Naam kiezen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LianLian

honden foto van Lian

Hoe heet je hond en hoe heb je deze naam gevonden (nieuwschierig) 

honden page profiel RosanjaRosanja 3 doggies

honden foto van Rosanja

Ik heb een teef joy. We gingen voor een reu heen, maar ze koos ons. Ze was alleen maar aan het rennen en klieren. Toen we naar binnen gingen kwam ze bij ons zitten terwijl de andere gingen slapen. Omdat ze zo'n vrolijk druk pupje was vonden we Joy passend. Ook omdat onze herplaatser hernoemt is naar Joey vonden we het extra passend. 

 

Wolf is onze reu, we hadden nog geen naam. Hij is wolfsgrauw en hij had echt gigantische poten, wolven poten. Omdat wolf een vrij bekende herder naam is was het vrij snel duidelijk. Grote boze wolf haha. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb ook eens zo'n topic aangemaakt in 2014,da heb even mijn verhaal gekopieerd en geplakt cool ... 

 

Mijn vorige hondje heette Bambi, zo heette ze al in het asiel waar ik werkte. Daar hebben we zelf haar deze naam gegeven omdat zij er beetje uitzag als een bambi en ze kon onwijs hoog springen. Nadat ze meerdere keren geplaatst was geweest, en ook weer meerdere keren terug was gekomen, heb ik haar uiteindelijk meegenomen. Ondertussen was ik al zo aan haar naam gewent dat ik het zo heb gelaten.

 

 

 

Toen Bambi ingeslapen werd, thuis, en ik samen met mijn zusje afscheid aan het nemen was van Bambi. Klaar leggen in een doos, met haar kleed en knuffels en afscheidteksten op de doos aan het schrijven was, speelde mijn playlist een nummer; in tune van moh denebi. Een paar dagen voordat ik bambi zou laten inslapen was ik me er bewust van dat dit 1 van de laatste knuffel sessies op de bank zou zijn en toen hoorde ik ook al dat nummer. Dus dat nummer was gekoppeld aan Bambi. Later heb ik een filmpje gemaakt met foto's en dus dat nummer erbij.

 

 

Weken na haar overlijden had ik een ander hondje ontmoet (Dorrie) en toen alles rond was en ik haar zou krijgen moest ik nog een naam hebben. Ik kwam er niet uit en wou graag een link naar Bambi, dus zocht het in de filmnamen van Bambi... Niets leuks... En ineens wist ik het (terwijl ik het filmpje terug keek) het werd Moh

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

Onze oudste hond heet Abby, stamboomnaam Yin-dee Abby Special Princess. Zij heeft haar naam gekregen door haar fokker en we vonden deze zo leuk dat we ‘m hebben gehouden. Voor ons heeft de naam als oorsprong een karakter uit As The World Turns en ER met dezelfde naam.

Eevee is mijn hulphond die volmondig Curious Eevee Special Princess heet. Zij is hier geboren en getogen (uit ons tweede nest) dus ik heb zowel haar roepnaam als stamboomnaam uitgekozen. Al mijn nesten hier hebben altijd een thema, en het thema van de nes
tjes van Abby was Pokémon. Het thema Pokémon komt uit mijn jeugd, ik was als kind groot fan van deze anime en kijk/speel nu nog altijd graag Pokémon. Ik heb de Pokémon namen met eigenschappen gecombineerd en zodoende is Curious Eevee er (als één van de namen) uit gekomen.

Elphaba heeft een naam herkomst die mij het meest dierbaar is. Elphaba is namelijk een karakter uit het boek Wicked wat een soort spin-off is van The Wizard of Oz. Zij is de slechte heks maar blijkt eigenlijk helemaal niet slecht te zijn, alleen onbegrepen. Dit boek en de bijbehorende musical hebben veel indruk op mij gemaakt en zijn dan ook erg speciaal voor me. Elphie heet vanuit haar fokker overigens Bachata Romantica Di China Latina.

Glacee heeft eveneens de naam gehouden die ze van haar fokker kreeg, al is haar stamboomnaam Sunglace Dewdrop of Blue Champagne is (Glacee is daar een afkorting van). In haar geval was dit wel apart aangezien ik mijn volgende hond Lacey wilde gaan noemen. Aangezien Glacee maar één letter verschil had hebben we die naam gewoon gehouden.

