Bordeauxdog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarMar

Geachte lezer,

 

Graag wil ik mijn verhaal delen over de Bordeauxdog.

De Bordeauxdog is een ras apart. Het zijn zeer rustige honden en aanhankelijk honden. Kinderen zijn zijn beste vriend, maar zijn familie is zijn alles. Alleen blijven is zeer slecht voor een bordeauxdog en hij zal wegkwijnen.

Hoewel er veel meningen over de Bordeauxdog op internet te vinden zijn zal ik het verhaal van mijn Bordeauxdog hieronder weergeven. 

Een Bordeaux is niet zomaar een hond hij maakt werkelijk deel uit van de familie en vindt het vreselijk als hij alleen achtergelaten wordt. Hij is zeer vriendelijk voor familie en kinderen maar ook voor onbekenden als de baas het goedkeurt. Dient zich iemand aan die ongewenst is dan zal de normaal luie slapende Bordeauxdog zich ineens van zijn andere kant laten zien. voor andere dieren is de Bordeauxdog doorgaans vriendelijk. Wil een andere hond echter een dispuut aangaan dan deinst hij zeker niet terug maar zal met een grom de ander duidelijk maken dat het tijd is om te vertrekken. Bordeauxdoggen blaffen nauwelijks tenzij er onbekende zich aandienen.

Het ras is eigenlijk perfect. Echter er is en GROTE maar bij dit ras en dat is de gezondheid. Potentiele kopers dienen zich terdege bewust dat een BD een zeer ongezond ras is. Vanzelfsprekend zal de fokker maar gezondsheidsverklaringen e.d. willen aantonen dat de hond en ouderdieren HD vrij zijn maar dat is absoluut geen garantie. zeker een pup heeft door de bouw de aanleg om HD e.d. te ontwikkelingen. De gemiddelde leeftijd is niet voor niets 6 jaar.

Mijn BD is als uitzondering 9 jaar geworden. Hiervoor heb ik wel alles gedaan wat binnen mijn mogelijkheden lag. Zo heeft hij 7,5 jaar medicijnen gekregen.

Zo had hij  onder meer HD, ED, entropion, longembolie, huidproblemen zoals atopie. op het eind had hij diverse tumoren en een vergrootte prostaat waardoor casteratie noodzakelijk werd. 

Waarom dit negatieve bericht?

Ik wil potentiele kopers waarschuwen voor de aanschaf van een BD. Een BD is een hond waarvan de vriendschap je echt in het hart zal raken. OM die reden is het extra pijnlijk om te weten dat hij door de bank genomen niet oud zal worden en dat een BD niet geringe financiele consequenties met zich mee brengt. Het ras is gewoon doorgefokt met alle problemen van dien. Ik ken verschillende eigenaren die de hond al binnen   jaar hebben moeten laten inslapen en de meeste hondenopvangadressen weten precies dat er maar weinig gezonde exemplaren te vinden zijn.

Hoewel dit bericht subjectief is en u toch een BD wilt aanschaffen informeer dan eens mbt de gezondheid bij onafhankelijke (ervaring)deskundigen zoals een dierenarts of eigenaren van hondenpensionnen. Kijk ooks bij de hoeveelheid minpunten kwa gezondheid bij rashondenwijzer de aangegeven ordergrootte bij een BD komt overeen met de werkelijkheid.

 

 

 

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

Sinds wanneer heeft een hondenpension verstand van een bordeaux dog, of waar je er een moet aanschaffen? 

En de dierenarts? Geloof me, niet alle dierenartsen hebben verstand van fokken op de juiste manier.

Zolang hun nog meewerken aan de ouderdieren 'gezond verklaren' dmv een beetje voelen, oogjes en tandjes kijken, hartje luisteren, lijkt het me niet dat je daar moet wezen.

 

Daarnaast kan een pupkoper gewoon echt dikke vette pech hebben. Het is niet gezegd dat de zeer goede uitslagen van de erfelijkheidstesten garantie hebben op een net zo gezonde pup.

 

Daarnaast kunnen hd en ed ook veroorzaakt worden door de baasjes van de pup zelf. Ballen gooien op jonge leeftijd terwijl het skelet niet is volgroeid, onstuimig over trappen laten lopen, lichamelijk teveel van je hond vragen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Mar.....een heel mooi ras de bordeauxdog...en jammer dat de jouwe zoveel gezondsheid kwalen had, een grote vriend voor je las ik in je verslag....hier zijn een paar van dit ras gelukkig in goede gezondheid, zelf heb ik dit ras niet, maar ken er een paar...en gelukkig vriendelijke honden, vrij van hd en ed enz....de pech dat een hond ziektes ontwikkelt kan altijd, en dan zal je het treffen dat de jouwe dat overkomt.....je hebt geen hond meer ? Ben je van plan toch weer een hond aan te schaffen en zou je niet meer voor dit ras dan gaan ??     Jouw dog is 9 jaar geworden ondanks zijn ziekte geschiedenis....ook niet oud maar gelukkig toch op leeftijd...veel sterkte met het grote verlies van jouw hond....

