Hijgen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LisaLisa

Hee iedereen,

Sinds Oud en Nieuw, waar Koda onrustig was rond 12 uur, maar niet heel bang overkwam, is Koda sneller gaan ademen. Vandaag hijgt hij nog steeds veel meer dan normaal. Af en toe heeft hij zijn normale rustige ademhaling, maar als we net van een wandeling terugkomen, maar zelfs als hij gewoon ligt te chillen is zijn ademhaling veel sneller dan normaal. Als dit aanhoudt ga ik uiteraard naar de dierenarts, maar zou dit kunnen komen door luchtvervuiling door het vuurwerk? Of zou het dan eerder stress zijn? 

Hij reageerde ook gisteravond ineens heel opgefokt naar een kat en komt sowieso meer gespannen over, maar dit is pas meer geworden sinds nieuwjaarsdag.


honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik denk toch dat het nog de stress is van de vuurwerktijd. Stresshormonen blijven lang in het lichaam aanwezig. Hij zal ook buiten nog associeren aan onrust en geknal.

Natuurlijk kan ook luchtvervuiling of een andere oorzaak zoals bijv. pijn meespelen. Dus even in de gaten houden inderdaad en zo nodig laten onderzoeken waar het vandaan kan komen.

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" Ik denk toch dat het nog de stress is van de vuurwerktijd. Stresshormonen blijven lang in het lichaam aanwezig. Hij zal ook buiten nog associeren aan onrust en geknal.
Natuurlijk kan ook luchtvervuiling of een andere oorzaak zoals bijv. pijn meespelen. Dus even in de gaten houden inderdaad en zo nodig laten onderzoeken waar het vandaan kan komen. "

Inderdaad, die hormonen kunnen wel een week invloed blijven hebben en soms nog langer, zeker als er dan nog wordt 'nageknald' of als er andere harde geluiden te horen zijn - en dan schieten de stresshormoon-levels meteen weer omhoog.

 

Maak het je hond makkelijk, geeft wat extra's aan stevig kauwmateriaal, zet rustgevende muziek op, kijk of je iets kunt met een middeltje als CBD-olie, Bach rescue voor honden of valeriaantabletjes, zet de Relax-O-Dog aan, masseer je hond lekker lang - allemaal manieren om de stresshormonen sneller uit het lichaam te krijgen.

 

En dat met associëren kan heel goed. Eén van mijn honden heeft heel lang geweigerd om in het donker om over een bepaald paadje te lopen omdat er jaren geleden jongetjes liepen te klieren met vuurwerk...

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

Hier ook een hond die nog steeds overprikkeld reageert.

Oud en nieuw was al veel stress, dankzij medicatie voor ons te handelen maar de impact op de hond toch nog groter dan gedacht/verwacht.

Op dit moment wordt op elk geluidje aangeslagen sealed, buiten is het uitvalgedrag weer toegenomen, ... dat soort dingen.

 

We doen rustig aan, houden er rekening mee en bieden hem dingen die duidelijkheid geven en rust. (We doen even een paar passen terug.)

 

Dat geknal vraagt soms meer dan we in de gaten hebben. En zoals gezegd, het duurt even voordat de stresshormonen afgebroken zijn...

 

Ik hoop dat het hijgen snel voorbij is.

(Het gaat niet om een hond met gezondheidsklachten of pijn?)

honden page profiel LisaLisa

Bedankt voor jullie reacties,

Het gaat om een puber van bijna 8 maanden die geen pijn heeft zover ik weet en kergezond overkomt :)
Ik vind het hijgen wel raar aangezien Koda op oudjaarsdag nog gewoon tijdens het knallen lekker zat te spelen en het lijkt alsof de klachten pas sinds nieuwjaarsdag zijn gekomen. Maar misschien heb ik hem dan toch niet helemaal goed gelezen op oudjaarsdag.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Toch zou ik naar de longen laten luisteren er dus mee naar de dierenarts gaan.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Eens met Yooop. Als het vandaag nog zo is toch even langs de dierenarts om te laten checken. 

honden page profiel LisaLisa

Het gehijg is nu helemaal over gelukkig. En het overdreven alerte ook.
Bedankt voor jullie meedenken! :)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

gelukkig, dan was het waarschijnlijk toch de knallen e..d die het gehijg veroorzaakt hadden. Fijn dat je het nog even laat weten.

Volgende forumvraag: Steriliseren of niet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^