Drukke labrador

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarlouMarlou

Hallo allen,

Ik heb een vraag aan jullie. Wij hebben een super lieve labrador. Ze is 2 jaar oud en heet Ziva.

Echter 1 probleem: zodra er bezoek komt is ze enorm druk. Het is vooral enthousiasme maar wij worden er een beetje gek van. De mensen begroeten vinden wij helemaal prima maar springen en vervolgens de hele tijd druk doen zijn we zat.

Zodra er geen bezoek is en ze alleen met ons thuis is, is ze super rustig en een echte lieverd. Wij hebben net een kleine van 8 maand en ook daar kan ze heel goed mee omgaan gelukkig.

 

Hebben jullie tips voor ons?

 

Groetjes Marlou

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Hier ook zo’n enthousiaste mensen-begroeter. 

Wat ik doe: Net voor het bezoek komt aanlijnen en vastzetten aan de verwarmingsbuis bij haar mand. Ze heeft dus wel wat ruimte. Als het bezoek er is, negeert het bezoek de hond en de hond krijgt van mij iets lekkers. Na ongeveer 15 minuten maak ik de lijn los, hond begroet kort het bezoek en omgekeerd en daarna is het klaar. Het enthousiasme is dan al tot bedaren gekomen en het scheelt een hoop in chaos. 

Misschien een ideetje... 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

100% eens met Hettie. Voorkom dat je hond zo over enthousiast wordt. Na een tijdje zal dit gedrag minder worden.

Toch zet ik nog steeds af en toe m’n hond in een andere ruimte wanneer er bezoek binnen komt. Zodra iedereen rustig zit mag hij er bij. Dan begroet hij iedereen maar op een relaxte manier. Niet zo hyperdepieper. Is voor hem ook fijner.  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hier geen druktemakers, maar groot en af en toe onhandig vior bezoek zeker als ze deze toch wel wat groot vinden, staan ze hier achter een traphekje, en als het bezoek zit krijgen ze een bot en kunnen de woonkamer in, negeren ze het bezoek, kijk wat voor jouw hond helpt....

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Heeft mijn hond ook... wat ik tegenwoordig doe ik Obi zodra de bel gaat buiten meenemen. Strooi wat snoepjes in het gras en laat hem die dan zoeken. Het bezoek komt binnen (of ik doe de deur nog open) begroet ons, gaat rustig zitten en als ze gesetteld zijn dan maakt Obi zelf de deur open en komt weer binnen (als het snoep gevonden is). Hij maakt het dan niet mee dat iedereen nog bij de deur blijft staan want met die situatie kan hij weinig. Als ze zitten straalt dat veel meer rust uit en Obi neemt dat over zeg maar. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Hier ook zo’n enthousiaste mensen-begroeter. 
Wat ik doe: Net voor het bezoek komt aanlijnen en vastzetten aan de verwarmingsbuis bij haar mand. Ze heeft dus wel wat ruimte. Als het bezoek er is, negeert het bezoek de hond en de hond krijgt van mij iets lekkers. Na ongeveer 15 minuten maak ik de lijn los, hond begroet kort het bezoek en omgekeerd en daarna is het klaar. Het enthousiasme is dan al tot bedaren gekomen en het scheelt een hoop in chaos. 
Misschien een ideetje...  "

Je kan ze ook aanlijnen en bij je houden.

Zo leert ze om het bezoek te verwelkomen zonder dat ze kan opspringen.

Zo kan ze dan ook eens ruiken aan het bezoek,wat geruststellend werkt.

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

Ik kreeg van de week het advies van een gedragsdeskundige om dan heel duidelijk tussen de hond en bezoek in te gaan staan. Bezoek van te voren ook vragen om de hond te negeren. Ze komen voor jou en niet voor de hond. 

 

Ik heb het nog niet getest zelf want senn is ook zo'n blije, en hij is zeer creatief in om/door/onder/langs mij te lopen. Anders gaan voor optie vastleggen. Dat heb ik bij Senn ook wel eens gedaan en een botje geven. 

honden page profiel LisetteLisette

Bekend verhaal.

Onze hond doet dit ook.

Zodra er bezoek komt moet hij ze enthousiast verwelkomen door te springen en druk te doen.

Ook als ze gaan zitten dan moet hij er continu bij zijn. Stuur hem regelmatig terug naar zijn hand. Daar blijft hij dan wel even liggen, maar hij wil té graag de aandacht.

Als we zelf normaal in huis rondlopen is hij heel rustig. Alleen als er bezoek is doet hij dit.

Met verjaardagen doen we hem de eerste tijd aan de riem totdat hij rustig is.  Maar ook daarna moet hij bij iedereen snuffelen en aandacht.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Hier ook een heel blij ei die iedereen geweldig vind. Ik hou Shadow even 5 minuten bij me en dan laat ik haar weer haar gang gaan. Dan is de grootste enthousiastme er af en kan ze gewoon op een "normale" manier even iedereen groeten en een kroel halen. En daarna komt ze er ook altijd gezellig bij liggen op de grond. Maar dan is ze weer helemaal zen.

Volgende forumvraag: alleen zijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^