Bij Grant heb ik over de stamboomnaam mee mogen beslissen waardoor hij de stamboomnaam: Special Prince Grant of the Happy Home heeft gekregen. Hij is vernoemd naar de hoofdrolspeler uit de TV-serie The Flash, één van mijn favoriete series van dit moment. Daarnaast vond ik het ook wel grappig omdat de naam anders gespeld, grand, natuurlijk groots betekend in het Engels en onze jongen een kleine Biewer Yorkshire Terrier van 3 kilo is dus het ook een beetje een naam met een knipoog is.

Dat zijn de verhalen van alle namen van de honden hier. En dan heb ik nog minstens zo een lijst met achtergrondverhalen over alle roepnamen van de overige dieren die hier rondlopen... hp-angel Hihi!

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Kaylo is een samenvoeging van onze vorige 2 honden Kay en Lasslow. Bij de eerste foto die we van hem zagen moesten we direct aan onze vorige honden denken. Kaylo heette voorheen Zajko. Dus het leek er ook nog op. 

 

Tika heette vanuit de stichting Ulva. Maar dat vonden we niet zo'n succes hp-angel Tika is een friese meisjesnaam voor beschermer van het volk, nu hebben we helemaal niks met Friesland haha maar Tika is voor ons een afkorting van Tikaani wat weer een Inuit naam is voor wolf en ze een echt wolvenloopje heeft. 

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Mijn hondje heet dolcinea. Het is het vriendinnetje van de gelaarsde kat in de Netflix serie van de gelaarsde kat. Mijn vrind bedacht het. 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Arran hebben wij gevonden door te zoeken op schotse plaatsnamen en rivieren. Het is namelijk een Schotse herder en Arran is 1 van de Schotse eilanden.

 

Aedon, ook een schotse herder, hebben wij op een soort van zelfde manier gevonden. Weer door te zoeken op typisch dingen uit Schotland, zoals plaatsnamen, bijzondere plekken  e.d.

 

Dit vonden we eerst geen succes totdat we kwamen op de Schotse kathedraal kwamen die onder andere de naam Aedon droeg.

 

Nu hebben we niet heel veel met het geloof, maar de kathedraal was echt ontzetten mooi, niet te groot en best idyllisch.

 

Ook vonden we Aedon wel speciaal vanwege de manier hoe je het schrijft. namelijk Op zijn Keltischhp-smile

honden page profiel Boomertje Senna! Boomertje Senna! 3 doggies

honden foto van Boomertje Senna!

Ik zat altijd te twijfelen tussen Senna en Roxy! Senna zo heette het oppashondjr van mijn vriendin en Roxy had ik een keer op straat gehoord! De meeste vonden Senna het leukste en ik eigenlijk ook! Dus toen is het onze lieve, kleine boomer Senna geworden!!!

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Ik heb altijd herplaatsers gehad en hebben altijd al een naam.

De eerste heette Tuf-Tuf en dat is zo gebleven....

De tweede heette Bobby, maar ik ken een heleboel Bobby's en houd niet van namen die op Y eindigen. Zijn vorige bazin was een Friese vrouw, dus spontaan kwam de naam Friso in mij op en dat is het geworden.

De huidige hond heette óók Bobby (!). Toen we hem gingen ontmoeten had ik een lijstje met namen bij me. In de auto terug heb ik ze allemaal opgenoemd en toen werd het Pepijn!

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Namen geven schuif ik door aan mijn ma. 

 

Runar heeft ze zo gekozen. Geen idee waarom. Op stamboom heet hij Blade, heeft de fokker toegewezen (Nederlandse hond dus had de naam al)

Piiri is wederom door mijn ma gekozen. Komt van Petroesjka, een serveerster uit Oostenrijk, waar mijn pa een oogje op had hahaha.  Tegen die Petroesjka zei iedereen Piri.  Ik heb de schrijfwijze wat 'verfinst' met dat Runar een Noorse naam is en ik in de Scandinavische sfeer wou blijven. Dus werd het Piiri.  Blijkt overigens amfetaminen te beteken, toen ik eens haar naam riep en er een Fins persoon in lachen uitbarstte innocent

Op stamboom heet ze On the Rocks, zelf gekozen, haar (voor)ouders hebben allemaal iets met drank/cocktail te maken dus ik wou in de sfeer blijven, het was het jaar van de O.

