Oudere hond is niet zo blij met de niewe pup.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hans vogelaarHans vogelaar

Dit is de eerste keer dat ik op dit forum schrijf. Dus als eerste, hallo allemaal.

Wij hebben 9 jaar geleden onze eerste Petit Basset Griffon Vendeen in huis genomen. Hij is dus inmiddels al wat aan de oudere kant.

We hebben er voor gekozen om er nog een pup bij te nemen. Hij is er nu een week en eigenlijk gaat alles erg goed. We zitten alleen met een probleem.

De oudere hond heeft altijd een kussen in de woonkamer gehad (waar hij op sliep als we op de bank zaten). Ook had hij een kussen in de gang, daar sliep hij als we weg waren. ‘s Nachts slaapt hij boven op onze slaapkamer.

Toen we de nieuwe pup net hadden lag de oudere hond nog gewoon zoals normaal op zijn eigen kussens. Maar na de eerste dag begon de pup de andere hond uit te dagen als hij wilde slapen. Eerst snauwde de oudere de pup nog wel eens af. Maar uiteindelijk liet hij zich gewoon weg jagen en rende hij naar boven, omdat de pup daar niet kon komen.

De oudere hond is nu dus bijna nooit meer onder, omdat hij geen zin heeft in het kleine druktemakertje dat onder rondhuppelt.

Zelf vinden we dit natuurlijk niet leuk voor onze hond. Daarom willen we er graag voor zorgen dat de oudere hond gewoon weer bij ons in de woonkamer komt liggen. We weten alleen niet hoe we dit moeten aanpakken.

Als iemand misschien tips heeft zou ik het heel fijn vinden als je die met me zou willen delen. Alvast bedankt.

Groeten HV

PS.

De pup heeft ook zijn eigen bench en kussen

 

 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Toen onze pup kwam had ik een mooie nieuwe mand gekocht. Maar of ze er wilde liggen? Mooi niet. Ze bleef net zo lang blaffen bij onze oudste hond tot ze op haar kussen kon liggen. Geen mand maar een dik kussen. Toen heb ik dezelfde voor haar gekocht en was hier het probleem opgelost. Af en toe blafte ze nog wel eens maar dan haalde ik de pup weg. Mocht ze nog door gaan dan zette ik een ren tussen de kamer. De ene hond aan de ene kant en de ander aan de andere kant zodat ze beide hun rust konden pakken.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Waarschijnlijk is de enige manier streng zijn en de pup direct wegsturen wanneer hij jullie oudere hond uitdaagt. Continu. Tot hij door heeft dat het niet de bedoeling is, het duurt vaak wel vrij lang want fie pups houden vol, maar dan zullen jullie er toch moeten zijn als baas om jullie oudere hond te 'beschermen' tegen de pup. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hier was ons oudste hondje ook al 12 jaar toen er een pup bij kwam.

Net als bij jullie, was het oude hondje erg gehecht aan zijn slaapplekjes.

Het enige wat je kan doen en ook moet doen, is zorgen dat de oude hond niet gestoord wordt.

Het eerste half jaar moesten wij hier veel tijd voor uittrekken, daarna wist de pup al wel wat hij wel/niet mocht.

Nadat de pup eenmaal volwassen was, zijn ze zelfs goede maatjes van elkaar geworden.

Maar bescherm je oudste hondje, zorg dat hij met rust wordt gelaten!

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier ook een groot leeftijds verschil, ik stuur de jonge hond weg, als deze de oudere wegjaagt....ik neem de oudere in bescherming tegen de jongere, ook mijn oudere hond corrigeerd niet, dat doe ik dus..ik zou niet willen dat mijn oudere hond weg blijft bij mij voor de jongere....geef wat extra aandacht aan je oudste, ga alleen met de oudste eens weg en laat de jongere thuis....en ga je samen wandelen, hou de oudste bij je en geef wat extra aandacht aan je oudste, zo ook thuis, zijn kussen, en dat kan niet zo zijn dat men de oudste wegjaagt van zijn kussen, zorg dat de jongste weg blijft van dat kussen, als ze wat ouder zijn, geloof me maar, liggen ze samen erop, naast elkaar, maar eerst regels trekken voor de jongste, zodat je oudste niet de kamer verlaat en weg gaat en zich gaat afzondigen...

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik zal de oudere hond in bescherming nemen en zorgen dat de jonge hond niet meer bij hem kan komen als hij wil slapen. Ik heb een puppyren in de kamer staan waar de jongste in gaat als ik even niet op haar kan letten, zij is meer een sloper.

honden page profiel Hans vogelaarHans vogelaar

Bedankt voor alle reacties!

Ik ga proberen om de pup zo veel mogelijk van de oudere hond af te houden als hij slaapt. Hopelijk komt het uiteindelijk goed.

honden page profiel DesireeDesiree 3 doggies

honden foto van Desiree

Oudere hond in bescherming nemen en pup meer begrenzen.

 

Hier dan geen pups maar toen Droef hier kwam was Izzy 3 en Droef net 1. Izzy leefde tot 2 dagen daarvoor met een andere reu maar die was overleden en zo kwam Droef. Dat vond ze allemaal niet heel geweldig, dus hier was het andersom, de eerste accepteerde de nieuwe niet zonder morren. Ze jaagde hem geregeld weg op willekeurige plekken, hij mocht op sommige delen niet eens lopen van haar dan jaagde ze hem weer op. Na 3 x zo doen en een waarschuwing te krijgen van mij was ik het de vierde keer echt zat en toen ben ik behoorlijk boos op haar geworden. Sindsdien nooit meer problemen en ondertussen zijn het echt broer en zus.

 

Gewoon duidelijk grenzen stellen(dat geldt dus voor beide partijen) wanneer er een nieuwe hond bij komt. Zolang de honden geen diepgaande onderliggende problemen hebben of erg agressief zijn moet het wel goed komen denk ik.

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik zou inderdaad de oudere hond in bescherming nemen en heel duidelijk maken aan de pup dat ze hem met rust dient te laten. 

 

Tika heeft er ook een handje van. Zij is nu 9 a 10 maanden en Kaylo is erg gesteld op zijn rust en slaapplekken. Wanneer hij in zijn mand licht moet ze gewoon opflikkeren. Wanneer ze hem toch opzoekt om te gaan lopen klieren stuur ik haar weg. Ze kent het commando ''klaar'' ook. Kaylo geeft zijn grenzen niet zo goed aan en veranderd in een standbeeld. Ze krijgt van mij een duidelijke klaar te horen en dan druipt ze af. Dat altijd belonen en ook alternatieven aanbieden. Ik doe dan even een trekspelletje met haar of gooi een speeltje de andere kant op. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

" Bedankt voor alle reacties!
Ik ga proberen om de pup zo veel mogelijk van de oudere hond af te houden als hij slaapt. Hopelijk komt het uiteindelijk goed. "

Idd de oudere hond in bescherming nemen. 

Dit hoeft overigens helemaal niet streng. Het rustig opsplitsen door er tussendoor te lopen, op het moment dat de oudere hond aangeeft er geen zin in te hebben,  kan al voldoende zijn. 

De pup moet het ook nog leren. 

 

En doe dan bijvoorbeeld zelf een spelletje met de pup, zo kan de oudere hond rustig slapen en heeft de pup ook wat te doen. 

 

Volgende forumvraag: Pup eet alles van straat
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^