Lastig(st)e eter?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AkiraMiyuAkiraMiyu

honden foto van AkiraMiyu

Hallo Allen!

Nu is het algemeen bekend dat husjes lastige eters zijn maar die van mij overtreft wel velen *zucht* 

Daarom zijn ook alle tips/adviezen welkom.. 

Mijn 11 maanden oude Akira lust dus werkelijk niets, heb vele merken brokken geprobeerd (incl. Sensitive), nog een soort 'restore' voeding van de DA en daarna geprobeerd over te zetten naar kvv en vers vlees maar ze moet het echt allemaal niet (zelf geen lekker stukje verse zalm of kip!). 

Bij DA is alles uitgesloten, 1 keer prikje tegen misselijkheid gehad en toen at ze wel beter maar verder niets gevonden.. ze eet nu eens in de +/- 3 dagen een paar brokken prins pro care super active, heb hiervoor gekozen omdat dit een vrij hoog vetgehalte heeft en ze niet verder af valt..

ze woog ong. 17 kilo en nu 16.8 geen groot verschil uiteraard maar wil natuurlijk niet dat dit verder zo door gaat..

Iemand in een soortgelijke situatie gezeten? Of ervaring met eventueel eetlust opwekkers? 

 

Alvast mijn dank! :)

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Hier ook een lastige eter. Ik ben toen overgestapt op nrv en kvv, rauwe voeding dus. En dit eet ze met veel plezier. 

Maar intussen ook een brok gevonden waar ze heel blij van wordt. 

VOL brok van Darf. Wel wat prijzig, maar het proberen waard.

honden page profiel AkiraMiyuAkiraMiyu

honden foto van AkiraMiyu

" Hier ook een lastige eter. Ik ben toen overgestapt op nrv en kvv, rauwe voeding dus. En dit eet ze met veel plezier. 
Maar intussen ook een brok gevonden waar ze heel blij van wordt. 
VOL brok van Darf. Wel wat prijzig, maar het proberen waard. "

Bedankt Ruby! Ik zal de brok eens opzoeken! Ja kvv en ander rauw vlees (zelfs lekker stukje verse zalm en kip) draait ze echt dr hoofd voor om en vind ik zonde aangezien na ontdooing het niet zo lang te bewaren is :(

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik heb nu wolf of the wilderniss soft, dat zijn nieuwe brokken van WotW en ze stinken als de ziekte maar mijn Chewy eet het graag dus dan is het het proberen waard voor elke slechte eter denk ik foot-in-mouthtongue-out

honden page profiel AkiraMiyuAkiraMiyu

honden foto van AkiraMiyu

" Ik heb nu wolf of the wilderniss soft, dat zijn nieuwe brokken van WotW en ze stinken als de ziekte maar mijn Chewy eet het graag dus dan is het het proberen waard voor elke slechte eter denk ik  "

Thanks! Ja ze heeft inderdaad daar de harde brokken van gehad die moest ze niet, het blikvoer ging er wel een hele 2 dagen in maar daarna ook niet meer haha ze heeft wel vaker voorkeur naar zachte ipv harde snacks bijv. Dus de soft variant zou een goede kunnen zijn :)

honden page profiel SRMSRM

" Thanks! Ja ze heeft inderdaad daar de harde brokken van gehad die moest ze niet, het blikvoer ging er wel een hele 2 dagen in maar daarna ook niet meer haha ze heeft wel vaker voorkeur naar zachte ipv harde snacks bijv. Dus de soft variant zou een goede kunnen zijn :-) "

Heb je meerdere soorten blikvoer afgewisseld of maar één merk/smaak gegeven?

honden page profiel AkiraMiyuAkiraMiyu

honden foto van AkiraMiyu

" Heb je meerdere soorten blikvoer afgewisseld of maar één merk/smaak gegeven? "

Qua 'natvoer' heb wolf of wilderness gehad, Farmfood, Renske en Wellness. Heb bijv. Ook al geprobeerd het na 5 min. Weg te zetten maar zelfs in de koelkast blijft dat ook niet lang goed.. probeer ook niet te snel te wisselen van soort maar weet het gewoon echt niet meer :( 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Ik heb ook een lastige eter, heb mij er inmiddels bij neergelegd. Hij eet nu kvv, ene dag beter dan de andere. Maar hij is dan ook niet zo moeilijk als die van jou, dat is nog erger. Blikvoer gaat er hier namelijk in 1 hap in hp-angel maar dat wordt mij te gek haha, is meer een toetje.

