HELP!!!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Het is niet dat het niet leuk is om te lezeb het gaat erom dat je iemand die al in een shit situatie zit niet nog meer de grond in hoeft te trappen. Denk voordat je wat typt???????? "

Heeft niets te maken met iemand de grond in trappen. Ik probeer je een optie te geven zodat je niet nogmaals in zo'n situatie komt  (verzekering).

 

Maar zo te zien lees jij het compleet anders, maar dat is aan jou. 

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Minimax Dierendokter: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-rotterdam/minimax-dierenartspraktijk

Dat zit net achter Diergaarde Blijdorp dus (Kijk op Google Maps). Lijkt me een prima optie voor nu.

 

Je schrijft dat je jouw hondje pas twee maanden hebt. Weet je iets over zijn verleden?  Had hij misschien al klachten bij de vorige eigenaar? Enig idee bij welke fokker hij vandaan komt?

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Hallo!
Ik heb een kleine chihuahua van bijna 2 jaar (Alvin). Alvin woont nu ongeveer 2 maanden bij mij en is normaal een super lief rustig en knuffelig hondje. Sinds gister heeft hij last van raare aanvallen. Hij begint te schreeuwen/piepen, hij verstijfd helemaal, hij loopt niet meer, eet en drinkt niet, reageert nergens meer op en wil zich de hele tijd verstoppen. Hij poept ook niet meer en wil niet maar buiten. Ik heb een beetje gelezen wat dit kan zijn en de aanval heeft veel weg van een epileptische aanval maar hij blijft suf en reageert nogsteeds nergens op. Ik heb hem ook laatst een puppetje tegen vlooien gegeven en ben bang dat hij misschien alergisch is hiervoor? Ik ben net direct langs de dierenarts gegaan die kan niets zien wat mis is en wil het wel verder onderzoeken maar dan zou ik per direct €300 moeten betalen en daarna nog de kosten van eventuele behandelingen en dat is niet mogelijk in termijnen. Ik hou SUPER veel van mijn hondje maar ik heb die enorme smak geld niet dus ik ben ten einde raad... hij heeft hem wel een spuitje gegeven om hem rustig te houden. Nu heb ik hem in zijn mandje gelegd met een dekentje om hem heen om hem lekker warm te houden maar ik maak mij super veel zorgen en vraag mij af wat ik moet doen want ik wil absoluut niet dat er wat met mijn hondje gebeurd . ALLE TIPS ZIJN WELKOM! "

 

Dynne,

 

Deze symptomen komen over als zeer ernstig. Probeer een aanval te filmen. Dit kan een dierenarts/specialist helpen om de juiste diagnose te stellen. Ik hoop dat het slechts een reactie op de pipet is, maar ik moet bij het schreeuwen en piepen toch ook aan een aanval veroorzaakt door Chiari-achtige Malformatie denken of Syringomyelie, dat het gevolg is van CM. Deze erfelijke aandoeningen komen helaas niet alleen voor bij de Cavalier King Charles Spaniel, doch ook bij Chihuahua's. De verschijnselen van CM/SM zijn zeer divers en verschillen per individuele hond. Niet elke hond met CM/SM krabt in de lucht/fantoom krabben. Zijn er nog meer vreemde verschijnselen, die jou bij Alvin opvallen?

 

Leek de aanval van Alvin op de beelden van dit filmpje. Waarschuwing dit zijn zeer heftige beelden van een lijdende Cavalier. https://www.youtube.com/watch?v=ZNIFZUv4lvA

 

Bij CM passen de kleine hersenen niet in het achterhoofd en puilen uit door het achterhoofdsgat. Hierdoor kan de hersenvloeistof niet vrij naar het ruggenmerg stromen en daardoor worden holtes (syrinxen) met vocht gevormd in het ruggenmerg. Ook CM alleen kan dezelfde ernstige ongemakken, neurologische verschijnselen en pijnen veroorzaken als Syringomyelie.

 

CM en SM is alleen door middel van een MRI te diagnosticeren. Voor een MRI in verband met verdenking van CM/SM geldt een speciaal tarief. Mocht je in de toekomst een MRI laten maken, wijs dan bij het maken van de afspraak op het speciale tarief. Voor jou is de volgende kliniek het meest dichtbij Veterinair MRI Centrum Nederland, Jan Valsterweg 58, 3315 LG Dordrecht.

https://www.cavalierclub.nl/gezondheid

 

 

Er zijn dierenklinieken waarmee je een betalingsregeling kan treffen.

 

Het is zo naar om je hondje te zien lijden met schreeuwen en piepen. Je voelt je zo machteloos.

 

Bij schreeuwen en piepen moet een sterke pijnstiller worden ingezet; zoals bijv. Dexamethason.

 

Ik wens je veel sterkte. 

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Dexamethason is een cortico ,geen pijnstilling ,het vermindert de zwelling ,

Het wordt als het syringomyelie zou zijn samen met een sterke pijnstilling gegeven .

Ik ben benieuwd wat ze in Rotterdam zeiden .

honden page profiel SRMSRM

" Hallo, ja heb ik gevraagd maar de dierenarts denkt niet dat het door het pipet komt maar ik ga zo naar rotterdam om te kijken wat ze er daar van vinden "

Gelukkig dat je zo snel terecht kon, hebben ze wat kunnen vinden?

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Oh jee. Wat een afschuwelijke beelden bij dat filmpje van Loesje. Ben er echt ondersteboven van. Kan mij voorstellen als je dit met je hondje ziet gebeuren, je in paniek geraakt.
Hoop dat er goed nieuws komt van Dynne.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Hier nog iemand die je topic volgt, ik hoop zo dat het meevalt voor je.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Ook ik wil even volgen en duim voor jou en Alvin dat het meevalt! 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" Oh jee. Wat een afschuwelijke beelden bij dat filmpje van Loesje. Ben er echt ondersteboven van. Kan mij voorstellen als je dit met je hondje ziet gebeuren, je in paniek geraakt.
Hoop dat er goed nieuws komt van Dynne. "

Dat is precies het punt. TS vraagt om hulp, antwoorden. Is totaal in paniek door wat er gebeurt en zit net op dit moment financieel ook nog eens heel slecht waardoor de paniek alleen maar erger wordt. En in plaats van antwoorden wordt ze hier aangevallen, zo typisch HP. Daar heeft ze niets aan.

 

Dynne: Ik hoop dat je met de tips en het bezoek in R'dam aan de dierenarts wel verder bent gekomen. Laat je nog even weten hoe het is gegaan?

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Zi is het Careana, ze kan goed voor haar hond zorgen, heeft ze zelf aangegeven, ze zit even krap meer niet, en gelijk wordt er geschreven je moet geen hond nemen als je geen zorg kan besteden, onzin natuurlijk....voor de een is driehonderd niets voor de ander veel, en als het net even niet uitkomt.....geen familie hebben om daar een beroep op te doen, hoop dat ze een regeling heeft kunnen maken zodat haar hond geholpen kan worden.....

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Heb je al nieuws? Is alles goed met je schat?
Hoop goed nieuws te horen van je, duimen voor jullie ;-)

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^