Advies nodig!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel chantalchantal

Hi, dit is mijn eerste bericht hier op het forum en ik kom hier eigenlijk voor advies want ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Ik heb een jug, een kruising tussen een mopshondje en een jack russel van vijf jaar. Sinds vorig jaar krijgt hij heel af en toe rare 'aanvallen' dat die nauwelijks naar buiten wilt, zijn evenwicht niet kan behouden en alleen maar zielig rond zwalkt. Dat is nu ongeveer 3 keer gebeurd. Het duurt vaak een paar dagen, maar soms trekt het ook zo weer weg.
Elke keer dat het gebeurd is zijn wij naar de dierenarts geweest maar die wist nooit precies wat er aan de hand was. Het gaat ook weer lange periodes gewoon goed. Dus de dierenarts gaf ons dan ook het advies om een MRI scan te laten doen en gaf ons antibiotica etc. voor het geval dat. Volgens haar ziet alles er gewoon elke keer goed uit.
Wij hebben uiteindelijk een MRI scan gedaan. Helaas is daar toen der tijd niets uit gekomen en wij hebben nu nog steeds contact met de dierenarts die toen der tijd Sparky behandeld heeft en de kliniek waar hij toen geweest is. Nu heeft hij weer z'n erge 'aanval' en hij kan nauwelijks op zijn benen staan. Het ziet er echt heel zielig uit. Ik ga zo na dit bericht weer de dierenarts bellen maar ik weet echt niet wat ik nu moet doen. Ik hoop dat iemand hier misschien advies of ervaring mee heeft want het is echt rot om je hondje zo te zien en niet weten wat je er aan kan doen.

De symptomen die hij tijdens z'n moment heeft zijn:
1. Hij kan zijn evenwicht niet bewaren.
2. Hij leunt overal tegenaan.
3. Hij kruipt over de grond.
4. Hij wilt overal op knagen en dat doet hij normaal nooit.
5. Hij wilt niet wandelen.
6. De eerste keer kwijlde hij ook.
7. Dit keer verliest hij ook gewicht. Ik weet niet perse of dat hier iets mee te maken heeft. We hebben nieuw, beter aanvullend voer voor hem besteld dat vandaag binnen komt en we hopen dat hij daar wat van op knapt. 

Gelukkig eet hij op dit moment wel genoeg en drinkt hij ook veel. Hij lijkt ook nergens pijn te hebben bij eventuele aanrakingen etc maar dat zegt natuurlijk ook niet heel veel. Als hij niet last heeft van deze dingen is hij een vrolijke hond en wilt hij graag spelen en knuffelen en vind hij het leuk om naar het park te gaan, en hij is ook wel een beetje lui. 
Soms heeft hij momenten dat hij weer rond rent en speelt maar dat duurt nooit lang.

Ik weet echt niet wat ik moet doen. Alvast bedankt en sorry voor het lange bericht.

Groetjes.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Je voelt je zo radeloos als je hond aanvallen heeft.

Heb je een aanval gefilmd en aan de dierenarts(en) laten zien?

Heeft je hond geen hartproblemen?

Is epilepsie uitgesloten?

 

Dit doet mij enigszins denken aan een typisch voor Cavalier aandoening nl. episodic falling. De daarop lijkende Syncope komt meer voor bij alle honden; dit is kort flauwvallen maar met bewustzijn verlies. Blijft je hond bij bewustzijn tijdens een aanval?

 

Het is te hopen dat de oorzaak snel gevonden wordt.

honden page profiel chantalchantal

" Je voelt je zo radeloos als je hond aanvallen heeft.
Heb je een aanval gefilmd en aan de dierenarts(en) laten zien?
Heeft je hond geen hartproblemen?
Is epilepsie uitgesloten?
 
Dit doet mij enigszins denken aan een typisch voor Cavalier aandoening nl. episodic falling. De daarop lijkende Syncope komt meer voor bij alle honden; dit is kort flauwvallen maar met bewustzijn verlies. Blijft je hond bij bewustzijn tijdens een aanval?
 
Het is te hopen dat de oorzaak snel gevonden wordt. "

Ja, ik heb een aantal filmpjes naar de dierenarts en de kliniek gestuurd waar hij de mri gehad heeft. Ik zal de termen even opzoeken en eventueel bespreken bij de arts. Hij blijft bij bewustzijn en hij loopt ook wel gewoon rond op zijn manier, strompelend door het huis. Nu ligt die gelukkig lekker naast me te slapen dus hopelijk helpt het als die een beetje uitrust.
Voor zover ik weet heeft hij geen hartproblemen en de symptomen van epilepsie klinken niet als iets wat bij Sparky gebeurd , maar ik ga het zeker verder onderzoeken en bespreken.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat je beschrijft, doet me denken aan het vestibulair syndroom bij honden. Dat ziet er griezelig uit, en kan zelfs meerdere dagen aanhouden, maar is  niet verontrustend.

https://www.youtube.com/watch?v=W48Ufk4OUdo

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Wat je beschrijft, doet me denken aan het vestibulair syndroom bij honden. Dat ziet er griezelig uit, en kan zelfs meerdere dagen aanhouden, maar is  niet verontrustend.
https://www.youtube.com/watch?v=W48Ufk4OUdo "

Daar zat ik ook aan te denken, of wat Loesje zegt (episodic falling) en andere problemen die uit de nek voortkomen. Het kan goed zijn dat er iets bekneld zit in de nek. Zijn daar foto's van gemaakt? Indien het een nekprobleem vanwege een scheefstand is, zou iemand als manueel therapeut Dorit Aharon je wellicht kunnen helpen?

honden page profiel Ellen, vrouwtje van NoortjeEllen, vrouwtje van Noortje

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

Ik raad je aan om naar Paul Mandigers te gaan in Utrecht. Hij is neuroloog en internist. Heel kundig op dit gebied.

 

Je mag me altijd pb'n voor vragen.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Op Leishmania laten testen! Lyme! Ik zou hem zowizo B12 geven. Behalve een arts zou ik Cees Lameijn eens vragen over welke vitaminen hiervoor.

Maar ook whobbler Syndrome. Dit is een ziekte met dergelijke symptomen. 

https://www.youtube.com/watch?v=teYOyBn9xCY 

 

 

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Allergisch voor entingen vlo middelen of ontworming? Welke middelen gebruik je? Heb je recent geent? Gebruik je een pil, puppet of een band?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

chantal

Wij zijn intussen 1 maand verder.

Durf het bijna niet te vragen, maar toch: hoe gaat het nu met Sparky?

 

Volgende forumvraag: Maxi heeft vocht in de buik
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^