Last? Hond gaat telkens zitten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Sara gaat sinds een aantal dagen steeds zitten. Dan loopt ze gewoon en maakt ze een gek sprongetje en gaat ze zitten, staat ze weer en gaat ze weer zitten. Ze kijkt ook elke keer naar achteren. Ook uit stilstand kan zit dit doen. Of bij het wandelen opeens even gaat zitten met een gek sprongetje. Ze bijt ook. Tijd geleden nog ontlasting getest en dat was prima (denk nu zn 8 weken geleden). Verder goed te pas. Iemand enig idee?

honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa 3 doggies

honden foto van Manon - Suus & Isa

Misschien iets aan het pootje? Dan willen honden vaak ook niet lopen.

Ik zou zelf toch even naar de dierenarts gaan. Ze heeft duidelijk ongemak. Beter een keer te vroeg dan te laat.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Ik moest gelijk denken aan toen Twinko een patella luxatie had. Dan schoot af en toe z’n knie uit de kom en stopte hij even met lopen. Om vervolgens weer verder te huppelen.

Ik hoop voor je dat dat het niet is, maar het klinkt zeker als pijn aan een pootje. Misschien iets verrekt of verstapt? Even langs de dierenarts.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ze bijt onder haar staart. Ze zit ook vol onder de pijnstillers dus echt pijn kan ze niet hebben. Het lijkt wel of ze jeuk heeft.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Misschien iets aan het pootje? Dan willen honden vaak ook niet lopen.Ik zou zelf toch even naar de dierenarts gaan. Ze heeft duidelijk ongemak. Beter een keer te vroeg dan te laat. "

Ja, we gaan donderdag. Maar was toch benieuwd of dit iemand bekend voor komt. Ze heeft veel pijnstillers voor haar poot. Maar toen ze last had van haar poot deed ze ook anders. Ze gaat nu zitten en dan bijten en dan weer even zitten en dan loopt ze weer. Ze wil wel graag wandelen.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Ik moest gelijk denken aan toen Twinko een patella luxatie had. Dan schoot af en toe z’n knie uit de kom en stopte hij even met lopen. Om vervolgens weer verder te huppelen.
Ik hoop voor je dat dat het niet is, maar het klinkt zeker als pijn aan een pootje. Misschien iets verrekt of verstapt? Even langs de dierenarts. "

7 weken geleden geopereerd aan haar poot. Ze zit heeft inmiddels weer pijnstillers. Verder lijkt ze niet veel pijn te hebben. Ze bijt namelijk ook rond haar anus. Het lijkt wel een soort irritatie of zo.

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

Dat klinkt als verstopte anaalklieren. Heeft ze daar eens eerder last van gehad? Hoe is de ontlasting? 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Je zou denken aan wormen of anaalklieren

 

Ook al heb je recent mestonderzoek laten doen, kan er ondertussen best een besmetting plaats hebben gevonden, dus dan zou opnieuw testen misschien niet slecht zijn

En als door alle medicatie de darmflora van slag is, is hoogst waarschijnlijk de ontlasting ook anders, zachter

Daardoor zouden de anaalklieren makkelijk vol kunnen raken en gaan irriteren

 

Wat ook nog kan als ik dit zo lees, is jeuk door bijvoorbeeld vlooien of droge huid

Vaak wordt dan ook de staartaanzet als eerste geïrriteerd 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Heb je al goed onder de staart gekeken? Klinkt als een probleem bij de anaalklieren.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Een abces kun je vaak zelf zien en voelen, eerlijk gezegd zou ik de afspraak van donderdag vervroegen. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ja, heb onder haar staart gekeken maar zie verder niks en voel ook niet wat. Wel lijkt haar anus wat dikker, ik vroeg me af of dat kwam omdat ze bij de kapper was geweest en is geschoren. Maar je ziet hem echt duidelijk, nu twijfel ik of dat altijd al was. Maar niet rood en geïrriteerd ofzo. 

 

Verder nooit last gehad van anaalklieren. Ze heeft we antibiotica gehad en pijnstillers. Inmiddels zit ze weer aan de pijnstillers. Inderdaad wat zachtere ontlasting, niet extreem maar wel anders.

 

Ik ga even kijken wat ik kan doen. Er is maar 1 DA aanwezig waardoor ik do pas terecht kon. Zelf zit ik ook met een mega drukke dag op het werk morgen, die ik eigenlijk niet kan missen. Misschien kan ik even wat regelen.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik gok op volle anaalklieren.  Dus naar de dierenarts, maar hoeft niet met spoed hoor.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Lotus ging een tijdje geleden ook steeds zitten tijdens een wandeling, ik dacht aan een blaasontsteking maar het waren de anaalklieren waar ze last van had. Ze zijn door de dierenarts geleegd, bah, wat kan zo'n klein hondje stinken maar het probleem was verholpen.

Volgende forumvraag: Bruinachtige afscheiding teefje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^