Nier donatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VeganiceVeganice

honden foto van Veganice

3 jaar geleden heb ik een hond geadopteerd. Ze was 8 jaar en kwam uit zeer smerige en verwaarloosde omstandigheden. Ze was kaal, had overal parasieten, leefde 8 jaar lang in een smerige strontzooi tussen tientallen anderen. Ze had verrotte tanden.

We hebben haar opgeknapt, gewassen, ingeeent en zo, en na een paar weken was ze een vrolijk hondje met een dikke vacht.

Helaas waren haar nieren onherstelbaar beschadigd. Een week terug stortte ze erdoor in. De dierenarts had haar onder narcose gezet om nog wat verrotte tanden te verwijderen maar dat resulteerde in een hartstilstand. Ze is gereanimeerd en heeft het overleefd. Haar nieren zijn slecht. De hele week ga ik al heen en weer bij de dierenarts. 

Weet iemand of er niertransplantaties plaatsvinden in NL of ergens anders? En waar ik daar meer info over kan vinden? 

honden foto van Lauren, Joekie, Lahja (†) & Flynn

Voor zover ik weet doen ze dat hier niet. In Amerika is er wel een geval bekend waar ze dat hebben bij gedaan. Daar kreeg de hond een nier van een nestzusje, maar het is zeer duur (duizenden euro's)

Orgaantransplantatie bij honden is helemaal niet uitgewerkt zoals bij mensen, waar ze een netwerk hebben met verschillende landen. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Afbeeldingsresultaat voor liefde is loslaten

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Een mens heeft al veel problemen met een nier donatie, veel medicatie innemen voor afstoting.....hier een hond gehad met nier falen, zelfs geen nierdialyse doen ze bij honden....laat het rusten en laat de hond in alle rust gaan...wees rieel, heb echt respect voor je dat je van alles gedaan hebt voor deze hond maar blijf niet dokteren, laat de hond gaan in alle rust. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat vreselijk om acht jaren in de ellende te zitten om te huilen vind ik het, tenminste heeft ze dan nog drie mooie jaren bij jullie gehad. 

 

Ik heb nooit gehoord van orgaantransplantaties bij dieren, al schijnt het wel te gebeuren https://www.hyperdrug.co.uk/Dogs-and-cats-and-kidney-failure/products/124/

, maar zelfs als het mogelijk was zou ik erg twijfelen omdat ze al elf jaar is.

Wel zou ik nog kijken of je wat kan doen om haar haar laatste tijd zo goed mogelijk te laten verlopen, dmv acupuntuur bijv. een speciaal dieet misschien.

 

Je zou ook deze kliniek eens kunnen raadplegen, geen idee of ze je kunnen helpen met wat jouw hond mankeert en of het bij haar zinvol is, maar niet geschoten is altijd mis

https://www.rvc.ac.uk/small-animal-referrals/advanced-techniques-and-specialist-procedures/continuous-renal-replacement-therapy

 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

" Voor zover ik weet doen ze dat hier niet. In Amerika is er wel een geval bekend waar ze dat hebben bij gedaan. Daar kreeg de hond een nier van een nestzusje, maar het is zeer duur (duizenden euro's)
Orgaantransplantatie bij honden is helemaal niet uitgewerkt zoals bij mensen, waar ze een netwerk hebben met verschillende landen.  "

Ik heb ook gehoord dat het in Amerika wel eens gebeurd, maar effectief duizenden euro's.. 

 

Onze kat had ook nierfalen, we hebben haar zelf dagelijks onderhuids vocht gegeven hier knapte ze even van op. Maar op een gegeven moment worden de plekken zo beurs en ik als leek durf niet zomaar overal onderhuids een spuit te zetten, ze liet het niet meer toe. 

Ik vond dat wij toen al veelste ver zijn gegaan. 

