Angst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Goede middag,

Onze Storm van ruim 6 maanden is door een tractor die heel hard over een drempel ging en daardoor een enorme herrie maakte ineens angstig voor auto's die langs ons chalet rijden. Dit is vandaag gebeurt ik had met hem gelopen en was vlak bij huis toen die trekker langskwam. Niets aan de hand tot die drempel. Dit is zo zielig liep altijd heerlijk met zijn staart omhoog en nu let hij constant op wat er langs komt en probeert buiten weg te lopen als hij een auto ziet.  Wat kan ik hieraan doen.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Het is vandaag gebeurd? Dan de komende dagen even begripvol reageren als hij bang reageert of schrikt. Je kunt het benoemen; geeft niets, is een auto.

Eventueel buiten gaan kijken, geef hem de tijd om te kijken, snuffelen, wat hij wil. 

 

Geef er nog niet te veel aandacht aan. Waarschijnlijk gaat het vanzelf over.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ik zou met hem gaan spelen, gebruik hierbij ook zijn lievelingsspeeltje hem uit zijn angst halen van dat moment, dat moet lukken met zo'n jonge hond die van zichzelf in eerste instantie geen angstige hond is. Hem weer een positieve associatie meegeven.

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Dank voor de relaties ben er al mee bezig. Maar ik moet zeggen dat we het vreselijk vinden hem zo angstig te zien. Het is op dit moment Storm niet. Hij is angstig voor van alles en ook in het chalet. Ben al een aantal keren met hem naar buiten geweest en dat gaat wel. Stilstaande auto's zijn geen probleem maar zodra hij er 1 tijdens ziet schiet hij in de stress. Ik reageer er niet op maar het is vreselijk moeilijk. 

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Reakties bedoel ik. Heb vanmiddag in de tuin gespeeld met een bal en dat ging goed, staart omhoog en me uitdagen maar het is op dit  moment rustig op de camping weinig auto's. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik zou heel veel met hem naar buiten gaan, als hij bang is, eerst proberen door te lopen (tenzij het echt totale paniek gedrag is) lekker vrolijk in een snel tempo bij de drempel gaan lopen.

Sammie was voor alles bang buiten, niet in totale paniek maar als hij bang is voor een vuilnisbak dan lopen we er 20 keer als het moet vrolijk lachend langs.

Er is maar 1 ding waar ik Sam niet zo kan behandelen, dat is een groot beeld van een mens, dan raakt hij in vluchtgedrag en dan doe ik dat natuurlijk niet.

En zelf niet te veel er bij stil staan, vooral niet gaan bevestigen dat het eng is.

 

Volgende forumvraag: Valdispert
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^