Potverdorie, Luuk!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Luuk is meestal een schatje. Kijk maar.

46517210_10215945293898271_4591434122345
Behalve vanmorgen, toen maakte hij een uitzondering.

Ik was de hondjes aan het uitlaten. Dat gaat met de kou niet echt van harte. Cosmic en Luuk dragen een trui of jas, maar ze hebben het alsnog koud. Ze worden stront chagrijnig als ze eventjes stil moeten staan. Vandaag gingen Cosmic en Wispa samen in de bosjes zitten poepen (meiden gaan altijd samen naar de wc hé..) en ik wilde de poep opruimen. Luuk hing aan het uiteinde van zijn lijn, hij wilde niet mee de bosjes in, want dat was naast koud ook nog nat. Dus ik sta helemaal uitgestrekt te proberen poep te ruimen, en ineens geeft Luuk een rukje en trekt hij het handvat van de riem uit mijn hand. Natuurlijk nét op het moment dat er iemand langs fietst met een hond.

Luuk is erg angstig. Bang voor verkeer, rammelende dingen, grote honden. En uit angst vertoont hij agressie, want als hij lelijk doet, gaat datgene wat hij eng vindt wel weg. Veel op getraind, maar helemaal krijg ik het er niet uit. Dus spoot hij achter de fietser met hond aan, ontzettend lelijk blaffend, happend naar de hond. De man op de fiets probeerde zijn hond dicht bij zich te houden en fietste snel door. Luuk er achteraan, de weg over, de hoek om, en uit zicht. Ondertussen werden Cosmic en Wispa he-le-maal gek. Ik er achteraan, maar uit zicht gaan vond Luuk ook niet zo'n goed idee blijkbaar, dus hij kwam snel terug. Luuk weer vast gepakt, maar de man met de hond was inmiddels al weg gefietst, dus die kon ik niet meer aanspreken.

Ik voelde me er erg lullig over en was bang dat Luuk misschien schade had aangebracht. De hond had gebeten, voor hetzelfde geld was die man om de hoek van zijn fiets gevallen. Je weet het niet. Dus besloot ik nog even langs te gaan, omdat ik weet waar deze man woont. Hij was niet thuis, dus heb ik een briefje in de bus gedaan met mijn gegevens, mocht er schade zijn, en mijn welgemeende excuses. Vanavond belde hij me, er was geen schade, en hij moest wel een beetje lachen om hoe fel mijn kleintje was. Hij waardeerde mijn briefje, zei dat ik me nergens druk om hoefde te maken, dat het een samenloop van omstandigheden was en kan gebeuren. 

Fijn als zoiets op een volwassen manier uitgesproken kan worden, al voel ik me nog steeds rot dat het gebeurt is. Ik ben altijd zó voorzichtig met mijn hondjes, hou ze altijd aangelijnd. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen.

Hebben jullie ook wel eens van die "kan ik hier niet gewoon de grond in zakken?" momenten met jullie honden? :)

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Dat zal even schrikken geweest zijn!

Wel erg fijn dat die man zo goed reageerde en nog even wat van zich had laten horen!

 

Hier wel eens gehad dat Arran aan het einde van de wandeling (toen alle zakjes al waren opgebruikt) moest poepen vol in het zicht van de Handhaving die net op dat moment voorbij reden. Gelukkig geen boete gekregen, maar het liefst was ik door de grond gezakt.

 

Ik kreeg wel nog een preek dat wat ik deed echt niet kon en als ze me nog een keer zouden zien ik een grote boete zou krijgen.frown

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Super van je....en het is overmacht, gebroken handvat, helaas....gelukkig niets gebeurd....

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Oh jemig wat schrikken, ik schaamde me pas geleden toch. Dolcinea plast altijd voor we weggaan en toen liepen we op Utrecht centraal in de stationshal ging ze door de hurken en had net geen genoeg papier bij gelukkig kwamen 2 lieve dames uit de Hema met papier aan en zwitsal doekjes voor me eigen handen embarassed

Verder nog niet echt genante situaties gehad 

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP) 3 doggies

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Rocky heeft een keer bij de DA binnen zijn poot  opgetild.

 

Het was wel de nooduitgang waar hij tegen aan plaste, dat wel.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Oh jemig wat schrikken, ik schaamde me pas geleden toch. Dolcinea plast altijd voor we weggaan en toen liepen we op Utrecht centraal in de stationshal ging ze door de hurken en had net geen genoeg papier bij gelukkig kwamen 2 lieve dames uit de Hema met papier aan en zwitsal doekjes voor me eigen handen 
Verder nog niet echt genante situaties gehad  "

Oei, dat doet me denken aan die keer dat Cosmic in een drukke winkelstraat vlak voor de ingang van de boekenwinkel spontaan diarree had.. pfff..

