Voeding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Natasja van DijkNatasja van Dijk

honden foto van Natasja van Dijk

Ik heb nog even een vraagje..

Feija krijgt 3x per dag 50gr harde brok.. Volgens de verpakking van het merk.voer wat ze krijgt (cavom)

Nu zit ik op internet te struinen naar beloningssnoepjes e emmer die we hebben "gaat snel".. Nu kom ik van die "klein verpakking" vleesvoer tegen. Dat ik tegen mijn man zeg zou je dat zo nu en dan willen doen.. Alleen hoe pak je dat dan aan met de brokken? Moet je het gewicht dan minderen van de brokken? Zo "puppy" hoeveelheid is 100gr.. Of halveer je het vlees dan bijvoorbeeld? Mochten we het doen is het puur een "weekend lekkernij" zeg maar....

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Ik denk dat je KVV bedoelt, vers rauw voer uit de diepvries? Dat kun je zeker geven, ik zou het alleen niet mengen met brokken, vers vlees verteert anders. Je kunt bijvoorbeeld in het weekend vlees geven in plaats van brokken. Of je kunt 1 brok maaltijd vervangen door vlees. Kijk op de verpakking hoeveel jouw hond mag hebben. Ik begrijp dat je nu 3x per dag voert? Als je 1 maaltijd vervangt door vlees, dan geef je in dit geval 1/3 van de aangegeven hoeveelheid. Maar het is denk ik makkelijker om een paar hele dagen KVV te geven. Zo doen de meesten het hier, volgens mij. Zelf geef ik het niet, want Duke gaat ervan spugen helaas. Het is gewoon uitproberen of jouw hond er tegen kan.

honden page profiel Natasja van DijkNatasja van Dijk

honden foto van Natasja van Dijk

511643.jpg511642.jpgwww.hondenpage.com

Ik bedoel eigenlijk zoiets..  Wat ik hieruit begrijp is dat dit geen "troep"

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Nee, is zeker geen troep. Dit kun je eventueel mengen met brokken, dan halveer je de portie brokken, en dan mengen met een halve portie vlees. Maar ik zou zelf eerder 1 hele dag Renske geven, zoals hierboven al uitgelegd. Dit om verteringsklachten te voorkomen.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Renske is redelijk goede kwaliteit begrijp ik hier op het forum. Zelf heb ik er geen ervaring mee. Het is geen echte kvv, omdat het niet rauw is. Maar het komt daar dichter bij in de buurt dan blikvoer.

 

Als je het af en toe eens wilt geven is daar niets op tegen. Als je merkt dat je hondje dikker begint te worden, kun je de hoeveelheid Renske die je geeft, delen door twee en dat van de brokken afhalen. De vuistregel is namelijk dat één hoeveelheid brokken (bijv 50 gram) overeenkomt met twee keer zoveel vlees (100 gram).

Dus geef je 80 gram vlees, dan staat dat gelijk aan 40 gram brokken. Grofweg, dan!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

O, en zoals Karin zegt: het verterenvan brokken is heel anders dan het verteren van vlees. Het kan zijn dat je hondje er niet helemaal goed op reageert (zachte ontlasting/diarree). Dan is het inderdaad verstandig zo min mogelijk te wisselen. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Als je bv.50 gram brok geeft dan moet je als je vlees geeft of renske in jouw geval 2x zoveel geven.

50 gram brok=100 gram vlees. Ga je mengen dan vb.25 gram brok en 50 gram vlees.

 

Mijn ervaring met renske is dat je altijd iets meer mag geven.

Bij rauw vlees werkt die berekening prima.

Mijn hond krijgt 100 gram brokken of 200 gram vlees.

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Vera we reageerden bijna op hetzelfde momentsmilewe zeggen hetzelfde.

Heb wel een aanvulling canvom is volgens mij een geperste brok en kan je heel goed mengen met

renske of kvv.

Renske levert bijna nooit maag darm problemen op integendeel dit wordt hier gegeven als de hond ziek is,dat was het enige dat mijn vorige hond nog kon eten toen ze zoveel last van haar maag had.

 

Kvv moet wel geleidelijk aan gegeven bij brokkenhonden,sommige hebben er totaal geen last van maar het kan inderdaad ook gebeuren dat de hond er niet onmiddellijk goed op reageert.

honden page profiel Natasja van DijkNatasja van Dijk

honden foto van Natasja van Dijk

Bedankt voor jullie reacties

Mijn idee was idd om het gewoon zo af en toe bijvoorbeeld in het weekend te geven.. Niet dagelijks..

Als ik jullie goed begrijp staat 50gr brokken voor 100gr vlees.. 

Cavom is idd een geperste brok..

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Als het goed is staat het gewoon op de verpakking hoeveel je moet geven, en anders even op Internet kijken, want elke brok is anders, dus geven wat de verpakking zegt, die zegt zoveel op het aantal kilo's wat je hond weegt/

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik bedoel eigenlijk zoiets..  Wat ik hieruit begrijp is dat dit geen "troep" "

Mooi doen Renske is een goed produkt...je kan helemaal overstappen op renske of smorgends de cavom en savonds de renske.......brokjes de halve hoeveelheid en ook de renske de halve hoevelheid...renske kan je in een tupperwahrbakje in de koelkast bewaren na openen...tot de volgende dag.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ookeven een voorbeeld voor mijn hond...ogin, 250 gram brokken en 500 /750 gram vlees.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

De dagelijkse hoeveelheid voeding voor jouw hond of kat is te vinden op de verpakking van het betreffende product. Daarnaast zijn de richtlijnen ook op deze website te vinden op iedere productpagina. Let op, onze richtlijnen zijn gebaseerd op gemiddelden. De leeftijd, conditie, het ras en temperament van jouw hond of kat hebben invloed op de dagelijkse voedingsbehoefte. Het kan dus voorkomen dat jouw hond of kat meer of minder nodig heeft dan de richtlijn aangeeft. Houd je dier altijd goed in de gaten.

 

https://www.renske.com/de/zoho-desk?topic=193669000000073119&solution=193669000000212033

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Renske Vers is niet te vergelijken met echt rauw vers vlees.

Renske Vers is van goede kwaliteit; is gestoomd en heeft een vleespercentage van 85%.

Renske Vers kan je met brokken mengen of separaat geven. De aanbevolen hoeveelheden op de Renske Vers verpakking zijn zeer krap.

honden page profiel HannekeHanneke

honden foto van Hanneke

Renske is gesteriliseerd net als al het andere natvoer en worsten, maar wel eentje van betere kwaliteit. Met vers heeft het echter niks meer van doen. Ik moet er idd ook meer van voeren dan het advies.

Mengen kan altijd mits je hond er goed op reageert uiteraard, liefst dan wel in de dezelfde mengverhouding elke maaltijd, dan hoeft het verteringsstelsel zich niet elke keer aan te passen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^