ik een keer een langere dienst werken (komt niet vaak voor), dan regel ik iemand die in de sleutel geef en die komt ze dan tussendoor even uitlaten. Geen uitlaatservice, gewoon een vriend/vriendin of iemand uit de familie :)

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Ik woon nog bij mijn ouders. Mijn vader werkt 2 dagen thuis en mijn moeder 2 dagen partime in de week. Ik heb een flexibel rooster. Dus het komt niet vaak voor, maar als het nodig is vraag ik een van mijn vrienden

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Werken is een must, en als je een oppas kan regelen, super, wel ligt het er aan hoe oud je hond is, en pup/jonge hond kan nog niet zolang alleen blijven en hem dan in een bench stoppen is geen optie, zeg niet dat je dat doet hoor....smile

honden page profiel PetraPetra

Ze gaat naar oppas toe, en krijgt lekker veel aandacht. Ik moet wel zeggen dat ik me een soort van schuldig voel, maar ik weet dat ze in goede handen is. Ik ben vanaf ze 8 weken is thuis geweest, door omstandigheden. Dat zal wel even wennen zijn voor ons allebei.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Ze gaat naar oppas toe, en krijgt lekker veel aandacht. Ik moet wel zeggen dat ik me een soort van schuldig voel, maar ik weet dat ze in goede handen is. Ik ben vanaf ze 8 weken is thuis geweest, door omstandigheden. Dat zal wel even wennen zijn voor ons allebei. "

Mooi toch...als jij in de ovhtend voor je werk, wat tijd aan dr besteed, en na je werk, prima toch, en je vrije dagen, is het geen probleem.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Schuldig voelen ? Ja als je ze tijdens je afwezigheid van uren in de bench zou stoppen, doe je toch niet, ze gaat naar een oppas....smile  als jij en de oppas de regels bespreken, en beiden die handhaven, is het prima.    En als je thuis komt, ook al ben je soms moe, wel de tijd en energie in steekt in je hond..

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Hier blijven de honden gewoon een paar uur alleen als ik werk.

Die 2 dagen zijn voor hun rustdagen zonder activiteiten en korte wandeling.

De andere 5 dagen kunnen ze hun hart ophalen.

Ik vind het wel een must dat de honden een paar uur alleen kunnen zijn anders zou je nooit meer weg kunnen zonder afhankelijk te zijn van een oppas.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik heb gewoon geluk... mijn vriend is vaak op de middag thuis en ik heb ook geen slechte uren. We hebben wel een back-up als we hele dag weg zijn komt er iemand langs. 1dag per week komt er sowieso al iemand tot smiddags. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Op dit moment zit minn vriend thuis. Toen hij nog een baan had, ging Ziva met hem mee daar naar toe, echt ideaal.

Nu wil hij een eigen zaak beginnen dus kan Ziva straks ook weer mee.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Mijn vader of zusje laten vaak mijn hond uit als ik heen werken ben.

Maar het komt ook voor dat ik geen uitlaat heb, Puck is dan 9 uur alleen. Ik laat Puck niet met 'vreemde' mensen mee gaan. Puck heeft, ondanks haar kleine gestalte, een pittig karakter en dat kan verkeerd aflopen.

 

Ik heb ook een vast logeeradres voor als ik op vakantie ga. Zij kent puck door en door. Heb bij haar een paar jaar behendigheid gedaan met Puck.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Ik heb volwassen honden, geen punt om hun alleen te laten, maar een jonge hond of pup is even anders.

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik werk 4 dagen en ben dan aardig lang van huis. 2 van deze dagen gaat Kaylo met mij mee en is Tika bij mijn moeder, 1 dag zijn de honden samen thuis en komt een vriendin van mij ze in de middag uitlaten en dan gezelschap houden. De andere dag gaat Tika naar mijn vader en zorgt mijn broer voor Kaylo innocent

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Hier blijven de honden gewoon thuis als ik moet werken. Soms zijn ze net 2 uurtjes alleen, omdat dan mijn broertje/zusje alweer thuiskomt van school, en soms zijn ze bijna 8 uur alleen, omdat we dan nét een vervelende planning hebben hp-angel. Ze kunnen het hebben gelukkig, is ook geen andere keuze haha, ze kunnen niet met de uitlaatservice mee en iemand die in huis komt maar geen lid van het gezin is tolereren ze niet. Mijn tante kwam ze eens uitlaten toen wij een dagje weg waren, ze zijn alle drie gek op haar, maar toen ze binnenstapte begon Bruun te grommen en trok zijn lip ook lichtelijk op... nu was ze niet zo onder de indruk en is ze eerst gewoon in huis wat gaan drinken en even op de bank gaan zitten, ze daarna meegenomen en weer naar huis gebracht, maarja het is dus blijkbaar niet te vertrouwen hp-sleephappy.

