Puppy blues

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BalousbaasjeBalousbaasje

honden foto van Balousbaasje

Hoi allemaal, ik wil eigenlijk even mijn ei kwijt... want af en toe vind ik het helemaal niet leuk, zo'n pup. Ik ben alleenstaand met kids. Met name met de jongste gaat het nog niet zo goed. Balou blijft happen en springen naar hem en zoon is niet talig genoeg om hem af te weren. Als ik streng nee zeg, stopt hij wel. Om 2 minuten later weer te beginnen. Zoon doet de lantaarnpaal, maar is dan ook gewoon bang en gaat dan toch wiebelen. Als zoon op de bank zit, springt Balou telkens happend naar hem op... Ben voortdurend politie agent en dat vind ik erg vermoeiend. Nu heb ik Balou van ellende maar in de ren gestopt waar hij zit te piepen en daar irriteer ik me nu ook alweer aan... 

Kortom, ik heb een dip. Het gaat vast over, dit gedrag. Maar het belemmert me nu een beetje om te genieten van mijn pup. 

Kan iemand me tips geven...? Balou is nu 17 weken... 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Ik denk dat je het heel goed doet. Zoon leren rustig te blijven, ondanks dat dit niet altijd zal lukken en helpen. Je pup een duidelijke nee geven, en als dit niet werkt in de ren even een time out. 

 

Wat je nog kan proberen om bijvoorbeeld een gevulde puppy kong te geven als afleiding. Zowel tijdens een bijtbui als voor piepen in de ren. Probeer negatief gedrag om te buigen en zorg voor afleiding. Ook een kauwbot of snuffelmat kan goed helpen. 

 

Wij hadden ook een ‘monstertje’ van een pup en puber maar probeer rustig te blijven en met creatieve oplossingen te komen. Vooral het positieve belonen. Nu is onze hond 2 jaar oud en echt een top hond!! Vanaf 1,5 jaar oud begonnen we echt volop te genieten. Puppy en puberteit hoort er nou eenmaal bij en de ene hond is daarin een stuk makkelijker dan de ander. 

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Dat is heel normaal hoor en inderdaad soms erg vermoeiend en frustrerend.

 

Hier een Amerikaanse Buldog pup van 6 maanden oud en een autistisch zoontje van 3 jaar oud. Zijn dikke vrienden maar soms is de pup gewoon te druk en aangezien hij 2 keren zo zwaar als ons zoontje is loopt hij hem gewoon omver. 

Als ons zoontje rustig op de bank wil spelen/ zitten en de pup blijft vervelend doen dan krijgt hij een time-out in de gang, eventjes rust voor beiden en dat werkt hier heel erg goed. 

 

Bijten deed de pup hier in het begin ook continu, dat heb ik hem afgeleerd, het is nu alleen dat de pup soms te druk en onstuimig is voor ons zoontje en dan moet er soms eventjes een time-out ingelast worden voor beiden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

het zal ook zeker niet altijd makkelijk zijn, goed dat je je zoontje leert rustig te blijven staan, als de pup dan toch doorgaat met springen, zou ik hem vooral rustig afleiden en verder voorkomen dat hij bij je zoontje komt op een rustige manier

 

 

zit je zoontje op de bank, zou ik voorkomen dat de pup je zoontje gaat lastig vallen, dus als hij ernaar toe loopt hem bij je roepen en daarvoor belonen met een lekkertje of klein spelletje. 

 

Begeleiden dus... wat inderdaad vaak vermoeiend zal zijn denk ik

 

 

honden page profiel AnnewilAnnewil

Ik herken je verhaal. Hier 4 kinderen in de leeftijd van 15 maanden tot 7 jaar en een pup van 14 wekensurprised. Het zijn bepaalde momenten op een dag dat ze happerig is en ik dan ogen in mijn achterhoofd moet hebben. Ik geef de jongens vaak een snoepje dat als ze zo'n bui heeft en wil happen naar de jongens dat ze een snoepje kunnen geven maar soms moet ik er op af rennen omdat ze toch de tanden in de beentjes wil zetten. En vooral het speelgoed wat ze al te pakken heeft gehad... Lijkt me heerlijk als ze gewisseld heeft. Het gaat wel elke dag beter vooral hoe de jongens reageren. Heel veel succes en met heel veel geduld komt het zeker goed en kan je de hond niet meer weg denken.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Dit maken veel mensen mee! De eerste periode is het zwaarst, zeker alleen met kleine kinderen. Probeer de pup af te leiden, geef hem een lekkere varkensoor of runderoor, niet standaard maar als die druk is en je hem uit de situatie kan halen, zodat het lekker blijft. Hier plegen ze ook een moord voor de Kong, gevuld met leverpastij of wat anders, zijn ze heerlijk zoet mee en ze worden er moe van! Mocht het echt niet gaan dan wil ik onze jonge hond ook wel eens even achter de ren zetten, dan is de woonkamer afgesloten maar kan ze wel ons zien en dan heeft ze alle ruimte (eetkamer, keuken, gang, bijkeuken en ze kan naar buiten) maar als ik haar daar achter stop doe ik dit niet als straf en geef ik haar wel iets om zich rustig te houden zoals een lekker bot, zodat ze wat te doen heeft en tot rust kan komen.

honden page profiel AagjeAagje

oh ik herken het zo!

Sinds 2 weken een pup in huis, 2 kleine kinderen en vakantie... mijn man werkt gewoon dus ben ik overdag alleen.

Ik vind het pittig, maar zie het als een investering en doe mijn best. Het lijkt alsof het bij andere mensen zo makkelijk gaat.

Misschien willen we het te graag goed doen...

Houd moed!!

honden page profiel BalousbaasjeBalousbaasje

honden foto van Balousbaasje

Bedankt allemaal! Ik ben al zo blij dat het herkend wordt...! Bij anderen lijkt het allemaal zo makkelijk. We zetten gewoon door! 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Bedankt allemaal! Ik ben al zo blij dat het herkend wordt...! Bij anderen lijkt het allemaal zo makkelijk. We zetten gewoon door!  "

Het gaat over en het is echt niet allemaal zo makkelijk! De puppy tijd vond ik ook echt niet altijd leuk yell

Hou vol! 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^