 

Ik ben het dus compleet eens met Liz haar plaatje. 

honden page profiel May May

honden foto van May

ik ben het eens met liz... zoals bovenstaande zeggen: het kost veel geld. en is het nog te doen?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Het moet niet gekker worden.hp-frusty

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Veganice .......      'Bovendien is het een vrij zeldzame procedure bij honden. We kunnen alleen gebruik maken van donorhonden die directe familie zijn. Bij katten kunnen we ook onafhankelijke donoren gebruiken, omdat we in staat zijn om hun immuunsysteem te onderdrukken met medicijnen. Zij reageren veel beter op die medicatie dan honden.    Aangezien je niets weer van de acbtergrond van deze zwerfhond is het uitgesloten.....   en je moet wel heel erg rijk zijn om het toch te overwegen...de hond is reeds 11 jaar, en geen achtergrond, ze beginnen er niet aan.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Alleen de gedachte al ,dat je dat je hond aan wil doen ,hp-cry

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

Vraag me af wat de kwaliteit van leven wordt na zo'n transplantatie voor de hond.

Voor mensen is het al een hel eigenlijk, levenlang medicatie slikken en de kans is nog groot dat de transplantatie mislukt omdat het lichaam alsnog de nier afstoot.

 

Ik zou zeggen, zorg dat de hond pijnvrij kan leven, kan dat niet meer, ga dan naar de dierenarts voor een spuitje.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Ik snap je gedachte wel eigenlijk; je hond gaat waarschijnlijk sterven en misschien is dit de laatste strohalm waar je je aan vast kunt grijpen. Ik had die gedachte ook even toen mijn vorige hond longkanker had maar is mijns inziens niet realistisch. 

 

Bedenk goed; ook die nier moet ergens vandaan komen, uit een levend, gezond lichaam.  Hoe zie je dat voor je? Stel dat ze een geschikte donor vinden...dat ze ergens een gezonde hond (die tevens een "match" is) onder narcose gaan brengen (met instemming van diens baas, niet van de hond zelf want die heeft dan niets te vertellen over zijn eigen lichaam, uiteraard) om een nier uit te nemen? Dat ook deze hond na deze operatie ook nog lang zou moeten herstellen van deze zware ingreep, die ook nog eens niet zonder risico is. Ik zou mijn hond nooit aanbieden als donor, nooit. De medische wetenschap is bij huisdieren ook lang niet zo ver als bij mensen. Het risico is te groot de kans van slagen te klein. Het enige wat je dan overhoudt is meer leed voor beide dieren. 

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Vraag me af wat de kwaliteit van leven wordt na zo'n transplantatie voor de hond.
Voor mensen is het al een hel eigenlijk, levenlang medicatie slikken en de kans is nog groot dat de transplantatie mislukt omdat het lichaam alsnog de nier afstoot.
 
Ik zou zeggen, zorg dat de hond pijnvrij kan leven, kan dat niet meer, ga dan naar de dierenarts voor een spuitje. "

Levenslange medicatie slikken is geen hel.

En ik ken 3 mensen die een nieuwe nier hebben gekregen, en geen van hen heeft afstoot verschijnselen, de kans is er maar niet zo groot zoals jij zegt.

Maar voor een hond van 11 jaar, nee, dat moet je echt niet willen, en het kan ook niet in dit geval.

Het is heel erg om afscheid te nemen van je hond, je kan zo vreselijk veel van een dier houden, maar als ze ongeneeslijk ziek zijn moet je echt gaan kijken, wat is beter voor de hond, ze gaan nu eenmaal eerder dood dan ons.

 

honden page profiel VeganiceVeganice

honden foto van Veganice

Bedankt voor jullie reacties. cryWeer wat nieuws geleerd.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Ik begrijp best dat je alles voor je hond wil doen maar of je dit in dien mogelijk je hond moet willen aandoen? Hoe moeilijk ook, houden van is ook loslaten. Sterkte.

