Giardia

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Helaas Jesse voor de zoveelste keer getest op giardia en het zit er nog steeds in. Hij is nu ruim 5 maanden en heeft het al vanaf week 8. Had het niet verwacht zijn ontlasting ziet er perfect uit, stinkt niet meer zo erg en hij poept maar 3 keer op een dag. Hij heeft 19 dagen terug weer een kuur gehad van 1000 mg panacur en 50 mg stormogyl en ik ben over gegaan op rauw vlees van Farmfood. Vanaf dat moment werd de ontlasting beter en poepte hij veel minder. We hadden echt gedacht dat het er niet meer in zou zitten. De dierenarts zegt dat hij zichzelf steeds besmet maar daar geloof ik niet meer in. Zo schoon is een huis nog nooit geweest. Misschien loopt hij het wel steeds op bij de dierenarts de wachtruimte wordt 2 x per dag schoon gemaakt. Ik weet het ook niet meer. We hebben besloten om lekker door de gaan met rauw vlees en af te wachten wat de ontlasting gaat doen. Zijn poep blijf ik dan maar opruimen ook als hij het in het bos doet en zijn mond maar reinigen. Op het moment dan ik weer verandering zie in zijn ontlasting maar weer een kuur. Of is er iemand die nog iets weer. Verder doet hij het prima hij had een behoorlijke groei achterstand maar die heeft hij ruimschoots ingelopen. Weegt nu 24 kg en moet eigenlijk op dieet. Moet nog een hoop leren maar daar is een cursus goed voor.

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Ik bedoel natuurlijk zijn kont.

honden page profiel RosanjaRosanja 3 doggies

honden foto van Rosanja

Toen joy giardia had ben ik gewaarschuwd door een honden eigenaar die ook een hond met giardia had. Als je vrij snel na de kuur test kan ie vals positief zijn. Toen Joy d'r ontlasting weer goed was (zoals bij jou) heb ik pas na 1,5 maand weer getest. Was negatief. Misschien dus idd even niks doen, lekker hierop laten en over een paar weken gewoon testen. Tenzij idd weer symptomen.

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

Maak je zijn voerbakken en speelgoed ook steeds goed schoon? Ik zou trouwens wel opletten met naar het bos gaan, de giardia blijft lang in de grond zitten en gaat alleen dood als je het echt kookt of met chloor schoonmaakt. Kan zomaar dat hij het dus in het bos steeds oploopt...

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Hoe lang duurde de panacur kuur?

Bij Java heeft het 2 maanden geduurd voor ze er vanaf was, kreeg steeds 3 dagen panacur en 5 dagen metrobactin,bij Loki heb ik er geen dierenarts bij gehaald en bij hem was het na 1 kuur van 5 dagen panacur over. Tussendoor iedere dag de voer en drinkbak uitkoken en regelmatig stoomreinigen en speeltjes wassen. Ook de hond zelf moet halverwege en aan het einde van de kuur compleet in bad.

5 dagen panacur, na 7 dagen ontlasting laten testen en als het positief is weer 5 dagen panacur.

Volgende forumvraag: Pus uit vulva pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^