Jonge herplaatser

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MamaliqueMamalique

En dan komt ineens een herplaatser voorbij en weet ik niet wat we moeten doen. Het is nog een jonkie van 9 maanden. Het is een kleiner hondje dan we in gedachten hadden (dwergpoedel). Ik las hier laatst een reactie op een andere vraag waarin ik mijzelf herkende. Een fladderaar of piekeraar. Ik ben een piekeraar; past het wel, kunnen we dit wel. Wat als er allerlei problemen naar boven komen. Hoe gaan we dat aanpakken want we hebben geen ervaring Enz enz.

Wat ik tot nu toe weet aan werkpuntjes; huidklachten wellicht een allergie. Het hondje is wat onzeker, kan goed met kinderen. Heeft puppietraining en een vervolgcursus gehad. Is niet gewend aan loslopen. Het hapt soms nog in kleding, springt vol enthousiasme tegen je op bij binnenkomst. Bijt in losliggende schoenen/speelgoed op de grond. Volgens mij zijn dit geen dingen die niet te trainen zijn toch? Wat kan ik nog verwachten? Het is een reutje en zal nu ook wel in de pubertijd zitten? Angstfases? Hij zal in een druk gezin komen. Hij komt van een moeder met puber. Die vanwege ziekte niet meer voor hem kan zorgen. Hij was wat verwilderd (qua vacht) met vlooien bij de fokker gebracht. De fokker heeft kinderen in dezelfde leeftijd en dat gaat goed. Ook is hij als jonge pup gesocialiseerd met kleine kinderen.

 

Naast alle zorgen en vragen die ik heb, zijn de positieve dingen: dat hij zindelijk is en al wel in de basis opgevoed en nog veel kan leren. Dat wil ik ook graag, samen op cursus. Het ras is een ras dat van uitdaging houdt; spelletjes, dingen leren en ook flinke wandelingen. Het is een knuffelhond en ligt graag bij je. Dat hij klein is, kan ook weer praktisch zijn. Makkelijk mee te nemen. En het is een schatje om te zien. Het is een poedel dus verhaart niet. En de hefstigste puppytijd is al voorbij.

Wie heeft er advies?

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

De werkpuntjes klinken allemaal goed haalbaar inderdaad. Daar zou ik het zeker niet om laten. hp-shiny

 

Zelf zou ik heel erg twijfel bij die allergie. Maar dat komt omdat ik zelf een hond heb met veel allergieën en dit niet nog een keer zou willen. Maar de kans dat hij er net zo veel heeft als Puck is klein.wink

 

Hou er ook rekening mee dat een poedel veel vachtverzorging nodig heeft, en/of regelmatig naar de Trimsalon moet. 

 

Als je de vacht en eventuele allergie geen probleem vindt zou ik er zeker voor gaan. 

 

Vind poedels vaak hele leuke honden. laughing

honden page profiel MaudMaud

honden foto van Maud

Poedel zijn geweldig, maar ik ben bevooroordeeld... 

Even qua allergie. Hier een hond met allergie wat prima te doen is. Was even zoeken naar voer maar nu geen probleem meer mee. Dus dat kan wel serieus verschillen eau heftigheid. Ik moet haar alleen niks anders geven, weet wat wel goed gaat en daar hou ik het bij ook qua beloning. 

honden page profiel MamaliqueMamalique

Bedankt voor jullie berichtjes. Het gaat helaas niet door. We willen graag een wenperiode/logeer maar dat was niet mogelijk. 

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Jammer, ik heb hem gezien op feestboek en het is een schatje.

hij lijkt me toch echt niet zo problematisch hoor, je kunt wel uit ten treure alles willen analiseren maar het loopt toch anders dan je dacht.

Ik heb met Ziggy ook allerlei beren op de weg gezien, wat als, wat doe ik als.

toen een lang gesprek gehad met een vriendin en heel kort door de bocht genomen kwam het er op neer van pak wat je pakken kan en straks krijg je spijt als je het niet gedaan hebt.

ben er voor gegaan en alles viel op zijn plek, tuurlijk, er was best werk aan de winkel maar ja dat heb je met alles wat je wilt hebben.

ik kwam ernstig in de verleiding met deze leukerd maar ja ik wil wel zoveel haha en 3 honden is voor mij niet haalbaar dus lamaarniedoennie.

honden page profiel MamaliqueMamalique

Je hebt helemaal gelijk Petra! Ben vandaag ook best even zuur. Ik zie wel regelmatig leukies voorbij komen, daar hou ik mij maar even aan vast. En dan moet ik die beren maar even aan de kant schuiven...

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty

honden foto van Daphne: en Bounty

" Bedankt voor jullie berichtjes. Het gaat helaas niet door. We willen graag een wenperiode/logeer maar dat was niet mogelijk.  "

Zou dit niet zijn omdat het voor een hond alleen maar verwarrend is steeds van baasje te wisselen? Het duurt ook even voor een hond zich ergens thuis voelt. Het ware gedrag zal je niet binnen een paar dagen zien.

honden page profiel MamaliqueMamalique

Ja klopt Daphne dus ik begrijp de fokker ook wel dat ze gesleep met de hond wil voorkomen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Je hebt helemaal gelijk Petra! Ben vandaag ook best even zuur. Ik zie wel regelmatig leukies voorbij komen, daar hou ik mij maar even aan vast. En dan moet ik die beren maar even aan de kant schuiven... "

maar ik snap de mensen ook ergens wel, ik zou mijn hond ook niet op proef meegeven, je gaat er voor de volle honderd procent voor of niet. Ik neem aan dat je wel eerst mocht kennismaken?

