Nova en haar heupslijtage, het gaat niet goed.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Eerder had ik een topic gemaakt over nova, met versleten heupen, die gromde tegen de kinderen. Ik dacht ik maak een topic, voor mensen die het wellicht interessant vinden om te lezen hoe het verder gaat. Na het posten van dat topic heb ik overleg gehad met de dierenarts. Ik heb nieuwe pijnstillers gehaald, en dat leek goed te gaan. Ze liep weer uit zichzelf en heeft niet weer gegromd. Echter gisteren deed ze een beetje wild in de tuin en savonds was het raak, ze stond op uit haar mand met haar haren allemaal omhoog, en ze ging zitten en ik hoorde haar heupen kraken/knappen. Echt verschrikkelijk, ik vind het zo zielig. Ik hoor ze nu nog kraken, echter heeft ze nu geen haren meer omhoog, lijkt alsof de pijnstillers savonds uitwerken. Ze horen 24u te werken dus ik heb net de dierenarts weer gebelt en het verhaal uitgelegd. Ik word vandaag terug gebelt, ik hoop dat ze er nog wat voor hebben. Iemand ervaring met een jonge hond  met zulke erge versleten heupen? Ik weet het echt even niet meer.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Geen idee of het wat voor Nova zou kunnen zijn, maar ik lees ook wel dat honden met ernstige HD spierversterkende injecties (anabolen) krijgen. Dan daarnaast is Phen Pred nog een zeer sterke pijnstiller, die helaas niet te lang gegeven mag worden, maar als ze zo slecht is, heb je bijna geen keuze.

Afschuwelijk hoor bij/voor zo'n jonge hond. Hoop dat de dierenarts nog suggesties heeft. Sterkte!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin ( Ozjin . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Maarten Kappen in Eersel, daar zit een hele goeie arts, heb er ervaring mee.....je kan ook eerst telefonisch contact opnemen met Maarten Kappen..uitleggen en vragen of hij wat vior je kan betekenen...


Telefonisch spreekuur

Ma t/m Vr      08:00 - 08:30

Maarten Kappen alleen op maandag, woensdag en donderdag.

Contact

Anicura Kliniek voor Gezelschapsdieren
Hint 16b
5521 AH
Eersel
Nederland

(+31) 497 518000

Spoedgevallen

Buiten de openingstijden altijd bereikbaar op telefoonnummer
(+31) 497 518000

 

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Ik heb er geen ervaring mee, maar wil je wel heel veel succes en sterkte wensen! Hopelijk vinden jullie snel een balans in de medicijnen en hoeveelheid beweging.

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

" Geen idee of het wat voor Nova zou kunnen zijn, maar ik lees ook wel dat honden met ernstige HD spierversterkende injecties (anabolen) krijgen. Dan daarnaast is Phen Pred nog een zeer sterke pijnstiller, die helaas niet te lang gegeven mag worden, maar als ze zo slecht is, heb je bijna geen keuze.
Afschuwelijk hoor bij/voor zo'n jonge hond. Hoop dat de dierenarts nog suggesties heeft. Sterkte! "

Klopt, die anabolen, maar dan moeten ze wel kunnen bewegen om spiermassa op te kunnen bouwen.

Phen Pred ben ik ook mee bekend, pijnstiller met een dosering prednison er in.

Hielp niet anders dan de andere pijnstillers bij mijn hond.

Soms wil het nog wel eens helpen om net een half tabletje boven de dosering te gaan zitten, dit hielp bij een teefje bij mij goed, uiteraard in overleg met je dierenarts, ik zou het zeker vragen als hij terugbelt.

Wat doe je verder of mag je verder doen om spiermassa te kweken?

Naast de fiets, zou misschien een optie zijn?

Hydro- therapie?

