Pomeriaan pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LisaLisa

Hi hi,

Ik ben nieuw op dit forum, omdat ik zelf niet zo heel veel kennis heb van een puppy aanschaffen. Ik ben nog aan het orienteren, maar wil graag een pomeriaan pup. Ik zie af en toe een advertentie voorbij komen met een nestje, maar ik wil er een uit Rusland. Daar komt het 'echte' ras vandaan, die vind ik het mooiste. Maar hoe kom ik ooit aan een fokker uit Rusland? Het liefst heb ik contact met iemand uit Nederland die ze importeert uit Rusland. Iemand tips, kennissen? Alvast bedankt!

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Als je gaat zoeken op pomeriaan kom je 100% zeker bij broodfokkers uit. Daar wil je ver van weg blijven. 

 

Wellicht weten mensen hier op het forum een goede fokker voor je.

Er is zeker 1 persoon hier met een kleine keeshond hier.

honden page profiel Eggermont KatelijneEggermont Katelijne

honden foto van Eggermont Katelijne

Ik weet in alle geval dat Pomerian de engelse naam is en in het Nederlands worden ze kleine keeshond genoemd.Pomeriaan is de benaming van de broodfokkers.Ze zijn afkomstig van Pommeren,een streek in Duitsland.Heeft niets te maken met Rusland.Met importeren zou ik maar oppassen.Via iemand weet ik dat er in Erpe Mere (België) een dame is die soms een nestje heeft.Beste is je goed te informeren naar het ras toe.Wat je wil en zoekt, wat je kan bieden.Dat je de moederhond tezien krijgt en dat de ouderdieren getest zijn.Succes in je zoektocht.

honden page profiel RickRick

Je zou contact kunnen opnemen met kennel zazaracs zei fokken shih tzu en pomeriaan wellicht kan ze u meer informatie geven.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Als je advertenties ziet voorbijkomen ?  

 

Zijn ze zeker al niet van goede kwekers. Nooit op reageren hoor want ALLE pups zijn lief en mooi. 

Je moet altijd de beide ouders kunnen zien als je geen stamboompup koopt. 

Waarom Rusland ?foot-in-mouthkijk dat zou ik og t minste vertrouwen , zelfs al zeggen ze betrouwbaar te zijn....beetje ver als je later bedrogen uitkomt . 

 

Hier is een lid dat kleine keeshond heeft, mooi hondje.....ze zal wel reageren denk ik. 

Hoor eens bij haar kweker , maar weet dat ge niet op korte tijd een pup zomaar kan hebben. Meestal moet ge wachten tot er een nestje is. 

 

Succes alvast .

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik zie wel eens iemand die dwergkeesjes uit Rusland zegt te verkopen, ik meen een advertentie uit Amsterdam. Wat opvalt is dat ze wel heel, heel erg vaak pups aanbieden van verschillende leeftijden. Zonder moederhond. Gewoon alleen een advertentie van een pup. Ik zou zeggen, wees voorzichtig.

 

https://www.eurobreeder.com/breeds/deutscher_spitz.html 

 

Hier een lijst met fokkers. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Ik weet in alle geval dat Pomerian de engelse naam is en in het Nederlands worden ze kleine keeshond genoemd.Pomeriaan is de benaming van de broodfokkers.Ze zijn afkomstig van Pommeren,een streek in Duitsland.Heeft niets te maken met Rusland.Met importeren zou ik maar oppassen.Via iemand weet ik dat er in Erpe Mere (België) een dame is die soms een nestje heeft.Beste is je goed te informeren naar het ras toe.Wat je wil en zoekt, wat je kan bieden.Dat je de moederhond tezien krijgt en dat de ouderdieren getest zijn.Succes in je zoektocht. "

 

De benaming Pomeriaan wijst richting maffiose broodfokkers.

Pomeranian is de Engelse naam.

Kijk alsjeblieft uit dat je niet bij broodfokkers of handelaren in pups uit Oost Europa terecht komt.

De Pomeranians worden heel veel door louche handelaren aangeboden.

Volg de checklist van de LICG en lees het document "foute fokker"

 

http://www.licg.nl/62W/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-puppy-checklist.html


http://www.licg.nl/foutefokker

 

honden page profiel UshankaUshanka

honden foto van Ushanka

Goh, lees je nog even een half jaartje in tot je overgaat op het kopen van een pup. Als je de naam van het ras en het gebied van herkomst niet eens kent, dan valt er nog een hoop te leren/lezen voordat je een doordachte keuze kan maken.

