Reu- of tevenmens?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik ben een reuen menshp-heart ik vind reuen aanhankelijker, makkelijker. 

Ik ben ook niet bang voor hun piemels tongue-out dat "ding" een keer perongelijk aanraken daar maak ik niet om. Met voorhuid ontsteking moest ik het ook schoonmaken. Als je van je beestje houd maakt het geen fluit (hp-wink) uit. 

 

Ik zou mijn twee dames echter voor geen reu in de wereld ruilen hoor hp-heart Ze zijn fantastisch en ik hou ontzettend veel van ze. Ze zijn wel veel eigenzinniger dan mijn mannen. bloeddruppels van loopsheden opruimen doe ik ook met alle liefde hp-shiny

 

Maar de volgende hond wordt hoogstwaarschijnlijk weer een reu. 

 

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik heb zeker de voorkeur voor reuen. Ik heb nu ook een reu en teef combinatie. Ik merk dat ik met reuen echt sneller een klik heb. Ik vind ze vaak ook mooier. Mijn reuen zijn altijd heel relaxt geweest. Nooit gedoe met ze. Mijn teef is er wel eentje die niet bang is om een conflict aan te gaan. Vroeger 2 intacte reuen gehad, die gingen met castraten en teven goed. Met andere intacte reuen moest je ze goed in de gaten houden en bij je roepen. Samen waren ze ook erg leuk.

 

Van alle loge's die ik over de vloer heb gehad heb ik ook altijd meer gehad met de reuen dan met de teven. Heb ook het idee dat teven over het algemeen wat sneller blaffen en pieperiger zijn. 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Ik heb 2 reuen. Bij de aanschaf van onze eerste hond had ik niet echt inspraak qua geslacht aangezien ik pas 6 was en bij de aanschaf van onze 2e hond waren er nog maar 2 reutjes over en ik werd helemaal verliefd op onze Aedon.

 

Aangezien ik ben opgegroeid met reuen vind ik mezelf ook wel een typisch reuen mens. Al dat geregel van de teven vind ik helemaal nietshp-angel reuen zijn lekker rechtoe

Rechtaan en heerlijk knuffelighp-heart

 

Als ik later voor mezelf een hond aanschaf wordt dat waarschijnlijk ook weer een reu tenzij er een teefje bij zit dat echt mijn hart gestolen heeft maar die kans acht ik niet heel erg groot

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

Ik snap wat Liz bedoelt, Reuen zitten gewoon minder complex in elkaar, als een hond niet met hem wil spelen trekt hij zich dat niet aan, als hij niet met de andere hond wil spelen negeert hij die hond, (met machogedrag vooraf indien nodig haha, eerst even kijken wie het hoogst kan pissen) maar hij komt helemaal niet fel uit de hoek, wat teven behoorlijk goed kunnen. Van veel andere dingen ook trekt hij zich eigenlijk heel weinig aan, alsof hij denkt 'laat men koppie maar met rust' laughing

Vrouwen komen van Venus, mannen van Mars. Raiko is een echte man/reu. Hij houdt alles graag simpel haha

Zeker nu hij emotioneel ook volwassen is merk ik veel verschil in zijn gedrag, veel rustiger en relaxter

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Reu, ik vind ze duidelijker in de omgang. Minder last van mood-swings zeg maar, net als bij mensen "

haha, da's ook mijn ervaring tongue-out

 

reuen zijn gewoon veel ongecompliceerder, en ook aanhankelijker. je ziet dat bij alle diersoorten, niet alleen bij honden eigenlijk... laatst was ik ergens op stal, en had gesprekje met paardentandarts. ze deelde mijn mening: hengsten zijn weleens druk, vol van hormonen, lomp en onbenullig, maar de merries zijn echt bitches. die trappen gericht je knieschijf eruit.

 

tsja. vrouwen... hp-angel

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Gevoelig zijn en focus op baas zijn in mijn ogen twee zaken die los staan van elkaar. Alsook het uitvoeren van "commando's" met zachte hulpen.  "

In mijn ogen en ervaring niet.

