Wandelen na het verlies van onze honden: Loop je met ons mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Helen en MartineHelen en Martine

Hoi,

Wij zijn Helen en Martine, hebben elkaar ontmoet op het hondenveld. Als trotse baasjes van zwarte labrador Moos en golden retriever Floris hebben we menig uurtje op een bankje toe zitten te kijken hoe onze trouwe viervoeters dolgelukkig, vaak wat lomp, met elkaar speelden. Twee zulke goedzakken dat we er allebei kapot van zijn dat ze, beide plotseling, kortgeleden overleden.

 

518269.jpg

 

Floris bleek een agressieve vorm van maagkanker te hebben, op 31 juli hebben we hem moeten laten gaan. Moos werd ook onverwacht ziek en na een mogelijke botulisme-vergiftiging namen we ook afscheid van hem op 27 oktober. Een harde klap, die we nog altijd niet helemaal te boven zijn!

 

Om handen en voeten aan ons verlies te geven, het samen te delen en niet langer stil te zitten op de bank, besloten we onze gezamenlijke wandelingetjes weer op te pakken. In de natuur, waar we tot rust en gesprek kwamen, vinden we beetje bij beetje wat meer rust en berusting. Omdat we allebei hetzelfde verlies kennen, merkten we dat we onderling herkenning en begrip vinden, en het makkelijk met elkaar kunnen delen.

 

De wandelingen in het bos geven ons niet alleen de gelegenheid stil te staan bij het gemis, maar ook de kans dit te delen en hier langzaam wat meer ruimte aan te geven. We merken dat het ons helpt!

 

Graag zouden we lotgenoten met elkaar in contact willen brengen en de route met ons afleggen. Zonder al te veel uitleg hebben we elkaar vast een hele hoop te vertellen. In gedachten wandelen we met onze hond, met al de mooie herinneringen die we kunnen delen, waarbij we ook oog hebben voor het gemis van zo’n groot verlies.

 

Omdat we samen veel wandelen, nodigen we graag iedereen die er behoefte aan heeft om met ons mee te wandelen. Wekelijks, maandelijks, wanneer de behoefte er is. We wandelen in omgeving Helmond – Eindhoven. Loop je met ons mee?

 

Tot ziens,

Helen en Martine

 

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 25 november om 14:11 --

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

wat een mooi idee, samen...ieder heeft wel een verlies van een dierbare hond meegemaakt...voor jullie heel veel sterkte dat jullie het zo mooi oppakken, het is voor ons te ver weg, ik kom uit het uiterste noorden vandaan, maar hoop dat jullie vele lotgenoten treffen die met jullie meelopen.

honden page profiel Max HoofersMax Hoofers

Hoi Helen en Martine!

 

Wat een mooi gebaar, dat jullie dit organiseren! Sterkte met het verlies van jullie hond Floris! 

In gedachte wandelt Floris nog iedere wandeling met jullie mee, en deelt alle herinneringen met jullie! 

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik geef jullie topic een zetje omhoog, er zijn zeker meerderen die bij jullie in de buurt wonen en graag meewandelen...

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P.

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Heel veel sterkte met jullie verlies weet hoe erg het is hoop dat jullie veel mensen hebben die mee wandelen 

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem

honden foto van Annelies met  Sem

Veel sterkte met het verlies ! Wat mooi dat jullie dit doen. Helaas te ver weg voor mij.

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

Wat een mooi gebaar zeg! Helaas woon ik te ver weg, maar het is een super goed idee. Ik worstel met hetzelfde 1 van mijn honden is 2 jaar geleden overleden en me andere hond plotseling afgelopen september aan longkanker waar ik nog veel verdriet van heb en het nog moeilijk kan accepteren, ik wandel sindsdien niet meer ik zie het nut er niet meer van in, terwijl ik ook weet dat het natuurlijk heerlijk is om een wandeling te maken, maar ik heb niemand om er mee over te praten en hetzelfde verhaal 10 keer tegen mijn man te zeggen daar staat hij ook niet op te wachten denk ik. Laatst waren we met mijn zoontje een weekend in zeeland en daar wandelde allemaal mensen met hun honden langs het strand en ik werd er een beetje verdrietig van, want Luna had dat ook zo mooi gevonden.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Heel veel sterkte met het verlies van jullie honden.

 

Wat goed van jullie dat jullie dit organiseren. Dit kan een steun zijn voor andere hondenbaasjes die in hun omgeving geen begrip vinden voor hun verdriet na het verlies van hun hond.

honden page profiel Helen en MartineHelen en Martine

Hoi Mandy,

Herkenbaar dat verdriet! En inderdaad merken wij ook dat lang niet iedereen (weer) zit te wachten op een verhaal over je hond. Vandaar ook dit initiatief. 

Wellicht een idee om eens via dit forum te kijken of er iemand in je omgeving graag mee wandelt, met hetzelfde idee?

Hoop wel dat je snel wat meer berusting vind in je verlies,

 

Liefs en sterkte 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Allereerst, héél veel sterkte met jullie verlies.

Tof dat jullie hier troost in vinden, ik wandel helaas niet mee, ik vind geen troost in wandelen zonder hond... dat maakt het enkel erger.

 

Gelukkig dat er mensen zijn, zoals jullie, die dit wel kunnen.

 

Groetjes, en nogmaals sterkte.

Volgende forumvraag: Heb ik het wel goed gedaan?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^