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Ik studeer nog maar als ik op school ben past mijn moeder op de hond en laat zei der uit maar ze kan ook wel eventjee een tijd alleen zijn.

Ze zit nooit in een bench altijd los. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Mijn hond mag mee naar werk. Dit wist ik van tevoren. Ik had hier toestemming voor gevraagd voordat ik aan een hond begon. 

Als dat niet had gemogen was ik eerlijk gezegd niet aan een hond begonnen. Maar dat ligt puur aan mijn eigen gevoel. Het is niet bedoeld als oordeel over een ander. Ik zou het zelf niet goed kunnen combineren, een hond thuis en fulltime werken.

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Ik werk eigenlijk gewoon 7 dagen in de week. 2 verschillende banen. Bij de ene gaat ze vrij standaard gewoon mee en de ander kan ze mee. Maar dit doe ik alleen in noodgevallen aangezien May op kantoor moet blijven ookal ben ik daar niet. 

 

Daarnaast kan May prima alleen blijven. Woon ik nog thuis en wisselt mijn werkschema redelijk af met die van mijn vader. Al is die er ook gewoon regelmatig jaren niet in de buurt. Dus dan is ze meer alleen. 

Daarnaast heb ik 2 vaste oppas adressen. Waar ze bijna altijd terecht kan. En als het echt nodig is heb ik nog een noodoplossing.

En een paar buren die best een keer willen oppassen.

 

Al met al. Je kunt veel werken. Maar toch een prima hondenleven hebben voor de hond. 

honden page profiel KhyraKhyra 3 doggies

honden foto van Khyra

Zat tot kort geleden op school. Nu heb ik even een pauze in mij studie. 

Gelukkig heb ik het geluk datik nu een kantoorbaantje heb gevonden in mijn vakgebied op 5 minuten lopen van mijn huis. Ik kan in  pauzes de hond dus gewoon uitlaten. 

Wat een geluk. hp-shiny

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik werk 1 week 26 uur en de andere week 32 uur (om en om) 

 

S maandags ben ik standaard vrij. Dinsdag zit Maylo de hele dag alleen waarvan ik tussen de middag naar huis ga om hem zelf uit te laten. Heb dan 1 uur pauze...tja ik ga geen uur uit mijn neus vreten. 

 

S woensdag werk ik ook de hele dag en dan gaat hij naar een vriendin die particulier op de honden oppast. 

 

Donderdag heb ik om de week vrij en donderdags is mijn moeder s middags thuis op de dag dat ik werk. En vrijdags heb ik anderhalf uur 'pauze' omdat ik van locatie moet wisselen en ga dan ook naar huis en laat hem uit. Mijn moeder is 1 uur nadat ik weer weg ben ook weer thuis. 

 

Plus ik kan gewoon met de opvang dagen wisselen :) 

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty 3 doggies

honden foto van Daphne: en Bounty

Bounty gaat met mijn vriend mee naar kantoor, hij is zzp'er en heeft zijn kantoor hier ook echt op uitgezocht. Anders hadden we geen hond genomen, ik werk 4 dagen en ben dan meestal van half 8 tot 6 van huis. Dat had ik echt teveel gevonden. Nu is het ideaal.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Wij hadden voorheen een vaste oppas voor de dagen dat ze langer dan 4 uur alleen zou moeten zijn. 

Helaas was dit voor haar eigen hond geen geschikte situatie meer, dus dat hield op.

En een andere betrouwbare oppas voor mijn hond is helaas geen optie.

 

Maar sindsdien werk ik heel veel vanuit huis. En heb ik ook mijn tijden aangepast waardoor mijn vriend en ik minder overlap hebben qua uren. 

En ook is mijn vriend op de dagen dat ik wel naar kantoor moet een paar uur overdag thuis voor yara. 

Dus eigenlijk is ze nu misschien nog maar 2x per week 2 uur alleen (slaapt ook bij ons, dus ook de nachten is ze niet alleen).

