Verlatingsangst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel deedeedeedee

Hallo,

Wij hebben een puppy (Bichon/Shih tzu) van 6 maanden en het is echt een schatje, ik ben een thuisblijfmoeder en de pup is dus weinig alleen thuis en gaat ook naar veel dingen mee. Maar heel af en toe moet ik weleens een boodschap doen en moet hij even alleen zijn. Helaas vindt meneer dit niet leuk en krijst hij alles bij elkaar. 

Zijn crate is wel een fijne plek voor hem, gaat er overdag graag inliggen en ook ‘s nachts slaapt hij er graag in (10pm-6/6.30am) dus het is niet dat hij zijn crate niet leuk vindt, het probleem is echt het alleen zijn.

ik heb een hondenpuzzel gekocht, zet honden relax muziek op, heb zelfs zo’n diffuser met lavendelolie staan, ook maak ik geen big deal van weggaan en terug komen en haal hem er pas uit wanneer hij stil is, toch blijft meneer krijsen. Vanmorgen ben ik max 15 minuten weggeweest en meneer had zijn kennel cover al in zijn crage getrokken en was aan het janken.

We wonen in het buitenland, in een vrijstaand huis, dus hoeven gelukkig niet aan buren te denken, maar ik vraag me af of het schadelijk voor hem kan zijn dat hij 2/3x per week voor ongeveer 2 uurtjes alleen is en hij de boel bij elkaar krijst? Ik ben bang dat het zijn verlatingsangst erger maakt, maar mijn man zegt dat ik die paar keer gewoon weg moet gaan en het een hond is en ik niet mijn leven door hem moet laten bepalen en hij zich aan ons moet aanpassen en dus welleens alleen moet zijn. Er zijn genoeg honden die langer dan 9 uur per week alleen zijn.

Ik weet dit ook wel, maar vind het zo zielig als ik hem hoor piepen/huilen en ben bang dat zijn verlatingsangst erger wordt ipv minder als ik hem zijn gang laat gaan.

Wat denken jullie? Zal het kwartje ooit nog vallen en hij stil is als ik terug kom?

Iemand nog een tip?

 

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

Hoe heb je het alleen zijn opgebouwd?

 

 

honden page profiel deedeedeedee

Vanaf dat we hem kregen met 8 weken gelijk in zijn crate ‘s nachts en hij heeft 2 nachten een beetje gepiept, wij hebben dit genegeerd en daarna was het over en nog steeds. 

In het begin was het ook nooit echt een probleem en bleef hij weleens 1 a 2 uur alleen, maar door de zomervakantie (hier 10 weken) was er altijd iemand thuis dus hoefde hij nauwelijks alleen te zijn.

Nu zijn de kids naar school en moet ik af en toe welleens weg, dat vindt hij duidelijk niet leuk. Ik heb hem van de week in zijn crate gedaan, deur dicht en in huis dingen gedaan en af en toe echt stil geweest, dit vond hij wel prima, maar vanmorgen moest ik echt heel even iets ophalen, was nog geen kwartier weggeweest en meneer was helemaal overstuur. Had hem een bot gegeven, relax muziek aangedaan, lavendel diffuser aangezet, de afwas gedaan terwijl hij al in zijn kennel zat, dit vond hij prima, toen “stiekem”verdwenen, maar daar ging het dan toch weer mis.

honden page profiel LoLo

honden foto van Lo

" Vanaf dat we hem kregen met 8 weken gelijk in zijn crate ‘s nachts en hij heeft 2 nachten een beetje gepiept, wij hebben dit genegeerd en daarna was het over en nog steeds. 
In het begin was het ook nooit echt een probleem en bleef hij weleens 1 a 2 uur alleen, maar door de zomervakantie (hier 10 weken) was er altijd iemand thuis dus hoefde hij nauwelijks alleen te zijn.
Nu zijn de kids naar school en moet ik af en toe welleens weg, dat vindt hij duidelijk niet leuk. Ik heb hem van de week in zijn crate gedaan, deur dicht en in huis dingen gedaan en af en toe echt stil geweest, dit vond hij wel prima, maar vanmorgen moest ik echt heel even iets ophalen, was nog geen kwartier weggeweest en meneer was helemaal overstuur. Had hem een bot gegeven, relax muziek aangedaan, lavendel diffuser aangezet, de afwas gedaan terwijl hij al in zijn kennel zat, dit vond hij prima, toen “stiekem”verdwenen, maar daar ging het dan toch weer mis. "

