Nier donatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VeganiceVeganice

honden foto van Veganice

" Beste Veganice,
Een link naar je facebookpagina en/of een oproep tot donatie is niet toegestaan op HondenPage. We hebben de link in je bericht om deze reden dan ook verwijderd. "

Ik begrijp het. Ik heb nu de foto's op mijn Hondenpage profiel pagina geupload. Daar zijn ze te bekijken.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke 3 doggies

honden foto van Saskia & Duke

Veganice, ik snap heel goed dat je je hondje wil bijhouden en dat je daar alles voor over heb.. Maar vergeet niet dat nierfalen niet genezen en dat ze alleen maar moeier/zieker wordt. Nierfalen is geen goede of hoopvolle diagnose. Ik wil niet slecht toespreken, maar bereid je voor op het ergste. Ze kan ineens heel snel bergaf gaan... Ik spreek uit ervaring met onze kat.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Ik wil je beslist niet aanvallen hoor, maar je hond is 11 jaar, nieren worden gespoeld, je schrijft dat ze weer helemaal vrolijk is, maar ook dat ze sneller moe is.

De behandeling moet over 2 maanden herhaalt worden en dit gaat zo door tot het niet meer kan, neem ik aan?

Tussen nu en die twee maanden gaat je hond zich weer steeds beroerder voelen, want nieren werken helemaal niet meer en als je hond weer richting die twee maanden gaat is het spoelen dringend nodig en hebben de gifstoffen (die de nieren normaal gesproken zouden wegwerken) zich opgestapeld.

Ik vraag me oprecht af of je je hond hier een plezier mee doet?

Dat zou mijn overweging zijn om deze behandeling wel of niet te doen, voor de hond haar kwaliteit van leven, niet om haar (ook al voelt ze zich niet goed) langer bij me te kunnen houden....

honden page profiel De 3 musketiersDe 3 musketiers 3 doggies

honden foto van De 3 musketiers

Staat ze al op een nierdieet, veganice? 

 

Verder is het leven van een hond of kat weldegelijk te verlengen dmv dieetvoer en eventueel spoeling als dat helpt.

 

Ik ben het er mee eens dat als er geen goede kwaliteit van leven meer is, en het dier voelt zich niet meer goed, dan kan beter de knoop worden doorgehakt. Maar dat kunnen wij vanaf ons computerscherm niet zomaar voor haar gaan bepalen, wij zien het dier niet en mogen dan ook niet zomaar oordelen.

 

Zo te horen gaat het nu goed met het hondje, dat is heel fijn! Geniet zolang het kan veganice 

honden page profiel VeganiceVeganice

honden foto van Veganice

" Staat ze al op een nierdieet, veganice? 
 
Verder is het leven van een hond of kat weldegelijk te verlengen dmv dieetvoer en eventueel spoeling als dat helpt.
 
Ik ben het er mee eens dat als er geen goede kwaliteit van leven meer is, en het dier voelt zich niet meer goed, dan kan beter de knoop worden doorgehakt. Maar dat kunnen wij vanaf ons computerscherm niet zomaar voor haar gaan bepalen, wij zien het dier niet en mogen dan ook niet zomaar oordelen.
 
Zo te horen gaat het nu goed met het hondje, dat is heel fijn! Geniet zolang het kan veganice  "

Dat snap ik. En als ze te ver achteruit gaat en alleen maar pijn heeft in het leven, ga ik de moeilijke beslissing nemen. Tot die tijd probeer ik haar zo lang mogelijk nog van het leven te laten genieten, net zoals we bij mensen doen (die laten we ook niet gelijk inslapen, alleen als de pijn te veel wordt).

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

Als je bij, alleen maar pijn in het leven, die beslissing kan maken denk eens hier aan.

Ze zal jeuk krijgen. omdat de afval stoffen ook de huid aantasten.
Het eten zal niet meer smaken omdat de afvalstoffen de smaakpapillen veranderen.
ze zal zich misselijk en beroerd voelen.

Ik zou zo niet op de pijn willen wachten. Die meestal acuut is. Met hier en daar een paar dagen geen last omdat ik dan gespoeld ben.

Afscheid nemen is moeilijk de daadwerkelijke keuze nemen om hem te euthanaseren waarschijnlijk nog moeilijker.

