hond terug eisen! help

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Die mensen zijn de nieuwe baasjes van Jack.
Zij kunnen hem het leven geven, waarvan zij denken dat goed is.
Zij zijn nu de eigenaren van Jack.
Jij bent het er niet mee eens, zoals zij met Jack omgaan.
Maar het is je hond niet meer, dus je kan er niks aan doen.
 
Een hond wegdoen, met de afspraak met hem te blijven wandelen is niet zo handig.
Niet voor de hond zelf, niet voor de oude eigenaar en ook niet voor de nieuwe eigenaar.
Het is totaal niet in het belang van de hond, die raakt er juist door in de war.
 
Het enige wat je kan doen is Jack vergeten, je hebt hem weggegeven/verkocht dus het is je hond niet meer.
Dat jij het paspoort nog hebt, doet er niet zoveel toe.
Voor je eigen bestwil zou het het beste zijn, als je je niet meer met bemoeit met die mensen en Jack.
 
(behalve als ze van hem af willen en hem aan je willen terug geven, en jij opnieuw het baasje zou worden)
  "

Ik ben van mening dat het blijven wandelen zeker kan  hoor, maar wel pas als de hond gewend is. 

 

Hier een hond waarvan ik huis nr zoveel ben. En alle eerdere gezinnen heb ik goed contact mee. Als we die zien dan is hij helemaal gelukkig, maar blijft daarna wel rustig bij mij en gaat zonder problemen met mij weer mee. Voor hem is het alleen maarleuk even te kunnen knuffelen met zijn vorige baasjes. 

 

Verder voor deze situatie niet echt tips.. lastige.  Succes!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik ben van mening dat het blijven wandelen zeker kan  hoor, maar wel pas als de hond gewend is. 
 
Hier een hond waarvan ik huis nr zoveel ben. En alle eerdere gezinnen heb ik goed contact mee. Als we die zien dan is hij helemaal gelukkig, maar blijft daarna wel rustig bij mij en gaat zonder problemen met mij weer mee. Voor hem is het alleen maarleuk even te kunnen knuffelen met zijn vorige baasjes. 
 
Verder voor deze situatie niet echt tips.. lastige.  Succes! "

Nou ja, het probleem is ook niet het wandelen op zich. Het probleem is dat veel van die oude baasjes nog het gevoel hebben verantwoordelijk te zijn voor de hond en commentaar gaan krijgen op alles wat niet gaat zoals zij dat zouden hebben gedaan in de ideale situatie. Dat zie je hier ook. TS gaat een keer langs; kijkt door het raam (de brutaliteit) en trekt gelijk de conclusie dat de hond 24 uur alleen zit, met alle drama's tot gevolg. Moet je niet willen. Je bent het baasje, niet de werknemer van het baasje.

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner

honden foto van Bink_the_Berner

Eens met Liz. Laat het los en richt je op je bedrijf. Je hebt geen enkel bewijs dat hij het slecht heeft daar.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Ik snap dat het emotioneel erg lastig is allemaal maar dit had je echt van tevoren moeten bedenken en ook niet zomaar Jack moeten schenken. Mensen kunnen zich gemakkelijker mooier voordoen dat dat ze zijn, zeker als Jack bij jou thuis opgehaald is geworden.

 

Ik heb in het verleden ook een hond moeten herplaatsen, ik werd ziek en kon hem niet meer de zorg geven die hij verdiende. Ik ben toen zelf de hond weg gaan brengen naar de nieuwe baasjes omdat ik met eigen ogen wilde zien waar hij terecht zou komen, ik woon in Limburg en de nieuwe baasjes in Friesland, niet echt in de buurt maar dat maakte mij niks uit. Ook heb ik de hond met al zijn spullen niet geschonken maar heb er een klein bedrag voor gevraagd om in elk geval wat mensen uit te sluiten die gewoon een hond wilde hebben zonder ervoor te betalen en die misschien ondoordacht een keuze deden maken omdat het zo'n leuke hond was. 

 

Jij hebt het entingsboekje nog maar volgens mij geeft jou dat geen rechten en weet jij zeker dat de chipregistratie nog op jouw naam staat? Zij kunnen in de tijd dat zij Jack hebben ook bij een dierenarts zijn geweest en de chip op hun namen hebben laten zetten namelijk. 

 

Ik denk dat jij in dit geval aan het kortste eind trekt en dat jij jou er toch bij zal moeten neerleggen dat Jack niet meer van jou wordt.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" ik krijg geen gelegenheid om bij hun te komen, zij zegt iedere keer afspraak af en zegt dat ze niet thuis zijn. ik eis noet dat zij niet mag werken. op het moment dat zij Jack kwam halen werd mij verteld dat zij niet werkte, achteraf bleek dat een leugen te zijn. ik had anders Jack nooit aan haar megegeven.  "

Ik bedoelde eigenlijk voor het herplaatsen. Je bent niet bij die mensen op bezoek geweest om te kijken waar hij ging wonen? 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

De hond is de dupe zoveel is duidelijk, er is gelogen tegen jou en als ze veel werken zijn of weg, zal hij er beslist niet gelukkiger worden.

