Adhd- momentjes?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel veerleveerle

honden foto van veerle

Hallo iedereen, mijn pup is nu een weekje bij ons en af en toe heeft hij hele aparte momentjes. Dan rent hij als een pyranja door de tuin naar iedereen bijtend (vaak niet naar mij) wanneer ik erop wijs dat dit niet de bedoeling is en een alternatief aanwijs gaat het beter. Nu heeft hij daar af en toe gewoon lak aan en begint hij mij ook te bijten. Een alternatief werkt dan niet meer. Wat kan ik het beste doen in deze situatie? Hij lijkt naar niemand meer te luisteren... is dit omdat hij dan overprikkeld is? Het aparte is dat ik met hem voor deze fases al MAX een krap halfuurtje heb gespeeld. (Licht eraan hoe moe hij is en hoeveel beweging hij heeft gehad. (Dit is mijn eerste puppy vandaar dat ik hulp vraag). Kan ik het beste stil gaan staan? Weglopen? Hem erop aanspreken? Hoe krijg ik weer contact? 

 

Mvgr Veerle

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Rust. Zoals ik het lees, is hij op deze momenten inderdaad overprikkeld en heeft de pup behoefte aan rust. Creeër een rustige plek voor hem, zoals zijn bench (mocht je deze gebruiken) en zorg dat hij zijn rust krijgt. Als hij zo druk en happerig wordt, is het een teken dat je te veel van hebt gevraagd. Mocht je signalen oppikken van overprikkeling, stop dan met wat je aan het doen bent en geef de pup rust. Je zult zien dat hij snel in slaap valt om de prikkels en indrukken te verwerken. Na zijn slaap zal hij waarschijnlijk weer bereikbaar zijn, omdat zijn koppie dan weer ‘leeg’ is. 

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty

honden foto van Daphne: en Bounty

Een uur spelen is voor een pup erg veel en dan raakt hij inderdaad overprikkelt. Dat uit zich op deze manier.

 

Weet niet hoeveel je wandelt, maar ook hier met je mee oppassen. 10 minuten was voor onze pup echt al te veel, dan werd hij ook overprikkeld en was er geen land meer mee te bezeilen.

 

Je moet echt rust brengen na tijden van actie en goed kijken wat hij aan kan. Dit is duidelijk teveel voor hem.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hij zal dan nu ongeveer 9 weken zijn?

Een half uur spelen achter elkaar is veel te lang voor zo'n jonge pup.

Laat staan een uur, dat is veel te lang.

Dan raakt ie helemaal hoteldebotel en gaat dan inderdaad tekeer alsof ie ADHD heeft.

 

Doe liever 5 a 10 minuten spelen, en dan meerdere keren op een dag.

 

Niet je pup erop aanspreken natuurlijk, hij kan niet anders.

Als hij zo druk doet, weet je dat je zelf te ver met hem bent gegaan.

 

Het 'puppy bijten' doen de meeste puppy's wel, dat is niet anders dan alles met hun bekje onderzoeken.

Net als alle baby's dat doen.

Geef je pup iets waar hij wel in mag bijten, als hij in dingen bijt wat je liever niet hebt.

Op den duur zal dat kwartje wel vallen.

 

 

