Geen Cushing, wat wel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NickNick

honden foto van Nick

Beste allemaal,

 

Onze lieve Boy (10,5) begon eind vorig jaar bepaalde symptomen te ontwikkelen. Hij kreeg steeds meer moeite met lopen en zakte door zijn voorpootjes (vooral linksvoor). Op het moment kan hij vrijwel niet meer lopen en valt constant om. Bij stress en warmte worden de klachten heviger. Hij probeert soms wat te lopen, maar zijn linkerpootje krijgt hij niet meer op de grond, waardoor het bont en blauw is. Zijn eetlust lijkt sinds 2 weken iets veranderd. Hij eet wel, maar niet zo gulzig en in delen.

 

Uit bloedonderzoek is gebleken dat hij verder gezond is, alleen was zijn leverwaarde en (ik geloof) zijn ALAT wat verhoogd. De dierenarts vond niets vreemds tijdens lichamelijk onderzoek en ook leek hij geen pijn te hebben. Zijn ontlasting ziet er goed uit en ook plast hij normaal. Het lijkt wel soms dat hij pas aandrang ervaart als hij goed rechtop staat. Zijn routine is wel plots veranderd.

 

Sinds vandaag blijkt dat hij geen Cushing zou hebben (urineonderzoek). Zijn waarde was op de 1e dag verhoogd, maar de opvolgende 2 dagen laag. Hij reageerde wel enorm goed op corticosteroïdeninjecties (prednison) en de Dexamethason (Cushing test). Maar na iedere opleving takelt hij ook weer af en daar heeft hij het zichbaar moeilijk mee. Hij probeert soms wat te spelen en kan niet meer alleen zijn: hij gaat dan blaffen en piepen. De ene dag lijkt het er wat beter aan toe te zijn dan de andere.

 

Er werd ook gedacht aan een hernia, maar twee dierenartsenpraktijken worden het niet eens. We behandelen hem nu ook met Arnica, Herny (PUUR) en geven Glucosamine Extra Hond (PUUR). Het lijkt na enkele weken niet veel te doen.

 

Wat kan er aan de hand zijn? Zijn symptomen lijken verder niet overeen te komen met andere ziektes en aandoeningen. Hij heeft overal wel iets van, maar dan komt de rest weer niet overeen.

 

We horen graag wat jullie denken en alvast bedankt voor de tijd en moeite!

 

Familie de Haas 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik zou een afspraak maken met een neuroloog die zal je eventueel adviseren of er een scan of dergelijke moet

worden gemaakt.

Mijn ervaring is dat als een honden klachten heeft die een da niet kan verklaren dat er speicalistisch advies nodig is.

 

Een echospecialiste zei ooit tegen mij,dierenartsen wachten veels te lang om honden door te sturen,mensen zijn al een kapitaal kwijt veel meer dan zo een echo kost.

Ik ben al 2 keer met een hond naar een echospecialiste geweest toen de dierenartsen het niet wisten. Daar werd onmiddellijk de goede diagnose gesteld.

honden page profiel NickNick

honden foto van Nick

Ontzettend bedankt Monique!

 

We gaan ermee aan de slag.

 

-Familie de Haas

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Omdat je hond zo goed reageert op cortisonen en veel 'vage' klachten heeft die niet direct gelinkt kunnen worden aan een diagnose wil ik voor de zekerheid de ziekte van Addison als optie noemen, een diagnose die makkelijk gemist wordt:

https://www.mcvoordieren.nl/addison-hond

Ik heb een hond met Addison gehad. Zij heeft lange tijd vage klachten en atypische symptomen gehad, de dierenarts kon er niets mee. Ook bloedonderzoek was in eerste instantie niet eenduidig. 

Ook ik raad je aan om naar een specialistische kliniek te gaan, bijvoorbeeld het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam.