Bij een waardig leven hoort een waardig eind.
Ik zou willen dat we mensen kon laten inslapen als daar de tijd voor is.

ik kende een paar mensen die euthanasie gepleegd hebben door overdosis pijnstilling te slikken zij wilde niet wacht tot ze een wandelende skelet ware zonder haar omdat de kanker en de chemo hun lijf had opgegeten. zij zijn waardig gegaan. ik zou ook zelf doding kiezen al ik weet dat er alleen maar ellende voor mij lag. Dus geen kans op genezing. Mensen met nierfalen hebben goede overlevings kansen dit is niet zo bij dieren. Dus de vergelijking met mensen vind ik niet op zijn plaats

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Dat snap ik. En als ze te ver achteruit gaat en alleen maar pijn heeft in het leven, ga ik de moeilijke beslissing nemen. Tot die tijd probeer ik haar zo lang mogelijk nog van het leven te laten genieten, net zoals we bij mensen doen (die laten we ook niet gelijk inslapen, alleen als de pijn te veel wordt). "

En dat slaat dus nergens op.

Mensen kunnen vertellen dat ze lijden,mensen mogen euthanasie plegen en anders plegen ze zelf wel zelfmoord als

ze willen.

De omgeving beslist niet of mensen geeuthaniseerd worden.

Bij een hond moeten wij het beslissen wanneer het tijd is omdat ze het zelf niet kunnen.

 

Een dier snapt het niet,hij kan niet over zijn eigen leven beslissen als wij als eigenaar de weg kwijt zijn en een dier onnodig laten lijden.

 

Voor wie doe je het voor jezelf of voor je hond?

 

En dan ook nog schooien om geld.

Ik vind het te triest voor woorden.

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

De omgeving beslist niet of mensen geeuthaniseerd worden.
Bij een hond moeten wij het beslissen wanneer het tijd is omdat ze het zelf niet kunnen."

Ja wel dus. Het klopt dat doorgaans de patiënt zelf het verzoek neerlegt (ik heb helaas ook anders meegemaakt) maar het is de omgeving (wetgeving en artsen) die bepalen of de patiënt dat ook mag. Daar doelt Angela Kastelijn denk ik op.

Het zou een boel ellende schelen als mensen het gewoon zelf mogen beslissen. Zeker mensen die zwaar psychisch lijden moeten een enorme strijd aangaan om een kans te kunnen maken op euthanasie. Een strijd die soms jaren voortsleept.

 

Een hond kan het inderdaad niet zelf beslissen. Toch zijn er richtlijnen die die artsen ook bij mensen hanteren: Is het lijden fysiek en uitzichtloos? Daar spelen zaken in mee zoals leeftijd, pijn, algehele misère, klachten en, heel belangrijk; of de klachten/ziekte uiteindelijk leiden tot de dood.

 

Honden kunnen niet praten; mensen met een nierziekte wel. En dat schijnt een behoorlijke lijdensweg te zijn. Voor een mens nog met uitzicht (transplantatie), voor een dier uitzichtloos.

Voor de mens:

10 symptomen van nierfalen
  • Veranderingen in de urine. Dit is het meest voorkomende symptoom en ook het eerste dat verschijnt bij nierfalen. ...
  • Zwelling. ...
  • Vermoeidheid. ...
  • Huiduitslag. ...
  • Metaalachtige smaak in de mond. ...
  • Misselijkheid en braken. ...
  • Kortademigheid. ...
  • Je koud voelen.

honden page profiel AagjeAagje

Het leven van je dier beëindigen  is eigenlijk de belangrijkste daad in een hondenleven. Ik heb het zo vaak in mijn omgeving gezien, nee hij heeft er geen pijn aan, hij eet nog goed, incontinent maar dat vinden we niet erg etc. etc.

Soms laat je een dier inslapen om de pijn voor te zijn en een hoop leed te besparen, uit liefde voor je dier.

 

 

