Teef schijnzwanger

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JanaJana

Dag hondenvrienden,

Ons teefje Laika van bijna een jaar heeft haar eerste regels gekregen op 19 juni. Nu is ze volgens de dierenarts schijnzwanger en zouden we ze laten steriliseren. Buiten opgezwollen tepels en dat ze wat meer knuffelmomentjes (niet overdreven veel!:) ) heeft merken we niks aan haar. Nu vroeg ik mij af of dat nog moet komen of niet dat ze haar speelgoed als haar puppy's begint te zien?

Midden september zouden we een weekendje weggaan met haar en ik zou ze graag na dit weekend laten steriliseren zodat ze zeker mee op weekend kan gaan. Ik ben hierna ook een tijd thuis van het werk zodat ik ook bij haar kan blijven tot ze volledig hersteld is. Ik stel deze vraag vooral omdat een vroegere hond van ons ook schijnzwanger was en haar bench als haar nestje zag, ze had daar dan speelgoedjes in die haar puppy's waren. We mochten niet in de buurt komen van haar bench omdat ze ons anders zou aangevallen hebben om haar zogezegde puppy's te beschermen. Aangezien we een weekendje weg zouden gaan met Laika lijkt het ons niet echt leuk voor beide partijen moest zij op verlof ook zo beginnen doen. We zouden ze al voor ons weekendje kunnen laten steriliseren en dan is ze volgens de dierenarts volledig hersteld om mee te kunnen gaan op weekend. Maar ik moet die periode veel werken en zou het daarom liever erna laten doen als ik bij haar kan blijven. Dus mijn vraag is, wanneer zouden jullie haar laten steriliseren? En gaat haar gedrag nog veranderen of blijft het bij dit?

Groetjes,

Jana

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Kwa hormonen wordt elke teef na de loopsheid schijnzwanger. Maar hoe ze er precies op reageert verschil van teef tot teef en kan zelfs per schijndracht verschillen.
Bij sommige teven merk je nauwelijks iets, hooguit wat dikkere tepels, sommige kunnen echt van slag zijn en ‘schijnpuppy’s’ gaan houden.
Hoe jouw hond zich precies gaat gedragen is dus moeilijk te zeggen. Zo fel speeltjes gaan verdedigen komt zeker niet bij alle teven voor. Aan Bobby merk ik ook nooit zoveel. Ze krijgt wat ‘tietjes’, kan wat aanhankelijker zijn en zij is vaak wat slomer, verder gaat ze gewoon haar gangetje.

Zelf zou ik wel wachten met de operatie tot alle hormonen weer tot rust gekomen zijn.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Sterilisatie wordt meestal 100 dagen na het einde van de loopsheid gedaan.

https://www.dierenkliniek-sleeuwijk.nl/library/content/honden/Sterilisatie%20hond.pdf

Zorg dat je hond geen spullen verzamelt voor haar "nest". Laat geen dingen slingeren, die zij eventueel meeneemt naar haar plaats. Zorg dat je voldoende loopt met haar en geef haar ook voldoende afleiding in de vorm van hersenwerk bijv.

http://dieselensky.jouwweb.nl/brainwork-hersenwerk

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^