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

" Klopt, die anabolen, maar dan moeten ze wel kunnen bewegen om spiermassa op te kunnen bouwen.
Phen Pred ben ik ook mee bekend, pijnstiller met een dosering prednison er in.
Hielp niet anders dan de andere pijnstillers bij mijn hond.
Soms wil het nog wel eens helpen om net een half tabletje boven de dosering te gaan zitten, dit hielp bij een teefje bij mij goed, uiteraard in overleg met je dierenarts, ik zou het zeker vragen als hij terugbelt.
Wat doe je verder of mag je verder doen om spiermassa te kweken?
Naast de fiets, zou misschien een optie zijn?
Hydro- therapie? "

Mijn honden krijgen maandelijks een spuit met anabolen, het helpt inderdaad om de spieren sterk te houden/maken, ze moeten echter wel kunnen bewegen zodat er spieropbouw kan komen en tegen de pijn helpt het niet, daar moet je bv. Rymadil voor blijven gebruiken.

 

Ik gebruik beide, mijn honden hebben er veel baat bij.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Vigo heeft cimalgex een beetje  en ik merk dat het s'avonds ook wat minder werkt.

Rimadyl staat ook bekend dat het in de loop van de dag minder werkt,zeker bij  een hond met hevige pijnklachten.

 

Dat rechtop staan van de haren dat ken ik,dat is bij Vigo ook altijd een teken.

 

Ik heb geen verstand van een jonge hond met zulke slechte heupen,is triest,veel sterkte.

 

 

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Nou niet zulk leuk nieuws. Ik heb de dierenarts zelf gesproken. Ze mag max 30 min achter elkaar wandelen, omdat het zo erg is. Ik ga zo een soort morfine ophalen wat ik naast de gewone ook stiller mag geven, opereren kan niet. Haar heupen zijn versleten maar ze heeft ook slechte schouders ( niet zo erg als haar heupen hoor!) Maar dat zou een te zware belasting zijn voor de voorhand, en dan ga je weer nieuwe andere problemen creeeren en zij wordt daar niet gelukkiger van dan om het maar even zo te zeggen. We gaan proberen of we de aankomende periode pijnvrij kunnen maken voor haar, echter de dierenarts heeft ons wel gewaarschuwd dat de prognose niet goed is, en dat een hondenleven wel fijn moet zijn ipv pijnlijk.  Dus we duimen dat het even helpt en we nog een (korte) tijd pijnvrij van haar kunnen genieten. Ik vind het zo erg ..489099.jpg

honden page profiel SRMSRM 3 doggies

" Nou niet zulk leuk nieuws. Ik heb de dierenarts zelf gesproken. Ze mag max 30 min achter elkaar wandelen, omdat het zo erg is. Ik ga zo een soort morfine ophalen wat ik naast de gewone ook stiller mag geven, opereren kan niet. Haar heupen zijn versleten maar ze heeft ook slechte schouders ( niet zo erg als haar heupen hoor!) Maar dat zou een te zware belasting zijn voor de voorhand, en dan ga je weer nieuwe andere problemen creeeren en zij wordt daar niet gelukkiger van dan om het maar even zo te zeggen. We gaan proberen of we de aankomende periode pijnvrij kunnen maken voor haar, echter de dierenarts heeft ons wel gewaarschuwd dat de prognose niet goed is, en dat een hondenleven wel fijn moet zijn ipv pijnlijk.  Dus we duimen dat het even helpt en we nog een (korte) tijd pijnvrij van haar kunnen genieten. Ik vind het zo erg .. "

Ik zou echt niet op het oordeel van een algemene dierenarts afgaan in deze. Waarom ga je niet naar een specialist (orthopeed) met haar om haar te laten onderzoeken en beoordelen of er nog mogelijkheden zijn? Wellicht is een heupkopresectie nog een heel goede optie, in geval van goede bespiering kunnen ze daar heel snel van herstellen en dan heb je helemaal niet zo'n enorme extra belasting van de voorhand. Als ze nog jong is en je het ervoor over hebt zou ik dus echt volgende week bij een goede orthopeed zitten.

