Blaffen/janken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Me86Me86

Hoi allemaal. Sinds 2 weken zijn we de trotse eigenaars van een rhodesian ridgeback. Ze is nu 10 weken oud. Snachts slaapt zij in de berging. De eerste nachten heb ik op de zetel geslapen en dit opgebouwd. De eerste week heeft ze veel gejankt en geblaft. We hebben dit steeds genegeerd. De laatste week ging het savonds slapen gaan super goed. Helaas jankt en blaft ze nu uren aan een stuk alles bij elkaar wanneer ze savonds de berging in moet. Ook smorgens jankt en blaft ze. Ook wanneer een van onze kinderen snachts hoest of dergelijke. We hebben dit vanaf het begin genegeerd maar het stopt niet. Heeft iemand tips? 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Tja, savonds en de nacht alleen, is ook niet leuk voor een kleine pup.....van iedereen verlaten, zoek het maar uit, welterusten en als er gejankt wordt, jammer maar wij gaan slapen...klinkt hard zoals ik dit omschrijft.....waarom de eerste tijd niet de pup bij je nemen, geborgenheid geven tot je pupje vertrouwen heeft in de nieuwe omgeving...en vooral de nachten....jullie laten eigenlijk als de pup jullie nodig heeft in de steek...zoek het maar uit...het bij je nemen betekend echt niet dat tie zijn hele leven bij jullie op de kamer moet slapen....als die een poos bij jullie is en zich vertrouwd voelt kan je een plek aanwijzen waar die op de dag ook lekker slaapt....probeer dat eens, mooi bij je nemen in de nacht, het janken is verleden tijd, geborgenheid voor de pup en jullue kunnen ook lekker slapen, denk daar eens over na.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Laten huilen en janken is toch vreselijk, zelf kom je ook niet aan je nachtrust toe...neem de pup snachts bij je op de slaapkamer, en laat de pup niet achter in de berging....maak een lekker bedje op naast je bed, en als die dan snachts nog even uit moet, hoor je dat ook...en daarna weer lekker slapen, hand er af en toe bij, dat is geborgenheid geven en niet de hele nacht laten huilen en janken.....en tuurlijk zal de pup uit vermoeidheid gaan slapen maar een band ermee opbouwen is ver te zoeken zo....

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

De eerste week heeft ze veel gejankt en geblaft. We hebben dit steeds genegeerd. De laatste week ging het savonds slapen gaan super goed. Helaas jankt en blaft ze nu uren aan een stuk alles bij elkaar wanneer ze savonds de berging in moet. Ook smorgens jankt en blaft ze. 

Pas twee weken bij je, wat verwachtte je er van ?    Uren laten blaffen aan een stuk door, slaap je toch ook zelf niet meer... je vraagt advies, neem het ter harte wat ik daar hierboven geschreven heb..

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

Ik vind het wel sneu, beestje een paar dagen bij je en daarna al alleen in een koude berging liggen. Ze hebben op deze leeftijd nog veel aandacht en nabijheid nodig. Ook in de nacht.

Niet naar je pup gaan als deze jankt, betekent voor de pup dat deze geen steun van je hoeft te verwachten als ze het moeilijk heeft. 

Je werkt dan op deze manier verlatingsangst in de hand.

 

Slaap zo lang als je pup nodig heeft gezellig samen in de berging. Blijf ook bij je pup wanneer deze net de bench in moet. Tot zolang ze lekker ligt te slapen.

 

Een gedragen shirt van iemand uit jullie gezin kan ook nog helpen. 

Maar alsjeblieft, laat die pup geen uren janken. Uiteindelijk krijg je er problemen mee en is de hond de dupe. 

honden page profiel Me86Me86

Bedankt alvast voor de reacties. De eerste week heb ik naast haar geslapen. Dit ging soms goed, soms wou ze enkel spelen. Dit negeerde ik. Ik beloonde haar wanneer ze in haar nestje ging liggen. Daarna naar de berging.  Deze is wel lekker verwarmd :-). Ze heeft een t-shirt van me bij haar liggen. De tweede week ging dit super. Ze ging vanzelf in haar nestje in de berging slapen. Daarmee dat ik het gek vind dat ze nu ineens 's avonds jankt (afgelopen nacht). Ze heeft dan flink pipi en kaka buiten gedaan. Ik heb dit zo toegepast omdat het mij werd aangeraden. Ik begrijp de stelling van erbij te blijven slapen maar ik ben bang dat de pup het te moeilijk gaat vinden wanneer ik dit niet meer doe? Op de slaapkamer zelf is geen optie aangezien dit 2 verdiepen naar boven is en een open kamer. Ik zou niet willen dat ze van de trap af valt. Ze mag ook nog geen trappen lopen. Dragen gaat voorlopig nog maar niet meer lang ????. Ik heb ervaring met honden dus ik had inderdaad verwacht dat ze ging janken. Ik vraag enkel raad omdat ze nu opnieuw begint nadat het net goed ging. 

