Australische Kelpie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KlaraKlara 1 doggies

" Waarom zou je het doen als het niet bij je hond past en je die tijd ook kunt besteden aan iets waar je hond wel zijn behoeftes in kwijt kan? Omdat jij het leuk vindt? Regel 1 bij het zoeken van een passend ras is toch dat jij je aanpast aan de behoeftes van de hond en niet andersom. "

En regel 2 dat als je hond iets heel leuk vindt wat misschien helemaal niet bij de rasbeschrijving past je dan ook een beetje flexibel bent. Ik zie best vaak gebeuren dat een pup wordt aangeschaft met de hobby al in het achterhoofd, maar soms vinden ze schapendrijven of behendigheid gewoon niet leuk en moet je op zoek naar iets anders. Of, en dat zie ik helaas ook wel een gebeuren, met heel veel frustratie en gemopper aan beide kanten doorgaan. Ik ken werklijn borders die je het meest gelukkig maakt met een lange boswandeling met zoekspelletjes en aussies die fantastisch speuren. Mijn honden zijn ook totaal anders en vinden andere dingen leuk. Natuurlijk kan je aan de ouders en de lijnen de werklust en aanleg al een beetje inschatten maar laat een hond buiten zijn ras ook gewoon zijn eigen individu zijn. Los daarvan vind ik ook zeker dat een werkhond bepaalde behoeftes heeft en dat je daar rekening mee moet houden hoor. En dat baasgerichte en alles voor je willen doen moet je liggen. Maar we hoeven echt niet met z’n allen schapen te gaan drijven omdat een hond daar ooit voor gefokt is. (Is de aanleg en de lol er wel vind ik dat trouwens een fantatische sport hoor Liz, en zoals ik eerder las is dat bij jullie zeker het geval)

honden page profiel JolandaJolanda

" En regel 2 dat als je hond iets heel leuk vindt wat misschien helemaal niet bij de rasbeschrijving past je dan ook een beetje flexibel bent. Ik zie best vaak gebeuren dat een pup wordt aangeschaft met de hobby al in het achterhoofd, maar soms vinden ze schapendrijven of behendigheid gewoon niet leuk en moet je op zoek naar iets anders. Of, en dat zie ik helaas ook wel een gebeuren, met heel veel frustratie en gemopper aan beide kanten doorgaan. "

Ik wil, als er een hond komt, met de hond gaan doen wat hij/zij leuk vind. Dat wordt dan ook gewoon een leuke ontdekkingstocht. Niet omdat ik persé iets zou willen. Ik ga ook geen hobby's of sporten doen die ik niet leuk vind dus waarom mijn hond dan wel.

honden page profiel JolandaJolanda

" Ik volg graag even mee "

Interessant hé..! Ik vind het wel zeer mooi om te lezen in ieder geval..!

honden page profiel JolandaJolanda

" Er is in Italië een fokker van australische kelpie die met zijn honden naar truffels speurt. Enof dat ze dat goed kunnen
Ik vind het altijd zo heerlijk om te zien, kan ik echt van genieten :
https://www.youtube.com/watch?v=X-nGpD87ZLo "

Ik heb het gezien, mooi toch..!

 

Het is wat Pascale al zei, halen ze er voeldoening uit dan is het top..!

honden page profiel sylviasylvia 1 doggies

honden foto van sylvia

" Ik wil, als er een hond komt, met de hond gaan doen wat hij/zij leuk vind. Dat wordt dan ook gewoon een leuke ontdekkingstocht. Niet omdat ik persé iets zou willen. Ik ga ook geen hobby's of sporten doen die ik niet leuk vind dus waarom mijn hond dan wel. "

 

Zo heb ik dat ook gedaan.

Ik heb dan wel een heel ander soort hond, maar van oorsprong ook een typische werkhond.

Het verschil is dan wel, dat hij niet uren op een dag moet werken zoals ik over de Kelpie lees, om voldoening ervan te krijgen.