 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Je schrijft dat de klachten verergeren bij stress (warmte veroorzaakt ook stress), bij Addison is dat ook het geval. Honden met Addison eten af en toe slechter en kunnen spierzwakte of trillingen hebben. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heel naar dat er nog steeds geen diagnose gesteld is. Zijn er  foto's van de voorpoten gemaakt?

 

Zowel Prednison als Dexamethason kunnen goede oplevingen geven; maar is alleen symptoombestrijding.

 

Van welk ras is Boy?

 

Ik hoop dat er gauw gericht behandeld kan worden, want dit is niet te doen voor Boy en jullie. Je dierenarts moet je niet aan het lijntje houden, maar doorsturen naar een veterinair specialist. Zorg dat je uitslagen van onderzoeken, die al gedaan zijn, meeneemt, zodat deze niet nogmaals worden gedaan.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Je zou kunnen kijken naar het voer en overleggen met een goed holistisch dierenarts of dit het juiste voer voor je hond is, en of hij evt. supplementen nodig heeft en of acupunctuur iets voor je zou kunnen betekenen.

 

En je zou zijn zenuwstelsel  kunnen laten checken bijv. bij een orthomanueel therapeut of een goede chiropracter (dus niet iemand die alleen maar kraakt op goed geluk, maar iemand die gedegen onderzoek doet),wie weet wordt er een oorzaak gevonden voor het pootje. Dit lijkt mij zelf zeer belangrijk, wie weet is er iets met een wervel of is er een zenuw beklemd oid.

 

https://www.kreupeldier.nl/index.php

 

 

 

 

 

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Heel naar dat er nog steeds geen diagnose gesteld is. Zijn er  foto's van de voorpoten gemaakt?
 
Zowel Prednison als Dexamethason kunnen goede oplevingen geven; maar is alleen symptoombestrijding.
 
Van welk ras is Boy?
 
Ik hoop dat er gauw gericht behandeld kan worden, want dit is niet te doen voor Boy en jullie. Je dierenarts moet je niet aan het lijntje houden, maar doorsturen naar een veterinair specialist. Zorg dat je uitslagen van onderzoeken, die al
gedaan zijn, meeneemt, zodat deze niet nogmaals worden gedaan. "

Bij Addison is het niet echt symptoombestrijding. 

honden page profiel NickNick

honden foto van Nick

We zijn enorm dankbaar voor alle reacties! Dank jullie wel.

 

@Caroline: Dank! We hebben zelf natuurlijk ook al enige speurwerk verricht en ook wij hadden gelezen over de ziekte van Addison. De twee dierenartsenpraktijken bleven toch volhouden dat het een (hals)hernia, Cushing of mogelijk beiden is. Ook zou het niet uit bloedonderzoek zijn gebleken. Ik ben echter, na opnieuw gelezen te hebben over de ziekte, ook wel van mening dat het nog steeds een reële optie kan zijn.

 

@Loesje: Helaas is het punt ook dat wij sinds kort bij een dierenarts zitten voor mensen met een uitkering. Het is voor ons ook niet meer mogelijk om dure scans te laten maken of iets dergelijks. We proberen met de familie het één en ander voor elkaar te krijgen en dat hebben we dan ook gedaan. 

 

We weten helaas alleen dat er iets van een terriër in hem zit. We hebben hem een aantal jaar geleden gered van onnodige euthanasie. Hij werd achtergesteld en geschopt door zijn vorige eigenaren, en omdat hij als vervelend werd ervaren moest hij ingeslapen worden. Helaas wilde een da daaraan meewerken, maar kon iemand van de dierenambulance hem naar ons toebrengen. Hij is een knuffelbeertje en heeft bij ons veel zelfvertrouwen opgedaan. 

 

Ontzettend bedankt voor de informatie en het meeleven!


@Dobry: Bedankt! Hij zit op het moment nog aan Urinary S/O van Royal Canin. Vandaag hadden we gelukkig een betere DA en die verwees ons ook al naar Aharon (kreupeldier.nl). Ze vertelde eigenlijk wat jij ook hebt beschreven. 