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

" Ik zou echt niet op het oordeel van een algemene dierenarts afgaan in deze. Waarom ga je niet naar een specialist (orthopeed) met haar om haar te laten onderzoeken en beoordelen of er nog mogelijkheden zijn? Wellicht is een heupkopresectie nog een heel goede optie, in geval van goede bespiering kunnen ze daar heel snel van herstellen en dan heb je helemaal niet zo'n enorme extra belasting van de voorhand. Als ze nog jong is en je het ervoor over hebt zou ik dus echt volgende week bij een goede orthopeed zitten. "

Ik heb het even opgezocht, alleen ze heeft niet alleen hd, ze heeft op de verkeerde plaatsen woekerend bot/kraakbeen ( weet even niet meer wat t nou was) aan beide zijden, en de voorhand was slecht met artrose.  Ik zal zo eens vragen wat het nou precies ook alweer was. Echter lees ik op Google, dat het vooral bij lichte/middenslag honden beter 'werkt ' dan bij zware. En er staat ook bij dat de voorhand wel degelijk pijn kan gaan doen door extra belasting. Zij heeft al een minder goede voorkant, ik zou allicht eens kunnen informeren maar ik moet zeggen dat ik wel een goede en meedenken dierenarts heb, hij heeft dit ook benoemd  ( specialist) maar omdat haar voorkant niet goed is , zou dit niet goed zijn. Ik ga er straks toch heen, ik zal het nog eens goed vragen. 

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

wat balen zeg...

veel sterktekiss

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Kimberley je hebt toch al foto's laten maken? Ben even je vorig topic kwijt.

 

Het gaat nu niet over mijn hond maar iedereen zal weer komen met allerlei adviezen. Ik wil je dit nog meegeven.

 

Vigo heeft 5 hernia's zoals bekend,de neuroloog zei opereren,de orthopeed zei niet opereren.

Nog gegaan voor een 3e opinion ,scans laten maken,foto's alles gedaan.

 

Conclusie en wat er gezegd werd,ook al was je hond jonger geweest bij zo een slechte ruggegraat had een operatie ook niks uitgemaakt,je opereert op de ene plek en op de andere plek krijg je weer klachten.

Pijnvrij houden en als het niet meer gaat dan rest je nog maar 1 ding.

 

Ik vind het heel triest voor jullie,je hond is nog veels te jong,wat is dit moeilijk maar inderdaad pijnvrij houden zou ook

mijn keuze zijn. En genieten van iedere dag die goed is. Zolang de goede dagen nog in de meerderheid zijn....

 

Heel veel sterkte want dit is verschrikkelijk.

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

" Kimberley je hebt toch al foto's laten maken? Ben even je vorig topic kwijt.
 
Het gaat nu niet over mijn hond maar iedereen zal weer komen met allerlei adviezen. Ik wil je dit nog meegeven.
 
Vigo heeft 5 hernia's zoals bekend,de neuroloog zei opereren,de orthopeed zei niet opereren.
Nog gegaan voor een 3e opinion ,scans laten maken,foto's alles gedaan.
 
Conclusie en wat er gezegd werd,ook al was je hond jonger geweest bij zo een slechte ruggegraat had een operatie ook niks uitgemaakt,je opereert op de ene plek en op de andere plek krijg je weer klachten.
Pijnvrij houden en als het niet meer gaat dan rest je nog maar 1 ding.
 
Ik vind het heel triest voor jullie,je hond is nog veels te jong,wat is dit moeilijk maar inderdaad pijnvrij houden zou ook
mijn keuze zijn. En genieten van iedere dag die goed is. Zolang de goede dagen nog in de meerderheid zijn....
 
Heel veel sterkte want dit is verschrikkelijk. "

Dank je wel. Ja er zijn foto's gemaakt van haar heupen en schouders, aanleiding was dat ze ineens begon te piepen als ze ging zittrn/liggen. Bleek dat haar heupen echt heel erg versleten zijn en dat het blijkbaar al een hele tijd zo is, alleen wij hebben dat nooit gemerkt aan haar. En haar schouders waren dus ook niet goed, wel minder erg dan haar heupen. Pijnvrij is wat ik gun ook.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Wat naar dat de heupen zo versleten zijn en dat bij zo'n jonge hond, echt heel zielig

 

Misschien een rare vraag, maar als ze nog maar zo kort kan lopen, kan je dan niet kijken voor een soort honden rolstoel die de belasting op de heupen verminderd? Misschien kan je dan wat langer lopen zonder dat jouw hond last krijgt.

