Houding pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StephanieStephanie

Hallo allemaal, wij zijn baasjes van een superleuke teckel Guus! Nu willen we voor hem een speelmaatje en is ons oog op een choco teckel gevallen. De pup loopt alleen erg raar met zijn achterkant. Pootjes staan beetje krom lijkt het. Degene die het nestje heeft zegt dat er niets aan de hand is en de dierenarts hem gezond heeft verklaard. Zie ik nu spoken? Of is het huppen (als een konijn) met de achterkant een teken dat er iets aan de hand is?

Graag hoor ik van jullie..

Ps: ben echt niet te beroerd om geld uit te geven voor mijn beestjes aangezien Guus al 2 x zijn aanschaf heeft gekost qua dierenartskosten ben ik wel wat voorzichtiger 

honden page profiel Binky & BenjiBinky & Benji 3 doggies

honden foto van Binky & Benji

Als je het niet vertrouwt, niet doen!

 

Een teckel is in de rug al erg kwetsbaar dus een afwijking aan het lopen en/of de poten, zou ik het risico niet willen nemen ...

honden page profiel RosanjaRosanja 3 doggies

honden foto van Rosanja

Persoonlijk zou ik het niet doen. Misschien kun je bij de volgende keer kijken het filmen, van meerdere kanten, en je eigen dierenarts laten zien. Misschien dat die dan beter kan adviseren hoe of wat. Maar ik zou het, hoe leuk de pup ook is, niet doen. 

 

Komt het wel uit een goed nest? Met stamboom en ouders getest? Als het namelijk ergens staat (in z'n enting snoekje bijv.) dat ie raar loopt en je koopt hem alsnog, kun je de fokker niet aansprakelijk stellen omdat het bekent was bij aankoop. 

honden page profiel StephanieStephanie

Ik probeer een filmpje bij te voegen helaas lukt dit niet

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik zou het dan ook niet doen.

Teckels zijn toch al kwetsbaar door hun bouw.

Diegene die het nestje heeft kan wel van alles zeggen, maar daar heb je weinig aan.

Het beste ga je op zoek naar een pup uit goed gefokt nest, en zo komt de pup niet over waar je bent wezen kijken.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Ik probeer een filmpje bij te voegen helaas lukt dit niet "

Als je het op youtube zet, kun je het toevoegen in een reactie. Ik moet dan altijd wel op wijzigen drukken en het nóg een keer toevoegen, want de eerste keer pakt 'ie hem niet.

honden page profiel Charlotte-SophieCharlotte-Sophie

Ik zeg altijd: bij twijfel niet doen.

 

En dat geldt voor alle keuzes in mijn leven. Ik hoop dat er gauw een andere leuke Teckelpup op je pad komt

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

" Hallo allemaal, wij zijn baasjes van een superleuke teckel Guus! Nu willen we voor hem een speelmaatje en is ons oog op een choco teckel gevallen. De pup loopt alleen erg raar met zijn achterkant. Pootjes staan beetje krom lijkt het. Degene die het nestje heeft zegt dat er niets aan de hand is en de dierenarts hem gezond heeft verklaard. Zie ik nu spoken? Of is het huppen (als een konijn) met de achterkant een teken dat er iets aan de hand is?
Graag hoor ik van jullie..
Ps: ben echt niet te beroerd om geld uit te geven voor mijn beestjes aangezien Guus al 2 x zijn aanschaf heeft gekost qua dierenartskosten ben ik wel wat voorzichtiger  "

Een pupje van nog geen 7/8 weken hupt niet alsdoor....ga eens kijken bij de rasvereniging van het ras wat je graag wilt hebben...beter wachten dan dat je een pup neem die je nu al aan het twijfelen brengt.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

In welke plaats zit die fokker en is hij/zij aangesloten bij de rasvereniging?

Was de moeder aanwezig toen jij daar was? Heb je de kennelnaam gegoogled met het woord ervaring en klachten?

Als je het niet vertrouwt dan zou ik afhaken.

honden page profiel StephanieStephanie

Bedankt allemaal, ik heb de pup afgezegd.. Met pijn in mijn hart maar hem in huis nemen voelde niet goed, klopten veel dingen niet. Moederhond was overleden, 2 dagen na bevalling en had geelzucht. Vaderhond was pas 10 maanden en dekking was per ongeluk. Gegevens ouders onbekend en toen ik vroeg naar het huppen en stand pootjes vonden ze het maar zeuren.. We gaan op de wachtlijst bij een erkende fokker dan maar geduld en doorsparen

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

" Bedankt allemaal, ik heb de pup afgezegd.. Met pijn in mijn hart maar hem in huis nemen voelde niet goed, klopten veel dingen niet. Moederhond was overleden, 2 dagen na bevalling en had geelzucht. Vaderhond was pas 10 maanden en dekking was per ongeluk. Gegevens ouders onbekend en toen ik vroeg naar het huppen en stand pootjes vonden ze het maar zeuren.. We gaan op de wachtlijst bij een erkende fokker dan maar geduld en doorsparen "

Ik denk dat je daar goed aan hebt gedaan. Ook al had je je er op verheugd, dan toch beter wat langer wachten op een pup die op een verantwoorde manier gefokt is!

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Bedankt allemaal, ik heb de pup afgezegd.. Met pijn in mijn hart maar hem in huis nemen voelde niet goed, klopten veel dingen niet. Moederhond was overleden, 2 dagen na bevalling en had geelzucht. Vaderhond was pas 10 maanden en dekking was per ongeluk. Gegevens ouders onbekend en toen ik vroeg naar het huppen en stand pootjes vonden ze het maar zeuren.. We gaan op de wachtlijst bij een erkende fokker dan maar geduld en doorsparen "

 

Goede en wijze beslissing.hp-thumbsup

Volgende forumvraag: Chow chow pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^