Een pup van 8 weken moet je nooit laten janken.. Die is net uit zn nest getrokken en die steun je dan toch? Lijkt mij. Maar goed. Verder opnieuw beginnen met rustig opbouwen, eerst een paar minuten en dit steeds verder uit breiden. Ze heeft te lang niet alleen hoeven zijn dus dit is weer wennen. Daarnaast begon mijn shih tzu met 6 mnd ook te janken in de bench. Deur open laten staan en lekker de ruimte geven, alleen dat helpt vaak al.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik denk dat het probleem er vooral in zit dat hij bijna nooit alleen is. Mijn advies is dus ook rustig opnieuw opbouwen maar minimaal 5 dagen per week. Als je niet weg hoeft kan je even in de tuin gaan werken of zitten terwijl hij binnen in zijn bench zit.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

" Ik denk dat het probleem er vooral in zit dat hij bijna nooit alleen is. Mijn advies is dus ook rustig opnieuw opbouwen maar minimaal 5 dagen per week. Als je niet weg hoeft kan je even in de tuin gaan werken of zitten terwijl hij binnen in zijn bench zit. "

Dat hoeft geen probleem te zijn, ik ben ook vrijwel altijd thuis maar ja 1 keer in de week moet ik toch echt eventjes boodschappen gaan doen en dan is hij 2 uurtjes alleen, is hier nooit een probleem geweest. Hij zit niet in een bench maar gewoon los in de hal. Hij heeft nooit gepiept of gejankt en eerlijk gezegd heb ik het niet eens opgebouwd, heb hem vanaf dat we hem hebben, bijna 9 weken oud, gewoon laten meedraaien in onze routine. 

honden page profiel deedeedeedee

" Een pup van 8 weken moet je nooit laten janken.. Die is net uit zn nest getrokken en die steun je dan toch? Lijkt mij. Maar goed. Verder opnieuw beginnen met rustig opbouwen, eerst een paar minuten en dit steeds verder uit breiden. Ze heeft te lang niet alleen hoeven zijn dus dit is weer wennen. Daarnaast begon mijn shih tzu met 6 mnd ook te janken in de bench. Deur open laten staan en lekker de ruimte geven, alleen dat helpt vaak al. "
 

Hij heeft niet gejankt, de eerste 2 nachten een beetje gepiept, dat was het.

Als we thuis zijn jankt hij nooit, maar hij jankt alleen als we weggaan. 

Thuis in de bench met de deur dicht en we zijn thuis ook geen probleem. 

Hij kan er gewoon totaal niet tegen als we hem alleen laten. Ik durf hem dus niet uit zijn bench te laten, omdat ik geen idee heb hoe hij gaat reageren.

 

honden page profiel deedeedeedee

" Dat hoeft geen probleem te zijn, ik ben ook vrijwel altijd thuis maar ja 1 keer in de week moet ik toch echt eventjes boodschappen gaan doen en dan is hij 2 uurtjes alleen, is hier nooit een probleem geweest. Hij zit niet in een bench maar gewoon los in de hal. Hij heeft nooit gepiept of gejankt en eerlijk gezegd heb ik het niet eens opgebouwd, heb hem vanaf dat we hem hebben, bijna 9 weken oud, gewoon laten meedraaien in onze routine.  "

Wat super zeg!

maar denk je dat het schadelijk is voor de hond als ik hem 2/3 keer per week 2 uurtjes in de bench laat, ook al jankt hij dan de boel bij elkaar?

ik heb het echt geprobeerd opnieuw op te bouwen, maar zodra ik 1 sec uit beeld ben begint hij al te piepen, kijkt ook niet meer naar zijn bone/kong of iets wat we hem geven. Ik denk dus dat ik het gewoon blijf doen en hij het hopelijk op een gegeven moment los laat. 

We hebben gelukkig geen directe buren dus die hebben er geen last van.

Volgende forumvraag: Jonge herplaatser
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^