 

Verder zijn supplementen misschien wel goed, maar ik weet niet of je dat al geeft.

 

Ik wens je ieder geval veel sterkte

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Zeker geen leuk nieuws, dit wil je niet horen. Ik hoop dat je haar met de medicatie nog een hele tijd (redelijk) pijnvrij kunt houden. Dit is echt afschuwelijk, zo'n jong beestje met zulk ernstige slijtage. Geniet van alle dagen.

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Wat een afschuwelijk nieuws, ik weet wat het is heb eens een hond van slechts 15 maanden moeten laten inslapen.hp-cry

Maar goed daar heb jij nu niks aan, ik hoop zo dat jij nog veel pijnvrije dagen met je lieverd mag hebben, echt meid ik hoop het zo!hp-heart

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Ze heeft tramadol gekregen nu, 3x daags mag ze er 1, dierenarts zei dat ik evt nog kan kijken voor cbd olie. Ze is wel sloom nu hoor, van de pillen . We moeten over 10 dagen terugbellen om te bespreken hoe het gaat en of het helpt. Ik hoop het zo.

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

" Ze heeft tramadol gekregen nu, 3x daags mag ze er 1, dierenarts zei dat ik evt nog kan kijken voor cbd olie. Ze is wel sloom nu hoor, van de pillen . We moeten over 10 dagen terugbellen om te bespreken hoe het gaat en of het helpt. Ik hoop het zo. "

Mag je die tramadol ook zo nodig geven?

Ze kunnen er behoorlijk van van de wap raken hoor.

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

" Mag je die tramadol ook zo nodig geven?
Ze kunnen er behoorlijk van van de wap raken hoor. "

Nou ze zat al.op de novacam maar dat werkt niet goed genoeg, dus mocht ik dit erbij geven. Ze mag er 3 per dag, als 1 of 2 genoeg is, is dat ook goed. Als ze zo suf blijft geef ik haar vanmiddag niet en kijk ik hoe het vanavond gaat, savonds heeft ze heeft meest pijn. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Ze heeft tramadol gekregen nu, 3x daags mag ze er 1, dierenarts zei dat ik evt nog kan kijken voor cbd olie. Ze is wel sloom nu hoor, van de pillen . We moeten over 10 dagen terugbellen om te bespreken hoe het gaat en of het helpt. Ik hoop het zo. "

Ik zou nog even wachten met de cbd olie,voor zulke erge pijn helpt cbd olie ook niet.

Ik geef het aan Vigo als supplement maar hij kan niet zonder reguliere medicatie.

 

Vigo die werd helemaal hyper van tramadol en spierzwakte,zwakkere achterhand,trillende spieren.

 

Tramadol is een goede pijnstiller als een hond daar goed op reageert,ik moest er Vigo 8 per dag geven heb ik nooit gedaan.

 

Ik hoop zo dat het goed aanslaat.

 

Ik leef met je mee,ik weet hoe intens zwaar dit is.

 

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

" Nou ze zat al.op de novacam maar dat werkt niet goed genoeg, dus mocht ik dit erbij geven. Ze mag er 3 per dag, als 1 of 2 genoeg is, is dat ook goed. Als ze zo suf blijft geef ik haar vanmiddag niet en kijk ik hoe het vanavond gaat, savonds heeft ze heeft meest pijn.  "

Het mooiste zou zijn als je om een voorbeeld te noemen, je met haar gewandeld hebt, haar er daarna een tramadol kan geven, niet ervoor, dan zou ze misschien over haar kunnen gaan.

Als dan een lekkere poos slaapt door de Tramadol is dat helemaal niet erg.

Ik zelf heb ook Tramadol gebruikt, maar kon er niet zo goed tegen, ik kon beter tegen morfine.

Maar wie weet doet jou meisje het er goed op.

Maar ik zou er (natuurlijk niet te) zuinig mee omgaan, zo heb je altijd wat reserve.