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Penny is een keer vanuit het losloopgebied een bbq veld op gerent en heeft daar eten van iedereen gestolen. Het hele veld was vol met voornamelijk buitenlanders, veel waren bang en rende gillend weg waardoor Penny alle tijd had om eten uit hun tassen te stelen. Ik begon meteen naar haar te schreeuwen en rende achter haar aan, maar ze was te snel en dook elke keer weer weg. Na een tijdje lukte het mij haar in te sluiten en zo te vangen.

Ik schaamde me zo erg, toen het gebeurde wilde ik eigenlijk gewoon weg lopen en doen alsof ik die hond nog nooit had gezien, maar dan had zich echt helemaal vol gegeten.

 

Helaas heeft ze het nog steeds niet afgeleerd, afgelopen zomer gebeurde het bijna nog een keer, toen kon ze gelukkig niet door de struiken heen. Ik laat haar nu niet meer los als ik weet dat er mensen bbqen, ik wil het echt nooit meer meemaken.

honden page profiel  <0-0> Dutch Auti <0-0> <0-0> Dutch Auti <0-0> 3 doggies

honden foto van  <0-0> Dutch Auti <0-0>

" Oei, dat doet me denken aan die keer dat Cosmic in een drukke winkelstraat vlak voor de ingang van de boekenwinkel spontaan diarree had.. pfff.. "

Dat heb ik ooit gehad met de berner die we hadden toen ik nog bij mijn ouders woonde en jong was.

 

Naast de blokker zat zo'n schien reparatie ding. Precies daarvoor was t raak. Ook dun.

 

Heb met een knalrood hoofd gevraagd of ik een paar emmers water kon krijgen en geprobeerd zo goed en kwaad als t ging de boel naar een put te spoelen... _t was race als water_ ze bleek tandjes aan t wisselen te zijn en daar nogal heftig met race op te reageren.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Toen Lizzy pup was ging ik met haar naar het bos. Het had de vorige dag lekker geregend en Lizzy besloot lekker even een aantal rondjes door de modder te rennen.

 

Vanaf dat ze pup was, was ze al gek op mannen (nu nog steeds) en nadat ze klaar was met rennen door de modder zag ze een man en vrouw op een bankje gaan zitten. 

Die man had een heel witte trainingspak aanhp-angel.

 

Je raadt het waarschijnlijk al... Lizzy rende er in volle vaart op de man af en sprong bij hem op schootsealed

 

Lizzy werdt natuurlijk direct van zijn schoot geduwdt en zijn hele pak zat onder de modderembarassed

 

Op dat moment rende ik natuurlijk ook al schreeuwend achter Lizzy aan en ik heb wel 10 keer mijn excuses aangeboden. Die man zei echt helemaal niks terug, maar ik zag (voor mijn idee) wel dat hij boos was.

Die vrouw die naast hem zat ging stuk van het lachen en zei dat het niks uitmaakte.

Toen schaamde ik mij heel ergembarassed

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

" Toen Lizzy pup was ging ik met haar naar het bos. Het had de vorige dag lekker geregend en Lizzy besloot lekker even een aantal rondjes door de modder te rennen.
 
Vanaf dat ze pup was, was ze al gek op mannen (nu nog steeds) en nadat ze klaar was met rennen door de modder zag ze een man en vrouw op een bankje gaan zitten. 
Die man had een heel witte trainingspak aan.
 
Je raadt het waarschijnlijk al... Lizzy rende er in volle vaart op de man af en sprong bij hem op schoot
 
Lizzy werdt natuurlijk direct van zijn schoot geduwdt en zijn hele pak zat onder de modder
 
Op dat moment rende ik natuurlijk ook al schreeuwend achter Lizzy aan en ik heb wel 10 keer mijn excuses aangeboden. Die man zei echt helemaal niks terug, maar ik zag (voor mijn idee) wel dat hij boos was.
Die vrouw die naast hem zat ging stuk van het lachen en zei dat het niks uitmaakte.
Toen schaamde ik mij heel erg "

OH wat erg... Dit zou dolcinea ook kunnen doen ze is dol op mensen en begroet ze graag uitbundig... 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Genant....niet echt wel een gegrinnik, hoogzomer, op een terras, wel ver van bezoekers, op zo,n tuintafel wat er wel bij hoorde, koffie met een broodje, had al een paar keer gezegd tegen een ouder iemand de hond met rust te laten, toch kwam de vrouw weer bij ons over de hond praten, en....ze haalde haar hand naar de hond en...tja een grote klodder was haar....heel erg vond ik het maar we hadden juist de pickniktafel uitgezocht dat niemand last van ons had....ze is niet meer geweest...embarassed

