Groeistilstand

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hugo VerschoorHugo Verschoor

Beste Forumleden,

wij hebben sinds begin vorig jaar een Ierse Setter teefje.

het is niet onze eerste pup dus we weten een beetje hoe het werkt. Puppie at lastig  in het begin en na een aantal maanden zijn we overgestapt op Barf, wat we onze vorig jaar overleden GBGV’s ook gaven en waar ze heel oud mee zijn geworden. Ze eet nu geweldig en krijgt uiteraard de benodigde voedingssupplementen.We hebben haar keurig elke maand gewogen en ze groeide goed en kwam keurig aan. Maar bij het wegen vandaag blijkt opeens dat ze sinds twee maanden geen gram is aangekomen. Ze blaakt van de gezondheid , heeft bakken met energie en ziet er geweldig uit, niet te mager, niet te dik.Ze is nu 9 maanden en weegt 17,5 kg.Ik heb natuurlijk de vraag bij de fokker neergelegd, maar we wonen in Frankrijk en daar komt de pup ook vandaan en de fokker reageert zeer lauwtje want hij vindt dat we haar op de Royal Canin brokken hadden moeten houden.

Kan iemand me vertellen of het normaal is dat een puberhond twee maanden niets aankomt?

Alvast dank, grts Hugo

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hond is negen maanden, staan ze wat gewicht betreft even stil, niets bijzonders, ze gaan nu uitzwaaien, wacht geduldig af....je hond is geen zwaargewicht, dan is negen maanden al een beetje volgroeid wat gewicht betreft. Op vleesgroeit een hond rustig en gelijkmatig zou me niet ongerustmaken hoor...iersesetter teef, ongeveer 25/30 kilo....met anderhalf jaar mag men aannemen dat het teefje de gewicht bereiktheeft....

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Een volwassen Ierse Setter teef heeft een gewicht van 25-30 kg.

Raad van Beheer https://www.houdenvanhonden.nl/hondenrassen/alle-rassen/fci-groep-7/ierse-setter/

 

Volgens de volgende groeicurve heeft je teef minder gewicht in vergelijking met de groeicurve van een labrador met volwassen gewicht van 30 kg. Ik vermoed dat je teef op een volwassen gewicht van ca. 25 kg. zal uitkomen.

https://www.mcvoordieren.nl/groeicurve-hond

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wij hebben een lhasa, na 8 tot  9 maanden groeide hij niet meer, bleef steken op 5 kg. Daarvoor kwam hij keurig iedere week 1 of 2 ons aan. . nu is hij 10 maanden, en zie, zomaar een pond  er bij, terwijl hij nog steeds dunnig is.. Dat lijkt natuurlijk niet  veel maar op een gewicht van 5 kg is het best veel. Ik  ben ook blij te horen dat het dus normaal is, een groeistop op de leeftijd van 9 maanden. Nu heb ik hoop dat mijn hondje ook nog iets groter wordt. Natuurlijk, ik heb gekozen voor een kleine hond, maar niet voor een mini lhasa. Ma lhasa is 6 kg, pa is groter,. Broertje is ook al een stuk zwaarder.. ik hoop dat die van mij ook minimaal 6 kg wordt.

honden page profiel Hugo VerschoorHugo Verschoor

Dank jullie wel voor de antwoorden; daar kunnen we wat mee.

 

Volgende forumvraag: Struvietkristallen door voeding?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^