 

We hebben gelukkig erg flexibele werkgevers.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Hier komt mijn moeder in huis als ik werken ben. Ze is uiterlijk gemiddeld ongeveer 2 uur alleen thuis over een week verspreid. Hebben mijn moeder en ik beide dezelfde verplichting en kan de hond niet mee dan, of ik blijf thuis of iedereen weet dat ik niet langer dan 3uur blijf. Ze is nog nooit langer dan 4 uur alleen geweest op 1 dag en ik vind ook dat dat bij hoge uitzondering ook het langst wat ze alleen mag zijn van mij op 1 dag. Iedereen weet dat in mijn familie dus niemand maakt er een probleem van die zeldzaamheid dat het voor komt en ik dus eerder vertreklaughing.

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Mijn ouders passen altijd op mijn meiden, als zij een keer niet kunnen zijn ze alleen thuis en worden ze tussendoor door een vriendin van mijn moeder, of de overbuurman uitgelaten.

 

Mijn oudste Aussie heeft epilepsie, laat haar dus liever niet alleen thuis ( helaas kan het soms niet anders ), een andere oppas zoeken vindt ik heel lastig, zeker vanwege de epilepsie van 1 van mijn honden.

 

Half mei gaan mijn ouders een midweekje op vakantie, ik heb die week dus vrij genomen, omdat ik niet wil dat ze 2 halve en 2 hele dagen alleen zijn ( terwijl ze dat wel gewoon kunnen als ze tussendoor uitgelaten worden ).

Mijn oudste australian is al een keer met spoed opgenomen bij de dierenarts, omdat ze een epileptische aanval had gehad waar ik niet bij was, en zij door die aanval iets eetbaars is gaan zoeken, ze had stukken blik en een hele nylon halsband opgegeten,voor de bevestigingsring en een paar stukjes van de plastic kliksluiting na.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Mijn man heeft een bedrijf aan huis, dus de honden zijn weinig alleen. 

 

Maar we laten ze gerust wel eens een dagje alleen, gelukkig kunnen ze dat hebben smile maar dat komt erg weinig voor.

 

Als mijn man nog fulltime voor een baas werkte hadden we nog geen honden genomen. 

 

Scheelt wel dat ik nu flex werk, dus kan mijn tijden wel wat aanpassen mocht het nodig zijn !

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Ik werk 4 lange dagen maar had 2 vaste oppassen die beide 2 dagen per week de honden in hadden.

Ze noemde dat hun weekend honden ivm ze zelf ook werken..maar onze vrije dagen verschillen.

dus ik bracht ze voor werk en haalde ze na werk weer op of bij lange dag bracht ik ze ook wel avond van te voren bij 1 oppas.

Nu mijn honden niet meer leven pas ik sinds kort 2 dagen op de  nieuwe hond van mijn oppas.

en dat gaat super!

 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Ik werk 32 uur per week, maar ik woon nog thuis. Mijn moeder is bijna altijd thuis dus voor mijn 2 honden is alles goed geregeld.

 

Ook als ik op mezelf ga wonen, blijft mijn moeder op de honden passen als ik werk.

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner 3 doggies

honden foto van Bink_the_Berner

Onze honden hebben we vanaf begin af aan meteen aan ons ritme laten wennen. Natuurlijk wel met opbouwen; ik had met de pup periode 8 weken vrij om (oa ;-)) het opbouwen met alleen zijn rustig te starten en de maanden daarna hebben we nog een oppas aan huis gehad, omdat ik in die 8 weken natuurlijk niet alle uren heb kunnen opbouwen. 

 

 

Wij hebben een restaurant en ik ben 6 dagen per week meestal van 16.00 - 22.00 uur van huis. Ze zijn om 16.00 uur als ik weg ga al wel 3x 1 uur naar het bos geweest, hebben kunnen spelen met andere honden en met ons, hebben gegeten, kluifje gehad. Zodra ik mijn jas aan doe, kruipen ze tevreden op hun plekje. We hebben altijd een camera aan, dus ik hou ze de hele avond in de gaten en het enige wat ze doen: snurken! In de zomer hebben ze de mogelijkheid om zowel binnen als buiten in de tuin te verblijven en kunnen ze zelf in-en-uit lopen. 

 

 

Als ik eens eerder thuis kom, dan wek ik ze duidelijk uit een diepe slaap. Tussendoor om 20.00 uur bv even uitlaten is dan ook geen optie, dan zijn ze echt uit hun ritme. 

 

 

We zijn een redelijk lange tijd weg, maar het scheelt dat dat in de avonduren is en ze er al een hele dag op hebben zitten. Overdag zijn ze nooit alleen en hebben ze alle aandacht. Het enige nadeel van ons vaste ritme: ik moest weleens onverhoopt overdag 2 uurtjes weg wegens ziekte familielid en onze toen nog 1,5 jarige "pup" besloot dat dat dus niet in haar ritme paste. Dat hebben de muren en gordijnen geweten! 