honden page profiel VeganiceVeganice

honden foto van Veganice

Dat mogen jullie vinden. Ik ben het daar niet mee eens. Mensen roepen altijd maar zo snel inslapen wanneer het om dieren gaat, omdat het makkelijk en goedkoop is. Er zijn duizenden mensen met nierfalen in bijvoorbeeld Rusland en Oekraïne en arme landen die nooit de medische kosten kunnen betalen en dus nooit zullen worden behandeld, waaronder zwaar geestelijk gehandicapten die niet zelf dingen kunnen aangeven. Maar juist omdat ze dat niet kunnen aangeven, vind ik niet dat die maar preventief vroegtijdig moeten worden ingeslapen terwijl ze nog jaren goed kunnen leven. Die gedachte al vind ik eerlijk gezegd een beetje diabolish. En hetzelfde gaat op voor hetzelfde doen met dieren uit gemakzucht/luiheid. Want eerlijk gezegd zijn het dat soort mensen die alleen maar kijken naar wat voor hunzelf het makkelijkste is in plaats van naar wat het dier wilt. Dat sommigen van jullie zelfmoordneigingen hebben, betekend niet dat anderen dat ook hebben. Zolang ik en de dierenarts zien dat ze nog wil leven en dit ook in goede kwaliteit kan, zetten we voor haar door. Wat ik of jij daarvan vind is irrelevant. Ik kijk naar wat zij wil, niet naar mijn eigen gemakzucht.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Gemakzucht, is geld vragen aan vreemden om je hond te behandelen.

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Wow. Uitgaan van je hond, je in je hond verplaatsen, met heel veel verdriet je hond uit liefde loslaten wordt door jou eventjes afgedaan als gemakzucht en 'om het geld'?!

 

Nee. Eindeloos door doktoren om je oude hond nog bij je te houden, hoe ellendig dat beest zich vaak ook voelt.. Dat is harteloos en egoïstisch. Dat doe je niet voor die hond maar puur voor jezelf.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Wow. Uitgaan van je hond, je in je hond verplaatsen, met heel veel verdriet je hond uit liefde loslaten wordt door jou eventjes afgedaan als gemakzucht en 'om het geld'?!
 
Nee. Eindeloos door doktoren om je oude hond nog bij je te houden, hoe ellendig dat beest zich vaak ook voelt.. Dat is harteloos en egoïstisch. Dat doe je niet voor die hond maar puur voor jezelf. "

Liz dank je ,dit heb je mooi gezegd....voor alle baasjes die zich hebben weggecijferd voor hun hond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" . En hetzelfde gaat op voor hetzelfde doen dieren uit gemakzucht/luiheid. Want eerlijk gezegd zijn het dat soort mensen die alleen maar kijken naar wat voor hunzelf het makkelijkste is in plaats van naar wat het dier wilt...

Een dier in laten slapen uit gemakzucht, luiheid, is toch wel een hele nare bewering van je....Bams en Ogin zijn niet mijn eerste honden, bij alle honden die ik gehad heb, heb ik hun in laten slapen niet uit gemakzucht of luiheid,  voor hun welzijn, dat er geen verder lijden aan te pas kwam....Dat jij het beste voor je hond wilt, siert je, wij kijken mee van ons scherm, we zien de hond niet, wij gaan op jou af....nier falen, nieren spoelen, op een gegeven moment moet dat iedere dag gebeuren, een waardig iets voor een dier ? Zelfs mensen die aan de nierdyalise moeten is het heel zwaar.......kijk goed naar je hond en neem een moedig besluit, niet uit gemakzucht of luiheid, maar om verder lijden deze hond te besparen.

honden page profiel VeganiceVeganice

honden foto van Veganice

Wow. Ik zal aan jullie wijze woorden denken de volgende keer als ik mijn vriendin's kanker-behandeling's crowdfunding campagne bezoek op Kickstarter. Ik zal haar zeggen dat ze "egoïstisch" is en "alleen aan zichzelf denkt" door geld in te zamelen om haar kind's ongeneselijke ziekte te behandelen zodat hij wat langer met plezier kan leven voordat hij heen gaat. Ik zal haar ook zeggen dat ze het kind preventief beter kan af kan maken, want zo moeite en geld besparen is "het beste voor het kind" en ZEKER geen gemakzucht of puur handelen uit het belang van wat het makkelijkst is voor jezelf. Ik zal ook hetzelfde zeggen aan alle andere goede doelen die afhankelijk zijn van donaties om mensen met ongeneselijke ziekten te helpen hun laatste jaren zo goed mogelijk door te brengen. Dank voor jullie wijze woorden. hp-thumbsup Vorige keer had ik er niet naar geluisterd toen jullie me zeiden dat ik mijn andere hond moest afmaken alsof ze niks was in plaats van haar te laten behandelen via donaties, waardoor ze vandaag blij en gezond voortleeft. Grote fout, blijkbaar. Ze is al 13, ze gaat op een dag toch dood, net als wij allemaal. Dus preventief afmaken was beter geweest. 