 

Spreek je Russisch? Beschik je over de mogelijk naar Rusland te reizen om de ouderdieren te ontmoeten en de testen in te zien? Ben je je bewust van de meest voorkomende erfelijke afwijkingen bij de dwergkees?

Een Russische fokker vinden die zijn honden laat testen op patella luxatie- dat is realistisch. Bij dit ras zou ik echter ook absoluut willen dat de ouderdieren getest (gescand) zijn op syringomyelie. In West-Europa wordt er steeds meer aandacht besteed aan het vóórkomen en voorkómen van SM/CM bij dit ras; veel van de dwergkeesfokkers in Rusland stoppen dit echter in de doofpot, terwijl inmiddels bekend is dat er ook dwergkeeshonden uit Russische lijnen zijn die lijden aan deze aandoening. 

 

Ik zou adviseren contact op te nemen met de Nederlandse Keeshonden Club, of te kijken in hun lijst met aangesloten fokkers. Wil je toch voor een Russische fokker gaan, probeer dan een fokker te vinden die de ouderdieren test op PL, SM/CM en waarbij de honden een RKF (FCI) stamboom krijgen. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ras komt helemaal niet van Rusland waar haal je dat vandaan? Rusland wordt nog minder getest op erfelijke gebreken. Je kan daar geluk mee hebben maar ken ook veel gedupeerden 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Lees dit eens 
 
https://www.ftm.nl/artikelen/de-polderglamour-van-illegaal-geimporteerde-pomeriaan-pups?share=1
  "

 

Dit is toch niet te filmen (was het maar te filmen). Bekende Nederlanders, die illegaal geïmporteerde Pomeranian pups uit Rusland kopen en zelfs één, die als  tussenpersoon optreedt en met foto op het instagram account van de louche handelaren in Rusland staat. Men rommelt met stambomen, chipnummers en leeftijd van de pups. Er worden ook zieke pups geleverd en vóór de wettelijk verplichte leeftijd van 15 weken geïmporteerd.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

 Het probleem is dat veel mensen niet verder kijken dan Instagram bij het kopen van een hondje... Instagram-celebrities met hun honden. Afgelopen week luidde Battersea, een groot asiel in Londen de noodklok. Gewone honden worden bijna niet meer geadopteerd of zelfs gedumpt doordat mensen massaal voor modehondjes gaan die ze op de Instagram van Kate Perry, Paris Hilton of Lewis Hamilton zien.

https://www.bbc.com/news/av/uk-england-london-45130491/dog-owners-opting-for-celebrity-instagram-breeds

 

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

Hoe kom je er bij dat de echte dwergkeeshonden uit Rusland komen???

 

Ik zou eens bij de Nederlandse Keeshondenclub gaan kijken. 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ja die Russische broodfokkers hebben in de westerse landen een gat in de markt gevonden.

Ongelooflijke prijzen ook.

Pagina's op Fb en websites vol "pomeriaatjes" en muren vol met zogenaamde uitslagen van schoonheidswedstrijden....

Allemaal nep.

En die naïevelingen van hier kopen ze.

Ongelooflijk dat mensen zo graag bedot willen worden.

Blijf er ver weg, het laatste wat je moet doen is een pup kopen die je nooit gezien hebt van ouderdieren die je ook nooit gezien hebt.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het lijkt verdomd interessant om te kunnen zeggen: "Ik heb een pup uit Rusland en heb er de hoofdprijs van € 2.100 voor betaald."

 

Domme mensen, die niet eens in de gaten hebben, dat ze de louche broodfok en malafide.handelaren in pups steunen met de daarbij behorende ellende voor de fokhonden, die in smerige hokken verblijven en fokteven, die worden uitgebuit door ze bij elke loopsheid te dekken.

honden foto van Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}

Eens ik zou sowieso NIET uit rusland halen. Daar bestaat broodfok namelijk ook en dat is onmogelijk te controleren vanaf hier.

