Chemischecastratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel janniejannie

honden foto van jannie

omdat we toch besloten hebben Sil chemisch te laten castreren heb ik watvragen hierover aan mensen die dit ook hebben gedaan bij hun reu. 

1. Waarom hebben jullie het laten doen?

2. wat was de reactie van je hond, werd het eerst heftiger?

3. na hoeveel tijd merkte je dat het begon te werken? 

honden page profiel LisetteLisette 3 doggies

ben ik ook benieuwd naar, weinig reacties voor zover...

 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein 3 doggies

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Ik heb mijn reu toen hij 3 was chemisch laten castreren. Ik heb dat gedaan omdat hij gek werd van alle geuren. Iedere grasspriet moest worden afgelikt, teefjes waren altijd te interessant en hij was dus na een wandeling niet relaxed. Toen toch besloten om chemisch te castreren. Heeft super geholpen. Zijn gedrag is niet erger geworden maar was na 4 weken zo goed als verdwenen. Hij kon weer normaal wandelen en was niet geobsedeerd door alle geuren. Hij snuffelde wel maar nu op een ontspannen manier. Bij mijn hond heeft het dus het gedrag wat hem in de weg zat weggehaald. 

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Terry heb ik nu voor de 3de keer zo'n chip laten zetten. Oorspronkelijk bedoeld om zijn agressie naar andere reuen wat in te dammen. Helaas gigantisch mislukt. Terry werd agressief naar alles wat maar met een hond te maken had, zien, horen en ruiken van andere honden was voldoende voor het uitvallen. Ik werd er gek van. De eerste weken werd zijn gedrag erger, maar na 5 weken begon de chip te werken.

Omdat Terry na uitwerken van de eerste chip hypersexueel werd hem opnieuw zo'n chip gegeven en na 5 weken nam de hypersexualiteit snel af, maar kwam het uitvallen weer in alle hevigheid terug.

Na uitwerking van de 2de chip heb ik de hypersexuele periode uitgezeten en werd Terry weer normaal. Agressief naar reuen, maar niet meer dat gebrul op 500 meter afstand. Nu is hij onder behandeling voor zijn angst en stress gedrag en krijgt hier medicatie voor. Hij is nu goed stabiel. Nog steeds geen al te groot schatje met andere honden, maar heel goed hanteerbaar in het dagelijks leven.

Omdat Terry voor de 3de keer prostaatproblemen had gekregen besloten om weer de castratiechip in te zetten omdat dit een tijdelijk iets is. We zijn nu in de 7de week en in de eerste weken was hij wat hitsiger en feller naar andere reuen, maar nu is dat zo goed als over. Terry is nu heel goed te hanteren en ik kan hem zelfs weer los laten in het park met andere honden. Hij is nog niet klaar met trainen, maar nu in combinatie met de gedragsmedicatie gaat het voortreffelijk. Ik hoop dat hij zo stabiel blijft, maar moet het nog even af wachten voordat ik echt kan zeggen dat hij stabiel blijft en dan laat ik Terry definitief castreren. Ik wacht het zeker nog wel een maand of 2 af zodat ik zeker weet dat hij echt profijt heeft van de chemische castratie. Zoals hij nu is moet hij blijven, dan is hij gewoon perfect.

Grt Manja

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mijn vorige hond heb ik met een chip voor 6 mnd chemisch laten castreren. Vanwege het continue snuffelen, hij liep voor geen meter meer, kwijlen. Verder voor  neurotisch gedrag. Ik zal het nooit maar dan ook nooit meer doen. Hij begon te drinken en te plassen, enorm, het snuffelen stopte dat wel, het gedrag veranderde niet. Logisch. Masr ik wilde weer fijn kunnen lopen. En dat is gelukt.. het schijnt dat na de chip diabetes insipidus kan optreden . Fabrikant is daar laconiek over, maar het is op internet te vinden. Mijn hond is daarop getest, en op de bijnier functie, cushing, kassa want het zijn dure testen. Bleek echter dit niet te hebben. Naar mate de chip uitwerkte, en dan duurt een half jaar echt lang, dronk hij weer normale hoeveelheden en kon hij weer gewoon 4 x per dag naar buiten.

honden page profiel janniejannie

honden foto van jannie

Wij zijn blij dat we het hebben laten doen. Hij speelt weer dat het een lust is met allerhande honden (teefjes en reuen). Erg tevreden. Het uitvallen aan de riem en het fixeren op andere honden (ook alleen aan de riem) doet hij nog wel

honden page profiel PLRPLR

honden foto van PLR

1. Waarom hebben jullie het laten doen?

Toen we hem in huis haalden hadden we een intacte teef die nog loops moest worden. Omdat we de teef na die loopsheid definitief zouden laten helpen en de reu intact mag blijven gekozen voor deze tijdelijke oplossing om de loopsheid door te komen.

2. wat was de reactie van je hond, werd het eerst heftiger?

Het gedrag werd veel heftgier. Opdringerig naar mijn gecastreerde reu, kwijlen. Heftig reageren op andere honden. En zijn wat onzerkere aard werd veel erger en angstagressie kwam opbloeien.

3. na hoeveel tijd merkte je dat het begon te werken? 

Na een maand ofzo. Maar toen het uitwerkte kwam het gedrag in alle heftigheid terug. En in plaats van een halfjaar werkte het langer dan een jaar bij hem. 

 

Zou het niet nog eens doen. Het heeft lang geduurd voor hij zijn rustigere intacte zelf weer was.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Hier is het een definitieve castratie geworden, lang chemische overwogen maar na een lang gesprek met mijn DA toch definitief gedaan en nog geen moment spijt van, Raiko had hyperseksueel gedrag. Castratie helpt enkel gedrag dat hormonaal is, geen oplossing voor gedragsproblemen dus! Waarom wil je een (chemische) castratie? De doorslag bij mij gaf dat ik wou dat Raiko van zijn vervelende hormonen af was, hij jankte voortdurend, was onrustig ontsnapte en at soms een hele week niet, hij was toen erg mager... De DA zei dat een chemische castratie wel eens anders kon uitdraaien dan een definitieve en het dan jammer zou zijn ik hem niet zou laten castreren... Ik heb wel gewacht tot hij volgroeid was, hij was 1,5jaar. Rond zijn 1jaar kreeg hij problemen en ik heb dan nog even gewacht maar het ging van kwaad naar erger, nou zo vreselijk ook weer niet, maar je wil je hond gelukkig zien, hij was bij het zien van een andere reu alleen maar bezig met kijken wie het hoogst kan plassen terwijl hij nu fijn kan spelen

Volgende forumvraag: Hond van 2 bijt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^