Grommen als andere hond bij z'n gezicht komt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JessicaJessica

Hi,  even een vraag. Want ik heb me suf gegoogled maar ik kom er niet aan uit. 

Bram, Golden retriever van 3 jaar, is echt een super lieve hond, kan met alles en iedereen overweg. Alleen hij blijft 1 rare eigenschap houden... zodra een andere hond mijn zijn snuit/ kop te dicht bij Bram zijn kop in de buurt komt begint meneer te grommen en te verstarren. Zodra de hond dan weg draait is hij weer in speel modus? Ik snap dat hij dit dus op de één of andere manier niet prettig vind, maar iemand enig idee waarom dit is? 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Lijkt me onzekerheid of de andere hond heeft een vieze adem .

honden page profiel JessicaJessica

Dan denk ik dat het meer met onzekerheid te maken heeft...anders treft hij toevallig net alle honden uit de buurt met een slechte adem ????

En hij is daarbij soms ook wel een beetje een held op sokken. 

honden page profiel Heleen en FreekHeleen en Freek 3 doggies

honden foto van Heleen en Freek

Freek heeft dit ook, en dan vooral bij een eerste kennismaking met onbekende honden. Puppy's die enthousiast in z'n gezicht springen vindt ie ook helemaal niks. Hij vindt nieuwe honden sowieso vaak een beetje spannend, en wanneer een hond met z'n kop dicht bij de zijne staat en hem aanstaart wordt dit als bedreigend ervaren. Freek hecht veel waarde aan een in zijn ogen 'correcte ontmoeting' (bij elkaar snuffelen aan het achterwerk), laatst op een smal paadje troffen we een onbekende hond die wat ongemakkelijk stijfjes bleef staan met opgeheven hoofd bij Freeks hoofd en ik zag direct de spanning stijgen. Dit ís eigenlijk ook bedreigend in de hondentaal geloof ik, in sommige situaties dan toch. Het wegdraaien van het hoofd is juist een kalmerend signaal. Bij angstige honden wordt ook sterk afgeraden om met je gezicht naar hun hoofd te gaan.

 

Dus ja, geen heel abnormale reactie maar wel een stukje spanning en onzekerheid lijkt mij. Zolang andere honden dat respecteren is er niks aan de hand, als je net een andere hond treft die dat grommen dan weer als bedreiging ervaart kan dat wel een vervelende situatie opleveren...

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

ooh dat vind mijn hond ook niks hoor, die gaat ook grommen, ik stel me voor dat iemand tijdens boodschappen of zo ineens zijn hoofd vlak voor mijn gezicht zou hebben, zou ik ook niet fijn vinden.

Ik denk dat het gewoon hondentaal is, onbeleefd gedrag van de andere hond, mijn vorige hond keek altijd weg als hij besnuffeld werd, en dan snuffelde hij, maar een hond recht in zijn gezicht vond hij ook niks.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Let eens op als jouw hond een andere hond wel leuk vind of dat dan nog zo is, het verstarren of wat grommen is toch een uiting van...ga weg , ik vind je niet zo leuk...en als degene dan weggaat, prima zo....

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Vind ik normaal hoor....zeker als het niet direct een hond is uit zijn eigen roedel.

De mijne draait ook dr hoofd weg als er een andere hond bij dr gezicht komt. Blijft de hond dit volhouden gromt ze ook even.

honden page profiel JessicaJessica

Bedankt voor jullie reacties. Zo te lezen is het dus vrij 'normaal' gedrag. Ik zou het zelf nou ook niet echt prettig vinden als iemand plots recht voor m'n gezicht stond... maar ja daarbij zou ik ook raar opkijken als iemand aan m'n kont ging snuffelen ????????

Bedankt! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Bedankt voor jullie reacties. Zo te lezen is het dus vrij 'normaal' gedrag. Ik zou het zelf nou ook niet echt prettig vinden als iemand plots recht voor m'n gezicht stond... maar ja daarbij zou ik ook raar opkijken als iemand aan m'n kont ging snuffelen ????????
Bedankt!  "

Hahaha, maar meestal doen honden dat als kennismaking, hahahaha....

honden page profiel JessicaJessica

" Hahaha, maar meestal doen honden dat als kennismaking, hahahaha.... "

Ik weet het haha maar daarom wist ik ook even niet of ik de vergelijking met mezelf moest maken wat betreft het face to face gebeuren wink

Bij honden ligt het nou allemaal net ff wat anders laughing

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Hahaha, maar meestal doen honden dat als kennismaking, hahahaha.... "

Precies! Aan de bips ruiken ze precies hoe een andere hond in elkaar zit. Wij kijken naar het gezicht en met name de ogen om dat te kunnen inschatten. In de hondentaal is dat precies lomp en onbeleefd! Niks raars dus hoor als je hond dat niet prettig vindt!

 

Ik moet er zelf als ik in zuidelijke landen ben altijd weer heel erg aan wennen dat mensen je gelijk op je wangen zoenen als je aan ze wordt voorgesteld door een kennis...

Volgende forumvraag: Tips gevraagd: honden met baby
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^