 

Nu moet ik zeggen dat hij met de jaren ook beter is gaan eten, dus je hebt nog hoop tongue-out op 1jarige leeftijd was hij ook een ramp, nu gaat het aardig stabiel dus ik laat hem lekker als hij even niet eet, komt een dag later wel weer.

 

Kwa brokken vond hij royal canin behoorlijk lekker moet ik zeggen,  is niet mijn voorkeur aangezien er wel veel  graan in zit, maarja als hij het lekker vindt.. verder moest hij niks van brokken weten.

honden page profiel AkiraMiyuAkiraMiyu

honden foto van AkiraMiyu

" Ik heb ook een lastige eter, heb mij er inmiddels bij neergelegd. Hij eet nu kvv, ene dag beter dan de andere. Maar hij is dan ook niet zo moeilijk als die van jou, dat is nog erger. Blikvoer gaat er hier namelijk in 1 hap in  maar dat wordt mij te gek haha, is meer een toetje.
 
Nu moet ik zeggen dat hij met de jaren ook beter is gaan eten, dus je hebt nog hoop  op 1jarige leeftijd was hij ook een ramp, nu gaat het aardig stabiel dus ik laat hem lekker als hij even niet eet, komt een dag later wel weer.
 
Kwa brokken vond hij royal canin behoorlijk lekker moet ik zeggen,  is niet mijn voorkeur aangezien er wel veel  graan in zit, maarja als hij het lekker vindt.. verder moest hij niks van brokken weten. "

Thanks Tiffani! Haha heb al zoveel dingen geprobeerd en erover te lezen maar die van mij spant echt de kroon pff en ja ik heb hetzelfde wat betreft de granen zit ook in de prins brokken die ze nu wel eens eet maar houdt haar tenminste wel op gewicht.. maar gelukkig is er nog hoop haha moet gewoon nog even veeeeel meer geduld hebben dus.. :p dacht in eerste instantie dat ze depressief was want ze was met de hus van mijn ex opgegroeid en die heeft hij meegenomen en rond die tijd zijn de problemen ook onstaan.. alleen volgens de DA is dat hoogstwaarschijnlijk niet zo aangezien ik genoeg met loop en speel.. 14nov in ieder geval weer een afspraak ;)

honden page profiel Bertus, Abby en TheunisBertus, Abby en Theunis 3 doggies

honden foto van Bertus, Abby en Theunis

Wat dacht je van Cavom? Heeft niet mijn voorkeur ook vanwege de granen, maar ik ken een aantal honden die er behoorlijk zwaarder door werden.  Qua vet en eiwit zit het in de buurt van de prins active. Het schijnt een lekkere geperste brok te zijn..

 

En de tip die voor sommige cockerspanielen (zijn huskies ook zo eigenzinnig?) werkt, een andere voer bak? Mijn vorige Cocker at niet uit metaal of porcelein/steen. Hij at alleen een uit zachte plastic bak.

 

Succes met je kieskouwer!

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

Ik opende dit topic met in mijn achterhoofd zachtjes, “dat zal vast om een husky gaan” en jawel hoor. 

 

Mijn reu zit op Hill’s k/d + mobility (nierdieet) en eet met lange tanden, maar hij eet het. Mijn teef daarentegen is net zo’n portret als jouw hond, niets is goed genoeg en alles is jakkie bah na er een paar dagen op gezeten te hebben. Ze laat haar bak met gemak dagenlang vol staan als het haar niet bevalt en er zijn hier al zoveel merken doorheen gegaan; verschillende smaken Jachtinstinct, Wolf of Wilderness, TotW, Carocroc, Briantos, Trovet en meer. KVV moet ik al helemáál niet mee aankomen, pens gaat er prima in, maar de meeste andere varianten zijn in haar boekje niet voedselwaardig. 

 

Er is één brok die er als koek inging, die ze bleef accepteren en waarvan de samenstelling me ook nog eens erg beviel; OptiMeal. De enige beer op de weg is dat ‘ie verdorie niet in Nederland beschikbaar is. Echt, ik wacht met smart op het moment dat deze hier op de markt komt, wat een verademing om die hond normaal te zien eten. 

Op dit moment heb ik een mooie balans ontdekt door haar brokken (nu Briantos) te besmeuren met allerlei dingen. Een scheutje zalmolie, wat vloeibaar paardenvet, een rauw eitje, een goedkoop blikje hondenvoer erdoorheen etc. Wat ik gebruik wissel ik af en ik moet zeggen dat het nu redelijk goed gaat qua eten. Soms krijgt ze ter variatie een bakje gestoomd vlees (Best For Your Friend) in plaats van de brok en meestal vul ik het hele gebeuren aan met wat vlees (wat hartjes, nekjes, filet, you name it), waar ik weer geen hele maaltijd van kan maken want dat blieft mevrouw niet. ‘T is wat hè. 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

 

Je hebt al heel veel goede opties gekregen zo te zien, maar ik zou toch even graag inspringen op het spuitje tegen misselijkheid.