Sarcasme terzijde, ik wil de andere leden igg bedanken voor hun antwoord op mijn vraag over nier donatie. Deze is nu beantwoord, helaas is het dus vrijwel onmogelijk bij dieren, dus ik heb niks meer toe te voegen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Het leven van je dier beëindigen  is eigenlijk de belangrijkste daad in een hondenleven. Ik heb het zo vaak in mijn omgeving gezien, nee hij heeft er geen pijn aan, hij eet nog goed, incontinent maar dat vinden we niet erg etc. etc.
Soms laat je een dier inslapen om de pijn voor te zijn en een hoop leed te besparen, uit liefde voor je dier.
 
  "

Inderdaad.

De mensen die hun dier kost wat kost willen houden, doen dat voor zichzelf, ze doen er het dier geen plezier bij.

Dikwijls genoeg gezien in het kapsalon: hond eet nog goed en schreeuwt niet van de pijn zeggen ze dan, terwijl ze een hoopje ellende op de tafel zetten.

En neen veganice: een hond is een dier, geen mens.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" Dat mogen jullie vinden. Ik ben het daar niet mee eens. Mensen roepen altijd maar zo snel inslapen wanneer het om dieren gaat, omdat het makkelijk en goedkoop is. Er zijn duizenden mensen met nierfalen in bijvoorbeeld Rusland en Oekraïne en arme landen die nooit de medische kosten kunnen betalen en dus nooit zullen worden behandeld, waaronder zwaar geestelijk gehandicapten die niet zelf dingen kunnen aangeven. Maar juist omdat ze dat niet kunnen aangeven, vind ik niet dat die maar preventief vroegtijdig moeten worden ingeslapen terwijl ze nog jaren goed kunnen leven. Die gedachte al vind ik eerlijk gezegd een beetje diabolish. En hetzelfde gaat op voor hetzelfde doen dieren uit gemakzucht/luiheid. Want eerlijk gezegd zijn het dat soort mensen die alleen maar kijken naar wat voor hunzelf het makkelijkste is in plaats van naar wat het dier wilt. Dat sommigen van jullie zelfmoordneigingen hebben, betekend niet dat anderen dat ook hebben. Zolang ik en de dierenarts zien dat ze nog wil leven en dit ook in goede kwaliteit kan, zetten we voor haar door. Wat ik of jij daarvan vind is irrelevant. Ik kijk naar wat zij wil, niet naar mijn eigen gemakzucht. "

Ik zit hier werkelijk met kromme tenen zeg!

Hoe durf je uit te spreken dat het makkelijk en goedkoop is je dier in te laten slapen?

Je raakt hier ontzettend veel mensen, die werkelijk kapot zijn van verdriet, omdat ze hun hond hebben moeten laten gaan en nee, niet omdat het zo makkelijk en goedkoop is, maar omdat ze zo ontzettend veel van hun huisdieren houden, dat ze uit liefde voor hun hond (dus niet voor hun zelf!) weten dat liefde juist ook los laten is en daarom kiezen voor hun dier en niet voor hun eigen egoïsme om de hond met zijn pijn of ander onoverkoombaar ongemak koste wat kost in leven te willen houden.

Dan schiet je even feilloos over naar duizenden "mensen" in bijvoorbeeld Rusland en Oekraïne en arme landen die nooit de medische kosten kunnen betalen en over zwaar geestelijk gehandicapten, die niet zelf dingen aan kunnen geven,  en daarom maar vroegtijdig worden ingeslapen????? terwijl ze nog jaren goed hadden kunnen leven.

En dan noem je ook nog even volslagen respectloos euthanasie, zelfmoord, beschamend, weet je hoe verschrikkelijk moeilijk dat is?

Het is niet zo dat je daar ook zomaar voor kiest hoor, dat is een heel zwaar traject voor degene die het aangaat en wat dacht je van de familie?

Ik heb in de zorg gewerkt en weet hoe veel verdriet daar mee gepaard gaat.

Vind jou gedachtegang over de dingen die je schrijft nogal eh... apart of...een beetje diabolisch misschien?

