Uitslapen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marion Marion

Hallo hondenliefhebbers, wij hebben een teckel-puppy die nu 4 maanden is. Het is een actief hondje met een eigen willetje. Ze is nog niet helemaal zindelijk maar dat gaat steeds beter. Het enige dat minder gaat, is het slapen! Vanaf de dag dat ze bij ons kwam met 11 weken slaapt ze niet langer dan tot 06.00 uur. Soms tot 06.30 uur, langer niet. We laten haar plassen maar ze wil dan niet meer gaan slapen. Het lukt ons niet om die tijd op te rekken. Wie heeft de gouden tip?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

4 maanden tot half zeven, teken ik voor, hahaha, ik heb een jonge hond, die om zes uur komt om te plassen en te eten.....en een hond van  12 die ook wel heel vroeg komt, je hebt vroege vogels en later vogels die graag willen uitslapen, wat kan je daar aan veranderen.....savonds wat later naar bed gaan ? Je schrijft 6 uurtjes slaapt tie...ga je dan om 12 uur nog een keer uit met de hond ? Half zeven voor een hond van 4 maanden vind ik heel netjes....pak zelf een kop koffie en negeer de hond, kijk dan of je de wekker een tien minuten later kan zetten, en het heel langzaam opvoeren....

honden page profiel KlaraKlara

Geen tip. Wees blij, die van ons moest er op die leeftijd om 4.00 uur nog een keertje uit :). Puppy's en uitslapen gaat nu eenmaal niet samen. Het is eigenlijk vooral een kwestie van tijd. Over een paar maanden kan ze het waarschijnlijk iets langer ophouden of valt ze naar een plasje weer wat sneller in slaap. De enige tip die ik kan geven is om haar  's nachts een keertje te laten plassen. Maar dat is alleen fijn als ze daarna snel weer gaat slapen. Maar dan heb je de kans dat ze in de ochtend iets later kan.

honden page profiel SuusjeSuusje

honden foto van Suusje

Wat goed van je pup dat ze het al zo lang uithoudt! 
Hier ook een vroege vogel. 13 maanden en nog steeds geen uitslaper; half 7/7 uur is het gedaan. Ze hoeft dan niet eens nodig uit. Ze is dan klaar met slapen  sealed. Dit is ze ook gewend van door de week.
Wat wij in het weekend nog wel eens doen is de hond even op bed nemen na haar even te laten plassen. Soms kan ze dan nog tot 7.30-8 u slapen. Maar dan is het ook echt echt echt klaar. 

In de zomer sliep ze tot het licht werd buiten dus dan was ze soms om 5 u al wakker. Wat daarvoor helpt is de kamer waar ze slaapt zo donker maken dat het zonlicht er niet doorheen kan.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ik ben zelf ook een uitslaper en Twinko was als pup ook vroeg wakker. Meestal ging ik dan na het plassen op de bank liggen of nam hem mee naar bed. Hij bleef dan wat rennen en spelen maar koos er na een tijdje toch voor om lekker bij mij te kruipen. Dan sliepen we samen nog even. Soms hield ik een lekker botje vast (gedroogde bullepees o.i.d.) waar hij rustig op ging liggen knagen. 

 

Hou vol, het hoort bij het pup zijn. Maar je overleefd dit door samen je rust te pakken. Inmiddels slaapt Twinko langer uit dan ik. 

honden page profiel LisaLisa

Dat was ook één van de dingen die ik in het begin lastig vond. Vooral omdat ik bij elkaar te weinig slaap kreeg om daarna op mijn (toen nieuwe) baan goed te functioneren. Ik zat hiermee in de zomermaanden en heb een hoes om Koda´s bench gemaakt, zodat het minder vroeg licht zou zijn voor hem. Dit hielp ook niet. Toen heb ik me er maar bij neergelegd en inmiddels kan hij het tot half 9 uithouden (bij 7 maanden). Dus je went er vanzelf aan en je pup gaat vanzelf beetje bij beetje een paar minuutjes langer slapen. En de tip die ik van iedereen om me heen kreeg (die ik toen irritant vond): Ga eerder gaan slapen, zodat 6 uur niet meer zo vroeg voelt :P

honden page profiel Marion Marion

Hoi, dank voor de reacties! Ik lees vooral dat ik geduld moet hebben.. En hopen dat ik geen hond heb die weinig slaap nodig heeft.

honden page profiel Rosa vs. PukRosa vs. Puk

honden foto van Rosa vs. Puk

Mijn teckelpup kon ik in het begin ook echt niet langer in bed houden. Ze had nog zoveel energie !

 

inmiddels zijn we wat weken verder, ze is nu 5 maanden, en man wat is ze een slaper! 

 

Ik ga zelf altijd vrij laat naar bed dus ze neemt het wel van me over: om 12:00/01:00 doen we ons laatste rondje en om 11:00 maakt ze me meestal wakker. Als ik er wel vroeg uit moet, kijkt ze me aan alsof ik de duivel ben, haha. Gewoon even volhouden.  

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

6.00/6.30 is toch prima? Mijn hondje van 7 jaar sta ik nog geregeld midden in de nacht mee buiten omdat ze plassen moet.

 

Ik zou zeggen; ga zo door, die tijd wordt als je geluk hebt nog wel langer. Anders na het uitlaten nog even weer je bed in en verder slapen. 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Je pup is nog vrij jong inderdaad, vaak kunnen ze het wat langer uithouden als ze wat ouder worden. 

 

Wat je misschien wel kan proberen is om het steeds met een minuut of 10 te rekken. Nu slaapt je pup tot 6.00: ga er een paar keer om 10 voor 6 uit en laat je pup plassen (als je je pup voor bent, ben jij degene die stuurt wanneer je pup wakker wordt. Op dit moment wordt je pup wakker en reageer jij met naar buiten gaan, vandaar beginnen bij een tijdstip waarop je pup nog niet wakker is). Na een paar keer ga je er om 6 uur uit en laat je je pup plassen, na een paar dagen om 6.20u, dan 6.30u, etc.

 

Maar vaak komt het vanzelf wel goed hoor hp-smile Honden passen zich vrij goed aan aan je eigen ritme.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Als ik dat zo lees heb ik veel geluk met mijn honden... die sliepen van begin af aan gelijk door tot 7u. En nu slapen die gewoon mee uit :D 

 

nu je zou eventueel je hondje wat later voor de laatste keer kunnen uitlaten. Wij lieten ze in het weekend bv nog eens uit rond 23:30-24:00h zodat ze dan wat langer sliepen. 

 

Jullie zijn allesinds op goede weg! 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Hoi, dank voor de reacties! Ik lees vooral dat ik geduld moet hebben.. En hopen dat ik geen hond heb die weinig slaap nodig heeft. "

En anders na uitlaten lekker mee naar boven nemen? De mijne slaapt dan altijd zo verder hp-heart

 

En wat anderen ook al zeggen, anders iets later uitlaten 's avonds. Zo doen wij het in het weekend ook. Kunnen we iets langer uitslapen.

Volgende forumvraag: Met mijn handen in het haar!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^