Operatie kruisband en traplopen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Agnes_LunaAgnes_Luna

honden foto van Agnes_Luna

Mijn amerikaanse stafford Luna van 3 jaar is 3 weken geleden geopereerd aan haar kruisband. Ze is daarna gelijk naar mijn ex gegaan voor revalidatie, omdat ikzelf in een appartement woon met trap (2 trappen, eerste verdieping) zonder lift (normaal doen we om en om met haar, wat goed verloopt). 
Ze mag tot een half jaar geen trap lopen vernam ik, en dat doet me ontzettend pijn, ik zie het niet zitten om haar zo lang te moeten missen :( Ik heb zelf geen plek om haar onder te brengen in mijn buurt. Ik wil uiteraard het beste voor haar! 
Heeft er iemand een idee om haar toch de trap op te krijgen zonder dat ze haar poten belast...? Ze weegt 30 kilo. Tillen zou kunnen, maar dan heb ik denk ik zelf na een paar weken rugklachten.
 

Groeten Agnes

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Hier twee honden met ervaring ermee, 75 kilo de stuk, na zes weken controle, mocht de hond weer traplopen.....altijd begeleiden, nimmer alleen laten gaan, ook eraf, altijd begeleiden, rustig erop en eraf, een hond een tplo, de ander een ttarapied, beiden mochten na zes weken traplopen....wel ben ik met beiden na tien dagen na de operatie gaan zwemmen, heeft zeker meegeholpen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Agnes wat voor methode hebben ze bij de hond gedaan.    Agnes een watertuig met handvat omdoen, zodat de hond wat steun heeft aan jou, en niet zijn poot extra belast....

honden page profiel Agnes_LunaAgnes_Luna

honden foto van Agnes_Luna

Ze heeft een TTA gehad.

Ik kan ook graag gelijk met haar gaan zwemmen maar dat mag van de orthopeed pas na de controle foto na 6 weken helaas. Het biedt wel hoop dat ik evt na 6 weken heel voorzichtig kan gaan traplopen! Ik ga sowieso na de 6e week en controle foto starten met zwemmen en fysio ook en alles met de orthopeed bespreken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Ogin is geopereerd aan een ttarapied, na tien dagen mocht er al gezwommen worden en na twee dagen na de operatie rustig lopen aan de lijn, langzaam opvoeren, na de zes weken controle mocht ze los en gaan.....ook Bams met haar tplo, beiden operaties gingen naar wens...nimmer meer gemankt.....na de operatie al niet..

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Ze heeft een TTA gehad.
Ik kan ook graag gelijk met haar gaan zwemmen maar dat mag van de orthopeed pas na de controle foto na 6 weken helaas. Het biedt wel hoop dat ik evt na 6 weken heel voorzichtig kan gaan traplopen! Ik ga sowieso na de 6e week en controle foto starten met zwemmen en fysio ook en alles met de orthopeed bespreken. "

Hou je goed aan de orthopeed...wij zijn in utrecht geweest, en de orthopeed dr,meij die de tplo heeft gedaan, en Ogin is verleden jaar geopereerd, door maarten kappen in eersel...en van beiden mocht er direct gezwommen worden, en gelopen worden, en beiden na de controle van zes weken werd er groen licht gegeven....maar iedere operatie is anders, hou je vast aan de orthopeed.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Ik heb altijd gelezen dat rustig en niet teveel traplopen binnen de standaard beweging van een gezonde hond past. Want wat mag je hond nu nog meer niet? Spelen, fietsen, etc? Zodra ze weer gezond is en alle standaard bewegingen mag kan ze in mijn ogen ook weer rustig traplopen. 

 

Tillen etc zou ik niet aan beginnen. Of het kan weer of niet. Heel jammer, dat snap ik goed. Wat een gemis moet dat zijn. Hopelijk houdt je vriend voldoende rekening met een goed herstel en kan ze snel weer trappen lopen.

honden page profiel Izzy, Droef en DesireeIzzy, Droef en Desiree

honden foto van Izzy, Droef en Desiree

Hier een OEB gehad welke dmv TPLO is geholpen. Qua revalidatie en herstel periode vergelijkbaar. Hier hebben we de eerste 2 weken beneden geslapen, echter was hij in de periode al een paar keer naar boven geglipt. Gelukkig leren ze hier om altijd rustig naar boven en beneden te gaan dus niks aan de hand. Toen ik de DA dit vertelde was hij niet blij uiteraard en was ook niet de bedoeling. Na een week of 3 mocht hij weer mee(van mij) naar boven, kind was tenslotte gewend op de kamer te slapen.Hij mocht dan alleen samen met 1 van ons naar boven en beneden, na een paar weken controle bleek dit hem meer goeds dan slecht te hebben gedaan zijn revalidatie ging dan ook ver boven gemiddeld. Juist omdat het gecontroleerd gebeurde en er geen gekke toestanden waren kon hij zo ook weer bespiering opbouwen. 

 

Nu hebben we weer een OEB, deze heeft een lpc operatie gehad aan beide ellebogen tegelijkertijd, ook zijn herstel ging vlot en bij dag 11 mocht hij van mij weer mee naar boven, ook weer onder toezicht. Wederom bij controle verbazing alom over het herstel(dit keer een andere DA, welke er zelf ook niet op tegen was mits met beleid).

 

Zelf ben ik dus van mening dat bewegen goed is, zolang het maar gecontroleerd gebeurt en niet overdreven wordt.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik zou kijken naar de hond. 

 

Hier net eentje operatie gehad,  heel veel pech gehad achterna,  momenten dat ze dingen kon,  momenten dat ze weer erge op stoten van pijn had. 

Ze is begin juni Geopereerd,  vorig weekend is ze voor de eerste keer weer mee gaan Trail runnen,  hoop in september terug de hondeschool her op te starten.  Volgende week wordt ze nog eens osteopatisch na gezien. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Agnes ik zou de zes weken aanhouden wat traplopen betreft, vergeet niet dat het inplantaat pas met een week of zes is ingekapseld, voor die tijd blijft het nog altijd kwetsbaar....rustig kleine rondjes aan de lijn is geen probleem, ook het zwemmen niet, heb ik wel in een revalidatiebad gedaan, een op een....het blijft een flinke ingreep..

Volgende forumvraag: Kenny overleg DA
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^