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

Wordt er ook veel vuurwerk afgestoken bij jullie? 

 

Denk dat het toch beter is nog even bij haar te slapen. Honden gaan ook met bepaalde maanden nog weer zogenaamde angstperiodes door. Zaak om deze goed te begeleiden en je hond te steunen als die dat nodig heeft.

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

www.doggo.nl 

Heeft mooie artikelen om door te lezen. Staat veel informatie op over pups, gedrag enzovoorts. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

jammer dat je zulke adviezen gekregen hebt, mensen zijn vaak in de war met het gedrag negeren, dat is wel vaak een goed advies, maar nooit de hele hond negeren, wel een oplossing zoeken om de hond te helpen

 

een hond negeren als ze je nodig heeft, is voor de hond heel erg, ze raakt er gefrustreerd van, verliest het vertrouwen, voor haar gevoel kan ze nog niet alleen zijn en heeft steun nodig. Op deze manier heb je ook nog risico dat je ongewild verlatingsangst aankweekt.

 

Dus ik zou haar toch liever niet alleen laten voorlopig.  Het kan idd zijn dat ze s nachts wat gehoord heeft waardoor ze geschrokken is.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Hij moet natuurlijk niet van de trap vallen, maar in een afgesloten bench  of ren , of een stuk slaapkamer afzetten met hekjes? Naast je bed, hand er in, pup slaapt en jij slaapt. Moet de pup er uit, dan merk je dat vanzelf en kan je hem buiten zetten. Zo heb ik het met iedere pup gedaan en ook met herplaats honden die volwassen waren. Eenmaal lekker doorslapen en dat kan weken duren, de bench ren oid steeds verder wegzetten tot buiten de slaapkamer , dan 1 verdieping en dan 2 verdiepingen naar beneden.. 

honden page profiel SRMSRM

" Hoi allemaal. Sinds 2 weken zijn we de trotse eigenaars van een rhodesian ridgeback. Ze is nu 10 weken oud. Snachts slaapt zij in de berging. De eerste nachten heb ik op de zetel geslapen en dit opgebouwd. De eerste week heeft ze veel gejankt en geblaft. We hebben dit steeds genegeerd. De laatste week ging het savonds slapen gaan super goed. Helaas jankt en blaft ze nu uren aan een stuk alles bij elkaar wanneer ze savonds de berging in moet. Ook smorgens jankt en blaft ze. Ook wanneer een van onze kinderen snachts hoest of dergelijke. We hebben dit vanaf het begin genegeerd maar het stopt niet. Heeft iemand tips? 
  "

Je pup jankt niet zomaar dus is het logisch dat ze niet zomaar stopt. Ze heeft je nodig, het is een babydier van een diersoort waarbij ze nu nog in het nest en samen zou slapen. Zorg dat je aan haar natuurlijke behoeften voldoet en ze zal stoppen met janken.

honden page profiel SRMSRM

" Bedankt alvast voor de reacties. De eerste week heb ik naast haar geslapen. Dit ging soms goed, soms wou ze enkel spelen. Dit negeerde ik. Ik beloonde haar wanneer ze in haar nestje ging liggen. Daarna naar de berging.  Deze is wel lekker verwarmd :-). Ze heeft een t-shirt van me bij haar liggen. De tweede week ging dit super. Ze ging vanzelf in haar nestje in de berging slapen. Daarmee dat ik het gek vind dat ze nu ineens 's avonds jankt (afgelopen nacht). Ze heeft dan flink pipi en kaka buiten gedaan. Ik heb dit zo toegepast omdat het mij werd aangeraden. Ik begrijp de stelling van erbij te blijven slapen maar ik ben bang dat de pup het te moeilijk gaat vinden wanneer ik dit niet meer doe? Op de slaapkamer zelf is geen optie aangezien dit 2 verdiepen naar boven is en een open kamer. Ik zou niet willen dat ze van de trap af valt. Ze mag ook nog geen trappen lopen. Dragen gaat voorlopig nog maar niet meer lang ????. Ik heb ervaring met honden dus ik had inderdaad verwacht dat ze ging janken. Ik vraag enkel raad omdat ze nu opnieuw begint nadat het net goed ging.  "

Advies krijgen/aannemen is mooi, maar blijf altijd zélf je gezonde verstand gebruiken. Kijk naar je pup, zie haar voor wat ze is en vraag je dan nog eens af hoe goed het voor je pup is om haar uren te laten janken en haar aan haar lot over te laten.

Volgende forumvraag: Uitslapen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^