 

Verdere informatie:

I.v.m. kosten vertelde de DA ook dat we orthomanuele therapie kunnen overwegen. Ze heeft hem nog een injectie gegeven en ook moeten we morgen beginnen met prednison (geleidelijk afbouwen). Ook heeft ze een pijnstilling voorgeschreven specifiek voor het zenuwstelsel. Deze moet helaas nog besteld en dus gemaakt worden specifiek voor Boy (naam is me even ontschoten). Verder constateerde zij ook dat hij verder oké lijkt en uiteindelijk moeten beslissen hoe lang we dit alles willen rekken. Naar mijn mening zijn er nog genoeg mogelijkheden! Hij wilt ook spelen en is mentaal nog oké, alleen werkt zijn lichaampje niet mee. Ze vertelde ook dat het nog steeds een hernia kan zijn en dat het ook zomaar iets vanuit de hersenen kan zijn. Ze merkte op dat zijn bekje ietwat scheef zou staan. 

 

Ik wil volgende week bellen en vragen hoe zijn natrium en kalium gehaltes waren. Dit alles heeft helaas al veel geld gekost, maar dat is Boy dubbel en dwars waard. We proberen met 5 man de kosten wat te delen. We geven in ieder geval nog niet op!

 

*We kunnen het gewoonweg niet accepteren. Boy is 'pas' 10 jaar.. Onze vorige twee hondjes zijn 21! en 16! geworden. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat een verleden heeft Boy zeg, een geluk dat hij bij jullie gebracht is en liefdevol opgenomen is bij jullie. Zo te lezen kon hij nergens beter terechtkomen.

 

Op dit punt opgeven lijkt me ook nog niet aan de orde hoor. Er zijn nog veel opties. Helaas kost het natuurlijk ook allemaal weer geld helaas....

 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Jammer dat er geen geld is voor een neuroloog,het hondje heeft een scan nodig.

Je kan wel van alles doen,kreupel dier,ortho...therapie,prednison.....is allemaal weggegooid geld als je de oorzaak niet weet.

Je hebt het over nek hernia,misschien ook iets in zijn kopje een scheef bekje is duidelijk iets voor een neuroloog .

 

Je hondje kan vrijwel niet lopen,valt steeds om,pootje bont en blauw. 

Financieel loop je er nu ook op leeg,beter 1 keer een grote uitgave dan kan je afhankelijk van de uitslag je hond behandelen of laten inslapen.

 

Ik weet het komt cru over,ik lees dat je alles doet wat in je vermogen ligt maar het spijt mij voor je,het is niet genoeg.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Jammer dat er geen geld is voor een neuroloog,het hondje heeft een scan nodig.
Je kan wel van alles doen,kreupel dier,ortho...therapie,prednison.....is allemaal weggegooid geld als je de oorzaak niet weet.
Je hebt het over nek hernia,misschien ook iets in zijn kopje een scheef bekje is duidelijk iets voor een neuroloog .
 
Je hondje kan vrijwel niet lopen,valt steeds om,pootje bont en blauw. 
Financieel loop je er nu ook op leeg,beter 1 keer een grote uitgave dan kan je afhankelijk van de uitslag je hond behandelen of laten inslapen.
 
Ik weet het komt cru over,ik lees dat je alles doet wat in je vermogen ligt maar het spijt mij voor je,het is niet genoeg.
  "

waarom zou dr Aharon of een chiropracter geen scan kunnen maken? 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" waarom zou dr Aharon of een chiropracter geen scan kunnen maken?  "

Ik las dat er geen geld voor een scan was.

Als je dan toch een totale scan maakt dan kan je beter bij een neuroloog doen.

Er werd ook geopperd dat het iets neurologisch kon zijn.