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

" Bedankt voor jullie reacties. Weer wat nieuws geleerd. "

Misschien niet de reacties die je wilt, niet het antwoord op je vraag, maar wel de meest bruikbare, denk ik. Hoever ga je? Voor mij gaat zoiets echt een grens over. 

honden page profiel De 3 musketiersDe 3 musketiers 3 doggies

honden foto van De 3 musketiers

Zet haar op een speciaal nierdieet, geef haar daarnaast helemaal niets, om de nieren zolang mogelijk te ondersteunen. En geniet dan nog zolang de hond nog een goede kwaliteit leven heeft. Als dat niet meer het geval is, is het beter om los te laten. Sterkte 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

" Levenslange medicatie slikken is geen hel.
En ik ken 3 mensen die een nieuwe nier hebben gekregen, en geen van hen heeft afstoot verschijnselen, de kans is er maar niet zo groot zoals jij zegt.
Maar voor een hond van 11 jaar, nee, dat moet je echt niet willen, en het kan ook niet in dit geval.
Het is heel erg om afscheid te nemen van je hond, je kan zo vreselijk veel van een dier houden, maar als ze ongeneeslijk ziek zijn moet je echt gaan kijken, wat is beter voor de hond, ze gaan nu eenmaal eerder dood dan ons.
  "

Precies. Als ik naar mij moeder kijk (mijn moeder heeft 2 maanden geleden een nieuwe nier gekregen), heeft ze echt een heel nieuw leven. Ze hoeft niet meer 3 keer in de week naar dialyse en is ook veel minder moe. Normaal lag ze vaak te slapen op de bank en had heel veel hoofdpijn door de stress van de dialyse (gaf haar heel veel stress). Nu slaapt ze nooit meer overdag en heeft al 2 maanden lang geen hoofdpijn meer gehad.

 

Ze moet idd een hoop medicijnen slikken, maar elke 2 weken word er gekeken of ze de medicijnen kan afbouwen dus het zal wel minder worden. Er zullen altijd pillen zijn die ze haar hele leven moet slikken, maar het is het zeker waard! 

 

Ze heeft nu al veel meer energie dan ze de afgelopen 4 jaar heeft gehad.

 

Maar voor een hond zou ik het persoonlijk niet doeb denk ik...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Bedankt voor jullie reacties. Weer wat nieuws geleerd. "

ik weet niet of je de link las van de Engelse kliniek, daar gaat het niet om een transplantatie, je zou dit aan je dierenarts kunnen laten zien en vragen wat hij ervan vindt, hij kent je hond medisch gezien het best

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

" Precies. Als ik naar mij moeder kijk (mijn moeder heeft 2 maanden geleden een nieuwe nier gekregen), heeft ze echt een heel nieuw leven. Ze hoeft niet meer 3 keer in de week naar dialyse en is ook veel minder moe. Normaal lag ze vaak te slapen op de bank en had heel veel hoofdpijn door de stress van de dialyse (gaf haar heel veel stress). Nu slaapt ze nooit meer overdag en heeft al 2 maanden lang geen hoofdpijn meer gehad.
 
Ze moet idd een hoop medicijnen slikken, maar elke 2 weken word er gekeken of ze de medicijnen kan afbouwen dus het zal wel minder worden. Er zullen altijd pillen zijn die ze haar hele leven moet slikken, maar het is het zeker waard! 
 
Ze heeft nu al veel meer energie dan ze de afgelopen 4 jaar heeft gehad.
 
Maar voor een hond zou ik het persoonlijk niet doeb denk ik... "

Dacht altijd dat je die hoop medicatie altijd moest blijven slikken.

Wel fijn dat er dus afgebouwd kan worden. 

 

Ook wat geleerd vandaag smile.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Dacht altijd dat je die hoop medicatie altijd moest blijven slikken.
Wel fijn dat er dus afgebouwd kan worden. 
 
Ook wat geleerd vandaag . "

Ik slik ook levenslang medicatie, maar daar word de kwaliteit van mijn leven alleen maar beter van.

