Giardia behandeling - braken van panacur

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LauraLaura

honden foto van Laura

Hoi!

Helaas is vastgesteld dat mijn Mechelse herder Yuuki geïnfecteerd is met giardia en cryptosporidium. Ze is nu bijna 8 maanden en waarschijnlijk heeft ze het ook al bijna zo lang onder de leden. 

Ik heb van de dierenarts nu een 20-daagse kuur: 5 dagen metrobactin, gevolgd door 5 dagen panacur, dan weer 5 dagen metrobactin en als afsluiter nog 5 dagen panacur. Daarna wordt de ontlasting opnieuw opgestuurd. Voor mijn gevoel wel een behoorlijke pillenreeks wat ik gekregen heb. 

vandaag begonnen aan de eerste rit panacur na 5 dagen metrobactin en helaas is ze nu erg aan het overgeven. In huis is ze lusteloos maar buiten nog heel levendig achter de bal aan en op het trainingsveld nog steeds een brok energie (Maarja werken doet een Mechelaar tot ze er zowat dood bij neervallen;)). Gewicht is nu bijna 20 kilo, maar ze is vrij mager om te zien.

ben een beetje bezorgd dat ze blijft overgeven van die panacur, en als ze dat dan doet, wat kan ik haar het beste geven/bijvoeren? En moet ik haar juist meer voer geven nu? Haar hele darmflora ligt natuurlijk overhoop en ook haar immuunsysteem is momenteel niet al te best. Zijn er supplementen bijv die goed zijn om te geven om zo alles zo gezond mogelijk te kunnen houden? Ben een beetje bang dat alles overhoop gehaald wordt door al die medicijnen en dat ze nog meer gaat vermageren. 

Ben benieuwd naar tips/ervaringen.

 

Alvast bedankt!

Groetjes Laura  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wat moeilijk voor je zeg....dierenarts overleggen voor een goede probiotica...en anders even op internet kijken voor een goede probiotica, tik je dat in en dan krijg je genoeg te zien, belletje naar je dierenarts kan ook, vanavond nog zelfs.....

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Dat is een pittige kuur ,

Je geeft de panacur toch niet op de nuchtere maag ?

Ik zou wat lichtverteerbaar voedsel geven nu ,gekookte kipfilee ,gekookt ei  wat beschuit erdoor ,

Waarschijnlijk heeft ze de cryptosporidium  opgelopen omdat de weerstand wat lager is door de giardia ,of ze moet veel in aanraking komen met geiten of kalveren ?

Is trouwens erg besmettelijk voor de mens ook .

Als ze wel wil eten ,kleine beetjes tegelijk ,meerdere malen per dag ,maar blijft het braken aanhouden dan morgen even de arts bellen voor advies.

 

Volgende forumvraag: Hijgen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^