honden page profiel veerleveerle

honden foto van veerle

Sorry bij nader inzien kan ik nooit een uur spelen! Hihi dat is heel lang oeps. Max een halfuur. Maar dit is dan ook echt MAX! Ik wandel nog niet heel erg veel inverband met heupjes. Vaak even plasje/poepje klein stukje wandelen en dan al weer terug. Wel doe ik af en toe wat oefeningetjes zoals: zit, blijf, pootje, los enzovoort dit op aanraden van de dierenarts en kent hij na drie dagen al allemaal! Ik neem hem regelmatig mee naar nieuwe plekjes. Hij is namelijk in opleiding tot hulphond en moet veel dingen zien! Ik vind het vroeg maar probeer heel erg op zijn energie level te letten. Ik denk inderdaad dat hij overprikkeld is. Hij heeft een bench. Deze zal ik meer gebruiken. Is het dan aan te raden naast hem te zitten tot hij zijn rust vind? Ik wil graag het allerbeste voor mijn ventje dus jullie tips zijn meer dan welkom!! Vanavond was hij naar mijn mening weer overprikkeld. Heb hem even in zijn bench gelegd. Hij slaapt nu heerlijk naast mij op bed want mama ging even stofzuigen! Hoe zie ik het verschil tussen overprikkeld en gewoon ondeugend? Want ik wil niet dat hij de bench als strafmiddel gaat zien? Nogmaals tips zijn welkom!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Heb je dan wel begeleiding bij je pup trainen tot hulphond?

Ik denk niet dat het de bedoeling is, je kleine pup in een razend tempo kunstjes aan te leren, en als een soort race tegen de klok hem te socialiseren en dingen te laten zien.

Wat voor hulphond moet hij gaan worden?

 

Ik denk dat je hem voorlopig moet zien als een normale pup.

Ga enkele keren in de week ergens heen, naar het bos, winkel etc.

De andere dagen gewoon bij eigen huis/tuin/park.

Speel een paar keer op een dag met je hondje.

Ga met hem naar buiten, niet om te wandelen of om alleen een plasje te doen.

Maar ga ergens een kwartiertje zitten, laat je pup rustig rondkijken/rondscharrelen.

 

Bench gebruik, dat is een eigen keuze of je dat wilt gebruiken.

Ik heb het voor mijn beide honden niet gebruikt, ook niet gemist.

Het is net wat je je honden wilt aanleren.

 

 

honden page profiel veerleveerle

honden foto van veerle

Ja hoor en alles wat je beschrijft doen we! We zijn nu alleen beetje uit evenwicht want we zijn op vakantie. (Hier had ik geen inspraak in en de dierenarts vond dit een erg goed idee graag geen kommentaar hier over) We gaan ongeveer 2-3 x per week ergens heen. De rest blijven we op het park. We hebben een ritme. Meestal slaapt hij 2 uurtjes, dan spelen we en dan slaapt hij al gauw weer twee uurtjes. Die trucjes waren op aanraden van de dierenarts. Wat de gedachte daar achter was is dat deze pup zich heel snel verveeld. Alle spelletjes die we hebben gespeeld om hem uit te dagen heeft hij snel door. Het wordt een psycologische hulphond voor mentale problematiek. We hebben vandaag toevallig even een rustig stukje opgezocht! Hier heeft hij even kunnen rondscharrelen. Maar ik zal nog meer op zijn energie level letten. Wanneer moet ik grenzen stellen? Hij is verschrikkelijk actief en ik heb het idee dat te weinig beweging hem ook beperkt en dat hij hier ook geen plezier aan beleefd. Wat zouden jullie aanraden? Hoe lang wandelen? Ik dacht max 9 min per keer? Bij angst til ik hem even op. Ook als hij moe is draag ik hem tot huis. 

Mvgr Veerle

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het lijkt mij toch, als je net aan een week een pup hebt, die nu dus 9 weken oud is, je toch teveel gevraagd hebt.

Je hebt  in een week tijd al zo vreselijk veel met hem gedaan, dat hij op deze leeftijd al verveeld is, en uitgekeken op speeltjes.

Dat ligt niet aan je pup, dat ligt aan jullie, de opvoeders.

 

Je komt over alsof je geen kritiek of advies wilt aannemen.

Je schrijft aan de hand van alle adviezen, dat je alles al doet wat aangeraden wordt.

 

Dus nogmaals, zorg dat je pup meer rust krijgt, en ga met hem om zoals een normale pup.

Het is beslist niet normaal dat een pup van 9 weken al verveeld is, op speeltjes al uitgekeken is, en eigenlijk ook al geen plezier meer beleeft aan wandelen.