 

 

 

honden page profiel VeganiceVeganice

honden foto van Veganice

Sorry, maar wie begon hier nou verwijten te maken naar mij toen ik zei dat ik het beste wilde voor mijn hond? Dat waren jullie, omdat ik het niet eens was met jullie behandeling van dieren. Wie de bal kaatst, kan deze terug verwachten. Iemand die een hond als het mijne in de staat waarin ze nu is zou laten inslapen, wil ik niet in levende lijve tegenkomen. Ik vind het een nare, zelfzuchtige en gemakzuchtige manier van omgaan met dieren, net zoals ik dat zou vinden als ze een mens was geweest. Want voor mij zit daar geen verschil in, want ik discrimineer niet op moreel irrelevante criteria zoals "niet TOEVALLIG geboren te zijn als mens". Sorry. Excuseer me nu, ik ga met mijn hondje wandelen en haar daarna laten genieten van een van haar lievelingskluiven.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Wow. Ik zal aan jullie wijze woorden denken de volgende keer als ik mijn vriendin's kanker-behandeling's crowdfunding campagne bezoek op Kickstarter. Ik zal haar zeggen dat ze "egoïstisch" is en "alleen aan zichzelf denkt" door geld in te zamelen om haar kind's ongeneselijke ziekte te behandelen zodat hij wat langer met plezier kan leven voordat hij heen gaat. Ik zal haar ook zeggen dat ze het kind preventief beter kan af kan maken, want zo moeite en geld besparen is "het beste voor het kind" en ZEKER geen gemakzucht of puur handelen uit het belang van wat het makkelijkst is voor jezelf. Ik zal ook hetzelfde zeggen aan alle andere goede doelen die afhankelijk zijn van donaties om mensen met ongeneselijke ziekten te helpen hun laatste jaren zo goed mogelijk door te brengen. Dank voor jullie wijze woorden.  Vorige keer had ik er niet naar geluisterd toen jullie me zeiden dat ik mijn andere hond moest afmaken alsof ze niks was in plaats van haar te laten behandelen via donaties, waardoor ze vandaag blij en gezond voortleeft. Grote fout, blijkbaar. Ze is al 13, ze gaat op een dag toch dood, net als wij allemaal. Dus preventief afmaken was beter geweest. 
Sarcasme terzijde, ik wil de andere leden igg bedanken voor hun antwoord op mijn vraag over nier donatie. Deze is nu beantwoord, helaas is het dus vrijwel onmogelijk bij dieren, dus ik heb niks meer toe te voegen. "

 

Jij wilt geld voor je hond,ik zou zeggen neem een krantenwijk erbij i.p.v te schooien. Het bovenstaande is totaal niet vergelijken met de hond zijn leven te rekken,hopelijk haal je geen geld op en trapt er niemand in je praatjes. Ze kunnen beter het geld geven aan mensen die het echt nodig hebben en ter goede trouw zijn. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Mijn lieve Faro in laten slapen was het ergste wat ik moest doen, maar voor faro was het beter, en jij durft dat gemakzuchtig te noemen en zelfzuchtig.

Wij hebben Faro jaren verzorgt, hij had een ziekte waar hij niet aan dood kon gaan maar wel vreselijke zorg nodig had, Faro vond dat goed, niet erg, een andere hond daar zou het misschien niet bij kunnen.

Toen de dag kwam dat hij echt op was, en niet lang meer te leven had, en zich niet goed voelde wist ik wat ons te doen stond.

Jij bent echt jezelf voor de gek aan het houden, ik heb totaal geen respect voor jouw woorden, er zijn hier zoveel mensen die uit liefde hin hond hebben laten inslapen, niet uit gemakzucht of zelfzuchtigheid, hoe durf je dat te zeggen.

Jouw hond heeft echt niet meer lang te leven, dat is nu eenmaal zo, dat kan 1 maand duren 2 maanden misschien een half jaar, maar je hond gaat zich zieker en zieker voelen, is dat nou wat je wilt??

Ik zeg niet dat je je hond NU moet laten inslapen, misschien heeft hij een paar weekjes geen pijn door de spoeling maar pijn zal hij krijgen, en heel veel honden zullen dat niet goed laten merken, het is dan aan jouw om je hond juist daarin goed te begeleiden.

Ik had nog 2 weken van mijn hond kunnen genieten, maar had mijn hond genoten?? Dat was voor mij genoeg om hem zo snel mogelijk in te laten slapen, ik heb hem de ergste zieke gevoelens bespaard, en dat was het aller zwaarste wat ik in mijn leven heb moeten beslissen.