Maar ben je dan niet op voorhand gaan kijken en wat rondvragen over hoe ze echt zijn ? Nu is je hond de dupe, want zij zijn de eigenaars en je kan niets meer.

Ik zou mijn hond dan ook nooit wegdoen, tenzij het wegens ziekte of andere heel dwingende reden echt niet anders kan, maar niet omdat ik geen tijd heb. Tijd moet men maken, en een hond is niet automatisch beter af elders. Ik vertrouw geen mens met mijn hond....vind het wel intriest dat het zo gelopen is voor Jack.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Het is inderdaad niet zo handig geweest, je kon het natuurlijk ook niet weten.

 

Maar zolang jij de papieren hebt en de chip op jou naam staat, hebben hun toch eigenlijk geen poot om op te staan?? Ze voldoen niet aan de voorwaarde en jij hebt alles wat je nodig hebt om aan te tonen dat je de eigenaar bent. Lijkt mij? Als het echt zo is Als jij zegt, dan had ik zeker mijn best gedaan dit hondje terug te halen. Les voor de volgende keer..

honden page profiel wilmawilma

" Het is inderdaad niet zo handig geweest, je kon het natuurlijk ook niet weten.
 
Maar zolang jij de papieren hebt en de chip op jou naam staat, hebben hun toch eigenlijk geen poot om op te staan?? Ze voldoen niet aan de voorwaarde en jij hebt alles wat je nodig hebt om aan te tonen dat je de eigenaar bent. Lijkt mij? Als het echt zo is Als jij zegt, dan had ik zeker mijn best gedaan dit hondje terug te halen. Les voor de volgende keer.. "

dat is zeker een harde les voor mij. omdat zij bang zijn dat ze Jack aan mij terug moeten geven werken zij niet mee. ik heb de chip registratie gewijzigd naar vermist, mochten zij naar een da gaan. ook kan ik aantoonen dat er voorwaarden werden gesteld aan overeenkomst. ik ga zeker mijn best doen om Jack daar weg halen

honden page profiel wilmawilma

" De hond is de dupe zoveel is duidelijk, er is gelogen tegen jou en als ze veel werken zijn of weg, zal hij er beslist niet gelukkiger worden.
Maar ben je dan niet op voorhand gaan kijken en wat rondvragen over hoe ze echt zijn ? Nu is je hond de dupe, want zij zijn de eigenaars en je kan niets meer.
Ik zou mijn hond dan ook nooit wegdoen, tenzij het wegens ziekte of andere heel dwingende reden echt niet anders kan, maar niet omdat ik geen tijd heb. Tijd moet men maken, en een hond is niet automatisch beter af elders. Ik vertrouw geen mens met mijn hond....vind het wel intriest dat het zo gelopen is voor Jack. "

tijd kon ik wel maken voor Jack, maar helaas niet voldoende voor hem. dit was zeker geen makkelijke beslissing voor mij om hem te herplaatsen. en als zij fulltime werkt, waardoor Jack de dupe van wordt, neem ik hem graag zelf terug, want ik werk zelf niet fulltime

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

" dat is zeker een harde les voor mij. omdat zij bang zijn dat ze Jack aan mij terug moeten geven werken zij niet mee. ik heb de chip registratie gewijzigd naar vermist, mochten zij naar een da gaan. ook kan ik aantoonen dat er voorwaarden werden gesteld aan overeenkomst. ik ga zeker mijn best doen om Jack daar weg halen "

Als Jack nog jouw eigendom is kun jij toch ook de politie bellen en zeggen waar Jack verblijft en dat jij hem terug wil hebben?

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Een dierenarts kan de chip niet op andermans naam zetten.  Een dierenarts kijkt alleen of de chip 'het nog doet' en gaat niet op internet de gegevens controleren.  Controle vindt alleen plaats als de hond zwervend gevonden wordt en terecht komt bij een dierenambulance of dierenasiel.

Ik zou de hond nu rust gunnen, het is zeer verwarrend voor een hond om steeds maar vorige baasjes terug te zien. Je hebt hem herplaatst, hij is niet meer van jou.

Voortaan beter nadenken voordat je een hond neemt óf herplaatst.

 

honden page profiel Boomertje Senna! Boomertje Senna!

honden foto van Boomertje Senna!