Misschien kan je hier een kijkje nemen. https://pomdlite.weebly.com/

honden page profiel MitaMita

honden foto van Mita

" Eens ik zou sowieso NIET uit rusland halen. Daar bestaat broodfok namelijk ook en dat is onmogelijk te controleren vanaf hier.
Misschien kan je hier een kijkje nemen. https://pomdlite.weebly.com/ "


Maar dat wil toch niet zeggen dat je daar geen leuke pup kan vinden van een betrouwbare fokker? 
Wij wonen in Noord-Brabant, vlakbij een bekende broodfokker. Dat wil toch niet zeggen dat alle fokkers uit Noord-Brabant broodfokkers zijn? Of alle fokkers die daar vlakbij wonen? Rusland is  vreselijk groot wink Met goede en minder goede fokkers (dat is al zo subjectief als het maar kan), fokkers die alleen naar showresultaten kijken en fokkers die dat juist niet belangrijk vinden, fokkers die zo klein mogelijk willen fokken of juist niet. Net echte mensen zijn het, ook daar.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Maar dat wil toch niet zeggen dat je daar geen leuke pup kan vinden van een betrouwbare fokker? Wij wonen in Noord-Brabant, vlakbij een bekende broodfokker. Dat wil toch niet zeggen dat alle fokkers uit Noord-Brabant broodfokkers zijn? Of alle fokkers die daar vlakbij wonen? Rusland is  vreselijk groot  Met goede en minder goede fokkers (dat is al zo subjectief als het maar kan), fokkers die alleen naar showresultaten kijken en fokkers die dat juist niet belangrijk vinden, fokkers die zo klein mogelijk willen fokken of juist niet. Net echte mensen zijn het, ook daar. "

En hoe ga je dat daar controleren?

op bezoek gaan?

Papieren, foto's zijn heel makkeljk te vervalsen.

Trouwens, stel dat het een goede fokker is: dan koop je nog een pup die je nooit gezien hebt van ouderdieren die je nooit gezien hebt.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Van een Nederlandse fokker kun je ook niet alles controleren. In Rusland heb je ook gewoon fatsoenlijke fokkers die betrokken zijn bij hun honden en ze laten testen op afwijkingen. Ze zijn daar niet achterlijk. De taal is de enige barrière. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Van een Nederlandse fokker kun je ook niet alles controleren. In Rusland heb je ook gewoon fatsoenlijke fokkers die betrokken zijn bij hun honden en ze laten testen op afwijkingen. Ze zijn daar niet achterlijk. De taal is de enige barrière.  "

Maar ik kan wel op bezoek gaan bij die fokker, de pups en de ouderdieren gaan bekijken.

Ik kan met hem praten, de papieren inlezen en ik kan bij de Raad der Beheer of bij St Hubertus  informatie inwinnen en de stambomen nakijken.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Maar ik kan wel op bezoek gaan bij die fokker, de pups en de ouderdieren gaan bekijken.
Ik kan met hem praten, de papieren inlezen en ik kan bij de Raad der Beheer of bij St Hubertus  informatie inwinnen en de stambomen nakijken. "

Praten kan ook via fb enz. Niet iedereen gaat of kan op bezoek. Mij persoonlijk stoort het niet om niet eerst meerdere keren op bezoek te gaan. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

In Rusland zullen ze nooit testen op SM CM

doet de helft van de Nederlandse fokkers al niet

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Praten kan ook via fb enz. Niet iedereen gaat of kan op bezoek. Mij persoonlijk stoort het niet om niet eerst meerdere keren op bezoek te gaan.  "

undecided Een auto, een fiets, een kast ga je bekijken voor je het koopt maar een pup kies je vanop een foto, waarvan je totaal niet weet of het wel de pup is die je koopt.

En de ouderdieren interesseren je ook totaal niet?

Tja, dan vragen we ons af hoe het komt dat broodfok blijft bestaan.....

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  Een auto, een fiets, een kast ga je bekijken voor je het koopt maar een pup kies je vanop een foto, waarvan je totaal niet weet of het wel de pup is die je koopt.
En de ouderdieren interesseren je ook totaal niet?
Tja, dan vragen we ons af hoe het komt dat broodfok blijft bestaan..... "

Zeg ik toch niet, dat de ouderdieren me niet interesseren. Er zijn zo veel mensen die via via fokkers kennen in het buitenland, en een pup vanuit daar importeren. Niets mis mee. Niet iedereen pakt even de auto naar Litouwen of zo om even te komen puppykijken. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Zeg ik toch niet, dat de ouderdieren me niet interesseren. Er zijn zo veel mensen die via via fokkers kennen in het buitenland, en een pup vanuit daar importeren. Niets mis mee. Niet iedereen pakt even de auto naar Litouwen of zo om even te komen puppykijken.  "

En daar heb je helemaal gelijk in ,

Wij hebben drie mopsen uit Oekrainie  een mops uit Litouwen en twee Oost europese herders uit Oekrainie ,

Nu hebben we wel een kennis die de taal spreekt en het vervoer kon regelen .

