Hond wil niet meer in zijn bench/mand

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BAILEYBAILEY

honden foto van BAILEY

Hallo allemaal,

Bailey is een reu van 9 maanden en een kruising jack russel (moeder) /chihuahua (vader). Momenteel lopen we tegen het "probleem" aan dat hij niet meer in zijn bench of mand wil. Op mijn werk waar hij elke dag mee naartoe gaat heb ik een bench staan, voorheen was het nooit een probleem voor hem om daar lekker te liggen of te kluiven op een kong oid, echter maakt hij er nu een hele show van om maar niet in zijn bench te hoeven, hij loopt weg of zet er 1 stap in en springt er dan weer gelijk uit (dit zelfde geld voor zijn mand die thuis staat) Lokken met snoepjes of zijn kong vullen met iets lekkers heeft geen effect meer. Ineens vertoont hij dit gedrag.. Weet iemand waar dit aan kan liggen?

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 1 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

De leeftijd. Enerzijds beginnende puber, dus streken. Anderzijds zo langzamerhand oud genoeg om uit de bench te gaan. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Op een gegeven moment willen ze niet meer opgesloten zitten, hou het deurtje open, geef wat lekkers in de bench, een kong of bot en iaat de deur open, kijk wat tie doet, en als die echt de bench niet in wil, ga eens proberen of je hond los kan in huis en kantoor, leg daar een vetbed neer en leer hem dan daar met een bot te blijven....

honden page profiel BAILEYBAILEY

honden foto van BAILEY

Bedankt voor de reactie @Hettie & Charlii

Thuis is dit ook het geval met zijn mand.. waar hij snachts dan normaal gesproken slaapt, maar hij wilt dus nu ook niet meer in zijn mand slapen.. 

Ik dwing hem nooit in zijn bench of mand te gaan en het deurtje van de bench staat gewoon open. Het is ook vervelend dat hij nu dan geen lekker plekje heeft waar hij kan gaan uitrusten en slapen.. hij is 2 weken geleden gecastreerd, kan dit ermee te maken hebben?

honden page profiel BAILEYBAILEY

honden foto van BAILEY

@willemijn  de deur van de bench staat gewoon open, voorheen bleef hij dan gewoon liggen met iets lekkers maar niks werkt nu meer om hem überhaupt erin te krijgen. Thuis loopt hij sowieso gewoon los, wanneer wij hem alleen thuis laten.

honden page profiel BAILEYBAILEY

honden foto van BAILEY

De bench inruilen voor een vetbed/mand op werk is geen optie. Ik werk in een kapsalon en in sommige gevallen moet het deurtje dan wel even dicht ivm angstige kleine kinderen of volwassenen die het niet waarderen dat er een hondje rondloopt..

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Mijn hondje loopt los op werk maar als er klanten zijn leg ik hem aan de riem die aan de tafelpoot naast z’n mandje vast zit. Misschien is dat een optie? Ik heb speciaal een lekker zacht tuigje zodat hij comfortabel kan gaan liggen als hij aangelijnd is. 

honden page profiel BAILEYBAILEY

honden foto van BAILEY

Is het een extra lange riem of normaal formaat? Bedankt voor de tip. Misschien wel het proberen waard hp-thumbsup

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Gewoon z’n eigen riempje, het is maar voor even dus meters loopruimte heeft hij niet nodig. Dat geeft alleen maar kans dat hij zichzelf in de knoop loopt om spullen heen hp-sleephappy

 

In het begin vond hij het raar dat hij in ene niet rond mocht lopen, maar met een lekker botje of kong in z’n mandje vond hij het prima. 

Wel zorgen dat mensen hem met rust laten als hij in z’n mandje ligt te snoepen. De kans bestaat dat hij z’n eten gaat verdedigen. Misschien kun je hem een beetje uit het zicht leggen? Achter de kassa ofzo?

honden page profiel BAILEYBAILEY

honden foto van BAILEY

Hij is in de ruimte waar wij pauze houden etc, er zit geen deur waar zijn bench staat dus hij kan gewoon de salon zien. Zijn vetbed die in zijn bench ligt zou ik wel onder de tafel kunnen leggen en de riem dan ook aan de tafelpoot.. het zal alleen wel allebei wennen zijn omdat hij dan ook niemand meer kan zien undecided

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

Hier in een winkel heeft eigenaresse een traphekje tussen de muur en de toonbank doorgang

dus haar hondje kan daar gewoon ronddrentelen ..kluiven ..en er staat een mandje.. 

en ze kan zelf door het hekje heen en weer

honden page profiel SRMSRM 1 doggies

Zijn de kleedjes in de bench en de mand wel helemaal schoon? Geen urine of bloedsporen die erin kunnen zitten (van na de castratie bijvoorbeeld of een ongelukje)?

honden page profiel BAILEYBAILEY

honden foto van BAILEY

@SRM ook bedankt voor de reactie. De kleedjes, vetbed en mand zijn idd schoon.

Tot mijn verbazing ging hij vanmorgen ineens uit zich zelf in zijn bench, dus ik was heeeeeel enthousiast toen ik het zag haha.

Alleen thuis is nog drama met zijn mand en hij begint nu ook elke keer rond 3 uur snachts te piepen hp-frusty dit is in fases maar wel tot mijn wekker gaat. Zijn behoefte is niet dat hij hoog nodig moet dat hebben we al getest..

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 1 doggies

honden foto van UkkePuck

" Hij is in de ruimte waar wij pauze houden etc, er zit geen deur waar zijn bench staat dus hij kan gewoon de salon zien. Zijn vetbed die in zijn bench ligt zou ik wel onder de tafel kunnen leggen en de riem dan ook aan de tafelpoot.. het zal alleen wel allebei wennen zijn omdat hij dan ook niemand meer kan zien  "

Zit er wel een deurpost in?

512611.jpg

Ik heb voor Puck een traphekje geplaatst, zo kan ze niet weglopen maar hebben we toch wat luchtverplaatsing onder de veranda. Wellicht is dit ook iets voor in de salon?

Dit traphekje kun je gewoon tussen de deurpost zetten en 'dichtdraaien'. Je hoeft dus geen gaten te boren in de deurpost.

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 1 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Op mijn werk heb ik Kaylo in ons keukentje liggen, dat grenst wel aan de winkel, zo kan hij alles zien (achter een deur horen we alleen een hoop gepiep) Er staat nu een hekje voor een deel van zo'n knaagdieren ren. Het is een watje dus hij springt er toch niet overheen en wij kunnen er makkelijk overheen stappen 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^