 

 

 

 

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Inderdaad. Zoveel indrukken voor zn jong hondje. Veelste veel. Nest kwijt, geen idee wat nou zn huis is, thuis, vakantie? Nieuwe mensen. En ik ben ook nog bang dat ook moederziel alleen wordt gelaten als jullie 2-3 keer wat doen op vakantie.

 

Dit had ik me de eerste maanden niet eens in mn hoofd gehaald. Ondertussen is dat beestje helemaal van slag, of je hem dit kwalijk kan nemen? Nee. Zorg eerst voor rust en stabiliteit. Dan kom je een heel eind.

honden page profiel veerleveerle

honden foto van veerle

Ja dat ga ik doen! Echt! Hij beleeft echt nog plezier aan wandelen! Ik ga binnenkort ook intensievere begeleiding starten. We bevinden ons nu in een gat. Heel vervelend en het maakt mij verschrikkelijk onzeker! Ik wil graag de best mogelijke mama voor hem zijn. Hierin ben ik perfectionistisch maar ook misschien te aftastend en te ondernemend? Ik heb aangegeven aan mijn ouders dat hij ECHT meer rust nodig heeft. Ze erkende het niet echt maar ik ga het zeker inbouwen! Spelletjes met speeltjes vind hij nog erg leuk! Je hebt van die denk spelletjes, deze vind hij niet meer zo leuk en omdat hij heel kieskeurig op snoepjes is en welke smaak en hij liever denk ik met mij speelt? Dus met echte speeltjes? 

honden page profiel veerleveerle

honden foto van veerle

Nee hij gaat mee of blijft met altijd 1 iemand thuis als wij wat gaan doen! Vaak zijn dit dingen zoals even een boodschapje doen, wandelen (hier wordt hij het grootste deel van de tijd gedragen tenzij hij echt aangeeft even te lopen) max 9 min. Ik hoop dat ik ook nog goede dingen doe? Ik zing voor het slapen een liedje? Geef hem heel veel knuffels! Probeer echt mijn best te doen en speel met hem! Als nog bedankt voor al jullie advies! 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

" Nee hij gaat mee of blijft met altijd 1 iemand thuis als wij wat gaan doen! Vaak zijn dit dingen zoals even een boodschapje doen, wandelen (hier wordt hij het grootste deel van de tijd gedragen tenzij hij echt aangeeft even te lopen) max 9 min. Ik hoop dat ik ook nog goede dingen doe? Ik zing voor het slapen een liedje? Geef hem heel veel knuffels! Probeer echt mijn best te doen en speel met hem! Als nog bedankt voor al jullie advies!  "

Oké, dat is fijn om te horen. Je hondje is gewoon even de weg kwijt en compleet overprikkeld. Weet niet wat hem overkomt. Alles is anders. Wees vooral rustig, kleine rondjes uit laten is prima, zeker met dit weer. Goed dat je hem optilt als die angstig is. Verder lekker veel bij hem zijn en een band opbouwen. Bij zijn drukke momentjes geef hem dan iets waar hij rustig van wordt. Een lekker bot om op te kauwen, varkensoor bijvoorbeeld. Wat ze hier ook heerlijk vinden is een Kong, deze vul ik met bijv. Leverpastij, dan zijn ze even rustig, druk daarmee bezig en daarna heerlijk moe. 

