Snuffelen ipv volgen geslaagd.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dag. Mijn puberhondje lhasa, zit op cursus. Ze vindt alles volgens mij leuk aan oefeningetjes. Dat gaat dan ook als een trein, zit, af, rondje pion, staan, voerbak, blijf, tunnel, aanraken, wachten ed. Volgen gaat goed behalve als er andere honden in de buurt zijn. Dan gaat neusje op de grond en kan ik op mijn kop gaan staan. 

Het gaat wel goed als ik me maar idioot aanstel, achteruit loop, kijk eens, balketje, brokje ed. Maar ja over 2 weken examen en dan mag ik niet zo idioot doen. Wie heeft de gouden tip? Ik wil hierna graag gaan hooperen maar dan moet ze gh1 halen. Uiteraard trainen we met heerlijke voertjes.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Maak je geen zorgen. Het is een puber en pubers raken snel afgeleid. Gewoon doorgaan met wat je doet. En ook gewoon met het examen aandacht trekken door een hoog stemmetje. Neem voor het examen wat anders als beloning. Bv stukjes oude kaas tussen de brokjes die je anders geeft. Geen zorgen. Anders gewoon nog een keer die cursus doen. Er is geen spoed en het moet leuk blijven.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Mijn beagle deed op cursus niks anders dan zn neus op de grond, tenzij ik een hand vol brokjes voor ‘m hield. Atel je voor dat iemand anders wat had laten vallen, daar moet je goed op letten!

 

tijdens het examen was ie het braafste jongetje van de klas. 

 

Doe rustig aan en maak je geen zorgen. Cursus moet leuk zijn! 

Daarnaast vooral doen wat Cody zei; wissel af met wat voor lekkers je hond krijgt. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

De tip....

Stoppen met de prestatie gerichte cursussen of er niet zo zwaar aan tillen dat jullie moeten "slagen".
Het vele gesnuffel duidt op dat ze iets niet goed aan kan op dat moment, het vraagt te veel van haar om zich te concentreren.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" De tip....
Stoppen met de prestatie gerichte cursussen of er niet zo zwaar aan tillen dat jullie moeten "slagen". Het vele gesnuffel duidt op dat ze iets niet goed aan kan op dat moment, het vraagt te veel van haar om zich te concentreren. "

Inderdaad.

Het is niet omdat het baasje het zo leuk vindt om hondenschool te volgen dat een hond het ook leuk vindt.

Ga dingen doen waar je hond plezier aan heeft: vb een snuffelwandeling

honden page profiel Bertus, Abby en TheunisBertus, Abby en Theunis

honden foto van Bertus, Abby en Theunis

Ts vraagt om tips, niet om te stoppen met cursus.

 

Idd iets heel erg lekkers meenemen, ik had frikandel stukjes, werkte heel goed. En gewoon rustig blijven ademhalen, de kans dat jij wat fout doet door bijvoorbeeld zenuwen is net zo groot als jouw hond met haar neus op de grond. En geniet vooral, het moet leuk zijn.

 

Wat ik jammer vind is dat je hond op examen alles perfect moet doen, terwijl ze het in de les al perfect gedaan heeft. Ik heb veel geleerd op cursus, heb ik nog steeds profijt van.

 

Leuk dat je gaat hooperen, en succes met het examen!

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ts vraagt om tips, niet om te stoppen met cursus.
  "

Stoppen met die cursus is een tip wink

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Misschien kan je beter een cursus speuren gaan volgentongue-out.

 

Ik zou me niet zo druk maken om het examen, dat gaat wel goed komen. Het snuffelen tijdens het volgen en als er dan een andere hond in de buurt is, is misschien spannend. Dat je hond gaat staan snuffelen is alleen maar fijn lijkt me. Blijf gewoon staan, kijk naar je hond en als die klaar is om verder te gaan, dan ga je verder. 

