Reu- of tevenmens?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Tijdens het bezoek was hij niet van mijn schoot weg te krijgen. Wat een heerlijk aanhankelijke jongen :-) "

Haha, schattig! Nu willen wij natuurlijk fotootjes zien... hp-shiny

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Geweldig! Veel plezier samen!

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Inderdaad. Fotospam graag hp-smile

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" Bedankt allemaal! Het is de reu geworden en ik ben helemaal blij met mijn keuze! Tijdens het bezoek was hij niet van mijn schoot weg te krijgen. Wat een heerlijk aanhankelijke jongen :-) "

Gek hé, ik denk dat het je dan niet eens uit had gemaakt of het een reu of een teef was, het was gewoon het hondje.hp-heart

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Wij hebben altijd reuen gehad thuis omdat mijn ouders geen zin hadden in de loopsheden. 

 

Puck is de eerste hond die ik heb uitgekozen, en had geen voorkeur voor reu of teef. Ik zou een hond uit het asiel kiezen waar ik op dat moment stage liep, en daar is alles gecastreerd. 

Uiteindelijk is het Puck geworden, een teef. 

 

Inmiddels veel meer ervaring met honden dan alleen eigen honden, en heb een sterke voorkeur voor teven gekregen. Reuen hebben vaak haantjes gedrag wat ik niet fijn vind en het is toch meer opletten met andere honden, ook door hoe andere reuen op een reu kunnen reageren. 

 

Maar als ik een leuke reu tegen kom zou ik hem niet afwijzen omdat het een reu is. Ik wil alleen nog maar asielhonden, dat zijn vaak volwassen honden. Hierdoor weet je dus hoe ze uitgroeien en of het een patser is of niet. 

 

 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

"Ik wil alleen nog maar asielhonden, dat zijn vaak volwassen honden. Hierdoor weet je dus hoe ze uitgroeien en of het een patser is of niet. "

Dobby is geen patser. Okee, hij loopt soms heel parmantig op een andere hond af, maar als hij het idee heeft dat die sterker is als hij dan zakt zijn staart en is er van die 'hee ho, hier ben ik' houding niets meer over. Evenzo heb ik nog nooit een hond gehad die zó vaak is aangevallen als Dobby.

Mijn vorige reu was zelfzeker en had het aan de stok met een Dalmatiër van 2 huizen verder van dezelfde leeftijd, maar verder waren er maar 2 honden waarbij ik moest opletten. Bij Dobby heb ik zeg maar een lijst van individuele honden die gewoon echt agressief zijn (lees, die komen ons 50-100m achterna om er op te klappen), honden die de eigenaar laat loslopen en met veel vertoon angstvallig bij zich houdt (honden met een reputatie in de wijk). Het is me al meerdere malen overkomen dat ik gewoon een half uur langer weg was omdat ik 'even omliep'. Maar heb je dat 3 keer achter elkaar...

Het is dus niet alleen haantjesgedrag wat bij een reu voor gebakkelei kan zorgen, maar ook gewoon andere honden met een steekje (of een heel breiwerk) los.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Dobby is geen patser. Okee, hij loopt soms heel parmantig op een andere hond af, maar als hij het idee heeft dat die sterker is als hij dan zakt zijn staart en is er van die 'hee ho, hier ben ik' houding niets meer over. Evenzo heb ik nog nooit een hond gehad die zó vaak is aangevallen als Dobby.Mijn vorige reu was zelfzeker en had het aan de stok met een Dalmatiër van 2 huizen verder van dezelfde leeftijd, maar verder waren er maar 2 honden waarbij ik moest opletten. Bij Dobby heb ik zeg maar een lijst van individuele honden die gewoon echt agressief zijn (lees, die komen ons 50-100m achterna om er op te klappen), honden die de eigenaar laat loslopen en met veel vertoon angstvallig bij zich houdt (honden met een reputatie in de wijk). Het is me al meerdere malen overkomen dat ik gewoon een half uur langer weg was omdat ik 'even omliep'. Maar heb je dat 3 keer achter elkaar...Het is dus niet alleen haantjesgedrag wat bij een reu voor gebakkelei kan zorgen, maar ook gewoon andere honden met een steekje (of een heel breiwerk) los. "

Ja dat klopt. (Heb ik ook geschreven) het ligt lang niet altijd aan de reu zelf, maar ook aan hoe andere op hem reageren. 

 

Nou komt het echt wel voor dat er honden vervelend op een teef reageren, of teven zelf op andere. Maar mijn ervaring is dat dat met reuen veel meer is. Op het werk (pension) is het ook meer opletten met meer reuen op de groep. Teven gaan over het algemeen makkelijker. 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Naam reu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^