En hou op over Jullie, spreek mensen persoonlijk aan op wat ze zeggen, wel zo netjes.

honden page profiel VeganiceVeganice

honden foto van Veganice

"  
Jij wilt geld voor je hond,ik zou zeggen neem een krantenwijk erbij i.p.v te schooien. Het bovenstaande is totaal niet vergelijken met de hond zijn leven te rekken,hopelijk haal je geen geld op en trapt er niemand in je praatjes. Ze kunnen beter het geld geven aan mensen die het echt nodig hebben en ter goede trouw zijn.  "

Leg uit waarom het niet te vergelijken is. Welk verschil, naast wie het slachtoffer is, zit erin?

En Yooop, ik heb nooit gezegd dat ik mijn hond niet ga laten inslapen als ze op is. Net als jij, zal ik dat ook doen. Ik heb in het verleden ook dieren laten inslapen om die reden. Maar preventief inslapen terwijl ze nog kwalitatief goed leven vind ik walgelijk.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Leg uit waarom het niet te vergelijken is. Welk verschil, naast wie het slachtoffer is, zit erin?
En Yooop, ik heb nooit gezegd dat ik mijn hond niet ga laten inslapen als ze op is. Net als jij, zal ik dat ook doen. Ik heb in het verleden ook dieren laten inslapen om die reden. Maar preventief inslapen terwijl ze nog kwalitatief goed leven vind ik walgelijk. "

Maar begrijp wel dat als je hond gaat laten zien dat hij ziek is en last heeft, dat je dan eigenlijk al te laat bent, want honden laten dat niet snel zien.

Dat is nou wat mensen hier bedoelen, ga er niet te ver in, honden zijn hele goed acteurs die hun pijn en ongemak verbergen, een paar maanden langer leven maakt voor de hond niks uit, alleen voor jou, denk daar maar eens over na.

Ik denk dat maar weinig mensen hier hun hond preventief laten inslapen, jouw hond is opgegeven, niet meer te redden alleen rekken, ten koste van wat??, de hond waarschijnlijk.

Dus jouw woorden dat het walgelijk is, is hier helemaal niet op zijn plaats, je kwets daar mensen mee.

In de grote boze wereld, ja er zijn mensen die bij een paar druppels plas al hun hond laten inslapen, maar alle mensen die hier reageren niet, laat dat even tot je door dringen..

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Leg uit waarom het niet te vergelijken is. Welk verschil, naast wie het slachtoffer is, zit erin?
En Yooop, ik heb nooit gezegd dat ik mijn hond niet ga laten inslapen als ze op is. Net als jij, zal ik dat ook doen. Ik heb in het verleden ook dieren laten inslapen om die reden. Maar preventief inslapen terwijl ze nog kwalitatief goed leven vind ik walgelijk. "

Ik heb jou helemaal niks uit te leggen.

Of toch een dingetje....zorg dat je geld hebt om je dieren alle medische zorg te geven die je wilt.

Voor dieren is het te betalen voor mensen onbetaalbaar.

 

Ik kan mijn hond de nodige medische zorg geven,ik hoef bij niemand te schooien,dat komt omdat ik weet dat een hond veel kan kosten en daar spaar ik voor anders zou ik niet eens een hond hebben.

 

En wordt mijn hond ziek dan moet een ander geen geld ophoesten voor mijn hond.

honden page profiel VeganiceVeganice

honden foto van Veganice

Monique, ik weet niet of je het door hebt, maar geen van de dieren in mijn opvang is hier omdat ik voor ze heb gekozen. We zijn een non-profit stichting, compleet afhankelijk van donaties om dieren te helpen. Elk dier dat hier is, leeft nog door donaties. Dus als je me niet wilt afdoen als onverantwoordelijke verzamelaar die hier en daar maar wat huisdieren voor zichzelf haalt, zou dat fijn zijn. Ik heb de afgelopen vijf jaar tientallen dieren gered die werden verwaarloosd, achtergelaten of mishandeld, beter gemaakt via donaties en ze een leven gegeven die ze verdienen. Sommigen hebben nu een goed huis bij anderen nadat ze werden geadopteerd, de anderen leven hun leven uit bij mij. Vandaar ook mijn vergelijking met andere goede doelen. Goede doelen zijn 100% afhankelijk van donaties en geen enkel goed doel kan dit alles uit eigen zak betalen van hun eigen baantje's loon. We doen dit al 5 jaar met succes. Dus het is wat hypocriet om niks te zeggen over non-profits die mensen helpen via donaties, maar achterover buigen wanneer hetzelfde voor dieren wordt gedaan. Vooral omdat opvangen zoals de onze vol zitten met de slachtoffers van 95% van de mensen op dit forum (koeien, kippen, schapen, varkens, konijnen etc) die nooit hier zouden zitten als het niet lag aan wat jullie ze op massieve schaal aandoen. Het is door mensen als jij dat mensen als ik dag in dag uit lopen te ploeteren voor die arme beesten.