Natuurlijk moet ze geen pijn hebben, maar ik denk dat je wel begrijpt wat ik bedoel.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Nou ze zat al.op de novacam maar dat werkt niet goed genoeg, dus mocht ik dit erbij geven. Ze mag er 3 per dag, als 1 of 2 genoeg is, is dat ook goed. Als ze zo suf blijft geef ik haar vanmiddag niet en kijk ik hoe het vanavond gaat, savonds heeft ze heeft meest pijn.  "

Hier werkte er niks meer,iemand op het forum zei dat ik eens previcox moest proberen.

Met de da overlegd en het is cimalgex geworden,na 3 uur merkte ik dat het werkte,geen bijverschijnselen en indien nodig

kan het ook nog ondersteund worden met tramadol(niet voor Vigo)

 

De da heeft hier ook al van alles uitgeprobeerd.

Pijnvrij dat willen we,een vrolijke hond,een hondwaardig leven maar het is moeilijk.

Het is wel een grens die ik ook goed bewaak,hoe verdrietig het ook is.

 

 

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

Het klinkt misschien heel stom, maar wees asjeblieft voorzichtig met telkens weer nieuwe medicijnen. Als ik het zo lees heeft je hond altijd, en veel pijn. Dat is geen leven... Zelfs als je weet dat je het doet voor deze pijnvrij leven loop je toch nog een groot risico op juist te lang wachten met inslapen. Ik heb het gezien bij een vriendin die een van haar honden in moest laten slapen vanwege de heupen. Mensen vragen zich vooral af of ze niet te vroeg zijn met inslapen. Maar eigenlijk is het daardoor altijd te laat. Inslapen is niet erg. Het is juist een opluchting voor de hond. Geen pijn meer. Je hond is nu waarschijnlijk niet gelukkig met al die pijn. Zelfs pijnstillers kunnen niet alle pijn wegnemen als de hond er zo slecht aan toe is. Dus asjeblieft, bereid je er op voor dat je ook heel binnenkort wel afscheid moet nemen. 

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Hoe gaat het?

Werkt de tramadol?

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

" Hoe gaat het?
Werkt de tramadol? "

Het gaat op zich iets beter, alleen ze voelt zich zo goed af en toe, dat ze veel te wild doet.. maar goed, liever dat ze even gek doet af en toe, dan dat ze de hele dag met pijn ligt denk ik dan maar. Maar je merkt wel dat ze een zwakkere achterkant krijgt, zie foto van hoe ze af en toe staat.. We kijken het gewoon per dag aan. Ze krijgt smorgens en savonds een tramadol nu, dat gaat, ze mag er 3 dus als het niet genoeg is kan ik nog 1x ophogen zeg maar.516705.jpg

honden page profiel SRMSRM 3 doggies

Vreselijk om je jonge sterke hond zo te zien verslechteren en zo'n pijn te zien hebben, echt een nachtmerrie. Sterkte.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Wat ongelooflijk verdrietig meid.

Wat kan ik anders zeggen dan jullie veel sterkte te wensen.

Ik zou willen dat ik het wist.hp-cry

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Gaat het een beetje beter met Nova nu je al een paar dagen tramadol geeft?

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Opzicht heeft ze weinig tor niet meer dat ze haar haren omhoog zet, dat is wel positief! Wel is ze continu aan het uitrekken, alleen dan niet door dr voor poten heen maar dat ze haar achterpoten helemaal naar achteren strekt. Geen idee waarom. Ze kraakt ( zo akelig!) Wel nog. Ze krijgt 2 per dag, smorgens en rond 5en, echt suf is ze er niet meer van gelukkig. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Het gaat dus iets beter,ik bedoel ze heeft duidelijk wat minder pijn,is inderdaad positief.

Dat uittrekken zou dat kunnen komen,doordat haar achterhand toch ongemakkelijk aanvoelt?

Dat kraken lijkt mij ook akelig om te horen.

Sterkte met je hondenkind,hou ons maar op de hoogte en schrijf gerust maar van je af,het zal heel moeilijk voor je zijn.

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Mislukte Patella luxatie operatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^