Blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel friesestabij28friesestabij28

Hallo,

Onze pup (Friese stabij) van 4 maanden is sinds een week erg onrustig in zijn bench.. Normaal ging hij er altijd zo in en ging hij gelijk een dutje doen. Maar sinds een week gaat hij hard blaffen kort nadat ik weg loop van de bench.. Het is dan niet eventjes blaffen, maar echt hard achter elkaar.      Wie heeft er tips/ervaringen ?

Groetjes Marline

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Kan je niet een pup veilige omgeving creëeren en het zonder bench proberen? Misschien een ruimte zoals de keuken met traphekjes afzetten ofzo. 

 

Mijn hond was als pup met 5 maanden ook klaar met de bench en zonder ging verrassend goed. Zou zeggen probeer het gewoon. 

honden page profiel friesestabij28friesestabij28

Dat durf ik eigenlijk niet aan aangezien hij alles in zijn bek doet wat hij maar ziet! Hij loopt wel vaak los in de keuken, maar ben er altijd bij. In de tuin hebben we ook een stukje afgezet voor hem maar dat vind hij totaal niks.. 

honden page profiel pim pim 1 doggies

honden foto van pim

Als dat helaas geen optie is zou ik proberen om het in de bench doen en achterlaten proces meer ontspannen te doen. Neem er meer tijd voor en probeer niet te snel te gaan. 

 

Pup in de bench, wat lekkers als beloning. Erbij blijven tot je pup ontspannen is en dan langzaam weglopen. Piept je pup of wordt weer onrustig ga je te snel en moet je het nog langzamer opbouwen. Probeer ook het moment dat je de pup uit de bench doet bewust te doen. Wees ook daarin je pup voor. Kortom merk je dat de pup is uitgeslapen en wordt die wat onrustig haal hem er dan direct uit. Dan ben je het piepen en blaffen voor. Want als die dat eenmaal doet is het lastig om je pup nog te leren dat de deurtjes pas open gaan als die daar niet om piept en blaft. Als jij later niet thuis bent wil je ook niet dat die gaat piepen en blaffen. 

 

Daarom ook eerst dit goed trainen voordat je de pup helemaal alleen laat in de bench zonder dat je kan anticiperen op  je pup z’n gedrag. 

 

Kost wat tijd en moeite maar dan heb je later ook een hond die makkelijk en ontspannen alleen kan zijn. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Laat hem uit die bench en ruim alle spullen op die hij niet mag vast nemen.

Hij kan niks leren in die bench.

4 maanden oud, dan moet een pup al normaal kunnen functioneren in een huishouden.

En je hebt een ras dat veel beweging nodig heeft.

Opsluiten zorgt alleen maar voor frustraties, waardoor hij nog nerveuzer gaat reageren als hij er uit mag.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Inderdaad. Ruim alle spullen op en laat hem lekker in de keuken/gang. Heeft hij wat meer ruimte en kan hij zich verplaatsen. Wel zo prettig.

honden page profiel friesestabij28friesestabij28

Oke, bedankt Pim! Ik ga het op die manier proberen!

Luz, Ja dat beseffen we ook, hij mag ook vaak vrij rond lopen. Maar na een grote wandeling doe ik hem wel even de bench in om even een dutje te doen, dat is oke toch?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Oke, bedankt Pim! Ik ga het op die manier proberen!
Luz, Ja dat beseffen we ook, hij mag ook vaak vrij rond lopen. Maar na een grote wandeling doe ik hem wel even de bench in om even een dutje te doen, dat is oke toch? "

Normaal gaat elke pup wel uit zichzelf slapen als ze moe zijn hoor.

Zeker een pup van 4 maanden.

(ik heb hier nog nooit een pup in een bench opgesloten, ze gaan gewoon uit zichzelf een dutje doen als ze moe zijn)

Volgende forumvraag: Adhd- momentjes?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^