 

Ook realiseer je je geloof ik niet dat of een hond met kinderen kan, dit erg veel te maken heeft met hoe je de kinderen en hond begeleid.

Mijn hond is een superlieve hond, maar ik zou niet durven zeggen dat ze nooit wat zou doen als er een kind aan haar oren trekt oid, zeker als ze in een voor haar onbekende situatie komt. Voor sommige honden kan dan zelfs goedbedoeld knuffelen al teveel zijn en gaan happen.

 

Op zich natuurlijk prima als je navraagt hoe de hond is, maar het is maar een indicatie omdat de eigenaar de hond beschrijft zoals hij bij hen is. Maar hondengedrag is  afhankelijk van veel dingen, waar de ene eigenaar tegenaan loopt kan bij de andere eigenaar wel helemaal geen problemen zijn en andersom. 

 

Dus als het mijn hond was zou ik hem ook niet meegeven eerlijk gezegd, het lijkt er teveel op (voor mij dan) dat de hond alleen geaccepteerd gaat worden als hij aan bepaalde eisen voldoet.

(ik schrijf dit alleen omdat je er hopelijk iets aan hebt hoorhp-smile)

honden page profiel MamaliqueMamalique

Ja klopt, het komt meer voort uit onzekerheid en misschien wantrouwigheid. Ik bedoel is het een hond die gewoon slecht is opgevoed, wat voor mij als beginner mét drukke kinderen een zware dobber gaat zijn. Of heeft de hond in de basis wel meegekregen hoe hij zich ‘moet’ gedragen en kunnen wij als gezin hier verder mee aan de slag. Gelukkig zijn mijn kinderen eerder terughoudend dan dat ze een levende knuffel verwachten. Dus daar maak ik mij geen zorgen om. Maar dat we ze moeten begeleiden is zeker waar. Maar als de hond geen kinderen gewend is (kinderen kunnen, rennen, huilen, boos zijn erc) dan is dat voor zo’n beestje natuurlijk zielig als hij hier middenin wordt gezet en hier nog meer van slag van raakt. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ja klopt, het komt meer voort uit onzekerheid en misschien wantrouwigheid. Ik bedoel is het een hond die gewoon slecht is opgevoed, wat voor mij als beginner mét drukke kinderen een zware dobber gaat zijn. Of heeft de hond in de basis wel meegekregen hoe hij zich ‘moet’ gedragen en kunnen wij als gezin hier verder mee aan de slag. Gelukkig zijn mijn kinderen eerder terughoudend dan dat ze een levende knuffel verwachten. Dus daar maak ik mij geen zorgen om. Maar dat we ze moeten begeleiden is zeker waar. Maar als de hond geen kinderen gewend is (kinderen kunnen, rennen, huilen, boos zijn erc) dan is dat voor zo’n beestje natuurlijk zielig als hij hier middenin wordt gezet en hier nog meer van slag van raakt.  "

ik denk dat je voor elke hond die je neemt in het begin toch zeker, een regel moet hebben dat het binnen, in huis rustig is, dat daar niet gerend en geschreeuwd wordt...tenminste zo was het bij ons thuis, wij hadden meerdere honden, maar die mochten net als de kinderen binnen ook niet druk doen, dat werkte eigenlijk prima.

 

op zich maakt het niet echt veel uit of hij opgevoed is of niet, vind ik dan, hij moet toch weer aan jullie huisregels wennen en dat gaat best snel als je een rustig vast dagschema aanhoudt en dan langzaam kijkt wat de hond aankan zodat je wat meer kan gaan ondernemen in het tempo van de hond. Het belangrijkst is toch dat hij zich op zijn gemak gaat voelen en je elkaar goed leert kennen.

 

Ken je Turid Rugaas haar boekjes, dat is een goede basis om meer te leren over communiceren met honden, en hoe honden zich uiten, en leren e.d.

 

 

honden page profiel KlaraKlara

tja ik vind nog steeds met al je twijfels eerst een logeerhond moet nemen en niet weer zo snel een pup. Geen pup of herplaatser is een kant en klaar pakketje met alleen maar goede kanten. Vang gewoon eens een weekje een hond van iemand op en kijk of het past. Of de kinderen het leuk vinden en of je man het nu wel ziet zitten. Fokkers proeven die twijfel ook en gaan dan liever voor iemand die 100 procent voor een hond wil gaan. 

honden page profiel MamaliqueMamalique

Ik had het niet over een pup vers uit het nest. Een pup van 9 mnd lijkt mij al van heel andere orde. En een logeerhond is ook niet zo gemakkelijk te vinden. Maar igg dank voor het meedenken. 

Volgende forumvraag: Hond plotseling piepen en janken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^