slecht lopen en bijna mager.......

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BelinBelin

Hallo allemaal,

 

Ik heb een hele lieve border collie reu niet geholpen van ruim 1 jaar.

 

Sinds een tijdje viel het mij op dat hij slecht ging lopen, Niet volledig kreupel maar wel afwijkend. Eerst viel mij dit vooral op bij links achter en sinds kort lijkt hij dat op rechts achter ook te hebben. Op zn achterhand loopt hij ook erg kort op. Hij kan uit het niets in eens als hij stil staat half door zn knieen zakken en zo blijven staan alsof hij iets wil ontlasten.

Ook is hij eigenlijk al vanaf pup aan de schrale kant geweest en laatste tijd neigt dit naar mager en schommelt hij ook in z’n gewicht.

Wij zijn bijna 4 weken geleden bij de dierenarts geweest die ook erg goed is op orthopedische gebied. Hij heeft naar hem gekeken en op zijn linkerheup reageerde hij erg fel en op recht bijna niet tot niet. Omdat hij ook vrij weinig bespiering heeft en aan de schrale kant is stelde hij voor eerst een injectie voor wat meer spierbevordering in de hoop dat dat misschien zou helpen. 3 weken later, afgelopen maandag weer terug en schrok de dierenarts van het feit dat hij geen spieropbouw had maar juist spierafbraak… En ook weer iets afgevallen. Weer naar de heupen gekeken en nu reageerde hij ook op rechs wat meer. Besloten HD foto’s te laten maken voor het zekere en tegelijkertijd bloedonderzoek om evt. B12 tekort te kunnen uitsluiten. Dus dinsdag terug voor de fotos en daaruit bleek alles goed. Dit is onder narcose gedaan waarbij hij gelijk verder is gekeken doordat hij nu geen spierspanning had konden ze wel vast stellen dat hij wel iets speling heeft op beide knieeen. Maar de klachten passen daar niet bij. En hij reageert echt op het stuk van zn heupen. Verder vond hij zn darmen iets opgezet, maar geen diaree ed wat zou wijzen op een darmprobleem oid. Hij zit trouwens op Vers vlees. Na overleg besloten nog even verder kijken en bloedonderzoek afwachten. Vandaag Uitslag gehad en geen B12 tekort!

 

Wij weten het niet zo goed meer en de dierenarts geeft aan dat het nu wel een behoorlijk gissen en doen wordt. Dierenarts wil Dieetvoer proberen. Alleen wil ik niet zomaar van vers vlees af en zeker niet nu er geen precies aanwijsbare oorzaak van alles is. Wij blijven net zolang zoeken met de dierenarts tot we weten wat er aan de hand is. Maar begin wel een beetje moedeloos te worden...

 

Dus mijn vraag is heeft iemand van hier een soort gelijk iets mijn zijn of haar border collie mee gemaakt? En wat kwam er bij jullie uit?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Heeft je hond een stamboom? Werk, sport of showlijn?

Hoe zwaar is je hond nu en welke hoogte?

 

Hoeveel beweegt je hond? Wat doe je met hem op een dag?

Mankt hij altijd of na bepaalde inspanningen een periode?

Hoe is zijn vacht?

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Heb je contact gehad met de fokker? Hebben broers of zussen vergelijkbare symptomen?

 

Hoe was de rest van de bloeduitslag? Bloedarmoede? Schildklier-, leverwaarden etc?...  Lastig om te zeggen wat het is, het kan van alles zijn, van lyme of een andere bacterie of bloedparasiet (hoewel babesia en ehrlichia meestal met bloedarmoede gepaard gaan),  een zenuwaandoening, een wervel of tussenschijf die verkeerd zit tot een stofwisselingsziekte of een motorneuronziekte.

 

Dieetvoer wordt wel erg makkelijk aangeraden als het panacee op het moment dat een dierenarts het allemaal niet meer weet. Ik zou zelf ook eerst willen weten wat er precies mis is voordat ik dieetbrokken ga voeren (ik voer ook vlees, vis, groenten, etc., brokken zijn anathema hier). Ik zou liever proberen precies te documenteren wat er mis is (hoeveel gewichtsafname in welke tijd, filmpjes waarop je de zwakte in de achterpoten kunt zien en de reactie als je bepaalde spieren aanraakt) en die voorleggen aan een specialist in Utrecht of in een andere kliniek.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dit is erg verontrustend.

Je dierenarts moet je niet te lang aan het lijntje houden en je op tijd doorsturen naar een veterinair specialist.

Je dierenarts kan in eerste instantie zijn/haar bevindingen met ook filmpjes, die jij van het lopen van je hond gemaakt hebt, doorsturen naar een specialist voor overleg en advies.

Wat zegt de fokker hiervan? Zijn er nestgenoten met dezelfde klachten? Is dit eerder voorgekomen in zijn/haar foklijn.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" Dit is erg verontrustend.
Je dierenarts moet je niet te lang aan het lijntje houden en je op tijd doorsturen naar een veterinair specialist.
Je dierenarts kan in eerste instantie zijn/haar bevindingen met ook filmpjes, die jij van het lopen van je hond gemaakt hebt, doorsturen naar een specialist voor overleg en advies.
Wat zegt de fokker hiervan? Zijn er nestgenoten met dezelfde klachten? Is dit eerder voorgekomen in zijn/haar foklijn. "
 
 

Ik ben het helemaal met Loesje eens.

Ik zou inderdaad naar een specialist gaan.

Op echt zeer  korte termijn.

bv dieren specialisten kliniek Utrecht.

Hoop dat je daar snel terecht kunt en dat ze daar je meer kunnen vertellen.

 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Heel zorgelijk, laat er niet te veel tijd meer overheen gaan en ga inderdaad naar een specialist!

In Utrecht om een voorbeeld te noemen, kunnen ze alles wat  ook bij mensen kan, dus zeer uitgebreid onderzoek doen op allerlei gebied, echt niet langer wachten!

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik zou inderdaad ook naar een specialist gaan. En misschien is het ook een idee om een chiropractor te laten voelen? 

Volgende forumvraag: Snee in voetkussen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^