Het is net als in andere landen gewoon goed opletten bij wie je koopt ,gezondheids papieren en entboekjes waren niet vervalst ,foto's en filmpjes van ouders gezien ,Bij de juiste fokkers is het ook een zaak van vertrouwen ,wekelijks of vaker kregen we foto's en filmpjes van ouders en pups ,Op alle vragen werd netjes geantwoord ,vaak nog netter en beter als in andere landen .Er zijn daar prachtige honden te koop maar je moet net als overal je goed laten informeren .

 

honden page profiel UshankaUshanka

honden foto van Ushanka

" Maar ik kan wel op bezoek gaan bij die fokker, de pups en de ouderdieren gaan bekijken.
Ik kan met hem praten, de papieren inlezen en ik kan bij de Raad der Beheer of bij St Hubertus  informatie inwinnen en de stambomen nakijken. "

 

In Rusland kan je ook op bezoek gaan bij de fokker, de ouderdieren en de papieren zien of contact opnemen met de RKF (Russische Kynologische Federatie). Met bewust een verantwoord gefokte pup importeren is op zich niets mis.

 

Het probleem is dat TS geen verstand heeft van honden/het ras- in combinatie met de taalbarrière, de grote malafide hondenhandel in die hoek én het feit dat het overgrote deel van de dwergkeesfokkers er niet test op een steeds vaker voorkomende ernstige erfelijke aandoening (SM/CM), is dit een recept voor problemen.

 

honden page profiel Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}

honden foto van Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}

" Maar dat wil toch niet zeggen dat je daar geen leuke pup kan vinden van een betrouwbare fokker? Wij wonen in Noord-Brabant, vlakbij een bekende broodfokker. Dat wil toch niet zeggen dat alle fokkers uit Noord-Brabant broodfokkers zijn? Of alle fokkers die daar vlakbij wonen? Rusland is  vreselijk groot  Met goede en minder goede fokkers (dat is al zo subjectief als het maar kan), fokkers die alleen naar showresultaten kijken en fokkers die dat juist niet belangrijk vinden, fokkers die zo klein mogelijk willen fokken of juist niet. Net echte mensen zijn het, ook daar. "

Natuurlijk niet, ik zeg toch ook niet dat daar geen goede fokkers zitten. Persoonlijk zou ik er voor kiezen om rond nederland te zoeken, dan kan je zelf veel meer onderzoek doen, langs gaan enzovoort.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" Je zou contact kunnen opnemen met kennel zazaracs zei fokken shih tzu en pomeriaan wellicht kan ze u meer informatie geven. "

Inderdaad Zazaracs uit Balkbrug,maar ik vermoed dat ts niet zoveel zou willen betalen,omdat ze specifiek om een buitenlands pupje vraagt.

honden page profiel LisaLisa

" Inderdaad Zazaracs uit Balkbrug,maar ik vermoed dat ts niet zoveel zou willen betalen,omdat ze specifiek om een buitenlands pupje vraagt. "

Oh nee het gaat me niet om het geld. Liever meer geld zodat ik zeker ben dat het goed zit. Ik heb van veel mensen gehoord dat het echte pomeriaan ras uit Rusland komt, vandaar. Heeft niks met geld te maken. 

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" Oh nee het gaat me niet om het geld. Liever meer geld zodat ik zeker ben dat het goed zit. Ik heb van veel mensen gehoord dat het echte pomeriaan ras uit Rusland komt, vandaar. Heeft niks met geld te maken.  "

Ok maar eigenlijk slaat dat toch nergens op?Ik heb Shih Tzu's en het land van oorsprong bied me echt geen betere of mooiere hondjes dan mijn hondjes die ik in NL heb gekocht.Als je er eentje met stamboom koopt dan is dat een raszuivere pup,dus gewoon het origineel om zo maar te zeggen.Plus als je in NL een fokker vind kun je het hele proces van geboorte tot 8-10 weken meemaken,en tussentijds op bezoek gaan en er eentje uitzoeken,de ouderdieren bekijken enz.Dat lijkt me allemaal een stuk lastiger als je een fokker in Rusland uitkiest.En Pomeriaan is geen ras maaar een bijnaam,het is officieel een Dwergkeeshond.Wie die veel mensen zijn die zeggen Rusland weet ik niet, maardat is nergens terug te lezen op de pagina van de rasvereniging.Wil je echt een Dwergkeeshond ga je er dan goed in verdiepen,want er valt nog een hoop te leren.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: TOY Aussie gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^