Dus dat valt wel mee.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Oeh, Veganice... 11 jaar is al best een aardige leeftijd. Zou je dat een hond nou nog wel aan willen doen? Je hebt al zoveel voor hem gedaan sinds je hem kreeg. Je hebt hem een warme mand, liefde, aandacht en een prachtig leven gegeven. Laat hem genieten van de tijd die hij nog heeft en ga op zoek naar wat het beste dieet is. Ik zou liever inzetten op het achterhalen van een eventuele oorzaak van de nierproblemen voor de beste medicatie die zijn toestand kan verbeteren.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Houden van een dier wil ook zeggen op tijd stoppen en hem zijn rust gunnen.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" 3 jaar geleden heb ik een hond geadopteerd. Ze was 8 jaar en kwam uit zeer smerige en verwaarloosde omstandigheden. Ze was kaal, had overal parasieten, leefde 8 jaar lang in een smerige strontzooi tussen tientallen anderen. Ze had verrotte tanden.
We hebben haar opgeknapt, gewassen, ingeeent en zo, en na een paar weken was ze een vrolijk hondje met een dikke vacht.
Helaas waren haar nieren onherstelbaar beschadigd. Een week terug stortte ze erdoor in. De dierenarts had haar onder narcose gezet om nog wat verrotte tanden te verwijderen maar dat resulteerde in een hartstilstand. Ze is gereanimeerd en heeft het overleefd. Haar nieren zijn slecht. De hele week ga ik al heen en weer bij de dierenarts. 
Weet iemand of er niertransplantaties plaatsvinden in NL of ergens anders? En waar ik daar meer info over kan vinden?  "

Is dit de hond met hartworm (golden) uit je vorige topics? 

honden page profiel VeganiceVeganice

honden foto van Veganice

" Is dit de hond met hartworm (golden) uit je vorige topics?  "

Nee, dit is een andere. Die met de hartworm maakt het goed gelukkig. :)

honden page profiel VeganiceVeganice

honden foto van Veganice

We hebben met de dierenarts gesproken de laatste dagen, en haar nieren laten spoelen. Ik dacht dat ze het niet zou redden, want ze was net een lijk dat niks meer kon. Maar na een paar dagen staat ze weer, eet ze weer, speelt ze weer, rent ze weer. Het is ongelofelijk! Een transplantatie gaat dus echt niet lukken, maar de buren hadden ook een hond met hetzelfde probleem en die heeft het met dezelfde behandeling (nierspoelen) 3 jaar lang nog goed kunnen leven. Daarna werd de pijn te veel en hebben ze hem laten inslapen. 

 

Vanochtend was de dierenarts dan ook verbaasd toen Molly op haar eigen pootjes vrolijk haar kliniek binnen kwam stuiteren. Ik ben zo blij! Zo kan ze ten minste nog een tijd mee, net als die van de buren. Maar als de pijn en leed weer terugkomt en de behandeling niet meer werkt, weet ik wat me te doen staat. Maar tot dan laat ik Molly genieten zolang ze maar kan. hp-hearthp-cry

 

.... ik ben blij en verdrietig tegelijk.

Dank iedereen voor jullie tijd.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Dat is fijn!

Ik vraag me alleen af, moet dit steeds herhaalt worden, dat spoelen, net als bij mensen?

Als de nieren niet werken vergiftigd het lichaam zichzelf toch?

Had er nooit van gehoord dat dit bij dieren ook kan.

honden page profiel VeganiceVeganice

honden foto van Veganice

" Dat is fijn!
Ik vraag me alleen af, moet dit steeds herhaalt worden, dat spoelen, net als bij mensen?
Als de nieren niet werken vergiftigd het lichaam zichzelf toch?
Had er nooit van gehoord dat dit bij dieren ook kan. "

Ja, het moet herhaald worden. Het kan dus blijkbaar wel. Ze voelen zich daarna weer helemaal goed blijkbaar (van wat ik bij Molly merk) maar zullen niet zo lang meer kunnen wandelen als toen ze nog gezond waren, want ze worden snel moe. Over twee maanden moet ze weer. Ik ben een inzamelingsactie gestart op Facebook, want het is best een dure behandeling. Maar ze is er helemaal van opgeknapt.

 

honden page profiel VeganiceVeganice

honden foto van Veganice

Ik heb wat foto's en video's gemaakt van Molly's voortuitgang de afgelopen week.

-verwijderd door het moderatorteam-

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 07 augustus om 13:36 --

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Beste Veganice,

Een link naar je facebookpagina en/of een oproep tot donatie is niet toegestaan op HondenPage. We hebben de link in je bericht om deze reden dan ook verwijderd.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Spondylose en nu?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^