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Ik ben meer een tevenmens weet niet helemaal waarom maar mijn voorkeur gaat liever uit naar een teef. Al hou ik ook heel erg van de reu van m'n ouders en schoonouders hoor. 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Ik zeg ook gevoelige 'hond' omdat ik weet dat niet alle reuen bot zijn en niet alle teefjes gevoelig.
Ik ben alleen nog geen gevoelige reu tegen gekomen en nog geen botte teef in mijn ras maar ik geloof zeker dat ze bestaan. "

Kom een keer bij ons kijken :P

 

Maybe is een botte teef als ze bezig is bij de schapen. Lynn idem dito (de teef van mijn trainer). Zijn Reu daarin tegen is een super gevoelige hond.

honden page profiel MariëlleMariëlle

honden foto van Mariëlle

Bedankt allemaal! Ik heb mijn besluit genomen: morgen ga ik op bezoek bij de fokker en als de reu dan weer mijn aandacht meer trekt dan de teef, dan ga ik voor hem. Hij blijft gewoon door mijn hoofd spoken, dus ik denk dat hij de juiste keuze zal zijn. We zien t.z.t. wel hoe het gaat met de loopsheden.

Nogmaals bedankt voor alle meningen, suggesties en ervaringen!

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby

Ik vind reuen wat... gezelliger. Minder bitchy. Onze eerste hond was een teef en die was écht een bitch.

Maar hierna komt er een teef. Ik heb teveel problemen dat verschillende reuen uit de omgeving de pik hebben op Dobby, om wat voor reden dan ook. Hij heeft al meerdere keren verwondingen opgelopen doordat andere honden op hem klappen. Eigenaren van teven hoor ik daar véél minder over. En vaak zie je dat als een teef een reu afsnauwt, het dan ook klaar is.

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

" Bedankt allemaal! Ik heb mijn besluit genomen: morgen ga ik op bezoek bij de fokker en als de reu dan weer mijn aandacht meer trekt dan de teef, dan ga ik voor hem. Hij blijft gewoon door mijn hoofd spoken, dus ik denk dat hij de juiste keuze zal zijn. We zien t.z.t. wel hoe het gaat met de loopsheden.

Nogmaals bedankt voor alle meningen, suggesties en ervaringen! "

Je zal het je niet beklagen hihi, maar net als met kinderen geldt vooral dat je een gezonde hond mag hebben hp-heart

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Het maakt me niet uit.  Ik wil de pup die me aanspreekt in het nest,  wat er daar vanonderen al dan niet aanhangt,  is bijzaak. 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

Ik een echt reuenpersoon.

Waarom ?

Wel heel simpel,

teven, die zien je graag.

reuen, die aanbidden je.

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

" Ik een echt reuenpersoon.
Waarom ?
Wel heel simpel,
teven, die zien je graag.
reuen, die aanbidden je. "

Haha zalig hp-thumbsup

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla 3 doggies

honden foto van Nicole & Kayla

Mij maakt het niet uit,ik heb vroeger een reu en een teefje samen gehad.

 

Dat ik nu een teef heb heeft ermee te maken waar ik woon.

Omdat hier veel zwerfhonden zijn is een reu gewoon heel erg lastig, je kan nergens wandelen zonder aangevallen te worden door andere reuen.

 

Met een teef heb he daar weinig tot geen laat van.

honden page profiel VeraVera 3 doggies

honden foto van Vera

Ik vind het vooral erg afhankelijk van het ras , je eigen instelling tegenover de hond, zn karaktertrekken en vooral je verwachtingen bij een hond . Want je kunt een jack Russell reu niet vergelijken met een kaukaas reu bijvoorbeeld...kijk vooral naar wat je zoekt in een hond, en lees je dan in wat het best bij je past...ik zelf heb 4 honden, 2 reuen, 2 teven,  een pekinees teef, een rotweiler reu,  een cane corso reu en een kaukaas teef....totaal verschillend,  maar een erg leuk stel bij elkaar...

honden page profiel MaudMaud 3 doggies

honden foto van Maud

Ik was altijd een tevenmens. Ik wilde ook absoluut geen matcho hond die overal moest plassen en gedoe zou krijgen met andere reuen. Dat lees ik hier ij de reacties ook overal als reden. Ik heb er nu een gecastreerde reu bij. En ik moet zeggen... Ik ben om. Zoveel aanvankelijke en baasgerichter. Voor mijn reu ben ik echt de hele wereld terwijl mijn teef een veel hoger middelvinger gehalte heeft. Die denkt af en toe echt even doei ik ga mijn eigen ding doen. Is een stuk zelfstandiger. Wel ook stabieler. Mijn reu is onzeker.

 

Waar ik vooral heel bang voor was was gedoe met reuen onderling in het bos enzo.  Maar tot nu toe nooit last van gehad. Nou is mijn reu ook niet heel zeker dus gaat conflicten ook wel uit de weg. Maar alsnog.... ben ik wel echt blij mee! 