 

Ik heb ook eerst g&g gedaan, puck vond er helemaal niks aan. Ik ben er mee gestopt en zonder diploma naar de behendigheid gegaan. Puck luisterde wel naar hetgeen ze moest luisteren tijdens de behendigheid. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wateen fijne reacties. De cursus is echt heel eluk, we doen ook spelletjes, en dingen die helemaal niet bij de cursus horen, juist om het zo afwisselend en leuk mogelijk te maken. En ja, ik ga het examen doen, neem heel  eel lekkere dingen mee, maar vooral de bal, want die is het belangrijkst voor hem. Heb al gezegd dat ik de cursus overdoe als het niet lukt. Zo irri dat juist dat volgen zo zwaar telt, grrrr. Alle kunstjes vindt hij leuk. Ik kan nog wel 10 jaar hooperen. Heb ik met mijn vorige hond gedaan, was zo leuk. Zelf ben ik al met deze hond begonnen met rondjes om bomen, bankjes en binnen stoel en tafel,  heen sturen en dat vindt hij leuk! Dat vragende snuitje, welke kant vandaag op?

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Vraag ook eens of je dat diploma voor hoopers echt nodig hebt. Volgen lijkt me daar niet het meest belsngrijke kunstje.

En als ze een beetje nadenken, weten ze dat ze ook moeten kijken naar hoe het in de les gaat. Die examens vindt ik zo overschat.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Ach....hier liepen al mijn honden met de neus aan de grond in het begin. Snoepjes die zijn gevallen, ganzenpoep, alle geuren zijn interessant. Maar.....uiteindelijk behaalden ze wel alle gehoorzaamheidscursussen. En zelfs dat vonden ze leuk. Als het maar "het schooltje" was. Maakt niet uit wat je doet. Ze vinden het gewoon leuk. Het is een jonge hond. Neem de tijd. Ik begrijp niet dat je meteen wat anders moet doen omdat de hond dat misschien leuker zou vinden. Het kwartje valt toch pas als ze wat ouder zijn. Zoveel mogelijk verschillende cursussen dan heb je met 3 a 4 jaar een hond die perfect luistert en graag wat voor je doet. Zolang jij als baas maar de allerleukste bent.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Zou me er niet zo druk over maken het is geen obedience examen waarbij de eisen hoog liggen.

Ik neem aan dat de hond op die leeftijd echt niet een heel parcour met zijn neus in de lucht hoeft te volgen.

Zelf werk ik altijd met een handtarget waarbij de hond leert onder de hand te lopen, sinds zit er wat in steeds vaker niet meer.

Doe tussendoor even gek, huppelen, twist, gek geluidje dat werkt eigenlijk altijd.

En verder gewoon lekker genieten en samen bezig zijn, lukt het nou super lukt het niet jammer dan je hoeft echt je hond niet in te leveren haha.

 

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Of het de gouden tip is weet ik niet, kan je alleen vertellen hoe ik het deed, met name met onze reu.

Dat een hond mag snuffelen, ok, maar dat moet niet te lang duren. Ik zei dan naast en flink de pas er in. Ik ben de baas en bepaal dat we lekker gaan doorlopen. Kwam ik andere honden tegen zei ik steeds, doorlopen en braaf. Tot vervelends toe, maar uiteindelijk luisterde hij wel. Nu is de hond nog jong, wees consequent, eigenlijk het belangrijkste. Jij bepaald....Dit moet je dagelijks bij het uitlaten oefenen,dan zal het op cursus ook beter moeten gaan. 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dank jullie wel! Hier kan ik wat mee.