Yooop: een paar maanden of jaren kwalitatief goed leven maakt voor het dier duidelijk veel uit. Ieder wezen, mens of dier, wilt leven. Mensen die ongeneselijk ziek zijn laten zichzelf ook niet inslapen op het moment dat ze horen dat ze ziek zijn. Maar pas wanneer ze echt geen goede kwaliteit van leven meer hebben. Ik weet wanneer een dier op is, we hebben tientallen dieren gered de afgelopen jaren, maar een paar daarvan konden gewoon echt niet meer (konijn met tumor in het hoofd die niet eens meer fatsoenlijk kon opstaan of eten, kippen uit de eieren industrie met egg-layer fatigue waarvoor een implantaat plaatsen te laat was, konijn gevonden met zoveel vocht in de longen, dat hij op springen stond, vlees industrie konijnen waarvan een paar met enorm veel breuken etc.) en hebben we wel laten inslapen om vreselijk leed te besparen. Misschien moet je eens even een kijkje nemen naar de video's van mijn hond, om te zien wat ik bedoel. In die staat zou naar mijn mening alleen een persoon die zich niet kan inleven in anderen haar laten inslapen. Ik heb 2 verschillende dierenartsen in 2 verschillende klinieken. Ze zijn allemaal blij dat mijn hond door de behandeling zo opfleurt, al is het maar voor een paar maanden of jaren. En wanneer ze op een gegeven moment bergafwaards gaat, dan zullen we wel afscheid nemen.

honden page profiel chaitanchaitan

honden foto van chaitan

Alle dieren die jij via je organisatie binnen krijgt is je eigen keuze.

Maar ik vraag me toch wel af als je zoveel dieren opvangt, hoe je dat dan doet overdag.

Er zal toch gewerkt moeten worden voor het geld.
Of draaien anderen 'de samenleving' daar ook voor op?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Hoe heet jouw organisatie dan?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Nu ga je toch echt te ver.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Veganice ik heb een poes die oa. diagnose nierfalen kreeg over drie weken.Daar is gewoon NIKS tegen te doen. Als je zou zien hoe het evolueert......

 

Integendeel geef je hondje een waardig afscheid als zijn tijd gekomen is. Dat merk je wel geloof me.

 

En  als je enkel afhankelijk bent van donaties voor je geredde dieren,  wat je dan wsch ( onder voorbehoud dan) als een goed mens laat overkomen, zeker dán moet je er mee kappen.

Je andere dieren gaan nu voor als het geld op is .

 

Wees slim en stop hiermee.

honden page profiel VeganiceVeganice

honden foto van Veganice

" Integendeel geef je hondje een waardig afscheid als zijn tijd gekomen is."

Doen we. 

honden page profiel VeganiceVeganice

honden foto van Veganice

" En  als je enkel afhankelijk bent van donaties voor je geredde dieren,  wat je dan wsch ( onder voorbehoud dan) als een goed mens laat overkomen, zeker dán moet je er mee kappen. Je andere dieren gaan nu voor als het geld op is .
 
Wees slim en stop hiermee. "

Er zit een limiet op onze opvang's aantal dieren. Dat we voor bepaalde gevallen extra onder de aandacht brengen, betekend niet dat de andere dieren eronder lijden. We kunnen niet alle gevallen van onze buffer af halen, dus posten we voor bepaalde gevallen een crowdfunding campagne. Zo komt geen enkel dier wat tekort. Dus nee, we stoppen er niet mee. Zolang er dieren zijn die onze hulp nodig hebben zullen ik, en andere non-profit organisaties, ons best doen om samen met donateurs ze te helpen. Want geen van ons doet dit voor de lol: we doen het puur voor de dieren en 100% van het geld gaat naar de dieren zelf. En mijn succesvolle webshop en tekenproject met meer dan 10,000 volgers is daarnaast een stevige backup. Maar goed, oordeel het geheel maar vanachter het scherm zonder ooit maar ook een kijkje te hebben genomen. Ik neem een kop thee en ga met de honden op de bank een film kijken. 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Spondylose en nu?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^