De taal van mijn hond beter begrijpen????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sofiesofie

Hai allemaal, ik ben nieuw hier, heb even gekeken maar volgens mij is er nog geen vergelijkbare vraag gesteld. 

Het zit zo: 

Ik heb een bullmastiff reu van 1,5 jaar. Hij is enorm nieuwschierig en vind alles interessant. Hierdoor willen mensen vaak kennis met hem maken en hem aanhalen, hij geeft mensen die indruk doordat hij enthousiast naar ze kijkt/kwispelt. 

Echter merk ik aan hem dat hij nieuwe (of sommige bekende) mensen heel spannend vind. Buiten vind ik dit niet zo’n probleem, maar mensen die ik in huis haal wel. Hij is enorm blij als er iemand in huis komt, incl. springen etc (proberen we nog steeds af te leren). Maar zodra hij bij bepaalde mensen gaat springen of knuffelen, zie ik soms dat hij gaat borstelen of krampachtig kwispelen. Hierdoor denk ik dat hij het niet prettig of spannend vind. Het gekke is alleen dat hij wel degene is die op de mensen afstapt, niet andersom. Hij stapt dan ook niet zelf uit de situatie. (Verhaal geldt ook voor wat er buiten gebeurd). 

Ik merk aan hem dat hij zich onprettig voelt maar wel zelf de situatie opzoekt. Ik begrijp dit gedrag niet helemaal. Zou iemand mij dit uit kunnen leggen? Wil natuurlijk niet dat er ooit incidenten gebeuren omdat ik het niet goed begrepen heb. 

Alvast bedankt en dikke knuf van kenzo

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wellicht heb je hier wat aan?

https://nl.wikihow.com/Communiceren-met-je-hond

 

https://www.youtube.com/watch?v=00_9JPltXHI

 

Als je ziet dat je hond zich niet prettig voelt in een bepaalde situatie, haal hem hier dan uit. Intuïtie is ook een belangrijke factor om je hond te begrijpen.

 

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Een hond kwispelt niet altijd omdat hij iets leuk vindt, maar ook omdat hij iets niet leuk vindt, iets van je wil, of zelfs omdat hij alert is op een situatie die kan escaleren. Het verschil is vaak maar heel subtiel en je moet het echt leren zien en herkennen bij je hond (en bij iedere hond is het anders). Als hij gaat borstelen, dan is hij dus niet echt enthousiast; ik zou er dan toch even tussen komen en afstand maken.

 

Een Bullmastiff is natuurlijk ook een hond die is ontstaan door het kruisen van honden die van oorsprong werden gebruikt als kuddebewaker, plus wat ze in het Engels 'drover dogs' noemen en ook nog een bull dog. Drover dogs begeleidden vee naar bijvoorbeeld de veemarkt, met name koeien en stieren en die hielden ze netjes en rustig bij elkaar en op het pad. De bulldog was bedoeld om stieren in bedwang te houden, met name dolle stieren. Je moet eens opletten of dat borstelen begint als de energie van mensen en met name kinderen onrustiger/drukker worden - dat zou mij niet verbazen want dat is wel waar en bullmastiff vanuit zijn genen op reageert.

 

 

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Mijn wolfhond teef doet dit ook.

Ze vindt het spannend (nieuwe mensen =  nieuwe situatie), waardoor ze gaat borstelen.
Maar ze is wel enorm nieuwsgierig, dus ze gaat wel kijken.

Ik laat het meestal zijn beloop gaan, gaat ze echt te ver in haar opwinding (opspringen, happen), dan roep ik haar weg bij de persoon.
Gelukkig vertrouwt ze mij hier ook op.

Ik vind het belangrijk dat mijn hond leert zelf dingen te ervaren en ook zelf beslissingen leert nemen, maar wel onder mijn begeleiding.

Volgende forumvraag: Auto’s...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^