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

" Ik was altijd een tevenmens. Ik wilde ook absoluut geen matcho hond die overal moest plassen en gedoe zou krijgen met andere reuen. Dat lees ik hier ij de reacties ook overal als reden. Ik heb er nu een gecastreerde reu bij. En ik moet zeggen... Ik ben om. Zoveel aanvankelijke en baasgerichter. Voor mijn reu ben ik echt de hele wereld terwijl mijn teef een veel hoger middelvinger gehalte heeft. Die denkt af en toe echt even doei ik ga mijn eigen ding doen. Is een stuk zelfstandiger. Wel ook stabieler. Mijn reu is onzeker.
 
Waar ik vooral heel bang voor was was gedoe met reuen onderling in het bos enzo.  Maar tot nu toe nooit last van gehad. Nou is mijn reu ook niet heel zeker dus gaat conflicten ook wel uit de weg. Maar alsnog.... ben ik wel echt blij mee!  "

Voor Raiko gecastreerd was kreeg hij het wel vaak aan de stok met een ander, soms was hij de uitlokker, soms niet. Na zijn castratie is dat overgegaan

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Ik ben absoluut een geven mens, een reu komt er bij mij ook echt niet in.

Als ik op zoek zou gaan naar een nieuwe pup ( voorlopig niet ) wordt het absoluut weer een teef, is er alleen een reu geschikt voor mij, dan haak ik af en ga ik op zoek naar een andere fokker, waar wel een geschikte teef voor mij is.

 

Ik vindt reuen toch vaak veels te macho, wandel regelmatig met groepswandelingen mee, en als er conflicten zijn zijn het 9 van de 10 keer conflicten tussen reuen.

Ook krijgen wij vaak de vraag hebben jullie reuen, met als antwoord dat als wij nee zeggen ( ohh dan gaat het wel goed mijn hond kan niet met andere reuen overweg ).

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

Ik heb ruim twintig jaar lang alleen maar teven gehad. Tot wij een kleine twee jaar terug onze eerste reu aanschafte. Ik had toen wel al wat ervaring met reuen door de nestjes die ik heb gefokt en ook de reuen van vrienden/kennissen waar ik wel eens op gepast heb, maar al deze heren vertrokken weer na enkele weken. wink

De reden waarom wij in het verleden veelal voor teven zijn gegaan is eigenlijk gemak... Wij willen onze honden niet onnodig laten opereren en als je fokt heb je nu eenmaal teven in huis en dus ook te maken met loopsheid. Het is dan toch een stuk relaxter als er niet ook nog een reu rondloopt. Door omstandigheden zijn al onze huidige teven echter door de jaren heen geholpen en was er daarom dan ook ditmaal geen reden om per se voor een teefje te willen gaan. We stonden open voor beiden en toevallig kwam er een reu op ons pad waarmee we een geweldige klik hadden.

Ik merk persoonlijk niet heel veel verschillen tussen teven en reuen. De teven hier zijn iets meer bitchy af en toe, hebben soms last van een humeur terwijl wij dit bij onze reu eigenlijk nooit merken en natuurlijk zijn er in uiterlijk ook verschillen (reuen hebben vaak een wat vollere vacht, ogen wat steviger, etc.). Maar het enige echte grote verschil voor mij is het gemak en daarin prefereer ik dan toch iets meer teven. Hoewel een loopsheid lastig kan zijn is dit maar een paar weken per jaar. Voor de rest zijn de teven, hier in ieder geval, erg schoon op zichzelf en heb je er geen omkijken naar. Bij onze reu is dat wel anders... Hij plast dagelijks meerdere keren tegen zijn buik of voorpoten en moet dan ook regelmatig gewassen worden van onderen. Ook markeert hij veel tijdens het wandelen en tilt hij wel eens zijn poot op tegen plekken die ik minder fijn vind en daarin is een teef toch ook wel weer iets makkelijk. Die gaan zitten op een grasveldje of in de goot en je bent klaar. Teven kun je ook wat fijner over de buik kriebelen dan reuen, het is bij een reu uiteraard ook wel te doen maar gaat toch iets minder makkelijk. En onze reu gaat ook meer zijn neus achterna. Hoewel hij tot dusverre nauwelijks interesse toont in loopse teven (afkloppen!!! hp-angel) is hij op de hondenschool bijvoorbeeld toch meer bezig met de luchtjes om zich heen dan onze teven merken wij (al kan dit natuurlijk ook een stukje karakter zijn).
Het zijn voor mij geen deal-breakers maar om deze redenen zou ik mijzelf dus wel meer omschrijven als een tevenmens dan een reuenmens. Al is mijn ervaring met reuen dus wel vooral gebaseerd op onze enige eigen reu en dan verder pups en logees die we hebben gehad. Iemand met meer reuen in zijn/haar leven heeft wellicht totaal andere ervaringen. Al blijft het sowieso een persoonlijk ding. Ik sluit zeker geen geslacht uit dus wie weet neemt er hier in de toekomst wel weer een reu zijn intreden in ons huishouden (we hebben er nu toevallig ook twee rondlopen, één langdurige gast uit één van onze nestjes die weer even terug is bij ons). Maar de eerstvolgende hond wordt waarschijnlijk wel weer een teef voor ons.

honden page profiel UshankaUshanka 3 doggies

honden foto van Ushanka

“Teven in lead brengen je altijd veilig thuis, reuen slepen je zo weer die sneeuwstorm in.”