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

" OH wat erg... Dit zou dolcinea ook kunnen doen ze is dol op mensen en begroet ze graag uitbundig...  "

haha nu kan ik er best wel om lachen. Het is ongeveer 6 jaar geleden gebeurd, maar ik zal het nooit vergetenhp-angel

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

" Genant....niet echt wel een gegrinnik, hoogzomer, op een terras, wel ver van bezoekers, op zo,n tuintafel wat er wel bij hoorde, koffie met een broodje, had al een paar keer gezegd tegen een ouder iemand de hond met rust te laten, toch kwam de vrouw weer bij ons over de hond praten, en....ze haalde haar hand naar de hond en...tja een grote klodder was haar....heel erg vond ik het maar we hadden juist de pickniktafel uitgezocht dat niemand last van ons had....ze is niet meer geweest... "

eigen schuld dantongue-out. Ik zou mij daarom echt niet druk maken. Dan had ze maar moeten luisteren.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Een keer schaamteloos ..........Met Ogin en Bams naar een terras, was niet druk, we zaten al een poosje , een ouder echtpaar met een kleine hond die al uitviel naar ons, Bams en Ogin...Ogin hadden we vastgebonden aan een grote paal van het zonnescherm.......de mensen gaan zitten vlakbij ons, er was plek genoeg......de hond schiet los en vliegt op mijn honden af, een heel klein piephondje, Ogin met haar gewicht trekt zich los, de lijn knapt en vliegt naar het hondje toe.......hondje terug naar de eigenaars wat er toen gebeurde........tafel met koppen koffie vlogen de lucht in......het leek net een film......      heb bams en Ogin meegenomen en.....later terug gegaan, honden even in de auto gezet....   kreeg IK excuses aangeboden, nou dat vond ik heel aardig maar ik had Ogin toch ook moeten houden, wilde de schade vergoeden, niet nodig...we kwamen daar vaak...maar o het schaamrood stond me op de kaken.....heel lang heb ik Ogin daar niet meer meegenomen...smile

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

" Penny is een keer vanuit het losloopgebied een bbq veld op gerent en heeft daar eten van iedereen gestolen. Het hele veld was vol met voornamelijk buitenlanders, veel waren bang en rende gillend weg waardoor Penny alle tijd had om eten uit hun tassen te stelen.
 

Oja, dat kán gebeuren, zeker als de mensen óp het uitlaatveld zitten te bbq-en....  Dat is mij wel eens overkomen! Gelukkig is Pepijn niet zo'n diefje. Ik moest de volgende dag wel opletten of er geen overgebleven eten lag.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Bogyi onze jr was gefocust op de buitendeur en met drie in en uitlopende kinderen pakte hij zo af en toe zijn kans. Nu lag er vlak achter ons huis een trapveldje waar de dorpskinderen dagelijks een balletje trapten. Bogyi was helemaal gek op de voetballende kinderen en mengde zich in het spel, hij was zo snel dat hij meestal al gouw de bal in zijn bezit had. Eerst vonden de kinderen het wel leuk maar al snel was de lol van die bal jattende jr af. En zag hem dan maar eens te pakken te krijgen, hele trossen bananen had hij in zijn oren bij voetballende jeugd. Ergernis voor de jeugd en mij.

Mijn dochter had een bestelauto waarin we regelmatig met de honden naar een natuurgebied gingen. Nu leken de bestelbusjes van post nl in die tijd wel erg veel op de auto van mijn dochter. Gipsy maakte nog wel eens de fout dat ze in een post nl bestelbus wilde stappen. Het was moeilijk om haar op zo'n moment in bedwang te houden want ze wilde met het baasje mee. Of ze werd helemaal uitgelaten en blij als we er eentje tegen kwamen omdat ze dan dacht dat mijn dochter er in zat.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

met Inga mijn eerste hond heb ik ook van die momenten gehad haha

 

tijdens een boswandeling in Tjechie, waar ze in een dalletje een groep padvinders gespot had en daarnaar toe rende, een reep chocolade oppakte, weer liet vallen, toen een broodje uit een kind's had pakte, alle kinderen gilden en lagen slap van het lachen behalve het kind met het broodje, dus duizend excuses van mij in mijn beste tjechisch.

