Zindelijkheid puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kaankaan

Hallo iedereen,

Kunnen jullie mij alstublieft helpen. Ik heb een puppy nu al 2 maanden, Mattie. Het is een Tervuurse herder, een zeer slimme hond. Maar ik krijg hem maar niet zindelijk. Ik woon in een appartement samen met mijn vrouw. We hebben een terras waar ik een puppypad op heb gezet voor het meer aantrekkelijk te maken voor hem. We kunnen niet altijd naar buiten met hem dus hiervoor heb ik graag dat hij ook leert dat het oké is om op het terras zijn behoeften te doen. Als we buiten gaan weet hij wat hij moet doen, voor het spelen eerst zijn behoeften en dan spelen we buiten. Maar binnen is het zeer moeilijk.

Hij doet zijn behoeften zeer weinig op het terras, maar altijd binnen. Nu met het warm weer blijft ons deur ook wagenwijd openstaan dag en nacht. Hij krijgt enkel beloningen als hij op terras doet. Nu, ik heb zijn bench tegen de terrasdeur gezet (hij kan enkel op terras of in zijn bench) zodat hij toch duidelijk zicht heeft waar hij zijn behoeften kan doen zodat ik hem ook elke keer kan belonen. Maar, het moment dat hij naar binnen mag voor water en/of eten. Na het eten zeg ik om terug naar zijn plaats te gaan, doet hij het voor mijn neus. Ik pak hem op en zet hem op terras, hij stopt. Gaat in zijn bench en plast hij verder op zijn slaapplaats?.. Zijn bench is redelijk groot voor zijn grootte momenteel, vandaar heb ik nu een puppypad van achter gezet. Nu slaapt hij op de puppypad?... Ik weet niet meer wat doen, na het eten, spelen of slapen altijd buitenzetten maar hij wacht tot hij terug in huis mag rondlopen of in de bench kan gaan. Het is toch duidelijk als je enkel op terras kan of in je bench dat je op terras je behoeften doet? Ik wil de bench niet verkleinen want het heeft twee ingangen. 1 wijst richting terras (dat altijd openstaat), en de ander richting de woonkamer.

Kan aub iemand mij helpen.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ten eerste vind ik het erg sneu dat je je pup "opsluit" om hem zindelijk te krijgen. Ga je een kind later ook opsluiten in de wc zodat deze zindelijk wordt? Dat werkt toch niet. En zo wel, wat als die straks weer binnen mag. Moet die dan opeens weten dat het daar niet mag terwijl je hem dit nu niet leert? Hij gaat op deze manier juist binnen plassen straks. Je pup heeft gewoon nog niet de volledige controle. Mijn eerste hond was haast 6 maanden. De tweede was met 3 maand al zindelijk. Geef het de tijd, maak er niet zn ding van. Als hij in huis plast? Nou en? Ruim het op. Zet je hond zonder gezeur op de juiste plek. En gewoon zolang hij niet zindelijk is, elk uur naar buiten, of je dat nou leuk vind of niet. Daar goed belonen. Als je dat aan houdt komt het vanzelf. En laat je pup alsjeblieft weer gewoon binnen....

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ga je dan ooit wel eens met de hond naar buiten, of leeft hij alleen maar binnen?

Dat is niet goed te begrijpen uit je verhaal.

 

Voor zo'n grote hond als een herder vind ik het wel wat sneu dat hij op een balkon op een puppy pad zijn behoeftes moet doen.

Hij zal dan nu zo'n 4 maanden oud zijn, dus best een grote hond al.

 

Hoe ziet je terras er dan uit, heb je dan wel een bak zand of gras of zo, waar hij zijn behoeftes op kan doen?

 

Ik denk dat je hond het totaal niet snapt, wat je van hem wil.

Hij is misschien ook wel onzeker geworden omdat je hem bijna opsluit op het terras en bench, om hem te dwingen zijn behoeftes daar te doen.

 

Kun je niet met hem omgaan wat beter bij zo'n hond zou passen?

Dagelijks meerdere keren naar buiten, lekker spelen, rennen, ravotten, trainen.

En thuis rustig bij de baas aan zijn voeten liggen.

 

 

 

honden page profiel Bertus, Abby en TheunisBertus, Abby en Theunis

honden foto van Bertus, Abby en Theunis

Om het uur, om de twee uur maximaal, naar buiten. Plas doen, plast de hond benoem het 'plasje doen' met hoge stem en is hij klaar prijs hem de hemel in.

Buiten plassen na spelen, buiten plassen na slapen, direct. Dat zijn vaak de momenten dat een hond moet. 

De hond geeft vaak signalen als hij moet plassen, bepaalde onrust, een kort piepje. Dan meteen naar buiten.

 

Zo werkt het echt, sommige honden pakken het snel op. Bij sommige duurt het wat langer. 