Jachttraining, detectie, speuren, hoopers, behendigheid: allemaal gedaan.

Soms 1 seizoen van iets zoals jachttraining om erachter te komen dat dit niets voor ons was, hoewel er veel honden van dit ras (barbet) zijn die het juist geweldig doen in de jacht.

Hoopers vonden we ook allebei saai dus ook niet langer dan 1 seizoen gedaan.

Mijn hond is nu 5 jaar, hij vindt het fantastisch om te werken en bezig te zijn, maar gelukkig ook om lekker huishond te zijn en 's avonds bij je op de bank te liggen. hp-smile

honden page profiel JolandaJolanda

Zo heb ik dat ook gedaan.
Ik heb dan wel een heel ander soort hond, maar van oorsprong ook een typische werkhond.
Het verschil is dan wel, dat hij niet uren op een dag moet werken zoals ik over de Kelpie lees, om voldoening ervan te krijgen.  "

Kijk ik kan een hond zeker geen 4 á 5 uur per dag bieden met welke vorm van bezigheid dan ook. 2 á 2,5 uur is voor mij prima haalbaar. Ik lees (en hoor) ondertussen ook wel wat verschillen. De een zegt: "dat kan wel". De ander zegt: "dat kan niet".

 

Ik ga binnenkort ook bij een vereniging langs om zo met hondeneigenaren in contact te komen. Ikzelf wil ook absoluut het beste voor de hond..! Vandaar dat ik er ook zoveel energie insteek, alvorens ik er aan begin.

honden page profiel KlaraKlara

Of het wel of niet kan hangt ook heel erg af van de hond. Er zijn verschillen binnen een ras. Mijn ene aussie kan met 2 uur toe de andere heeft meer nodig. Je kunt vooraf niet helemaal voorspellen wat je krijgt. Ik zou als je nu al weet dat je 2 uur met een hond leuke dingen wilt doen niet perse voor een Kelpie kiezen. Het kan, als je een rustige treft. Maar ik vind ook dat als je voor een ras gaat je niet moet hopen op een uitzondering.  Er zijn heel veel rassn die met 2 uur activiteiten oer dag dolgelukkig zouden zijn. En die zijn ook slim, actief en leergierig. Veel succes en plezier met je zoektocht. Nogmaals, iksnap je liefde voor dit ras helemaal.

honden page profiel JoseJose

honden foto van Jose

Australian kelpies zijn geweldige honden. Wij hebben er 2, een van 9 maand en 1 van 5 maand. Wij hebben geen working kelpies, die hebben  inderdaad veel activiteiten nodig. De Australian is wat minder veeleisend. 

honden page profiel JolandaJolanda

" Veel succes en plezier met je zoektocht. Nogmaals, iksnap je liefde voor dit ras helemaal. "

Dank je en ja, verliefd ben ik zéker, maar gelukkig niet blind..!

honden page profiel JolandaJolanda

" Australian kelpies zijn geweldige honden. Wij hebben er 2, een van 9 maand en 1 van 5 maand. Wij hebben geen working kelpies, die hebben  inderdaad veel activiteiten nodig. De Australian is wat minder veeleisend.  "

En hoe veel tijd per dag krijgen jou honden..?

honden page profiel JoseJose

honden foto van Jose

Een is een puber ( inclusief de bananenn in zijn oren). In totaal gaan ze 5 x uit. Waarbij die van 8 maand 2x lang. Met Arie zijn we ook begonnen met Hoopers, erg leuk om te doen. Sjako vab 5 maand maakt kortere rondjes

honden page profiel JoseJose

honden foto van Jose

honden page profiel JolandaJolanda

" ( inclusief de bananenn in zijn oren) "

hp-shiny

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

" Interessant hé..! Ik vind het wel zeer mooi om te lezen in ieder geval..! "

Ben het helemaal met je eens.

Ik probeer altijd zoveel mogelijk informatie over allerlei rassen te krijgen dus dit soort topics vind ik echt geweldighp-shiny

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Eerste hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^