Wat een vervelende situatie voor iedereen! Sorry ik kan je heen adviezen geven! Succes ermee!

honden page profiel wilmawilma

" Een dierenarts kan de chip niet op andermans naam zetten.  Een dierenarts kijkt alleen of de chip 'het nog doet' en gaat niet op internet de gegevens controleren.  Controle vindt alleen plaats als de hond zwervend gevonden wordt en terecht komt bij een dierenambulance of dierenasiel.
Ik zou de hond nu rust gunnen, het is zeer verwarrend voor een hond om steeds maar vorige baasjes terug te zien. Je hebt hem herplaatst, hij is niet meer van jou.
Voortaan beter nadenken voordat je een hond neemt óf herplaatst.
  "

da kan de chip noet op andermaans naam zetten, maar wel de chipnummer aan hun geven en dat zij dan zelf de chip op hun naam gaan zetten. echter is dat onmogelijk als de dier als vermist staat gemeld

honden page profiel wilmawilma

" Als Jack nog jouw eigendom is kun jij toch ook de politie bellen en zeggen waar Jack verblijft en dat jij hem terug wil hebben? "

punt is dat de politie hier niks mee kan, omdat de hond niet is gestolen en dus geen strafrechtelijke feit is, dus ik moet het via de rechter aanvechten

honden page profiel wilmawilma

" Een dierenarts kan de chip niet op andermans naam zetten.  Een dierenarts kijkt alleen of de chip 'het nog doet' en gaat niet op internet de gegevens controleren.  Controle vindt alleen plaats als de hond zwervend gevonden wordt en terecht komt bij een dierenambulance of dierenasiel.
Ik zou de hond nu rust gunnen, het is zeer verwarrend voor een hond om steeds maar vorige baasjes terug te zien. Je hebt hem herplaatst, hij is niet meer van jou.
Voortaan beter nadenken voordat je een hond neemt óf herplaatst.
  "

waarom steeds maar? ik heb hem na herplaatsing dus niet gezien. en als ik hem ga zien dan wordt dat pas de eerste keer en dan gaat hij nergens meer weg

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" waarom steeds maar? "

Het is nu verschillende keren aan je uitgelegd maar je wilt het niet horen.

 

We gunnen het jou gewoon niet dat je die valse hoop hebt en zelfs, door mooie toezeggingen van een advocaat die daar geld mee verdient, die valse hoop nog laat groeien. Het is zo naar, zo akelig, als je keihard knokt voor je hond, maanden, misschien zelfs een half jaar lang... vele kosten, spanningen, stress, frustraties... en dan alsnog met lege handen komt te staan omdat de wet hierin gewoon heel duidelijk is: Je hebt je hond afgestaan/verkocht en daarmee heb je niets meer over je hond te vertellen.

 

Dat gun je gewoon niemand. Dat heb jij niet verdiend. Maar daar draait het wel op uit.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" ik krijg geen gelegenheid om bij hun te komen, zij zegt iedere keer afspraak af en zegt dat ze niet thuis zijn. ik eis noet dat zij niet mag werken. op het moment dat zij Jack kwam halen werd mij verteld dat zij niet werkte, achteraf bleek dat een leugen te zijn. ik had anders Jack nooit aan haar megegeven.  "

Maar ben je dan niet op voorhand gaan kijken? Ik vraag me af wat de plannen zijn? De hond weer uit zijn omgeving halen en opnieuw herplaatsen? Of wil je hem terug? 

 

 

honden page profiel wilmawilma

" Maar ben je dan niet op voorhand gaan kijken? Ik vraag me af wat de plannen zijn? De hond weer uit zijn omgeving halen en opnieuw herplaatsen? Of wil je hem terug? 
 
  "

ik zou Jack zelf naar hun brengen, maar ze heeft me zo omgepraat dat zij Jack gelijk meenam en dat ik helderder kon gaan nadenken, want ik was zo emotineel. ik mocht hem dan gelijk komen bezoeken en kijken waar hij terecht kwam. dan pas zou ik zijn papieren aan haar geven. echter bleef zij mij aan de lijntje houden. ik ga hem terug pakken en niet meer herplaatsen

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je kan hem wel willen terug pakken, maar als die mensen hem niet willen terug herplaatsen naar jou, dan kun je niks beginnen.

Dat zij jou aan het lijntje heeft gehouden dat is  zeker niet leuk, maar je hebt het wel laten gebeuren.

Daar kun je haar nu niet meer op pakken, je was er zelf bij en hebt toegestemd.

 

Via de rechter spelen kun je doen, maar dan moet je echt kunnen bewijzen via de apps/mail dat er hele duidelijke afspraken etc zijn gemaakt.

En dan nog, een rechtszaak is iets wat je niet zomaar doet, het kost voornamelijk veel frustratie, tijd en geld. 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Je geeft aan dat Jack 28 juni na lang zoeken ‘verkocht’ is onder voorbehoud. Voorbehoud was dagelijks naar het bos, niet full time werken en dat jij met Jack mocht blijven wandelen. 