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Heb je wel eens vab clickertraining gehoord? Met een clicker kun je precies op de juiste timing klikken, waardoor heel duidelijk wordt voor de hond wat je van hem verwacht. Indien dat de clicker juist en positief is aangeleerd, kun je exact klikken wanneer de hond volgt en zijn neus op de juiste hoogte heeft waar jij deze wilt hebben. Mijn hond had het supersnel door, volgen was voor hem als jonge border collie ook moeilijk (want hij wilt actie en weet precies waar hij naartoe wilde). Zodra hij precies naast mijn benen liep (ook al was dat tussen het trekken door) klikte ik, hij kreeg daarop een beloning, en in slechts enkele keren oefenen had ik hem daarna precies waar ik hem hebben wilde. Ik zou dus eerst beginnen de clicker aanleren (heel vaak *klik* beloning *klik* beloning enz, dan aanpassen naar commando - uitgevoerd - eerst weer een klik, dan de beloning, totdat jullie overgaan op het volgen). Is de beste tip die ik je hierin kan meegeven. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Yes, ik ga klikkeren, waarom heb ik daar zelf niet aan gedacht. Kijken of ik de klikker nog kan vinden!

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Vandaag nieuwe clicker gekocht, oude was volledig verroest, tja, rust roest. Ga er morgen mee aan de gang! Overigens ging het vanmorgen heel goed op de training, maar 1 extra rondje achteruit gelopen toen neus naar de grond ging. Had wel DE bal in mijn handen, en dat doet wonderen. Halverwege de bal weggegooid als beloning.

honden page profiel AnnewilAnnewil

Haha grappig. Wij zitten ook op gehoorzaamheidscursus en moet ook naar me kijken tijdens het volgen. Maar "helaas" heb ik een jachthondje en dat krijg je er dus niet uit. We hebben binnenkort examen en eerlijk gezegd maakt het me niet zoveel uit hoe ze het dan doet. Het belangrijkste vind ik dat ze dagelijks goed naar me luisterd en niet per se op het examen moment. Veel lekkers mee en relaxed dat voelen ze heel goed aan. Succes!

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Ik snap dat het tijdens cursus niet gewenst is dat een hond lekker snuffelt.

Droef snuffelde er ook rustig op los, volgde wel keurig en had alles prima in de gaten maar die dopneus zit er niet voor de sier. Nou moet ik met een bulldog sowieso geen slaafse gehoorzaamheid verwachten maar ik zie er zelf eerlijk gezegd geen probleem in. Zolang hij keurig mee komt, ik neem aan dat je hond tijdens wandelingen ook niet continu hoeft te volgen.

Overigens kan Droef het wel hoor als hij weet dat het menens is, maar dat is niet vaak.innocent

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Met al jullie aanwijzingen, en een klikker , geslaagd. Paar keer ging zijn neus naar de grond, achteruit gelopen, ,,KIjk,, En hij liep weer netjes mee. Niet eens vermindering van punten op dit onderdeeltje. Bere trots op mijn lhasa. Dat heet dan koppig en eigenwijs volgens de beschrijving. Maar met wat lol wil hij alles voor je doen.

Natuurlijk loopt ze niet continue te volgen bij de wandelingen, maar trekken ben ik niet blij mee.

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Ientje, wat leuk dat jullie geslaagd zijn.

Gefeliciteerd.

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Van harte gefeliciteerd met jullie slagen Ientje! Mag je zeker trots op zijn. Fijn dat de bal en de klikker geholpen hebben, en dat jullie het op je eigen manier gedaan hebben. En natuurlijk hoeven ze niet altijd te volgen, daarvoor zijn ze ook hond met ieders hun eigen willetje (de een wat meer dan de ander). Maar het is zeker een feestje als je lekker ontspannen kan lopen zonder trekken, voor jou en voor lhasa. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dank jullie wel. Ik was totaal niet zenuwachtig dat scheelt ook. Ging er vannuit dat we het niet zouden halen, lol. Toen de juf na het loopstukje zei dat dit goed was gegaan, kreeg ik hoop. De oefeningen gingen allemaal goed, soms een beetje extra hulp, maar dat mocht, is nog maar begin he. Nu kiezen wat verder, detectie lijkt mij ook leuk, ooit gehoord van een lhasa met speurneus?

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^