honden page profiel veerleveerle

honden foto van veerle

Dankje Lola, ik ga mijn best doen. Dat heb ik hem ook beloofd! Mogen ze al een varkensoor hebben? Ik dacht dat deze pas op latere leeftijd mochthp-smile. Deze vind hij namelijk Ge-We-L-Dig (hij pikt ze altijd van mijn oppashondje). Een kong heb ik ook al aangedacht! Wat voor lekkers mogen ze hebben behalve gewone snoepjes? Ik heb een bal gekocht, een blauwe met de mogelijkheid om snoepjes eruit te laten vallen wanneer er mee gespeeld wordt. Deze vind hij alleen nog iets te moelijk denk ik? 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Dankje Lola, ik ga mijn best doen. Dat heb ik hem ook beloofd! Mogen ze al een varkensoor hebben? Ik dacht dat deze pas op latere leeftijd mocht. Deze vind hij namelijk Ge-We-L-Dig (hij pikt ze altijd van mijn oppashondje). Een kong heb ik ook al aangedacht! Wat voor lekkers mogen ze hebben behalve gewone snoepjes? Ik heb een bal gekocht, een blauwe met de mogelijkheid om snoepjes eruit te laten vallen wanneer er mee gespeeld wordt. Deze vind hij alleen nog iets te moelijk denk ik?  "

Ja mijn hond speelde ook pas later met die bal. De kong zou ik echt kopen, plegen ze hier een moord voor haha. Zover ik weet mogen ze onder toezicht best een varkens oor hebben, alleen het laatste stuk moet je weg gooien voordat hij zich erin verslikt (maar dit doe ik ook nog bij mijn hond van bijna 3) wissel vooral lekker af met botjes, dan blijft het ook nog interessant. 

honden page profiel veerleveerle

honden foto van veerle

Oke ik ga morgen gelijk naar het tuincentrum! (Anders naar dierenwinkel!) Mogen ze al plakjes worst? Zoja welke? En moet het dan speciaal voor honden zijn? Ik zal even kijken voor zo’n varkensoor of botje! 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Oke ik ga morgen gelijk naar het tuincentrum! (Anders naar dierenwinkel!) Mogen ze al plakjes worst? Zoja welke? En moet het dan speciaal voor honden zijn? Ik zal even kijken voor zo’n varkensoor of botje!  "

Ach ja, ze zeggen beter van niet. Ze krijgen hier wel eens een plakje kipfilet of leverworst. Je hebt ook hondenworsten bij de dierenwinkel van die rollen, ik snij ze wel eens in plakjes en doe er zn kauwstokje in en dan invriezen als ijsje. Verder zou ik hem niet teveel snoepjes en dingen doen dat is ook niet goed. Hij kan ook aan de diaree raken van teveel nieuwe dingen, aangezien die alleen zijn brokken kent. 

honden page profiel veerleveerle

honden foto van veerle

Nee dat begrijp ik. Ik geef hem altijd dezelfde soort snoepjes. Ik zie dat ze hier een enorme pet place xl hebben dus zal hier ook even kijken. Dank voor alle advies! 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

wat houden jullie pups allemaal in glazen kooien zeg...

Pups draaien hier meteen mee in het ritme. Overal mee naar toe, gezellig en speels commando's aanleren, doen ze gek dan doe ik gezellig even gek mee, ze (vr)eten meteen vanalles... Ontzettend stabiele gezonde honden allemaal die zich overal thuis voelen.

 

Ik neem geen pups om ze in 20u per dag in een kooi te steken 'omdat ze rust moeten hebben en mama missen'.

honden page profiel Boomertje Senna! Boomertje Senna!

honden foto van Boomertje Senna!

Vervelend zeg! Ik heb mijn puppy nu ook een paar dagen en die heeft ook wel eens dat ze begint te rennen en te bijten maar dat is gewoon even gek doen! Vooral als ze geslapen heeft en je laat haar daarna uit als ze dan terug komt dan word ze helemaal gek! Kan het niet gewoon een puppybui zijn;) Oh ja ik zou idd nog even wachten met van alles aanleren! Succes ermee! Watn schatje trouwens!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Mijn beide pups hadden een 'dwaas uurtje'. Knettergek doen, scheuren, rausen, wild doen met speeltjes.

En nee, ze waren dan niet overprikkeld. Het hoort er gewoon bij.

 

Wat me aan het verhaal in de OP opvalt is dat het dus vaak na het spelen met de baas gebeurt en dat erbij gebeten wordt. Dat was bij mijn pups dus niet. Bij hen was het random ergens op de dag.

