K9 tuigje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WandaWanda

Kan de hond hier nu wel of nu niet mee zwemmen. Heb een pitje maar elke sloot meertje is voor hem moet een tuigje hebben die daar ook tegen kancool maar die zijn kracht ook aan kan en zit te denken aan k9 tuigje 

honden page profiel RisRis

honden foto van Ris

Hoi Wanda,

op zich kan het hoor. Zwemmen met een K9 tuig. De mijne doen dat wel eens, maar meestal js dat als het eigenlijk stiekem niet mocht. Ik ben er niet zo’n fan van als ze met dit tuig zwemmen om de volgende redenen:

- Het is een behoorlijk groot oppervlak wat het tuig bevat. Hierdoor wordt het ook best zwaar als ze ermee zwemmen. Op zich geen probleem als je echt goede zwemmers hebt zoals mijn labradors. Dat kun je het beste zelf inschatten. Maar het voelt minder prettig voor ze. 

- Het tuig blijft behoorlijk lang nat.

- Het ventileert niet heel goed. In combinatie met dat het dus erg lang nat blijft kan het wat gaan broeien onder het tuig. 

- De pasvorm van dit tuig met de borstband is wat beperkend voor ze met zwemmen. Het is belangrijk dat ze de schouders goed kunnen bewegen tijdens het zwemmen. Tijdens wandelen is dat veel minder erg. Maar bij zwemmen is het wat vervelend. 

 

Ik heb zelf nog twee andere tuigen. Een Hurtta tuig en een ruffwear tuig. Ruffwear vind ik zelf het fijnste tuig vanwege de pasvorm en is ook erg stevig. Hurtta bedekt heel weinig en is dus erg fijn met zwemmen: wordt niet zwaar en droogt snel op. Ik heb wel eens gehoord dat Hurtta tuigen bij wat bredere honden snel achter de oksels zouden kunnen schuren. Ikzelf heb dat nog niet gezien. Maar dan zou je misschien eens kunnen passen. In dat geval kun je ook eens naar de Tre Ponti tuigen kijken. Die zijn ook erg stevig en goed af te stellen.

 

Hoe dan ook: K9 zou ik niet aanraden als je je hond er ook mee gaat laten zwemmen. Ik heb deze tuigen vooral om ze aan te doen als ik ze meeneem naar wat drukkere gebieden zodat ik teksten als “niet afleiden” “niet aaien” erop kan plakken. Vooral als ik met ze in training ben. 

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Geen fan van Julius K9. Mijn honden hadden ze en ik vind dat ze niet zo goed drogen na nat worden. Grootste nadeel vond ik, ze ontsnapten er makkelijk uit (poten naar voren gestrekt en dan achteruit 'floep' eruit), dan was de sluiting weer losgeschoten, bleven ze niet goed op de plek zitten of dat de bandjes zelfs los gingen zitten waardoor ontsnappen nog makkelijker ging.

 

Liever een tuig dat ook over de borst naar de buik loopt. Er zijn ook stevige tuigen van neopreen te vinden, o.a. van het merk Ruffwear, die zijn erg geschikt voor nat weer en zwemmen.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Ik ben gek op het Dogcopenhagen Harnas hp-thumbsup 

Link zwemt ook, vind hem niet overdreven groot maar wel genoeg oppervlak om stevig te zijn voor een grote hond. persoonlijk vind ik het tuig ook niet zwaar worden na het zwemmen en droogt redelijk snel weer op. Daarbij (wat ik erg belangrijk vond/vind) kan Link zich goed blijven bewegen, geen belemmering bij schouders oid hp-heart

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" Ik ben gek op het Dogcopenhagen Harnas  
Link zwemt ook, vind hem niet overdreven groot maar wel genoeg oppervlak om stevig te zijn voor een grote hond. persoonlijk vind ik het tuig ook niet zwaar worden na het zwemmen en droogt redelijk snel weer op. Daarbij (wat ik erg belangrijk vond/vind) kan Link zich goed blijven bewegen, geen belemmering bij schouders oid  "

Eens. Voor een grote sterke hond zou ik dit tuig ook aanraden. Verdeeld de druk goed wanneer de hond trekt, en het droogt redelijk snel. Vrienden van mij hebben er 25 kilo bulldog aan hangen en die zijn er super tevreden mee. 

 

K9 zou ik niet zo snel doen voor een grote sterke hond. Ze ontsnappen idd snel en als ze trekken ontstaat er druk op de keel door de borstband.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Hier ook geen fan van k9 om boven genoemde redenen. 

 

Voor rassen zoals de pittbull schijnen MAG tuigen goed te zijn. hp-smile

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik heb beide van K9 riemtuig en powertuig, Raiko zwemt niet maar als het regent blijft zijn powertuig wel lang nat... Het riemtuig is daar beter voor vind ik, het handvat is ook handig, ik gebruik bij droog koud weer het powertuig en in heel nat weer en de zomer het riemtuig. Allebei van K9 heel tevreden over

honden page profiel WandaWanda

Dankjewel allemaal voor de reactie ga mij er toch nog maar eens veder in verdiepen ????onze hond is een echte water rat 

Volgende forumvraag: Last? Hond gaat telkens zitten.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^