 

Je zei dat ze daarna wel beter ging eten maar dat de DA verder niets kon vinden. Heb je al eens een second opinion overwogen? Het lijkt me namelijk dat de hond toch ergens last van heeft als zij wel wil eten na een spuitje.

 

Verder zet Cavom inderdaad flink aan dus als je haar iets wilt laten aankomen is dit wel een goede brok.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

"  
Je hebt al heel veel goede opties gekregen zo te zien, maar ik zou toch even graag inspringen op het spuitje tegen misselijkheid.
 
Je zei dat ze daarna wel beter ging eten maar dat de DA verder niets kon vinden. Heb je al eens een second opinion overwogen? Het lijkt me namelijk dat de hond toch ergens last van heeft als zij wel wil eten na een spuitje.
 
Verder zet Cavom inderdaad flink aan dus als je haar iets wilt laten aankomen is dit wel een goede brok. "

Ze kan ook misselijk zijn doordat ze zo slecht eet.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Als ze de voorkeur geeft aan blikvoer, zou je lukullus kunnen geven.

Lukullus heeft heel veel verschillende smaken, zodat je elke dag wat anders kan geven.

Ze hebben ook proefpakketten

https://www.zooplus.nl/esearch.htm#q%3D%25E2%2598%2585%2520Lukullus%26catl%3D3Honden%3ENatvoer%3E%E2%98%85%20Lukullus%26cats%3D3Honden%253ENatvoer%253E%25E2%2598%2585%2520Lukullus

 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

" Ze kan ook misselijk zijn doordat ze zo slecht eet. "

Dat klopt, maar persoonlijk zou ik er dna toch wel even een andere DA naar willen laten kijken

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

" Er is één brok die er als koek inging, die ze bleef accepteren en waarvan de samenstelling me ook nog eens erg beviel; OptiMeal. De enige beer op de weg is dat ‘ie verdorie niet in Nederland beschikbaar is. Echt, ik wacht met smart op het moment dat deze hier op de markt komt, wat een verademing om die hond normaal te zien eten.  "

Hier is het toch te krijgen, is toch in Nederland ? hp-shiny

https://www.zagersvogelvoeders.nl/contents/nl/d142_OptiMeal_Hondenvoeding.html

en hier :

https://www.hqps.nl/contents/nl/d83_OptiMeal_Hondenvoeding.html

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Je zou eens kunnen kijken naar platinum brokken, deze zijn semi moist.. 

 

Mijn ene reu pakt deze zelfs als snoepjes aan wanneer hij een loopse teef ruikt! 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Wat zijn ze toch verwend he, die husky's hp-sleephappy en wij maar vanalles proberen, ze willen alleen het beste van het beste.

Gelukkig zijn ze het wel waard hp-heart

 

Succes! Hopelijk kom je eruit met het eten.

 

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

" Hier is het toch te krijgen, is toch in Nederland ?
https://www.zagersvogelvoeders.nl/contents/nl/d142_OptiMeal_Hondenvoeding.html
en hier :
https://www.hqps.nl/contents/nl/d83_OptiMeal_Hondenvoeding.html "

 

Whaaa?! Je hebt gelijk zeg, dank je wel. Die gaat gelijk mijn winkelmandje in. 

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

"  
Whaaa?! Je hebt gelijk zeg, dank je wel. Die gaat gelijk mijn winkelmandje in.  "

@ Ushanka, welke variant van Opti Meal heb jij ? Ben ook wel geïnteresseerd in het eten, dus denk dat ik ook wat ga bestellen hihi.... dus bedankt voor de tip hp-thumbsup

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

Ik had en ga weer voor een grote zak medium breeds - kalkoen. De carnivores lijn ziet er veelbelovend uit, maar ik heb geen idee hoe/of die in de smaak valt, dus ik speel op safe. 

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

" Ik had en ga weer voor een grote zak medium breeds - kalkoen. De carnivores lijn ziet er veelbelovend uit, maar ik heb geen idee hoe/of die in de smaak valt, dus ik speel op safe.  "

hp-thumbsup

Volgende forumvraag: Pup eet slecht en groeit te weinig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^