identificatieplicht honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/10/04/schouten-wil-illegale-hondenhandel-aanpakken-met-identificatieplicht-a2176976

 

Schouten wil illegale hondenhandel aanpakken met identificatieplicht.

 

Honden die vanaf 2020 nieuw zijn in Nederland moeten verplicht een paspoort hebben met een aantal basisgegevens. Zo moet voor iemand die een hond koopt eenvoudig na te gaan zijn waar het dier vandaan komt, wat zijn medische geschiedenis is en wie eerdere eigenaren waren. Het voornemen is onderdeel van een set aan maatregelen waarmee minister Carola Schouten (Landbouw, CU) het dierenwelzijn wil verbeteren.

 

Wie geen paspoort heeft voor elke nieuwe hond - de maatregel moet gaan gelden voor zowel pasgeboren puppy’s als geïmporteerde honden - loopt vanaf 1 januari 2020 het risico een boete te krijgen. Hoe hoog die gaat zijn, is nog onduidelijk.

 

De totale hondenpopulatie in Nederland heeft een grootte van ongeveer 1,5 miljoen. Daarvan is ongeveer eenderde een rashond met stamboom, zo liet het ministerie eerder weten. Een deel daarvan komt met vervalste of incomplete papieren Nederland in. Honden uit het buitenland brengen mogelijk rabies - oftewel hondsdolheid - het land in. Deze ziekte kan dodelijk zijn wanneer deze wordt overgedragen op mensen.

 

Naast een identificatieplicht voor honden werkt Schouten, in samenspraak met de Dierenbescherming, ook aan een keurmerk voor kleinschalige hondenfokkerijen. Op die manier moet er een zogeheten witte lijst ontstaan met ‘goede’ verkopers, laat de minister in de Kamerbrief weten. Woensdag al liet minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie, CDA) weten dat wie zich schuldig maakt aan dierenmishandeling in de toekomst tot tien jaar geen dieren mag houden. Hij heeft daartoe een wetsvoorstel opgesteld.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Ik snap alleen niet hoe dit verschilt van een dierenpaspoort zoals we dat nu hebben? Maar dat kan iemand hier me vast prima uitleggen hp-angel

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Is geen verschil met het huidige paspoort.....de pups uit het buitenland kunnen nu ook aan paspoorten komen, veel zal het niet verschillen voor de kwaadwilligen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ach, zo'n nieuw paspoort zal de broodfok niet doen stoppen.

Die onderwereld gaat gewoon verder met hun malafide praktijken.

Willen ze het echt aanpakken, dan zullen ze de rotte appels dusdanig moeten aanpakken dat broodfok niet meer mogelijk is, maar dan moeten de oepsnestjes ook aangepakt worden. De oepsnestjes die op diverse verkoopsites staan, komen veelal uit de broodfok. 

Mensen die hieraan meewerken zullen dus ook gestraft moeten worden. 

 

Daarnaast zal het alleen gestopt worden wanneer je bij zulke mensen niet meer koopt. Maar helaas blijven mensen erin trappen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^