 

De volgende zal ik weer door mijn ma laten kiezen. Enige vereiste is dat het dan Zweeds is ;)

 

Ds heette voluit Déesse. Stamboomnaam door de fokker gegeven. Ik ging een reu halen dus had geen tevennaam en dan is het zo gebleven. Afgekort tot Ds, uitspraak blijft hetzelfde, typte alleen vlotter ;)

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Ziva komt van een tv serie, NCIS. Een van de hoofdrolspelers daar heet Ziva.

Het was de enige naam die mijn vriend en ik allebei mooi vonden, ik ben er niet zo blij meer mee tegenwoordig. Hij blijkt niet heel origineel te zijn en er zijn best wat namen die dezelfde klank hebben (op puppycursus waren er een Zina, twee Ziva's en een Diva. Een vriendin van me kent twee andere mensen die ongeveer tegelijk met ons een teefje namen en alle drie de teefjes heten Ziva).

En mensen hebben het als ze het voor het eerst horen vaak óf fout (Shiva) óf zeggen 'o, net als die serie?'

Dus bij de volgende hond wil ik toch wat origineler zijn.

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Gioia is een Lagotto Romagnolo, ik wilde een Italiaanse naam, het werd deze omdat dit vreugde, juweel betekent in het Italiaans.  Ze is onze vreugde ook!

 

Niké is de Griekse godin van de overwinning, ik vond het wel bij haar passen : een moedig Dogo Argentino pupje.

 

Nahla is het vriendinnetje van het zoontje van de Lion King, onze Nahla is ook ons vriendinnetje en een flinke meid die, ondanks dat ze doof is, toch altijd evenwichtig en vriendelijk blijft.

 

Mijn overleden meiden heetten Evita, naar Evita Perron, ze was een Dogo Argentino.  Ylena, ik hoorde graag Helena, maar dat vond mijn man niks, dus een compromis. En last but not least, Athena, Godin van de wijsheid, ze was mijn engel...

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Mijn kinderen hebben de namen van de honden Coco, Gizmo, Balou en Mowgli gekozen de laatste drie namen komen uit Gremlins en Jungle book, Coco vond mijn zoon een leuke naam. Ik heb de naam van Gipsy, Lotus en de katten Nemo en Lucky gekozen, de namen van de honden vond ik gewoon mooi en op de een of andere manier bij ze passen. Kat Nemo is vernoemt naar het visje uit Finding Nemo, ik vond het gewoon leuk om een kat naar een vis te vernoemen. Kat Lucky (die inmiddels bij mijn dochter woont omdat hij hier niet naar buiten kon maar dit wel heel graag wilde) heeft de eerste weken voor zijn leven moeten vechten, hij was een doodziek kitten toen ik hem bij een boerderij ophaalde. Met hulp van de dierenarts heeft hij het uiteindelijk gered, hij heeft geluk gehad dus Lucky. En dan was er nog hond Bogyi die mijn ex eerst Woef had genoemd maar hier was ik het niet mee eens, ik hoorde mijzelf hem al roepen woef, woef, niet dus. Toen werd het Idefix naar het hondje uit Asterix en Oblix maar uiteindelijk is het Bogyi geworden en gebleven naar het babyolifantje uit de dierentuin in Emmen die in de gracht is gevallen en uiteindelijk is overleden.

Mijn ouders hun eerste hond hete Viktor, en de hond die er na zijn overlijden kwam kreeg ook weer de naam Viktor en de katten noemden ze Sita. Toen ik op mijn vierentwintigste uit huis ging hadden mijn ouders nog een Viktor en Sita.

honden page profiel LianLian

honden foto van Lian

" Mijn kinderen hebben de namen van de honden Coco, Gizmo, Balou en Mowgli gekozen de laatste drie namen komen uit Gremlins en Jungle book, Coco vond mijn zoon een leuke naam. Ik heb de naam van Gipsy, Lotus en de katten Nemo en Lucky gekozen, de namen van de honden vond ik gewoon mooi en op de een of andere manier bij ze passen. Kat Nemo is vernoemt naar het visje uit Finding Nemo, ik vond het gewoon leuk om een kat naar een vis te vernoemen. Kat Lucky (die inmiddels bij mijn dochter woont omdat hij hier niet naar buiten kon maar dit wel heel graag wilde) heeft de eerste weken voor zijn leven moeten vechten, hij was een doodziek kitten toen ik hem bij een boerderij ophaalde. Met hulp van de dierenarts heeft hij het uiteindelijk gered, hij heeft geluk gehad dus Lucky. En dan was er nog hond Bogyi die mijn ex eerst Woef had genoemd maar hier was ik het niet mee eens, ik hoorde mijzelf hem al roepen woef, woef, niet dus. Toen werd het Idefix naar het hondje uit Asterix en Oblix maar uiteindelijk is het Bogyi geworden en gebleven naar het babyolifantje uit de dierentuin in Emmen die in de gracht is gevallen en uiteindelijk is overleden.
Mijn ouders hun eerste hond hete Viktor, en de hond die er na zijn overlijden kwam kreeg ook weer de naam Viktor en de katten noemden ze Sita. Toen ik op mijn vierentwintigste uit huis ging hadden mijn ouders nog een Viktor en Sita. "