Zelfs een neuroloog zegt dat hij soms niet alles kan lezen op een scan daar heb je bij twijfel nog specialisten  voor.

Ieder zijn vak zei Vigo zijn neuroloog.

 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Heel veel sterkte met Boy. Respect dat jullie alles voor hem doen wat in jullie vermogen ligt.

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Ik wil jullie ook heel veel sterkte wensen!

Is er ook getest op ziekte van lyme?

honden page profiel NickNick

honden foto van Nick

@Monique: Natuurlijk begrijp ik je reactie. Helaas werkt de wereld soms anders en moet je soms roeien met de riemen die je hebt. Een paar jaar geleden hadden we veel meer kunnen doen. Wat dat betreft ben ik ook een ervaringsdeskundige: ik lijd aan CVS/ME en PDS. Elders in de wereld kan ik behandeld worden, maar dat is financieel niet mogelijk. Moet ik dan kiezen voor euthanasie of probeer ik in stand te houden wat ik nu nog heb met minimale middelen? Een kasplantje worden is mijn vooruitzicht, maar zover is het nog niet en dus ga ik door. Als het lijden te groot wordt, weten we allemaal wat moet gebeuren. Gelukkig zijn er dus dergelijke dierenartsenpraktijken die hierop inspelen.

 

En wat ik al eerder zei: we geven nog niet op. Misschien lukt het ons wel om een scan te laten maken? Ondertussen is alvast actie ondernomen, zij het mogelijk slechts symptoombestrijding.

 

@Dobry: Ontzettend bedankt voor je lieve reacties! Het betekent veel voor ons!

@Caroline en @Vera met Diesel en Fenna: Dank jullie wel! Ontzettend lief. Boy is niet getest op Lyme, een optie die ik zeker zal bespreken. Dank je wel!

 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" @Monique: Natuurlijk begrijp ik je reactie. Helaas werkt de wereld soms anders en moet je soms roeien met de riemen die je hebt. Een paar jaar geleden hadden we veel meer kunnen doen. Wat dat betreft ben ik ook een ervaringsdeskundige: ik lijd aan CVS/ME en PDS. Elders in de wereld kan ik behandeld worden, maar dat is financieel niet mogelijk. Moet ik dan kiezen voor euthanasie of probeer ik in stand te houden wat ik nu nog heb met minimale middelen? Een kasplantje worden is mijn vooruitzicht, maar zover is het nog niet en dus ga ik door. Als het lijden te groot wordt, weten we allemaal wat moet gebeuren. Gelukkig zijn er dus dergelijke dierenartsenpraktijken die hierop inspelen.
 
En wat ik al eerder zei: we geven nog niet op. Misschien lukt het ons wel om een scan te laten maken? Ondertussen is alvast actie ondernomen, zij het mogelijk slechts symptoombestrijding.
 
@Dobry: Ontzettend bedankt voor je lieve reacties! Het betekent veel voor ons!
@Caroline en @Vera met Diesel en Fenna: Dank jullie wel! Ontzettend lief. Boy is niet getest op Lyme, een optie die ik zeker zal bespreken. Dank je wel!
 
  "

Jij kan een keuze maken voor jezelf,jij begrijpt het.

Een hond kan niet kiezen,je kan een hond niet helpen als je de oorzaak niet weet.

Jij weet wat je hebt.

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik denk toch dat dr. Aharon een goede keuze zou kunnen zijn, zij heeft in elk geval veel ervaring, kan evt. een scan maken en ook aan iets neurologisch, mocht dat veroorzaakt worden door een afwijking in de wervelkolom, iets doen. Dan heb je ook iets aan de oorzaak gedaan. Ikzelf zou denken dat als er geen geld is voor een scan zij dan misschien door haar ervaring kan voelen wat er mis is in de wervelkolom.

 

Ik reageer eigenlijk omdat ik benieuwd ben hoe het inmiddels gaat met Boy

Volgende forumvraag: Puistjes mopshond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^