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Een heel klein stukje van jouw ras MAR......De Bordeaux dog is een hond die hoort bij de dogachtigen. Het is een hond die erg trouw, kalm en trouw is. De honden worden gemiddeld 10 jaar oud en wegen ongeveer 45 kg, de reuen kunnen meer dan 50 kg wegen. Daarnaast zijn de honden erg geschikt als waakhond. Ze kunnen goed overweg met kinderen en met andere honden. Het zijn leuke huishonden, maar ze moeten dan wel een tuin hebben waarbij ze hun energie kwijt kunnen. Qua verzorging is er niets speciaals, de honden hebben gewoon de lichaamsbeweging nodig en dan is het voor hen goed. Ze vinden het prettig als zij het erf mogen bewaken.              een hond de bordeauxdog, bij een goede fokker aanschaffen, waarvan je weet wat de voorgeschiedenis bekend is van de ouderdieren, hd ed vrij enz.....aangesloten bij de raad van beheer en vereniging van dit ras, alles opvragen bij de fokker, en meerderen fokkers gaan bekijken, niet een twee drie kopen als je een nestje ziet, en als je je huiswerk goed gedaan hebt kunnen er nog gezondsheids problemen ontstaan, het is een levend iets wat altijd kan gebeuren dat de hond toch iets heeft. 

honden page profiel MarMar

Beste Ruby,

 

dat dierenartsen verstand hebben van fokken is niet de essentie van mijn betoog. Wat ik duidelijk wil maken is dat BD veelal een erg slechte gezondheid heeft en ook kan ontwikkelen. De DA heeft wellicht niet veel verstand van fokken maar weet wel welke soort rashonden het vaakst op bezoek zijn voor consulten. Zo weet hij ook welke honden de meeste aandoeningen hebben (dat is immers zijn discipline). Zo is een Hollandse herder - voor zover ik weet - een van de rassen waarin de minste problemen voorkomen. Een labrador e.d. soorten zijn doorgefokt. een DA of pensioneigenaar zal dit bevestigen. Dat wilde ik zeggen. Daarnaast wil ik potentiele kopers behoeden voor het drama wat wij meegemaakt hebben zoals x op x naar de DA in de veronderstelling dat we alleen zouden terugkeren. Maar goed ik ben niet uit op een discussie dus...ieder moet zelf weten welk ras hij aanschaft.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Kijk ooks bij de hoeveelheid minpunten kwa gezondheid bij rashondenwijzer de aangegeven ordergrootte bij een BD komt overeen met de werkelijkheid."

Dat zou voor het eerst zijn dan. De rashondenwijzer voert een hetze tegen rashonden waarbij zij voor het verzamelen van hun zwaar overtrokken gegevens gemakshalve stamboomloze, en look-a-likes uit de broodfok meenemen om vervolgens stamboomloze honden te promoten.

 

Je begint ergens dat je het verhaal van jouw hond gaat vertellen maar het blijft vooral (op enkele zinnetjes na) een algemene tirade tegen het ras met wat twijfelachtige adviezen die niemand hier zou aanraden. Jouw hond staat niet voor het gehele ras en over de achtergrond van jouw hond vertel je ook niets.

 

Je stuk heeft voor mij dus weinig informatieve waarde.

honden page profiel MarMar

Beste Liz,

Iemand misleiden eenvoudiger dan iemand ervan te overtuigen dat hij ........

Ik zou zeggen gewoon een BD aanschaffen.

Overigens het volgende voeg ik nog toe: 

mijn buurman had een BD met stamboom is 6 jr geworden vanwege epilepsie laten slapen

mijn collega had een pup met stamboom hond is met 1,5 moet inslapen vanwege zware HD. Ik ken een eigenaar van een gerenommeerd  hondenpension die mij informeerde dat hij nog nooit een gezond exemplaar heeft gezien. Ook mijn DA is een soortgelijke mening. Dat dergelijke rassen veel gezondsheidsproblemen hebben en niet oud worden. 

gewaarschuwd telt voor .... zeg ik dan maar.