 

Ik vind het wel leuk om beide geslachten in huis te hebben, geen voorkeur hier. Reuen zijn binnen mijn ras een stuk lomper, meer allemansvrienden, van die ‘blij ei’ gevallen. De teven zijn vaak iets wantrouwender tegenover vreemden en vooral een stuk baasgerichter. Onderling wel eens bitchy, maar reuen kunnen daar ook wat van met hun machogedrag soms. 

Ik vind raskenmerken en vooral individuele kenmerken veel zwaarder meewegen. Bij dat laatste ligt dan ook mijn focus voor een volgende hond.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer 2 doggies

honden foto van Drieka en Hummer

Ik heb 1 keer een teef gehad en verder altijd reu-en.

 

Ik vind een reu fijner puur omdat ik de loopsheid van een teef niks vindt. 

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

" Gevoelig zijn en focus op baas zijn in mijn ogen twee zaken die los staan van elkaar. Alsook het uitvoeren van "commando's" met zachte hulpen.  "

Eens!

 

Hier een gevoelige reu en een leergierige teef. 

 

Beiden baasgericht, maar meer in de zin dat ze mij belangrijk vinden, niet dat ze alles voor me doen. 

honden page profiel MariëlleMariëlle

honden foto van Mariëlle

Excuus Drieke, voor de 2 doggies... Ik drukte op de verkeerde knop... ;-)


honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Mijn eerste hond was een teefje. Mijn tweede hond ook. Mijn derde hond ook, en de opvanger die er toen bij kwam ook. Mijn vierde hond ook, en de opvanger daarna ook. Ik was er redelijk van overtuigd dat ik écht een tevenmens was. En toen kwam Luuk ;)

Image may contain: 1 person, dog

Luuk is echt mijn grote liefde. Ik ben zwáár verliefd op hem. De reden dat ik nooit een reu wilde, was dat ik bang was dat ze vaker conflict hadden met andere honden. Dat ze overal op zouden rijden, overal in huis tegenaan zouden markeren, vieze druppels pus aan hun piemels zouden hebben :P Oké, Luuk is een béétje een rotzak met andere honden, maar zowel met teven als met reuen. Hij heeft nog nooit ergens op gereden, plast veel minder vaak binnen dan mijn dames, en heeft altijd een schone pielemuis. 

De volgende zou zomaar eens een reutje kunnen worden ;)

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Ik heb een sterke voorkeur voor een reu. Dit is puur gevoelsmatig en kan ik dan ook niet verder onderbouwen. Ik sluit de komst van een teef zeker niet uit. Ik vind de klik die je met een hond hebt als individu veel belangrijker, maar tot nu toe neig ik altijd meer naar reuen.

honden page profiel KlaraKlara 3 doggies

Wel een voorkeur voor bepaalde eigenschappen maar maakt mij geen bal uit of die in een reu of teef zitten. Mijn ervaring is wel dat reuen grotere knuffelkonten zijn en iets meer aan het vrouwtje hangen en teefjes aan de baas.  Ik vind het het fijnst om beide te hebben. Haha terwijl ik dit tik kruipt mijn teef op schoot, denk dat ze mee leest.

honden page profiel MariëlleMariëlle

honden foto van Mariëlle

Bedankt allemaal! Het is de reu geworden en ik ben helemaal blij met mijn keuze! Tijdens het bezoek was hij niet van mijn schoot weg te krijgen. Wat een heerlijk aanhankelijke jongen :-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Bedankt allemaal! Het is de reu geworden en ik ben helemaal blij met mijn keuze! Tijdens het bezoek was hij niet van mijn schoot weg te krijgen. Wat een heerlijk aanhankelijke jongen :-) "

Super ! 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Bedankt allemaal! Het is de reu geworden en ik ben helemaal blij met mijn keuze! Tijdens het bezoek was hij niet van mijn schoot weg te krijgen. Wat een heerlijk aanhankelijke jongen :-) "

Wat leuk!  Veel succes ermee

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Naam reu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^