Stofzuiger Boris

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TomTom

honden foto van Tom

Hallo alllemaal,

Onze Boris is vandaag 10wkn. Hij is een schat en doet alles goed eigelijk .

Hij is wel een klein beetje rebels maar dat hoort erbij. Volgende week start de puppycurus dus dat komt wel goed. 

Nu heb ik een vraagje, Boris krijgt zoals de fokker aangaf 3x 90/100 gram brokjes per dag.

Alleen als we ermee uitgaan pakt hij oprecht alles op wat los en vast zit. Bladeren, schors, takjes, peuken echt alles.

Het meeste vissen we uit zn bek, zeker al het gevaarlijke. Maar soms kan ik niet voorkomen dat hij wat inslikt van een takje of weet ik het wat.

Nu ben ik iemand die ongerust is en dus t echt wel vervelend vind als ie weer eens wat in zn bek heeft en inslikt.

Nu kan praktisch t meeste geen kwaad, maar vrolijk word ik er niet van.

 

Ik weet dat dat erbij hoort als pup maar hoe ga je ermee om en of leer je het af? Of gaat die fase vanzelf voorbij? Wat zijn jullie ervaringen?

 

Groetjes

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

Senn at ook alles. Een pup ontdekt veel met zijn bek dus pakt alles even op. Het is bij Senn helemaal overgegaan. Dingen die echt niet de bedoeling zijn, dan riep ik hard 'nee, bah' dat snapte hij vrij snel. 

 

Wel heel alert blijven op hem. Senn heeft een keer een stuk glas geprobeerd toen ik even op keek om te kijken of ik kon oversteken. 

 

Ik denk niet dat het aan je hoeveelheden brokjes ligt hoor. Als hij veel eten/poep eet kun je altijd sanofor proberen bij het eten te doen. Dat helpt of lijkt bij Senn ook te helpen tegen van de straat eten en (paarden)poep.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Normaal gesproken krijgen ze tot 12 weken 4 x per dag brokken. Misschien scheelt dat iets.

 

Maar t is compleet normaal gedrag voor een pup.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Luna, een lab, at ook álles toen ze klein was. En ze werd er ook regelmatig ziek van helaas. Hoe vaak wij wel niet kots/diarree hebben opgeruimd de eerste tijd.. Ik voelde me heel schuldig omdat ik soms te laat was om het te voorkomen. Zo erg zelfs, dat ik een keer huilend op de hondenschool heb gestaan toen ik de instructrice vroeg wat ik moest doen om het af te leren. Zij zei: "niet té panisch doen. Als je haar blijft wegtrekken bij alles wat je denkt dat niet goed is, wordt het alleen maar interessanter. Als ze bijvoorbeeld een papiertje pakt: gewoon negeren. Ze zal het na een paar meter vanzelf laten vallen omdat het toch niet zo smakelijk is. Dingen die écht slecht zijn ruilen tegen een super lekker koekje/worstje." Vanaf dat moment was ik een stuk relaxter en inderdaad: het was grotendeels ontdekken met het bekje en niet eten. Na een tijdje leerde ze vanzelf dat niet alles eetbaar is en nu laat ze bijna alles liggen. Alleen kattenpoep is té aantrekkelijk. En laatst had iemand hier zijn restantje McDonalds hamburger op straat gegooid en dat was ook in een mum van tijd weggewerkt. Met ketchup en al, maar ze heeft er niks aan over gehouden.

 

Kortom: niet té angstig zijn. Laten ontdekken! En ruilen als het echt niet gezond is. 

honden page profiel TomTom

honden foto van Tom

" Senn at ook alles. Een pup ontdekt veel met zijn bek dus pakt alles even op. Het is bij Senn helemaal overgegaan. Dingen die echt niet de bedoeling zijn, dan riep ik hard 'nee, bah' dat snapte hij vrij snel. 
 
Wel heel alert blijven op hem. Senn heeft een keer een stuk glas geprobeerd toen ik even op keek om te kijken of ik kon oversteken. 
 
Ik denk niet dat het aan je hoeveelheden brokjes ligt hoor. Als hij veel eten/poep eet kun je altijd sanofor proberen bij het eten te doen. Dat helpt of lijkt bij Senn ook te helpen tegen van de straat eten en (paarden)poep.
  "

 

Bedankt voor de tip, zal er eens naar kijken

honden page profiel TomTom

honden foto van Tom

" Luna, een lab, at ook álles toen ze klein was. En ze werd er ook regelmatig ziek van helaas. Hoe vaak wij wel niet kots/diarree hebben opgeruimd de eerste tijd.. Ik voelde me heel schuldig omdat ik soms te laat was om het te voorkomen. Zo erg zelfs, dat ik een keer huilend op de hondenschool heb gestaan toen ik de instructrice vroeg wat ik moest doen om het af te leren. Zij zei: "niet té panisch doen. Als je haar blijft wegtrekken bij alles wat je denkt dat niet goed is, wordt het alleen maar interessanter. Als ze bijvoorbeeld een papiertje pakt: gewoon negeren. Ze zal het na een paar meter vanzelf laten vallen omdat het toch niet zo smakelijk is. Dingen die écht slecht zijn ruilen tegen een super lekker koekje/worstje." Vanaf dat moment was ik een stuk relaxter en inderdaad: het was grotendeels ontdekken met het bekje en niet eten. Na een tijdje leerde ze vanzelf dat niet alles eetbaar is en nu laat ze bijna alles liggen. Alleen kattenpoep is té aantrekkelijk. En laatst had iemand hier zijn restantje McDonalds hamburger op straat gegooid en dat was ook in een mum van tijd weggewerkt. Met ketchup en al, maar ze heeft er niks aan over gehouden.
 
Kortom: niet té angstig zijn. Laten ontdekken! En ruilen als het echt niet gezond is.  "

Bedankt voor je reactie.  Het ruilen voor een koekje ga ik eens proberen, maar niet tevaak anders denkt hij zodra hij wat oppakt een koekje krijgt haha!

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

" Bedankt voor je reactie.  Het ruilen voor een koekje ga ik eens proberen, maar niet tevaak anders denkt hij zodra hij wat oppakt een koekje krijgt haha! "

Haha soms zijn ze zo slim ja..! Maar in de puppytijd is het meer om af te leiden en om het commando 'los' te oefenen. Nu gebruik ik het voornamelijk om iets af te pakken, bijvoorbeeld als ze met een super leuk speeltje rondstuitert in huis en ik er na een tijdje wel klaar mee ben. Dan ruil ik het speeltje voor iets lekkers in plaats van het gewoonweg af te pakken.

honden page profiel TomTom

honden foto van Tom

" Haha soms zijn ze zo slim ja..! Maar in de puppytijd is het meer om af te leiden en om het commando 'los' te oefenen. Nu gebruik ik het voornamelijk om iets af te pakken, bijvoorbeeld als ze met een super leuk speeltje rondstuitert in huis en ik er na een tijdje wel klaar mee ben. Dan ruil ik het speeltje voor iets lekkers in plaats van het gewoonweg af te pakken. "

Hahaha ja ze zijn zeker slim.

Volgende forumvraag: Blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^