Overigens nogmaals: ik ben niet uit op een discussie over de gezondheid van het ras. Ik kan alleen maar adviseren om goed onderzoek te doen mocht je er een aan willen schaffen.

 

 

 

 

honden page profiel MarMar

Beste Willemijn,

 

het geciteerde stuk komt exact overeen met mijn ervaring mbt het karakter. kindvriendelijk, aanhankelijk, waakzaam etc.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

In mijn straat had een jong gezin 2 x een Bordeaux Dog; de eerste overleed op 8-jarige leeftijd; de tweede ook.

Dat is toch geen normale levensverwachting voor een hond?

 

In het fokreglement van de BD worden alleen testen op HD en ED verplicht gesteld!surprised

 

Het verbaast me dat het Bordeaux Dog forum over erfelijke aandoeningen besloten is. Is dat besloten omdat de fokkers hun ongenoegen over de openheid over erfelijke aandoeningen bekend hebben gemaakt?

 

www.bordeauxdogforum.com/viewforum.php?f=15
  1. Erfelijke aandoeningen. Hier kunnen de erfelijke afwijkingen besproken worden. Je mag de berichten in dit forum niet lezen.

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Ik had voor mij de liefste bordeauxdog die er ooit bestaan heeft, haar naam was Gipsy. Ik heb dus zeker de ervaring dat het schatten van honden zijn maar ik ga er van uit dat er net als bij alle rassen ook niet lieve bordeauxdoggen zijn.

Helaas was Gipsy verre van gezond, beide kniebanden waren te lang waardoor ze voor ze een jaar oud was al onder het mes moest de knieband is ingekort en opnieuw vast gezet, de andere knie volgde een week of twaalf later. De knieën zijn een zwak punt gebleven. Toen ze twee was is ze geopereerd aan haar oog, ik weet niet meer wat ze exact had maar het oog was troebel. Het bindvlies is toen van het oog gehaald en het derde ooglid is dicht gehecht, op het oog zou zich in de komende weken/maanden vanzelf een nieuw vlies gaan vormen. Helaas heeft Gipsy dit niet meer mee mogen maken, zij stierf twee jaar oud aan een gescheurde longslagader. Ik zal jullie het pijnlijke verhaal van haar doodstrijd besparen maar ze is uiteindelijk in haar eigen bloed gestikt. De dierenarts had gelijk, hij liet mij nog even zien na het losmaken van de hechtingen die Gipsy nog steeds in haar derde ooglid had dat er zich inderdaad een nieuw vlies aan het vormen was. Maar wat hadden we hier nog aan, ons meisje was er niet meer. Gipsy haar overlijden heeft er ingehakt, het heeft lang geduurd voor we dit een plaatsje hebben kunnen geven. Nee, nooit meer een bordeauxdog voor ons al was ze echt heel lief, haar veel te korte leven is de reden waarom ik voor kruising Mowgli ben gegaan.

515636.jpg

Gipsy in de Eemshaven de plek waar ze uiteindelijk haar dood te gemoed zou gaan. Lang heb ik mij afgevraagd of het ook zou zijn gebeurd als we haar niet lekker in de Eemshaven hadden laten rennen. 

515635.jpg

Zo veel jaren (14) geleden alweer maar toch doet het nog steeds pijn.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Mijn buurvrouw heeft er 2 gehad die beide op 3 jarige leeftijd zijn overleden aan botkanker. Het waren zulke lieve honden, echt triest.

 

Nu heeft ze er weer eentje, deze is nu 1 jaar.  Hopelijk heeft ze lang plezier van hem.

Het is idd een ras met veel gezondheids problemen, alleen daarom al zou ik nooit aan dat ras beginnen. Steeds weer dat verdriet als je ze zo jong verliest!

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Mijn buurvrouw heeft er 2 gehad die beide op 3 jarige leeftijd zijn overleden aan botkanker. Het waren zulke lieve honden, echt triest.
 
Nu heeft ze er weer eentje, deze is nu 1 jaar.  Hopelijk heeft ze lang plezier van hem.
Het is idd een ras met veel gezondheids problemen, alleen daarom al zou ik nooit aan dat ras beginnen. Steeds weer dat verdriet als je ze zo jong verliest! "

Ik zal het risico na twee jong overleden honden niet meer durven nemen, iedere keer de pijn en het verdriet.

Maar ik ken ook een bordeauxdog die dertien jaar is geworden maar dit is wel een uitzondering.

Volgende forumvraag: Hond Importeren uit Bangladesh
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^