 

Je kan niet na 1,5 maand Jack terugwillen omdat er niet aan die voorwaarden wordt voldaan. Heb al eerder gezegd een hond is een object voor de Nederlandse wet en eenmaal ‘verkocht’ (overgedragen) kan je Jack niet terugeisen. Aan een object kunnen geen voorwaarden gesteld worden tenzij dit bij bijvoorbeeld een notaris is vastgelegd en door beide partijen is ondertekend. De politie gaat hier al helemaal niets aan doen na 1,5 maand. En een rechtszaak is onbegonnen werk, ingeschat op basis wat je hier schrijft, en zonde van je geld en frustraties. 

 

Mijn mening: Laat het gaan, en als je echt klaar bent voor een hond en de situatie wijzigt niet snel meer zou ik zeggen er zitten asiels vol. Het is absoluut niet eerlijk tegenover Jack en de nieuwe eigenaren om hier een heel drama van te gaan maken. Daar had je van te voren dan beter over na moeten denken toen je Jack wegdeed. 

honden page profiel ElianeEliane

" dan had zij dat eerlijk moeten aangeven.  "

De wereld zit nu eenmaal niet eerlijk in elkaar.

Win juridisch advies in. En schrijf hen aangetekend aan om in gebreke te stellen.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Als je dit wil laten voorkomen gaat dit via de kanton rechter en valt dit onder civiel recht. Kosten voor dit procedure zijn circa €600.- en daar komen de kosten van de advocaat/adviseur nog bij.

 

Zoek eens naar zaken via de Jurisprudentie.

 

Daarin zie je dat je heeeel sterk moet kunnen aantonen dat jij de eigenaar bent en de hond tijdelijk of onder strenge voorwaarden die door beide partijen zijn geaccepteerd herplaatst is. Ik denk dat je redelijk kansloos bent. Waarom, het is nu 1,5 maand later, je hebt de hond afgestaan omdat je er niet meer goed voor kon zorgen en nu wil je de hond terug terwijl daar geen directe reden voor is, zoals dierenmishandeling.

honden page profiel wilmawilma

ik heb Jack terug! en goed maar ook! hij is verwaarloosd.heb de harde les geleerd en zal hem nooit bij me weg doen, ookal heb ik helaas niet altijd alle tijd voor hem. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat is fijn!

Hoe heb je hem terug kunnen krijgen?

Een harde les, maar gelukkig is Jack bij je terug en heeft hij het weer goed!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" ik heb Jack terug! en goed maar ook! hij is verwaarloosd.heb de harde les geleerd en zal hem nooit bij me weg doen, ookal heb ik helaas niet altijd alle tijd voor hem.  "

Gefeliciteerd Wilma! Vertel, hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

" ik heb Jack terug! en goed maar ook! hij is verwaarloosd.heb de harde les geleerd en zal hem nooit bij me weg doen, ookal heb ik helaas niet altijd alle tijd voor hem.  "

 



Fijn dat je hem terug hebt. Eén ding begrijp ik echter niet(zal te dom zijn) je geeft aan dat je niet alle tijd hebt voor hem.
Hij verdient dit wel hoor. Het gaat er niet om dat hij eens alleen moet blijven, maar je moet er wel tijd voor hebben.
Hier vertrekken wij op vakantie en dochter komt, speciaal voor de hond terug thuis wonen. Als zij werken gaat wordt er een peloton aan mensen ingezet om haar alles te geven, wat wij nodig vinden dat zij verdient.
Geen tijd,of te weinig tijd!?
Hoop dat het hondje, na dat geswitcht eindelijk rust krijgt.

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Fijn dat hij bij je terug is Wilma! Hoe gaat het nu?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" ik heb Jack terug! en goed maar ook! hij is verwaarloosd.heb de harde les geleerd en zal hem nooit bij me weg doen, ookal heb ik helaas niet altijd alle tijd voor hem.  "

Alleen zijn is in het geheel niet erg toch als jij moet werken, als het te lang duurd kan je altijd een oppas vragen om de hond een uurtje uit te laten....er zijn genoeg mensen die een hond hebben en ook werken...als jij smorgens er de tijd voor neemt, smiddags iemand de hond uit laat en jij savonds er weer voor de hond bent, top toch, en je hebt toch ook vrije dagen, dan alle aandacht besteden aan je hond, niets mis mee als die alleen moet zijn. Als jij er niet bent.

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Hier is onze Puk ook minimaal 3 dagen 4 uur alleen. Helemaal niet erg! Hij keek er naar de vakantie volgens mij echt naar uit haha! Eindelijk weer even rust! :-D

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

En dan nu alle moeite en kosten die je wilde maken even richten op het vinden van een goede uitlaat service. Dan had je het probleem al niet gehad om mee te beginnen. 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: ervaringen adaptil?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^