Help onze pup pubert ;-)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" @ Paddy en Fresta: Welke gebruik(t)en jullie? "

Ik gaf de Roter, maar dat kwam omdat we die nog hadden tongue-out

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ik gaf de Roter, maar dat kwam omdat we die nog hadden  "

Oke, dank je voor je antwoord smile

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

"
Bij paarden worden eigenlijk alle hengsten waar geen eventuele fokplannen mee zijn gecastreerd tot reuen. "

 Haha, dat vind ik wel heel erg knap.

Voor de rest, Liz, vind je zelf ook niet dat je wel heel erg dramatisch overdrijft?
Ik kan me jouw vragen toen je jongste hond voor het eerst loops was nog goed herinneren. Toen bleek ook dat je eigenlijk helemaal geen ervaring hebt met loopse teven. Een keer, jaren geleden, een loopsheid van je andere hond met een vervelende gebeurtenis.
That’s it. Daar horen we nu al jaren verhalen over hoe vogelvrij een loopse teef is, nergens veilig buiten de deur, altijd de schuld, en wat allemaal niet.

Terwijl er hier heel wat mensen rondlopen die al jaren intacte teven hebben zonder problemen. En er bij die loopsheid van je jongste toch helemaal geen drama’s gebeurd zijn? Waarom dan zo in die drama’s blijven hangen, ongeacht al die totaal andere ervaringen van veel teveneigenaren?

Vervelende, onnadenkende of ronduit asociale hondeneigenaren kom je bij beide geslachten tegen.
Vrienden van mij hebben een intacte reu, die op zich weinig interesse heeft in loopse teven, tenzij ze in haar hoogtepunt haar kont onder zijn neus duwt. Ja, dan gaat hij erachter aan.
Zij klagen juist over de vele teveneigenaren die met hun loopse teef in een druk loslooppark lopen en beginnen te gillen dat die vrienden hun reu moeten aanlijnen omdat hun eigen hond loops is. En dan ook behoorlijk agressief kunnen gaan worden want zij hebben het recht daar te lopen.

Gewoon wat rekening met elkaar houden, is toch niet zo moeilijk? Die paar weekjes loopsheid even in aanlijngebied blijven, heb je een reu daar toch loslopen, even erheen lopen en je hond bij je houden, dat kan prima.
Ik heb ook heus wel eens een reu achter Bobby aangehad. Ik liep met haar door een woonwijk, langs een klein veldje. Dat bleek een losloopveldje te zijn, met een reu erop. Eigenaar kwam er meteen bij toen ze hoorde dat Bobby loops was en lijnde netjes haar hond aan. Ik legde netjes uit dat ik juist de grote uitlaatplekken even vermeed en niet wist dat hier ook een losloopveld was. Uiteindelijk met een vriendelijke groet uit elkaar gegaan. Zo kan het ook.

honden page profiel LisetteLisette

Bedankt voor de tip van vitamine c....ik hoop dat het ook werkt voor onze vriend. Hij likt het zelf ook wel vaak weg, maar vind ook vaak druppels op de vloer of zelfs de muur. Vind het niet zo fris ?

 

Wat betreft castreren.....Tuurlijk zijn er voor en nadelen.

En iedereen denkt daar heel persoonlijk zelf over na.

Wij weten ook nog niet wat We uiteindelijk besluiten voor onze vriend. Daar zijn we nu nog niet uit.

Denk dat ik er persoonlijk zelf de rust van heb dat hij per ongeluk teefjes kan bevruchten.

Ben ook zéér blij met eigenaren met een loops teefje dat die het even melden als we elkaar kruisen op straat of bij uitlaat gebieden.

Niet dat ik dat nog niet had gemerkt met onze hitsige Harry naast me natuurlijk. Die ruikt dat al van mijlenver. En ik het maar raar vinden dat hij helemaal gek wordt????????????????

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Bij niet gecastreerde honden (reu of teef) heb je niet alleen problemen buiten, bij het wandelen, maar evengoed binnen bij je  thuis.

Hoever was het weer dat een reu een loopse teef kon ruiken?

Van ver, heel ver.

En er zit wel altijd ergens een loopse teef.

Persoonlijk ken ik alleen maar de voordelen van castreren bij mijn honden, ook nog nooit ook maar 1 nadeel ondervonden bij alle honden die ik in het verleden heb gehad (alles wordt hier gecastreerd)

Laat je niet gek maken door al die internet horror verhalen. 

 

Is helemaal niet raar dat hij helemaal gek wordt van een loopse teef.

Onze honden zijn gewoon dieren met driften, net als andere dieren.

Maar dat vergeten veel mensen, ze bezien hun hond meestal als een soort mens die zijn driften maar moet leren onderdrukken.

Moeilijk met een dier.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Chemischecastratie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^