Gizmo Ken ik Wil mijn hond zo gaan noemen maar twijfel tussen gizmo Kenzo of bailey

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Onze vorige hondje heette saartje, gewoon omdat we dat een leuke naam vonden. 

Bacchus heette al Bacchus toen we ophaalde. Vond het eerst maar een rare naam, net bagger.

Maar we konden het in ons gezin niet eens worden hoe hij dan moest heten.

Toen we hem zagen besloten we dat hij Bacchus bleef. Past wel bij hem en je hoort de naam niet vaak.

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Kahlúa heet ze. Ze is een Hollandse herder (mix) en ik wilde dan ook een oer Hollandse naam voor dr.

 

Totdat ik haar ontmoette. Mama's naam is Kaya, dus alle pups kregen een naam met de lekker K, Wat uiteraard veranderd kon worden. 

 

Kahlúa was een klein pupje, maar duwde meteen alle andere pups aan de kant om te kunnen drinken, waardoor ze binnen een aantal weken 1 van de zwaardere pups was. De fokker vond het drankje Kahlúa héél lekker (en ik ook) en dus besloot hij haar zo te noemen. 

 

Ik moest er heel erg aan wennen in het begin, maar ze is een aparte hond om te zien, net zoals de naam, nu vind ik het prachtig bij haar passen. 

 

495552.jpg

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Kahlua kan gewoon niet anders heten, die naam past echt perfect bij haar

 

Jenna had in het asiel geen naam ze was nr 1048. Ik had meteen het gevoel dat ze Runa moest heten, de betekenis, is zoiets als geheime spreuk en dat vond ik goed passen bij een hond met onbekende achtergrond.  Maar er werd toen een buurmeisje geboren met die naam, en bovendien vond mijn vriend het geen leuke  naam.

We kwamen toen op Mia, maar ineens hoorden we onze verhuurder zijn kat roepen... je raadt het al...Mia..

 

Uiteindelijk is het dan Jenna geworden, een naam die we allebei qua klank leuk en makkelijk vonden, bovendien hoor je de naam niet zo heel vaak.

 

 

 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Na lang wikke en wegen en zoeken na een naam kwam ik op een film van Disney van vroeger(ken het zelf niet) en vond dat wel een mooie naam voor mijn hond. 

En ze had geen betere naam kunnen krijgen want ze is letterlijk mij "WITTE SCHADUW" kiss

 

Mijn White Shadow....

512262.jpg

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Obi-Wan-Kenobi, Padawan van Qui-Gon-Jinn, the chosen one, and only hope....! 

Zeg nou zelf, dat past toch prima bij deze mini-ijsbeer?

512944.jpg

 

 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Ik heb May als herplaatser overgenomen.

Weet nog dat ze haar toendertijd met 8 weken Hera noemde. Och wat was dat verschrikkelijj uitspreken. Hera Hier, niet te doen.. ook gezegt haha.

 

Toen hebben ze het naar Maya veranderd. 

Pastte ook een stuk beter bij haar!

 

Toen ze 7 maanden was kreeg ik haar. 

Ik heb haar naam lichtjes aangepast naar May. Spreekt hetzelfde uit alleen een a minder. 

 

Waarom? Er zijn al zoveel Maya's mensen, honden, en ook zeker husky's. Was eens op een meeting (waar overigens belachrlijj veel hussen waren!) Rr waren nog 3 Maya's.. niet handig.

 

May is korter, en net dat tikkeltje aparter en specialer omdat je het nooit hoort. En May is ook echt apart en speciaal. Ken geen andere hond of husky net als zij! 

Soms roep of type ik nog wel eens Maya. Als ze ver is ofzo, roept wel net wat makkelijker dan May..

 

honden page profiel AmélieAmélie 3 doggies

honden foto van Amélie

Amélie komt van de Franse film " Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain"; het verhaal van een jonge vrouw die op een dag besluit dat ze met kleine dingen andere mensen gelukkig kan maken.

