Vieze baard

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bertha tuinbertha tuin

Mijn grotendeels witte Havanezer Sem knaagt veel op runderoren e.d. Dat heeft een heel groot nadeel. Hij krijgt er vieze zwarte plukken van in zijn baard. Het plakt vreselijk en is er nauwelijks uit te krijgen. Hoe krijg ik dit schoon?

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 2 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Zijn het echt vieze stukken runderoor?

 

Dan zou je het namelijk met wat warm water kunnen "weken" voor zover dat gaat en het dan eruit proberen te wassen.

 

Misschien kun je zijn baard ook wat bij (laten) trimmen zodat het er minder in blijft plakken?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 1 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Doe een slabber om, zodra die klaar is met eten weer af doen, zo hou je de baard mooi schoon...   makkelijk zelf te maken, handdoek opmaat knippen, omzomen en een hals band van elastiek, breed elastiek...

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Of de baart korter houden?

honden page profiel bertha tuinbertha tuin

Het gaat echt om de haren aan zijn kaken, vanaf zijn lippen. Daar helpt een slabber denk ik niet. Is er een hondenveilig middeltje waarmee de plakrommel makkelijk oplost? De runderoren zijn op zichzelf niet vies.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 1 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Honden conditioner erin wrijven? Dan kammen? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 1 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Het gaat echt om de haren aan zijn kaken, vanaf zijn lippen. Daar helpt een slabber denk ik niet. Is er een hondenveilig middeltje waarmee de plakrommel makkelijk oplost? De runderoren zijn op zichzelf niet vies. "

Bij de aldi, washandjes die doordrenkt zijn.....weggooi washandjes zijn gedrenkt in aloevera.....daar de vieze haren mee schoon wrijven, gebeurd hier ook met de poten en dat helpt goed, daarna met een droge doek droogwrijven.....

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 1 doggies

honden foto van UkkePuck

Ah, dat ken ik. Puck heeft het ook vaak. Ik laat het opdrogen en dan trek (wel zachtjes hoor) ik het eruit of ik pak een kammetje en dan doorkammen. 

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 1 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

" Ah, dat ken ik. Puck heeft het ook vaak. Ik laat het opdrogen en dan trek (wel zachtjes hoor) ik het eruit of ik pak een kammetje en dan doorkammen.  "

Ja zo doe ik het bij Jazz ook vaak.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Als ze met olie besmeurde zwanen schoon kunnen krijgen met Dreft, zou ik dat eens proberen. Wel goed uitspoelen achteraf, lijkt me.

honden page profiel bertha tuinbertha tuin

" Als ze met olie besmeurde zwanen schoon kunnen krijgen met Dreft, zou ik dat eens proberen. Wel goed uitspoelen achteraf, lijkt me. "

 

honden page profiel bertha tuinbertha tuin

Deze en alle andere methodes ga ik proberen.

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Hier een bobtail met vaak een vieze baard. Ik merk als hij net helemaal is gewassen dat het vuil dan minder blijft hangen. Nu het weer een paar weken is geleden, heeft hij een vele viezere baard. 

 

Dreft ontvet, daarom kan het goed helpen bij hele vieze vachten. Maar ik zou het niet te vaak gebruiken, want het breekt ook de natuurlijke vetlaag van het haar af. 

 

In de trimsalon korte we bij de meesten honden de baard flink in, vinden de baasjes vaak fijner. En daarnaast knippen we de zwarte pinnen in de mondhoeken af, zodat het er weer wat frisser uit ziet. 

 

Maar helemaal schoon zal het waarschijnlijk niet blijven. Met Jaimy hebben we van alles geprobeerd, maar het blijft nooit lang schoon.

 

honden page profiel bertha tuinbertha tuin

Ik begrijp dat we er mee moeten leren leven. Helemaal schoon is Sem toch nooit want we wonen in Drenthe in het buitengebied. Sem graaft ook graag in muizenholen en duikt daar dan ook met zijn hele kop in. Handige hè, zo'n witte hond. Gelukkig vindt hij in bad gaan niet heel vervelend, dus ik douche hem geregeld. Dan is hij weer een halve dag wit.????

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ik begrijp dat we er mee moeten leren leven. Helemaal schoon is Sem toch nooit want we wonen in Drenthe in het buitengebied. Sem graaft ook graag in muizenholen en duikt daar dan ook met zijn hele kop in. Handige hè, zo'n witte hond. Gelukkig vindt hij in bad gaan niet heel vervelend, dus ik douche hem geregeld. Dan is hij weer een halve dag wit.???? "

Daarom geven de meeste Havanezer eigenaren het op na een tijdje en laten ze hun hondje kort wieken.

Dan kunnen ze tenminste een "normaal" hondenleven leiden zonder te veel frustratie

(ik knip of scheer mijn Havanezer ook, terwijl  ik zelf hondenkapster ben).

honden page profiel bertha tuinbertha tuin

Wij laten Sem ook kortwieken, maar zijn haar groeit echt heel snel. We zullen zien of we de baard nog korter kunnen laten knippen en misschien zelf bij kunnen houden.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Wij laten Sem ook kortwieken, maar zijn haar groeit echt heel snel. We zullen zien of we de baard nog korter kunnen laten knippen en misschien zelf bij kunnen houden. "

Knip er gerust zelf wat aan.

Door fout te knippen weet je volgende keer wat je niet meer moet doen...wink

Volgende forumvraag: Benchmaat
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^