 

in diezelfde vakantie was ze mee naar Praag, waar het erg druk was. Iemand die vlak voor ons liep bukte ineens om zijn veter te strikken, we konden hem niet echt meer goed ontwijken, dus ze liep er vlak langs, geeft die man zo een lebber over zijn gezicht die zich natuurlijk wezenloos schrok. (ze was een duitse herder ook nog, die in Tjechie niet gezellig mee op wandelen gingen heb ik de indruk)

 

een andere keer was ze aan het spelen in en rond het water met een paar andere honden, op een bankje zat een ouder echtpaar met beige kleding aan te kijken naar het spel. De honden kwamen bij hen in de buurt en wat doet mijn hond, ze spring zo tussen die mensen door over het bankje, zodat hun kleding onder de modderspatten zat. Excuses gemaakt maar de mensen vonden het niet erg gelukkig, ze lachten er om.

 

Ze heeft ook eens in een druk metrostation, een baby die in een wagentje zat en ineens zijn hand met een broodje er in uitstak, het broodje aangepakt en in 2 happen weggeslikt. Wat de moeder niet leuk vond.

 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Een bijna-ongelukje......

Op stap in de Loonse en Drunense duinen, veel zand, een grote vijver, lekker veel modder en een jonge puber met haar beste vriendinnetje. Het is een loslooproute, maar bovenaan de Roestelberg, op weg naar de auto die daar bij het restaurant geparkeerd staat, lijn ik haar altijd alvast weer aan, bang dat ze tussen de auto's schiet. 

Dus kwamen vriendin en ik met 2 drijfnatte, modderige pubers aan, net op tijd aangelijnd, want onder aan de berg stonden maar liefst 2 prachtige bruidsparen te wachten op hun fotoshoot.......

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Lobbes rende in het losloopgebied rond. Hij durfde in tegenstelling tot Obi nog wel een flink aantal meters bij me weg te lopen. Op een afstand zag ik een man liggen in het zand, ogen dicht zijn zonnehoedje over zijn gezicht geplaatst. Sliep hij? Het moest wel... Hij verroerde zich in ieder geval niet. Wat deed Lobbes? Die sloop erheen en toen hij ernaast stond verroerde de man zich nog niet. Waarop Lobbes besloot dat een versie van tong-op-mond beademing nodig was. Nog voor ik hem kon roepen zag ik de man omhoog vliegen. Lobbes was hem in zijn gezicht aan het likken... Hij sliep dus blijkbaar wel. Maar kon er gelukkig om lachen....

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

geweldige verhalen haha zit me hier rot te lachen op school

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik 3 doggies

honden foto van  Tosca en ik

Ik heb eens de Duitse dog van mij schoonouders meegenomen denk ik ga lekker met hem naar het bos hij vond het ook geweldig, terug naar de auto haalde ik hem bij de auto van de riem ik wilde hem zo de auto in loodsen, ineens rent hij naar een verkeerde auto waarvan de deuren wagen wijdt open stonden sprong daarin en schudde zich hevig uit door het voor raam kon je echt niet meer kijken die zat onder de klodders schaamde mij eigen echt dood!

 

Toen een keer de hond van mij moeder duitse herder het was bloed heet en ik wist een plek waar honden nog mochten zwemmen eerst had ik haar daar uitgelaten ze wilde natuurlijk alleen maar zwemmen dus dat water in eenmaal eruit ging ze naast een vrijend koppel in de hurkhouding ik ben echt een eind verderop gaan staan en gewacht tot ze klaar was..dat koppel had volgens mij niks door joh! heb haar de auto in gedaan en ben weggegaan durfde niet eens terug om het op te ruimen!

 

Zelf een sharpei gehad die een houdini was en regelmatig ontsnapte, ik er achteraan natuurlijk, die rende bij mensen in de voortuin sprong dan over een hek naar de volgende ik mee rennen, echt bij een voordeur ging hij ook door de hurken heb eerst de hond thuis gebracht en toen terug gegaan was het al opgeruimd heb wel tig keer sorry gezegd hun vonden het wel lachen want hadden mij zien rennen

honden page profiel Marijke + (Aila & Dinja)Marijke + (Aila & Dinja)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke + (Aila & Dinja)

Dinja die een blikje mais aan het leeg eten was van een visser sealed

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

Had in de ochtend mijn auto van binnen helemaal schoon gemaakt. De dag erna zou ik mijn nieuwe auto ophalen en tja de oude breng je dan 'netjes' terug.

 

Maar goed Noa was in een klier bui, dus dacht laat ik der ff meenemen naar een uitrenveld.

 

Ze moest hierna dus in mijn schoon gepoetste auto mee terug...:

https://www.youtube.com/watch?v=wOMHxVEgZdc

 

Volgende forumvraag: Nylon kauwbotten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^