 

Ik ken geen herder die op puppypads plast. Maar het zou misschien kunnen. Het heeft niet mijn voorkeur

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Het is toch niet zo moeilijk om even met je puppy naar buiten te gaan zodat hij zijn behoeftes op het gras kan doen? De pup die ik had had binnen een paar dagen door dat ze op het gras moest plassen, liep ze zelf naar toe... Zo'n pad lijkt me alleen maar verwarrend voor de pup. 

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

Ik zou om de 1 of 2 uur naar buiten gaan en dan na 't slapen en na 't eten en na het spelen enzovoort. Zo doe ik het ook want heb zelf ook een pup op dit moment van Bijna 10 weekjes. Bij mijn vriend is geen tuin ook soort appartementje maar we gaan altijd naar buiten met der en laten der nooit op pads plassen. Ze is eigenlijk zo goed als zindelijk en plast altijd buiten op de ongelukjes na

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Gefeliciteerd met de komst van jullie Tervuerense Herderpup

Mattie is toch nog maar pas bij jullie? Zindelijkheid die je al verwacht op de leeftijd van 2 maanden is verre van realistisch.

De sluitspieren van blaas en anus werken nog lang niet optimaal; je pup heeft daar nog geen controle over.

 

Na eten, spelen, slapen de hond optillen en naar buiten brengen en op een plaats neerzetten waar hij zijn behoeftes mag doen. Blijf je dat op het terras doen, dan zal je hond nooit behoorlijk zindelijk worden. Verder om de 2 uur buiten uitlaten. Doet je hond wat, benoem het dan en prijs hem de hemel in met kleine beloning. Ik gaf/geef als beloning een stukje gedroogde kipfilet of kalkoenfilet. Ongelukjes binnen zonder commentaar en aandacht voor de hond opruimen.

 

De ene hond is 14 dagen na thuiskomst bij de nieuwe baas zindelijk; de andere zoals mijn huidige poedel pas op de leeftijd van 4 maanden. Dit is bij elke pup verschillend.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Ik denk dat de pup helemaal niet snapt wat jullie van hem verwachten. 

 

Hem aanleren op een puppypad zijn behoefte te doen is in mijn ogen niet handig, als het een grote hond is dadelijk willen jullie toch ook niet dat hij nog op het terras zijn behoefte doet. Gewoon naar buiten gaan met de puppy, na het slapen, eten en spelen. Hem goed belonen als hij buiten zijn behoefte doet. 

Ja het is veel werk om elk uur, soms nog vaker, naar buiten toe te gaan maar neem aan dat jullie dat wel wisten voordat jullie de puppy in huis haalden? 

 

Onze pup was met 5 maanden volledig zindelijk, vrij snel dus maar heb hier voor ook puppy's gehad die pas rond de leeftijd van 1 jaar volledig zindelijk waren, het is erg verschillend per puppy maar hou het duidelijk voor de hond anders duurt het alleen maar langer. 

 

Ongelukjes kunnen gebeuren, een hond heeft pas met de leeftijd van 6 maanden volledig controle over zijn sluitspieren dus het duurt gewoon eventjes.

honden page profiel kaankaan

Voor iedereen, bedankt voor jullie reacties. Omdat hij nog een pup is kan ik natuurlijk niet continu om het uur naar buiten gaan. Moet natuurlijk ook werken. Door de dag als een van ons twee zijn blijft Mattie natuurlijk binnen, zijn bench staat ook binnen, ik heb een bench met twee deuren, dit vergemakkelijkt alles door 1 kant naar het terras te richten en de andere kant van de opening naar de living. Ons terras is zo een 10m2. Bij mijn schoonouders doet hij het altijd op terras als ik op bezoek ga. Daar staat de deur ook altijd open omdat ze ook een hond hebben. En het terras daar is kleiner dan bij ons thuis. Dat heeft niemand hem geleerd dat hij bij mijn schoonouders op het terras zijn behoeften kan doen. Van daar dat ik gefrustreerd ben. Omdat hij het daar wel doet en thuis niet. Ik ga veel buiten met hem op mijn vrije tijd. En het is altijd rond 1,5u dat hij naar buiten moet. Naar buiten gaan vind ik totaal niet erg, maar de momenten wanneer er niemand thuis is, is het een probleem. En sommigen onder jullie reageren dan van "kuis het op". Met alle respect voor jullie. Het zijn geen paar plasjes natuurlijk en paar kakjes. Als hij het doet, doet hij het goed. En dan zou ik het nog niet erg vinden moest hij niet op zijn eigen behoeftes wandelen en overal rondhuppelen. Ondertussen kan hij ook in de zetel en het bed, daar doet hij het ook op als we niet in de buurt zijn. De slaapkamerdeur kunnen we altijd dichtdoen, maar deze hadden we eens laten openstaan. Vandaar. Maar de zetel staat er, en hij springt erop en doet zijn behoeften daar dan ook op. En ook zoals vermeld in zijn bench ook, terwijl hij met twee stappen op het terras kan gaan.