Heb je het puppybijten wel goed afgeleerd TS?

 

Naast het aanbieden van alternatieven en afleiden kan je een pup ook gewoon leren dat bijten in mensen niet mag. Ik begin daar meteen mee. Elsa (en dat hele nest) was een drama met bijten. Je kon niet in de buurt komen zonder dat er tandjes in je gezet werden. Ik pak zo'n pup beet bij het hoofdje zodat ze niet kan bijten (gewoon zachtjes en liefdevol), kijk haar in de oogjes en zeg op rustige toon "Nee, niet bijten". Vooral niet je handen terugtrekken! En dat steeds doen als er tandjes in je gezet worden, desnoods om de paar seconden. Zelfs Elsa beet mij na een paar dagen niet meer, na een dag was er al duidelijke vooruitgang en kon ik haar aaien zonder dat ze meteen beet.

 

Mijn vriend bijt ze nog steeds. Eigen schuld.. hij vond dat grappig en wilde het haar niet afleren. Hij heeft haar wel kunnen leren het zachtjes te doen zodat ze hem geen pijn doet maar nu vind hij het, als hij bv moe is, wel irritant; zo'n hond die steeds in zijn handen bijt. Tja. Eigen schuld.

honden page profiel Boomertje Senna! Boomertje Senna!

honden foto van Boomertje Senna!

Ja wij zijn het idd op dezelfde manier aan het afleren alleen speels bijten mag ze wel maar ze leert wel wat stop is!;)

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" wat houden jullie pups allemaal in glazen kooien zeg...
Pups draaien hier meteen mee in het ritme. Overal mee naar toe, gezellig en speels commando's aanleren, doen ze gek dan doe ik gezellig even gek mee, ze (vr)eten meteen vanalles... Ontzettend stabiele gezonde honden allemaal die zich overal thuis voelen.
 
Ik neem geen pups om ze in 20u per dag in een kooi te steken 'omdat ze rust moeten hebben en mama missen'. "

Volledig bij akkoord.

Dikwijls lees ik hier dingen waar mijn mond van open valt of waarvan ik plat op mijn buik lig van het lachen.

Jonge pups die als ze een beetje bewegen zogezegd overprikkeld zijn en maar de bench in moeten, want "ze vinden zelf hun rust niet".

De grootste onzin ter wereld.

Dat kan niet anders dan gedragsproblemen veroorzaken.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Volledig bij akkoord.
Dikwijls lees ik hier dingen waar mijn mond van open valt of waarvan ik plat op mijn buik lig van het lachen.
Jonge pups die als ze een beetje bewegen zogezegd overprikkeld zijn en maar de bench in moeten, want "ze vinden zelf hun rust niet".
De grootste onzin ter wereld.
Dat kan niet anders dan gedragsproblemen veroorzaken. "

idd... hoe tegenstrijdig kan het ook zijn.  Ze missen hun nest maar ze worden dan wel alleen opgesloten in een kooitje om 'te rusten'.

 

Mijn jongste ging de dag van ophalen een paar uur later al mee naar de kroeg. Ze viel gewoon in slaap op mijn schoot daar. Rust én samen met mij en ondertussen al nieuwe indrukken opgedaan ook, in volle vertrouwen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Lekker laten rennen..  mijn hond is bijna 3 en rent ook als een debiel rondjes. Zonder het bijten natuurlijk, dat is gewoon puppygedrag en kun je afleren, maar gewoon keihard rondrennen is heel normaal. Gelukkig is ie niet van suikerhp-shiny

honden page profiel veerleveerle

honden foto van veerle

Hihi dank jullie! Ik heb in iedergeval een kong gekocht die die Fan-Tas-Tisch vind en nog wat speeltjes wat dat kon ik niet laten! Ik denk dat ik een balans moet zoeken! Maar komt vast goed

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Volgende forumvraag: Voeding pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^