Oh, en op onze vrije dag kijken de honden ons s'avond het huis uit ;-) Dan willen ze duidelijk rust! 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Werken is een must.... "

ja voor sommigen van ons wel...

velen die ons werkenden van  advies bedienen zitten hele dag thuis..of hebben ouders of gezin of werken thuisinnocent

en hebben geen idee hoe lastig het kan zijn geschikte persoon te vinden met een schema dat past bij jou noden.

De meeste mensen zijn nogal druk..en sommige oplossingen zijn nogal kostbaar structureel.

Ik mocht ook best mijn honden mee naar werk nemen in nood zeker...maar voor mijn honden was dat niet zo leuk

Al konden ze achter een hekje in de keuken met tuindeur open

De werkplaats  ernaast was zeker voor waldo te druk...en jeff wilde graag vrij rond drentelen tussen de mensen..

 

Grappig genoeg lees ik bijna nooit iets op hp over  thuiszittende mensen die een oppashond over de vloer hebben van een werkend persoon...of er 1 uitlaten...

toch wel wonderlijk van al die hondenliefhebbers?

Mijn advies...als je iets gedaan wil krijgen...vraag iemand die het druk heeft en kan plannen en ook gek op honden ishp-wink

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" ja voor sommigen van ons wel...
velen die ons werkenden van  advies bedienen zitten hele dag thuis..of hebben ouders of gezin of werken thuis
en hebben geen idee hoe lastig het kan zijn geschikte persoon te vinden met een schema dat past bij jou noden.
De meeste mensen zijn nogal druk..en sommige oplossingen zijn nogal kostbaar structureel.
Ik mocht ook best mijn honden mee naar werk nemen in nood zeker...maar voor mijn honden was dat niet zo leuk
Al konden ze achter een hekje in de keuken met tuindeur open
De werkplaats  ernaast was zeker voor waldo te druk...en jeff wilde graag vrij rond drentelen tussen de mensen..
 
Grappig genoeg lees ik bijna nooit iets op hp over  thuiszittende mensen die een oppashond over de vloer hebben van een werkend persoon...of er 1 uitlaten...
toch wel wonderlijk van al die hondenliefhebbers?
Mijn advies...als je iets gedaan wil krijgen...vraag iemand die het druk heeft en kan plannen en ook gek op honden is "

Nou ben ik werkende, maar heb toch wel soms de hond van m'n zusje over de vloer. Toevallig gisteren nog zodat zij afgelopen nacht uit kon gaan. Daarnaast jaren geleden dat ik de hond van een goede vriendin wel eens uitliet. 

Hier thuis een andere hond binnen laten vind puck verre van leuk helaas. De hond van m'n zusje is de enigste wat goed gaat. 

 

Daarnaast wordt ik heel enkel eens gevraagd door degene waar ik eerder behendigheid volgde, of ik op kan passen. Puck gaat daar ook heen voor logeren als ik op vakantie ga.

 

Denk dat er wel veel mensen zijn die thuis zitten en ook wel voor anderen de hond uitlaten, maar die zijn wellicht wat ouder en misschien niet thuis op internet. 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Nou ben ik werkende, maar heb toch wel soms de hond van m'n zusje over de vloer. Toevallig gisteren nog zodat zij afgelopen nacht uit kon gaan. Daarnaast jaren geleden dat ik de hond van een goede vriendin wel eens uitliet. 
Hier thuis een andere hond binnen laten vind puck verre van leuk helaas. De hond van m'n zusje is de enigste wat goed gaat. 
 
Daarnaast wordt ik heel enkel eens gevraagd door degene waar ik eerder behendigheid volgde, of ik op kan passen. Puck gaat daar ook heen voor logeren als ik op vakantie ga.
 
Denk dat er wel veel mensen zijn die thuis zitten en ook wel voor anderen de hond uitlaten, maar die zijn wellicht wat ouder en misschien niet thuis op internet.  "

ik zei ik lees het zelden hier van niet werkenden..ik zei zoek drukke mensen zoals jij ..die kunnen plannen  en liefde hebben voor de hond . ;-)

 

Niet werkende mensen op  het forum dus capabel op internet en ervaren met honden...lees ik het minder van

indien wel meestal mensen die  zelf voor herplaatsers gaan.. en dus zelf ook wat vaker oppas nodig

en als mensen en dieren elkaar eenmaal kennen..gaat het haak over en weer

Als werkende is het best hard zoeken iig

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Revalidatie mogelijk?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^