Dus voor alle duidelijkheid. De bench staat binnen. Maar is richting het terras gericht langs 1 poortje, en de andere poortje is gericht naar de living. En we sluiten hem niet op wanneer we thuis zijn.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hoe lang zijn jullie weg? Kan je hond wel goed alleen zijn? Heb je dit wel goed opgebouwd?

 

Hij doet het bij jullie niet, dus jullie zullen toch niet duidelijk genoeg zijn. Als je het echt goed wil aanleren moet je gewoon met 1.5 uur naar buiten en wachten tot hij plast. En opruimen, tja wat wil je anders? Zou je toch moeten. Je hond kan er niks aan doen dus wees niet gefrustreerd. Hij heeft er nog geen volledige controle over en het is voor je hond misschien ook wel onduidelijk. Buiten of op terras. Je zou het zo lang moeten wachten tot hij daar wat doet en dan goed belonen. Goed uit laten voor je weg gaat en hem achter laten met bijv een gevulde kong. Zorg dat die moe is en hij kan slapen als jullie weg gaan. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

En waarom zou je een bench met 2 deuren voor een deur opening zetten? Zet de bench gewoon ergens in de kamer en de deur open zodat hij naar buiten kan. Snap niet zo goed wat je hier mee wilt en je hond denk ik ook niet.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Pff,je eist wel heel veel van een baby hond.

Besef je wel hoe jong hij nog is?

Jij wil blijkbaar dadelijk een kant en klare hond: dat gaat wel even tegenvallen

Zo'n kleine pup zolang alleen laten...neen dat doe je niet.

Net als kinderen onder 1 jaar weten zo'n kleine pups totaal niet wat je van hun verlangt.

Dat kan alleen aangeleerd worden als ze CONSTANT in het oog worden gehouden.

Dat je moet werken had je voor dat je hem in huis haalde al kunnen bedenken.

 

En jawel,bij een pup is het heel normaal dat je om het uur naar buiten gaat.

En stop aub met dat pupje al commando's aan te leren,laat hem nu gewoon baby zijn: baby's eten,spelen plassen en poepen maar ze gaan nog niet voor een baas werken.

 

honden page profiel kaankaan

Ik begrijp nu dus dat er duidelijk geen paniek hoeft te zijn. Ik vind het heus niet erg als er op de vloer word gedaan, dan ben ik een beetje pissed. Maar ga me niet afreageren op Mattie. Ik steek hem dan wel even in de bench voor alles op te kuisen. Anders loopt hij heen en weer door alles wat ik probeer op te kuisen. Daarna mag hij vrij rondlopen na het kuisen.ik heb net mijn terras met kunstgras aangelegd. Hij ligt nu buiten te slapen op het gras.

 

Ik heb nog een vraagje, ik lees overal dat honden hun eigen nest niet vuil maken. Maar sinds dat ik thuis ben heeft hij al 2 keer in zijn bench geplast. Het is niet de eerste keer natuurlijk dat hij dit doet. En dan legt hij zich op zijn plas.

Is dit ook normaal? Gaat het weggaan met de tijd?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"
 
Ik heb nog een vraagje, ik lees overal dat honden hun eigen nest niet vuil maken. Maar sinds dat ik thuis ben heeft hij al 2 keer in zijn bench geplast. Het is niet de eerste keer natuurlijk dat hij dit doet. En dan legt hij zich op zijn plas.
Is dit ook normaal? Gaat het weggaan met de tijd? "

Als hij bij de fokker in het nest mocht plassen (fokker die de pups niet op tijd buiten laat) dan heeft een pup gewoon geleerd dat hij mag plassen waar hij ook slaapt..

Maar een bench zien als nest? Het nest was waar zijn moeder,broertjes en zusjes zaten.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat kan er vanaf hangen uit wat voor nest je pup komt.

 

Pups uit bijvoorbeeld de broodfok zitten met hun moeder in vieze en slechte omstandigheden.

Die pups zijn niet anders gewend dan dat ze in de viezigheid leven.

Vaak zie je ook, dat deze pups moeilijker zindelijk te maken zijn, ook zie je dat deze pups zichzelf en hun nest soms bevuilen omdat ze niet beter weten.

 

Je hond zal heus wel een keer zindelijk worden.

Alleen op de manier zoals jullie het doen, zal jullie hond er langer over doen om zindelijk te worden.

Dit omdat jullie niet de gelegenheid (kunnen) nemen om vaak genoeg met de hond naar buiten te gaan, zodat je hond niet op puppypads of een balkon zijn behoeftes hoeft te doen.

 

Deze manier van zindelijk maken is lastig voor je hond, dus de ongelukjes die hij heeft, is hem daarom ook niet kwalijk te nemen.

 

 

 

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Normaal zet je je hond na een ongelukje op de plek waar hij had moeten plassen. Dus buiten. Maar jij zet hem na zijn ongelukje in de bench. Daar gaat het al mis. 

 

En ben alsnog wel benieuwd hoe lang hij alleen is..

Volgende forumvraag: Pup apporteren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^