Onze Amélie lukt dat elke dag, gewoon door er te zijn..hp-heart

Amélie's moeder, vorig jaar overleden, heette Senna. Die naam stond al op de stamboom, en is zo gebleven.

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Gizmo Ken ik Wil mijn hond zo gaan noemen maar twijfel tussen gizmo Kenzo of bailey "

De andere twee namen zijn ook mooi vooral Kenzo maar Gizmo is toch nog steeds wel mijn favoriet.

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

" Ik heb May als herplaatser overgenomen.
Weet nog dat ze haar toendertijd met 8 weken Hera noemde. Och wat was dat verschrikkelijj uitspreken. Hera Hier, niet te doen.. ook gezegt haha.
 
Toen hebben ze het naar Maya veranderd. 
Pastte ook een stuk beter bij haar!
 
Toen ze 7 maanden was kreeg ik haar. 
Ik heb haar naam lichtjes aangepast naar May. Spreekt hetzelfde uit alleen een a minder. 
 
Waarom? Er zijn al zoveel Maya's mensen, honden, en ook zeker husky's. Was eens op een meeting (waar overigens belachrlijj veel hussen waren!) Rr waren nog 3 Maya's.. niet handig.
 
May is korter, en net dat tikkeltje aparter en specialer omdat je het nooit hoort. En May is ook echt apart en speciaal. Ken geen andere hond of husky net als zij! 
Soms roep of type ik nog wel eens Maya. Als ze ver is ofzo, roept wel net wat makkelijker dan May..
  "

O echt, ik ken helemaal geen Maya's. En ken best veel honden aangezien ik met honden werk. tongue-out

 

Best wel plaats afhankelijk denk ik. 

 

Hier veel Luna's, saartje's, Sem's, Puk(kie)'s

 

Puck heette in het asiel al zo, ik heb het zo gelaten omdat ik haar al een paar weken kende als Puck en het past gewoon bij haar. Vind het wel een beetje een saaie naam. 

 

Jaimy heette bij de fokker James  dat vonden we niet mooi en hebben we maar Jaimy van gemaakt. tongue-out

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Ons overleden hondje heette Twinkel. Dat komt uit de Nederlandstalige versie van Lady en de Vagebond 2. Daarin komt een hondje dat Twinkel heet. Ons hondje Twinkel leek van karakter ook echt op dat personage. Klein, schattig en lief, maar dapper en niet te onderschatten. Ook de naam zelf vond ik perfect bij haar passen. 

 

Ons huidige hondje heeft als roepnaam Stella. Mijn vader koos de naam omdat ze toen zijn hondje was. Haar stamboomnaam is Aila, wat ik zelf ook een heel mooie naam vind, dus als ik had mogen kiezen zou ik die gehouden hebben. Mijn vader heeft getwijfeld om de naam te houden, maar vond het toch niet zo'n handige naam om te roepen/uit te spreken. Uiteindelijk is het dan Stella geworden wat ster betekent in het Latijn. Ik vind het zelf ook wel passen bij haar en een heel mooie naam. Leuk is ook dat er zo toch nog een beetje een link is met Twinkel. 

honden page profiel ElineEline 3 doggies

honden foto van Eline

Hier geen bijzonder verhaal. We hebben een hoop namen doorgenomen, waarbij ik meer iets orgineels wilde, en mijn vriend een ‘gewone’ naam. 

 

Uiteindelijk bij Charlie uitgekomen maar zo’n standaard naam doe ik nooit meer, hahaha. Kom wekelijks meerdere Charlie’s tegen. 

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

513883.jpg        515405.jpg

Mijn vriend en ik werden het maar niet eens over een naam, maar na een poosje te kijken naar onze kleine vrolijke pup zagen we wel wat gelijkenissen in het kleine beertje Koda van ´Brother Bear´. Toen we er ook nog achterkwamen dat dit in het Japans vriend betekent waren we eruit. Want onze hond wordt natuurlijk onze vriend voor het leven. Dus heet deze kleine vriend nu Koda :D

Wel jammer dat dit topic nog niet bestond toen ik voor inspiratie voor namen aan het googlen was, zoveel inspiratie voor leuke namen hier :)

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

511341.jpg511349.jpgMijn vorige hondje queenie heb ik zo genoemd daar ik een dame kende die ook een hondje queenie noemde nu lilly hebben we zo gekozen mijn man wou het 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^